• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

ahhh yaa. en en büyük hayalim ama malesef ki bir ikimizinde bir köyümüz yok.
yerinde olsam bir dakika dahi düșünmem. anksiyete için en doğal iyileșme șansı ayağına gelmiș.
doğayla toprakla uğraș birazcık. çocuğun toprağa bassın.
millet șehirden kaçmak için artık fırsat yaratıyor.
hem eșin imamsa sen de köydeki kadınlarla tanıșır onlardan çok șey öğrenebilirsin. toprakla uğrașmak sana da çocuğa da çok iyi gelecek.
senin șu an sevinçten havalara uçman lazım.

Ben gitmem şuan biz ilçedeyiz inanılmaz sıkıcı oluyor kışın haftasonu yapacak bir şey olmuyor . Çocuk sıkılıyor çocuğu bırak biz sıkılıyoruz baştan Merkeze 70 km filan maddi manevi zarar bi gidiyoruz dünya benzin harcanıyor . 30 dk dediğiniz yer kaç km yani ? Çocuk doktoru var mı mesela ? Haftasonu sürekli merkeze mi gitmeniz lazım ? Isınma neyle oluyor mesela ? Geri döndüğünüz zaman kaç kira vereceksiniz mesela ? Cidden boş işler bunlar

Ben de panik atak hastası biriyim. Bekar ve 2 çocukluyum. Bu durumda olsam hiç durmam koşarak giderim. Anksiyeteye temiz hava iyi gelir. Bahçesi de varmış birşeyler eker dikersin. 4 yıl biriktirirsiniz belki merkezde ev alırsınız. Eşinin görev yılı artar merkezde lojman olur belki. Araç da varmış zaten ihtiyaç halinde gidersiniz

Bence cok mantikli.hele cocuk icin koy hayati bulunmaz nimet.bahceli ev, temiz hava, organik gida.o mutlu ve saglikli oldukca siz de cok iyi hissedeceksiniz.

Ben olsam giderdim güzel bir fırsat para biriktirmek için. Evin yanında küçük bir tarlası da mutlaka vardır eker diker oyalanirsiniz. Temiz hava da cabası. Meşguliyet en güzel tedavidir. Köyde mutlaka yapılacak iş bulunur.

Kişiden kişiye değişir.
Ben köy hayatını sevmiyorum.
Tercıh hakkım varken köyde yasamam.
Zorunlu şartlar olur o başka.
Mesela zorunlu hizmet olan ilçede görev yapıyorum bır an önce şehre gecmek istiyorum.
Kı her hafta sonu ıl merkezındeyım.
Buna rağmen ıcım daralıyor.
Bana çekici gelmedı.
Hele sız evde duracaksınız çok sıkıcı.

Ne kadar güzel bir şans sizin için. Kulağa hoş geliyor. Aracınız varsa sıkıldığınızda merkeze gidersiniz. Çocuğunuz bahçede özgürce doya doya oynar, ufak tefek sebze yetiştirirsiniz. Kiraya vereceğiniz parayı biriktirirsiniz. Ayy, 1 saniye durmam 😍😍😍

Kişiden kişiye değişir.
Ben köy hayatını sevmiyorum.
Tercıh hakkım varken köyde yasamam.
Zorunlu şartlar olur o başka.
Mesela zorunlu hizmet olan ilçede görev yapıyorum bır an önce şehre gecmek istiyorum.
Kı her hafta sonu ıl merkezındeyım.
Buna rağmen ıcım daralıyor.
Bana çekici gelmedı.
Hele sız evde duracaksınız çok sıkıcı.
Aynı ben valla birde merkeze gitmek için benzin harca yol çek . En basit ihtiyaca bile kargo gelmiyor zorla getirt

Aynı ben valla birde merkeze gitmek için benzin harca yol çek . En basit ihtiyaca bile kargo gelmiyor zorla getirt
Bızım 80 km uzaklıkta.
Her hafta sonu gidiyoruz..
Yollarda kaldık artik.
Bır pastane yok restaurant yok oyun yerı yok hastane kalitesiz.
Hıc ıl merkezi gıbı olmuyor.
Hele köyde market bıle yoktur.

Bızım 80 km uzaklıkta.
Her hafta sonu gidiyoruz..
Yollarda kaldık artik.
Bır pastane yok restaurant yok oyun yerı yok hastane kalitesiz.
Hıc ıl merkezi gıbı olmuyor.
Hele köyde market bıle yoktur.
Evet tamamen aynı iki şehrin arasındayız bizde . Geçen canımız çiğ köfte istedi mesela yok ne basiti . Dışardan yesen her seferinde zehirlen dur . Çocuk hasta olsun 80 km git 80 gel gel büyük olan yere gitmek için zaten feribot bekliyoruz 200 tl feribot . 3 kuruş para kazanıyoruz onu da yollarda ye dur

Köylerde öğretmenler tek başlarına yıllarca kalırken, tayinciler bir anda Edirne’den Hakkari’ye giderken, akademisyenler kadro açıldı diye İstanbul’dan Bitlis’e koşarken bu şekil şehirden yarım saat uzakta yapabilir miyim gibi dertler bana biraz lüks geliyor.
Konu sahinin yazdığıyla dediğiniz pek uyuşmuyor. Lüksle falan da alakası yok. Bu saydığınız kesimdekiler aynı zamanda hizmetlerinin karşılığını da alıyorlar. Mesleklerinin bir getirisi.

Köy var köy var. Düzce bolu merkez köyleri çok iyi mesela merkezdeki mahallelere göre. Ama bi arkadaşım da imamla evli köye gitti. Ev çok kötüymüş kimse yokmuş. Sürekli su gidiyormuş. Çok pişman oldu arkadaşım yok dedi. O çok sosyal bi kızdı dernekte vs aktifti. Yapamadı? Biz de her haftasonu olmaasa da sürekli yaylaya gidiyoruz köy bile değil. Ben seviyorum

Konu sahinin yazdığıyla dediğiniz pek uyuşmuyor. Lüksle falan da alakası yok. Bu saydığınız kesimdekiler aynı zamanda hizmetlerinin karşılığını da alıyorlar. Mesleklerinin bir getirisi.
Trabzon’daki doçentle Muğla’dakinin kazancı farklı mı?

Back