• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

Ama koca kişisi rahatlığa alışıp dönmek istemeyecek. Örneği çok benim teyzem lojmanda 25 sene oturdu mesela adam bedavaya alıştı ve kira vermek istemedi. En son zorla attılar artık kalamazsın diye. Aile apartmanı da böyledir. Kira vermemeye alışan biri kolay kolay bırakmaz o rahatlığı
İnsanların aile işlerinden bize ne yahu😂 kocasının alışması ihtimali bizi ilgilendirmez.

Ama koca kişisi rahatlığa alışıp dönmek istemeyecek. Örneği çok benim teyzem lojmanda 25 sene oturdu mesela adam bedavaya alıştı ve kira vermek istemedi. En son zorla attılar artık kalamazsın diye. Aile apartmanı da böyledir. Kira vermemeye alışan biri kolay kolay bırakmaz o rahatlığı

İyi de koca kişisinin bugün de kira ödemeye parası yetmiyor. Köyde 4-5 sene kalsa para biriktirecek adam. Rahata alışırlarsa da okulu olan başka köye geçerler 4. Sınıftan sonra. Konu sahibi şu an mecbur farkında değilsiniz ama. Borçları var ve muhtemelen kenarda cocuklarının geleceği için birikimleri yok. Ev hanımı olduğu için kocası ne derse yapmak zorunda değil konu. Ev hanımı olduğu için paraları yetmiyor 20bin kira vermeye…

Imam maaslarina baktim, buyuksehirde 20 bin kira odemek icin oldukca dusukmus yahu, ben bayaği kazaniyorlar sanıyordum.

Konu sahibi ya ise gireceksin ya da koye gideceksin bu durumda, koy neresi bi yazsan aslinda daha guzel fikir verilirdi.

Konu sahibi asgari ücretle işe girip çocuğu annesine baktırma işlerine girerse köye gidelim diye yalvarır hale gelir 3 ay sonra :)

şehirde yaşayacağım diye fazladan 20 bin tl para veriyor olmak anksiyetenizi tetiklemiyor mu? ben hiç dusunmez giderdim ne olmuş yani? millet istanbul da işe gitmek için 3 saat yol çekiyor siz yarım saatten bahsetmissiniz.
Ama onlar para kazanıyor , konu sahibi kazanmayacak birbirine denk örnekler verin lütfen (!) 😂😂

Birilerinin böyle şeylere el koyması, ışık tutması, doğru yola yönlendirmesi gerekir zaten
İnşallah dediğiniz gibi olur da.
1071 Malazgirt zaferi ile feth edilen bu topraklardan bağnazlık yobazlık gitmemiş de şimdi bir imamın köye gelmesiyle gidecekse, her eve bir imam atasin diyanet.
Siz Anadolu'yu ne kadar gezdiniz gördünüz bilmiyorum da her yeri başka film bu ülkenin.

İnşallah dediğiniz gibi olur da.
1071 Malazgirt zaferi ile feth edilen bu topraklardan bağnazlık yobazlık gitmemiş de şimdi bir imamın köye gelmesiyle gidecekse, her eve bir imam atasin diyanet.
Siz Anadolu'yu ne kadar gezdiniz gördünüz bilmiyorum da her yeri başka film bu ülkenin.
Sizden fazla yer gördüğümden eminim. Burada olaya konu sahibinin açısından bakan tek kişi ben miyim acaba… geçinemiyoruz yazmış kadın farkındaysanız

Buyuksehirde yaşamış birinin köye alışması zor bence. Köyden ziyade başka bir ilçeye tasinsaniz daha iyi olur bence. Bir de çocuk için köy okulu ne kadar iyi olur o da var.

Ben gitmem şuan biz ilçedeyiz inanılmaz sıkıcı oluyor kışın haftasonu yapacak bir şey olmuyor . Çocuk sıkılıyor çocuğu bırak biz sıkılıyoruz baştan Merkeze 70 km filan maddi manevi zarar bi gidiyoruz dünya benzin harcanıyor . 30 dk dediğiniz yer kaç km yani ? Çocuk doktoru var mı mesela ? Haftasonu sürekli merkeze mi gitmeniz lazım ? Isınma neyle oluyor mesela ? Geri döndüğünüz zaman kaç kira vereceksiniz mesela ? Cidden boş işler bunlar
Beni anladığıniz için teşekkür ederim. Şehirde yazanlar ve köy hayatini hiç bilmeyenler için biraz masal gibi geliyor ama tamamen oraya yerleşmek gerçekten kolay değil. Ev sobalı. İlçeye 10 dakika. Şehir merkezine 40 km, 30 dakika falan sürüyor.

Öğretmenin şansı yok illa o görevi yapacak motivasyon olarak maaşı var öğrencileri var. Merkezde kalma şansı var gidip gelen çok. Beraber arkadaşlık edeceği öğretmenler var. Burada da bi seçim var. Ev hanımı ama her ev hanımı bir değil. Belki kafasına uygun insan yok
Bizim de zorunlu
Konu ozelinde tartismak gerekirse bir koyde en cok saygi goren ve en cok calisan/calisabilen kisi imamdir, koy imamlari sehirdeki gibi 5 vakit namaz kildirip, sonra bos vakitlerini degerlendiremez, eger elinin yatkin oldugu isler var ise ek gelir kapisi coktur, cunku koye usta gelmez, kargo gelmez.

Bunlarin hepsini ustlenebilir ve bunlardan para kazanabilir. Bizim koy evlerimizden ikisi imam lojmani (koyumuzde okul ogretmen yok) bedava oturtuyoruz ama imamlarimizda her isimize kosuyor, kisin bizler yokken evlerimizle ilgileniyor, malimiza sahip çıkıp tesisat vb sorunlarimiz olursa hallediyorlar ki bunlar hep ucreti mukabilinde yapiliyor, her imam 4 sene durur, yasadigi sehirden evini alir tayin ister gider, ciddi oranda para biriktirebilirler, cunku marketinden manavina hep indirimli alisveris yapabilirler saygi duyulduklari icin. Yani bir koye imam olmak oldukca kazancli bir secenek bana kalirsa ama sehirde imam olmak böyle degil, devletin verdigi memur maasina ve sehir hayatinin goturulerine katlanmak zorundasin.

Cocuk bakimi soz konusu oldugunda da acikcasi orman temali kreslere para vermektense bir koyde buyutmek daha kolay ve ucretsiz bir secenek.

Ilkokul cagina geldiginde tabi dogru duzgun egitim gorecegi bir yere tasinmaniz daha iyi olur.

Ama buradaki en onemli soru, siz hangi ilin köyüne yerleseceksiniz?
Çok açıklayıcı bir yorum olmuş öncelikle teşekkür ederim.
Konyanin bir köyü ama öyle Konya ovası gibi ağaçsız bir yer değil. Ormanlık , barajı piknik alanı olan gözde bir köy. Yazın hele cıvıl cıvıl olurmuş dışardan gelen kampcilar falan olurmuş dediklerine göre. Fakat yine de köy yani. Kışın ister istemez yollar kapanabilir elektrik kesintisi su kesintisi olabilir. Tüp pahalı mesela sıcak su yok yakıt olarak sobada odun kömür. Yani aslında biraz eziyetli. O konularda daralır mıyım diye düşünüyorum..

Kaç yıllık kiracıydınız ve ne kadar ödüyodunuz? 5 seneyi doldurmadan ev sahibi sizden emsal evlerin kiraları kadar bir kira isteyemez. En son %65 olmuştu sanki kira artırım sınırı.
Tam 1 yıllık kiraciyiz 10 bine oturmustuk. Ev sahibi inanılmaz laftan anlamaz biri şikayet etsen onun cahilliği karşısında sinirden kriz falan gecirirsin öyle illet biri . Ha belki davayı kazanırım ama rahat oturamam artık bu evde diyor eşim

Bizim de zorunlu

Çok açıklayıcı bir yorum olmuş öncelikle teşekkür ederim.
Konyanin bir köyü ama öyle Konya ovası gibi ağaçsız bir yer değil. Ormanlık , barajı piknik alanı olan gözde bir köy. Yazın hele cıvıl cıvıl olurmuş dışardan gelen kampcilar falan olurmuş dediklerine göre. Fakat yine de köy yani. Kışın ister istemez yollar kapanabilir elektrik kesintisi su kesintisi olabilir. Tüp pahalı mesela sıcak su yok yakıt olarak sobada odun kömür. Yani aslında biraz eziyetli. O konularda daralır mıyım diye düşünüyorum..
Sehirde buyumus, hayatında 1 kez soba yakmamis, susuz kalmamis, bortu bocekle ugrasmamis insan icin evet zor gelir, buna katılıyorum.

Ama Konya'nin sahane koyleri var, eger Kulu tarafında bir yere gidecekseniz oralarda cok guzel koyler var, bir de Konya hep duzluk oldugu icin koylerinde oyle kisin yol kapanmasi, mahsur kalma gibi seyler olmaz.

Oyle bir dertli anlatmistiniz ki bende tayininiz Gabar dagi'na falan cikti zannetmistim :)

ama kalan büyük kısım acaip bir naif, acaip bir hiçbirşeye ben el sürmeyeyim, doktora gidilcek eşim götürsün, alışveriş yapılcak eşim götürsün, evin geçimi eşim düşünsün, ben kendi kendime bir şey yapmayayım kafasında hanımlar.
İnan imamlara has değil. Mühendis, öğretmen vb. eşleri de var böyle. Muhafazakar olduklarını söylememe gerek yok sanırım. Anlatsam burdan köye yol olur.

Ev hanımıyım diye tartışan arkadaşlar neden kadınlar kadınlara yüklenir ki bu kadar? Eşim çalışmamı istemiyor kaldı ki ben de istemiyorum bu evde boş boş yattığım anlamına gelmiyor . Geri mi dersiniz , yobaz mi dersiniz artık bilemicem fakat kadın çalışırken hem anne, hem ev hanimi hem iş kadini oluyor babalar sadece çalışıyor. Benim eşim öyle hanımım çalışıyor yemegi bulaşığı ben yapayım diyecek bir adam değil. Eski usül eve geldigimde güler yüz, mutlu bir çocuk, kaynayan tencere göreyim yeter diyo. Ben de o kafadayim. Çocuğumu kendim büyütüyorum zaman zaten çok hızlı, hiç bir anını kacirmak istemiyorum her yaşına her hareketine Şahit olmak istiyorum. Kadınlar robot değil ve ev geçindirmek de kadının görevi değil. Yazımda belirttiğim gibi araba alana kadar iyiydi durumumuz kira + araba borcu olunca sıkıştık ve böyle bir çare buldu eşim. Ben de acaba yapabilir miyim diye sordum belki benzer bir durumda olan vardır tecrübe sahibi veya mantıklı fikirleri olan vardır diye düşünerek.

Back