bana mantıklı geldi
4 sene sonra ekonomi toparlanmış olursa şehre dönüp ev kiralamak daha kolay olabilir
şehir merkezine araç varsa 30 dk çarşıya 40 dk öyle aman aman ciddi süreler değil
büyük şehirlerde yaşayanlar bilir bizler şehrin bir yerinden diğer yerine gitmek için bu kadar zaman harcıyoruz
ister arabayla olsun ister toplu taşımayla olsun, büyükşehirde bu süreler çok normal
istanbulda, ankarada, izmirde insanlar işe 1 saatte 1.5 saatte falan gidebiliyor
mesela ben izmirdeyim bucada yaşıyorum, burası köy değil gayet kalabalık ve büyük bir ilçe. bir benzeri ilçe olan gayet merkezi ve kalabalık bornovaya araçla gitmek istesek şu an trafiği de hesaba katarsak en az 40 dk gösteriyor harita.
halbuki şehir içindeyiz yani dağ başına gitmiyoruz, il dışına çıkmıyoruz.
öyle yarım saat 1 saat uzaklık hiçbir şey değil yani sizin durumunuzda.
boş yere değmeyecek evlere dünyanın kirasını ödemeyin ya. iyice şaşırdı bu kiralar da yani
ev sahipleri ne tüfeyi takıyor ne kanunu tanıyor at koşturmaya çok alıştılar şu son yıllarda
benim ev sahibim de benzer şekilde yani, adama dedim ki tüfe şu kadar, sene sonu asgari ücrete ve paralelinde özel sektör maaşlarına gelecek zam maksimum %30 olacak dedim. adam ben anlamam dedi %115 zam yaptı. el insaf yani gelirimin artışı ortada. memurlara falan daha düşük zam yapıldı mesela
sen şimdi insanların gelir artışının bilmem kaç kat üstünde istiyorsan vicdansızsındır yani
piyasa böyle deyip geçerek kurtulabileceklerini sanıyorlar ama bu işin bir de öbür tarafı var. umarım tek tek hesap verirler.
ben her ay kirayı yollarken hiçbir şekilde helal ederek yollamıyorum, allahından bulsunlar
insanların barınma ihtiyacını ellerinde koz olarak kullanıyorlar, işine gelmiyorsa çık demeye alışmışlar, kolaydı insanların düzenini bozmak?
ben demiyorum ki bedavaya oturulsun, üç kuruş verip geçelim. hayır, bari yasal oranda iste geç, neden fazlasında gözün var?
ellerine ayaklarına dolansın inşallah bütün fırsatçı ev sahiplerinin.
buraya da konu açan ev sahibi çok. bir sürü fırsatçı var utanmadan konu açıp akıl istediklerini çok gördük.
o deli gibi taptıkları beton yığınlarının da bi depremle yerle bir olduğunu da çok gördük.
allah herkese akıl fikir ve vicdan versin.