• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

Çalışan uğraşan biriyle evde olan farklı ama. Eşi çalışıyor olacak evde olacak nefes alanı yok. Çevresi yok. Köylerde önemli olan çevredir. Kendinde göre birini bulamaz
Köyde tek yaşayan öğretmen daha beterini yaşıyor… ev hanımı daha rahat uyum sağlayabilir ortama.

Ne alaka. Konu sahibi trabzonda docentmiymiş ya da muglaya mı gidiyormuş. Sizin verdiğiniz örnekler mesleklerinden dolayı yer değiştirmek zorunda kalan çalışan insanlar
Konu sahibinin de derdi maddiyat işte gayet alakalı. Onlar da oraya para kazanmaya gidiyorlar. Üniydi, yüksek lisanstı derken çalışmış koşturmuş insanlar bir anda taşraya gidiyorlar kolay mı size göre…

Köyde tek yaşayan öğretmen daha beterini yaşıyor… ev hanımı daha rahat uyum sağlayabilir ortama.
Öğretmenin şansı yok illa o görevi yapacak motivasyon olarak maaşı var öğrencileri var. Merkezde kalma şansı var gidip gelen çok. Beraber arkadaşlık edeceği öğretmenler var. Burada da bi seçim var. Ev hanımı ama her ev hanımı bir değil. Belki kafasına uygun insan yok

Öğretmenin şansı yok illa o görevi yapacak motivasyon olarak maaşı var öğrencileri var. Merkezde kalma şansı var gidip gelen çok. Beraber arkadaşlık edeceği öğretmenler var. Burada da bi seçim var. Ev hanımı ama her ev hanımı bir değil. Belki kafasına uygun insan yok
Karda yolları kapanan, ilçeye 4566 dk uzaklıkta olan, sadece yaşlıların yaşadığı köyleri duymadınız galiba. Burası merkeze yarım saatmiş. Her ev hanımı bir değil de her öğretmen bir mi sanki… öğrencileriyle oturup maç mı izleyecek ne paylaşacak

Konu sahibinin de derdi maddiyat işte gayet alakalı. Onlar da oraya para kazanmaya gidiyorlar. Üniydi, yüksek lisanstı derken çalışmış koşturmuş insanlar bir anda taşraya gidiyorlar kolay mı size göre…
Yaşadığı büyüksehirden farklı bir şehirde okumuş, her ne kadar atanmasam da tercihlerinde ülkenin her yerini yazmış bir öğretmen olarak yine de verdiğiniz örnekler konu sahibinin sıkıntısıyla uyuşmuyor.

Yaşadığı büyüksehirden farklı bir şehirde okumuş, her ne kadar atanmasam da tercihlerinde ülkenin her yerini yazmış bir öğretmen olarak yine de verdiğiniz örnekler konu sahibinin sıkıntısıyla uyuşmuyor.
Her yerini yazdınız mı gerçekten?? 41’i açtınız mı?? Ben Ankara’dan Şırnak’a gittiğimde 7. Caddede gezdiğim, kuaföre sinemaya gittiğim günleri düşünüyordum. Evde taşrada okuyan yaşamadıysa bunları anlamayabilir

Karda yolları kapanan, ilçeye 4566 dk uzaklıkta olan, sadece yaşlıların yaşadığı köyleri duymadınız galiba. Burası merkeze yarım saatmiş. Her ev hanımı bir değil de her öğretmen bir mi sanki… öğrencileriyle oturup maç mı izleyecek ne paylaşacak
Konu sahibi öğretmen olsa bunu istemese neyse. Aynı şey mi bu? Öğretmenlik mesleğini seçerken onun farkında insanlar. Ama konu sahibi ile bir ortak nokta yok bu dertle. İsterse 10 dk olsun benim köyüm merkeze 10 dk yok ben yine köyde yaşamak istemem mesela.

Konu sahibi öğretmen olsa bunu istemese neyse. Aynı şey mi bu? Öğretmenlik mesleğini seçerken onun farkında insanlar. Ama konu sahibi ile bir ortak nokta yok bu dertle. İsterse 10 dk olsun benim köyüm merkeze 10 dk yok ben yine köyde yaşamak istemem mesela.
Ev hanımı olunca maddi anlamda eşine tabi olacağını biliyordur ona kalırsa

Her yerini yazdınız mı gerçekten?? 41’i açtınız mı?? Ben Ankara’dan Şırnak’a gittiğimde 7. Caddede gezdiğim, kuaföre sinemaya gittiğim günleri düşünüyordum. Evde taşrada okuyan yaşamadıysa bunları anlamayabilir
Evet her yeri yazdım 41 diye bir tercih olurdu zamanında bilmem bilirmisiniz ama konu bu değil kendi şartlarınızla insanlarınkini kıyaslamamalısınız

Valla bizim öyle bir secenegimizin olmasi için neler vermezdim...ben psikolojinizi iyi gelebileceğini düşünüyorum...büyük şehirde kâostan başka birşey yok

Evet her yeri yazdım 41 diye bir tercih olurdu zamanında bilmem bilirmisiniz ama konu bu değil kendi şartlarınızla insanlarınkini kıyaslamamalısınız
Evet ekledim 41i sizden iyi biliyorum. Benim şartlarımdan daha iyi olduğu ortada o ayrı mesele de siz örnek diye bir şey duydunuz mu?

Ev hanımı olunca maddi anlamda eşine tabi olacağını biliyordur ona kalırsa
Bu yine köye taşınmak zorunda olduğu anlamına gelmiyor hele ki öğretmen var 545453 km ötede köyde yaşıyor diye empati yapacağı anlamına hiç gelmiyor. Ne alaka yani. Sıfır korelasyon. Öğretmensiniz herhalde her şeyden drama kasmayın

Bu yine köye taşınmak zorunda olduğu anlamına gelmiyor hele ki öğretmen var 545453 km ötede köyde yaşıyor diye empati yapacağı anlamına hiç gelmiyor. Ne alaka yani. Sıfır korelasyon. Öğretmensiniz herhalde her şeyden drama kasmayın
Dram kasmıyorum dram kasacak bir durum değil şehirde geçinemeyen için yarım saat öteye taşınmak ondan bahsediyorum. Siz niye böyle celallendiniz hayırdır?

Dram kasmıyorum dram kasacak bir durum değil şehirde geçinemeyen için yarım saat öteye taşınmak ondan bahsediyorum. Siz niye böyle celallendiniz hayırdır?
Celallenmedim fikir belirtiyorum forum değil mi? Sen şırnakta yaşadın diye konu sahibi köye taşınmak zorunda mı 🤣

Konu ozelinde tartismak gerekirse bir koyde en cok saygi goren ve en cok calisan/calisabilen kisi imamdir, koy imamlari sehirdeki gibi 5 vakit namaz kildirip, sonra bos vakitlerini degerlendiremez, eger elinin yatkin oldugu isler var ise ek gelir kapisi coktur, cunku koye usta gelmez, kargo gelmez.

Bunlarin hepsini ustlenebilir ve bunlardan para kazanabilir. Bizim koy evlerimizden ikisi imam lojmani (koyumuzde okul ogretmen yok) bedava oturtuyoruz ama imamlarimizda her isimize kosuyor, kisin bizler yokken evlerimizle ilgileniyor, malimiza sahip çıkıp tesisat vb sorunlarimiz olursa hallediyorlar ki bunlar hep ucreti mukabilinde yapiliyor, her imam 4 sene durur, yasadigi sehirden evini alir tayin ister gider, ciddi oranda para biriktirebilirler, cunku marketinden manavina hep indirimli alisveris yapabilirler saygi duyulduklari icin. Yani bir koye imam olmak oldukca kazancli bir secenek bana kalirsa ama sehirde imam olmak böyle degil, devletin verdigi memur maasina ve sehir hayatinin goturulerine katlanmak zorundasin.

Cocuk bakimi soz konusu oldugunda da acikcasi orman temali kreslere para vermektense bir koyde buyutmek daha kolay ve ucretsiz bir secenek.

Ilkokul cagina geldiginde tabi dogru duzgun egitim gorecegi bir yere tasinmaniz daha iyi olur.

Ama buradaki en onemli soru, siz hangi ilin köyüne yerleseceksiniz?

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Ailelerimiz kaçırmayın gidin dedi.
Fakat benim anksiyetem var orada daralır mıyım diye düşünüyorum
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Ben olsam giderdim ama şimdi gözümün korktuğu 20 k 4 yıl sonra 60 a yaklaşacak o zaman nasıl vercem o parayı onu da iyi düşünüp taşınırım

Şehir merkezine maddiyat yetmiyorsa mecburen olana bakacaksınız. Şehir merkezine yarım saat çok bir mesafe değil ki, araç varsa lafı bile olmaz. Zaten eşiniz imam yalnızda kalmayacaksınız sürekli berabersiniz.

Back