- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
-
Öğretmen olsa tabii git mesleğini yap 4 sene geçer deriz ama ev hanımı. Aynı motivasyonu bulamaz. Kredi vs çekmiş olsa ev alsa evini kiraya verse bir süre olsa belki kabul edilir kalması. Herkes köyde yapamazBen taşın demedim zaten kendisi bilir.
Ebediyen kalacak diye bir şey yok. O da üç sene kalabilir mesela.Öğretmen olsa tabii git mesleğini yap 4 sene geçer deriz ama ev hanımı. Aynı motivasyonu bulamaz. Kredi vs çekmiş olsa ev alsa evini kiraya verse bir süre olsa belki kabul edilir kalması. Herkes köyde yapamaz
3 sene sonra kiralar ucuzlamayacak ki ev alacak para da birikmez. Krediye de yanaşırlar mı hassasiyet varsa yanaşmaz.Ebediyen kalacak diye bir şey yok. O da üç sene kalabilir mesela.
Şehirde oturunca birikiyor mu para? Zaten düze çıkamayacaklar, bari keyif sürsünler mi diyorsunuz3 sene sonra kiralar ucuzlamayacak ki ev alacak para da birikmez. Krediye de yanaşırlar mı hassasiyet varsa yanaşmaz.
Fırsatım olsa bir dakka durmam diyenler de ( çoğunun fırsatı var )Muğla’nın İzmir’in falan köylerinden bahsediyor, daha hiç görmedim Siirt’in Ağrı’nın falan bir köyüne yerleşmek için can atanı.
Kız ev hanımı ya, bazı kadınlar burada ev hanımları her şeye katlanmalı kafasında.Bu yine köye taşınmak zorunda olduğu anlamına gelmiyor hele ki öğretmen var 545453 km ötede köyde yaşıyor diye empati yapacağı anlamına hiç gelmiyor. Ne alaka yani. Sıfır korelasyon. Öğretmensiniz herhalde her şeyden drama kasmayın
Valla ben yapamazdım, şehir hayatını seviyorum. Sizi bilemem iyi karar verin.Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Ailelerimiz kaçırmayın gidin dedi.
Fakat benim anksiyetem var orada daralır mıyım diye düşünüyorum
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Ay Siirt diyince istemsiz yazıyorumFırsatım olsa bir dakka durmam diyenler de ( çoğunun fırsatı var )Muğla’nın İzmir’in falan köylerinden bahsediyor, daha hiç görmedim Siirt’in Ağrı’nın falan bir köyüne yerleşmek için can atanı.
Cebime iyi gelecekse evetHerkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
İyi de hem çalışmayayım hem şehirde yaşayayım ama keyfim de yerinde olsun diye bir dünya yok ki. İmam maaşları hiç fena değil ama tutup da 20 bini kiraya verince kıt kanaat geçinmek zorunda. Ya ona katlanacak ya da köyde bedavadan hallice ama sosyal imkanlardan yoksun bir şekilde bir müddet yaşamaya.Kız ev hanımı ya, bazı kadınlar burada ev hanımları her şeye katlanmalı kafasında.
40dk artık bana büyük bir mesafe dilimi olarak gelmiyor. Sen de araç kullanmayı biliyorsan hele hiç sorun olmaz. Bahçeye bir şeyler eker biçersin toprakla oynarsınız oğlun da en azından biraz rahat büyür.Herkese merhaba ..
Kirasını siz verecekseniz bana göre sorun yokKız ev hanımı ya, bazı kadınlar burada ev hanımları her şeye katlanmalı kafasında.
Ama koca kişisi rahatlığa alışıp dönmek istemeyecek. Örneği çok benim teyzem lojmanda 25 sene oturdu mesela adam bedavaya alıştı ve kira vermek istemedi. En son zorla attılar artık kalamazsın diye. Aile apartmanı da böyledir. Kira vermemeye alışan biri kolay kolay bırakmaz o rahatlığıŞehirde oturunca birikiyor mu para? Zaten düze çıkamayacaklar, bari keyif sürsünler mi diyorsunuz
Avantajları da var dezavantajları da.Herkese merhaba ..
Öyle deme, köy başka bir şey, şehir başka bir şey.Köylerde öğretmenler tek başlarına yıllarca kalırken, tayinciler bir anda Edirne’den Hakkari’ye giderken, akademisyenler kadro açıldı diye İstanbul’dan Bitlis’e koşarken bu şekil şehirden yarım saat uzakta yapabilir miyim gibi dertler bana biraz lüks geliyor.
Birilerinin böyle şeylere el koyması, ışık tutması, doğru yola yönlendirmesi gerekir zatenÖyle deme, köy başka bir şey, şehir başka bir şey.
Köy var, köy var .
Bir köye düğüne gittim, kimin eli kimin cebinde belli değil. Meğer köy ensest ile kırılıp geçiyormuş, adliyede çalışan arkadaşım uyardı çok sonra.
Daha o gün bugündür köy dediler mı ürperirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?