• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

Öyle bir fırsatım olsa bir dakika düşünmem giderim.
39 yaşındayım, ilkokulu Ankara nın bir köyünde okudum. Harika öğretmenlerimiz vardı. Okul korosu çalışmaları için şehirden enstrüman kullanan hocalar gelirdi. Folklor derslerimizi davul zurna eşliğinde yapardık. Aldığım ilkokul eğitiminin kalitesi şu an merkezi, tanınmış okullarda yok.
Yani köy okulu deyip geçmeyin, çocuğunuzu kendiniz de desteklersiniz.

Öyle bir fırsatım olsa bir dakika düşünmem giderim.
39 yaşındayım, ilkokulu Ankara nın bir köyünde okudum. Harika öğretmenlerimiz vardı. Okul korosu çalışmaları için şehirden enstrüman kullanan hocalar gelirdi. Folklor derslerimizi davul zurna eşliğinde yapardık. Aldığım ilkokul eğitiminin kalitesi şu an merkezi, tanınmış okullarda yok.
Yani köy okulu deyip geçmeyin, çocuğunuzu kendiniz de desteklersiniz.
Bu anlattığınız eğitim 30 sene önceydi artık ülkede o günler çok eskiden kaldı

Ben alışmakta zorlanan bir insanım küçük yerin dedikodusunu büyük olur benim için cazip değil aslında isteyerek değil mecburi gidilen hiçbir yerin insanın içine sinmedigini düşünüyorum ben ne kadar güzellensede.Ha orada 4 yılda ev alacak maddiyat olur denirse biraz dusunurdum

Eee arabanız varmis araba varsa yarim saat dediğin nedir ki bende şehire aynu şekilde bir yerde yaşıyorum çokta rahatim
Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Ailelerimiz kaçırmayın gidin dedi.
Fakat benim anksiyetem var orada daralır mıyım diye düşünüyorum
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?

Bu anlattığınız eğitim 30 sene önceydi artık ülkede o günler çok eskiden kaldı
Kesinlikle eğitimde aynı kalite yok. Yalnız şehirlerde çok daha fazla denetime tabiiyiz, köy okullarında durum öyle değil. Çoğunlukla genç, idealist öğretmenler olur zaten. İnanın o öğretmenler köylerde şehirde olduğundan çok daha verimli oluyorlar. Her saniye tepelerine dikilen amirler, çok bilmiş veliler olmuyor. Güzelce soruşturup değerlendirmek lazım.

Büyük şehirdeki herkesin hayali çoğu kez köy ilçe hayatı aklıma hep güldür güldür deki skeç geliyor adam organik yumurta yemekten çıldırıyor 😂Neyse büyük şehir hayatına alışan için zor bemce o sakinlik sıkıcı bir süre sonra hatta

Şimdi tamamen kendi isteğinizle , keyfi olarak bu tarz bir yaşama geçmek isteseydiniz olurdu.
Fakat maddi sıkıntılar sebebiyle gittiğinizde , her bunaldığınızda istemeyerek de olsa eşinize yükleneceksiniz gibi hissettim ben.

Tek maaşla da büyük şehirde geçim zor, bir yerden feragat etmeniz lazım, ya sizde çalışacaksınız ya da eşinizin imkanlarına uyum sağlayacaksınız,başka ne yapılabilir bilemedim.

Gideceğiniz köyün mevsim şartları nasıl? Oturacağınızın evin oranın mevsimine göre durumu nasıl? Şehirden uzaklaşıp köy hayatı romantizmi bir yere kadar oluyor. Her iki hayatı da deneyimlemiş biri olarak hızlı karar vermeyin derim.

Istanbuldan bunaldim avrupaya geldim kucuk sayilacak bi kasabadayim hala yeterince yalniz hissedemiyorum belki izlandaya gitmeliyim. 🥲 Ileriki planlarim arasinda olabilir😀😀😀
Anksyetesi olan biri kalabalikta daha rahatsiz hissetmez mi? 😄 Bence gidin hem kafanizi dinleyin belki kalabalik sizo hasta etmistir farkinda degilsiniz.

Kaç yıllık kiracıydınız ve ne kadar ödüyodunuz? 5 seneyi doldurmadan ev sahibi sizden emsal evlerin kiraları kadar bir kira isteyemez. En son %65 olmuştu sanki kira artırım sınırı.

Bana üstüne para verseler o tarz bir köy yasami istemem. Yaşam tarzlarını, ortamını hiç sevmiyorum. Onun yerine asgari ücretle bir işe girer alıştığım yerde kalırdım. Bayıla bayıla kalirim diyen de olduğuna göre çok göreceli bir konu. Buradan fikir alsanız da sizin yaşam tarzınız, beklentinize muhtemelen örtüşmeyecektir.

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Mutsuz şekilde gideceğiniz her yerde huzursuz, ait olamamış hissedersiniz. Mutlu şekilde gittiğiniz her yerde de kendinizle kalmak bile mutlu eder sizi. Tereddütlerinize ne kadar tahammül edebileceğinizi düşünerek de karar almaya çalışın. O kadar hepsi birbirine bağlı ki. Para mutluluğunuzu, mutluluğunuz huzurunuzu destekleyecekse gitmeyi mutlaka değerlendirmelisiniz. Aksi takdirde para sıkıntısı mutsuzluğunuza sebep olabilir daha keyifle yaşayacağınızı sandığınız büyük şehir her an sizi bitirir. Mantığınızın yanında bu sürece içten şekilde hazır olup olmadığınız çok önemli yani.

Herkese merhaba ..
Aracım varsa hiç düşünmem giderim.

Bana üstüne para verseler o tarz bir köy yasami istemem. Yaşam tarzlarını, ortamını hiç sevmiyorum. Onun yerine asgari ücretle bir işe girer alıştığım yerde kalırdım. Bayıla bayıla kalirim diyen de olduğuna göre çok göreceli bir konu. Buradan fikir alsanız da sizin yaşam tarzınız, beklentinize muhtemelen örtüşmeyecektir.
ben bu kadının çalışacağını sanmıyorum
bizim köy imamlarının hiçbirinin eşi çalışmıyor, merkezde bildiklerimin de hiçbirinin eşi çalışmıyor.
köydekilerin hiçbiri bahçe tarla vs işi de yapmıyor ha
köyde eken biçen mahsülden toplayıp bunlara veriyor, nihayetinde hürmet görüyorlar ama köydeki kadın koştur koştur o kadar işi görüyor, bunlar oturuyor lojmanda.

"imam eşi" diye bir mefhum var
içlerinde %10 filan böyle dinayetin kadın kollarında aktif, cevval hanımlar da var, kendisi de hafız olan vs. de var. hatta öyle olan kadınlara kendi kendine kurs filan açan da oldu ama sonra yükselmek istedi kadın gitti. (haklı tabi)

ama kalan büyük kısım acaip bir naif, acaip bir hiçbirşeye ben el sürmeyeyim, doktora gidilcek eşim götürsün, alışveriş yapılcak eşim götürsün, evin geçimi eşim düşünsün, ben kendi kendime bir şey yapmayayım kafasında hanımlar.
hani bakın benim o kadar dindar çevrem var, o kadar muhafazakar tanırım/tanıdım (her türlüsünden, nurcusundan nakşisine, menzilcisinden kaplancısına, anadolu çomarından en tonton teyzesine) hakketen imam eşi diye bir mefhum var.

ben bu kadının çalışacağını sanmıyorum
bizim köy imamlarının hiçbirinin eşi çalışmıyor, merkezde bildiklerimin de hiçbirinin eşi çalışmıyor.
köydekilerin hiçbiri bahçe tarla vs işi de yapmıyor ha
köyde eken biçen mahsülden toplayıp bunlara veriyor, nihayetinde hürmet görüyorlar ama köydeki kadın koştur koştur o kadar işi görüyor, bunlar oturuyor lojmanda.

"imam eşi" diye bir mefhum var
içlerinde %10 filan böyle dinayetin kadın kollarında aktif, cevval hanımlar da var, kendisi de hafız olan vs. de var. hatta öyle olan kadınlara kendi kendine kurs filan açan da oldu ama sonra yükselmek istedi kadın gitti. (haklı tabi)

ama kalan büyük kısım acaip bir naif, acaip bir hiçbirşeye ben el sürmeyeyim, doktora gidilcek eşim götürsün, alışveriş yapılcak eşim götürsün, evin geçimi eşim düşünsün, ben kendi kendime bir şey yapmayayım kafasında hanımlar.
hani bakın benim o kadar dindar çevrem var, o kadar muhafazakar tanırım/tanıdım (her türlüsünden, nurcusundan nakşisine, menzilcisinden kaplancısına, anadolu çomarından en tonton teyzesine) hakketen imam eşi diye bir mefhum var.
Yani o konuda zaten belli bir görüşüm var ama yazıp polemik yaratmak istemedim 😅 zaten durum ortada, geçinmek zorsa ya oraya taşınacak ya çalışacak. Belli ki çalışmayacak. O yüzden de ister sevsin ister sevmesin bence de köy yolu göründü. Ben biraz da bu kadar fazla köy de köy diye yazanlara şaşırdım ondan yorum yaptım. Köy mü görmemişler acaba diye düşünüyorum 🤔🫠 Almanyada mecburen köyde yaşıyorum bir süre daha da kalmam lazım ve kendi irademle asla yaşamak istediğim bir hayat değil.

Back