• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

Herkes öyle söylüyor. Son şansımız yani. Gece baya daraldim gitme fikri falan sanki iki saat uzak gibi geldi eşim 30 dakika hiç bişey değil sıkıldığın an merkeze gezmeye gelirz dedi

Ay Allah yardımcınız olsun cooook zor gerçekten
30 dk mesafe cok yakin esim gunluk gidiyor geliyor koye.hatta bazen ben onu almaya gidiyorym okul cikisi alistik o yola.ne guzel lojman varmis sizin

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Ailelerimiz kaçırmayın gidin dedi.
Fakat benim anksiyetem var orada daralır mıyım diye düşünüyorum
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Ben olsam giderdim. Araba olduktan sonra sorun yok. Zaten eşinin de görevi belli. Dünya çok fâni be arkadaşım 4 sene dediğin nedir ki? Bazen çok düşünmek iyi değil. Radikal karar almak gerekiyor. Anksiyetem var deyip kendini de sıkma. İnsan kuş misali bir orada bir burada.

benim bir alıp veremediğim yok
ama çalış denmez, çocuk yapma denmez, denemez mesela kendilerine
zira çalışmıyorlar, çocuğu da yapıyorlar, kendi başlarına da kalamıorlar her şeye kocalarıyla gitmeleri lazım vs (anlattım bunları zaten) bu hayat tarzları, seçimleri baskın bir şekilde ortada. (zaten konu sahibi de kendisi de diyor çalışmam diye ya da araç kullan kendin git diyenlere asla cvp vermiyor)
dolayısıyla verilecek tavsiyelerde kime tavsiye verdiğimizi anlamak için 4238057476 tane ayrı soruya gerek kalmadan "genel" bir profil çıkartmış oluyoruz
Ayrıca da kusura bakmayın kimin çocuk yapıp yapmayacağına siz karar verip fikir veremezsiniz sizi ilgilendirmez onların yaptığı çocuğun bezini siz almıyorsunuz

Ayrıca da kusura bakmayın kimin çocuk yapıp yapmayacağına siz karar verip fikir veremezsiniz sizi ilgilendirmez onların yaptığı çocuğun bezini siz almıyorsunuz
ben kimseye çocuk yap, yapma dedim/derim diye bir ifadede bulundum mu?

ne yazdığımı anlamadan tekrar alıntılayacaksanız cvp vermeyeceğim, kusura bakmayın.

ben kimseye çocuk yap, yapma dedim/derim diye bir ifadede bulundum mu?

ne yazdığımı anlamadan tekrar alıntılayacaksanız cvp vermeyeceğim, kusura bakmayın.
Evet çocuk yapma diyemezsiniz yazan kim ? Alıntı yapmayın zaten yapacak durum yok iyi günler

ah canim oyle bi magdur ediyorlarki .ugrassan savassan bile o evde artik huzurun kalmiyor insan diyoki 1 goz evim olsun elalemin kahrini cekmeyeyim
Tabii ki durup dururken kimse huzurunun kaçmasını istemez, gönül ister ki ortada buluşmuş olsun herkes ama bazen de hakkını aramayınca insanın daha da huzuru kaçıyor örnek işte konu sahibi. Benzer bir ev sahibimiz var biz de çok dedik başka eve çıkalım uğraşmayalim diye ama neden elalemin keyfi için kendi huzurumuzu kaçıralım, maddiyatımızı zorlayalım ki diyip hakkımızı aradık. Artık diş geçiremiyor. Ortada sözleşme var, miktar belirtilmiş çocuk oyuncağı değil ki gelip kimse diyemez 'ay bu kira çok az karşı komşu bu yıl şu kadara kiraya vermiş, sen de artık bu kadar ver' diye. Sözleşme boşuna yapılmıyor ki. 5 senemiz dolunca dava bile açmasına gerek kalmadan emsal kirayı zaten vereceğiz. Demek istediğim insanlar haklarını aramayı bilmeli.

Dogma buyume istanbulda yetisip, yasamis birileri olarak esimle ilk evlendigimizde istanbula 3 saat mesafede biryerde yasamaya basladik. 4 ay dayanabildik. Aracimiz vardi, haftasonlari surekli gitgel yaptik ama 4 ayin sonunda geri donduk sukur. Herkesin yapabilecegi birsey degil. Bize uymadi. Birdaha istanbul disina mumkun degil cikmayiz sanirim.

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Ben olsam kaçırmazdım hele ki bahçeli ev ayy ne güzel yaa mis gibi köy havası😻 hayatınıza renk katar misss

bana mantıklı geldi
4 sene sonra ekonomi toparlanmış olursa şehre dönüp ev kiralamak daha kolay olabilir
şehir merkezine araç varsa 30 dk çarşıya 40 dk öyle aman aman ciddi süreler değil
büyük şehirlerde yaşayanlar bilir bizler şehrin bir yerinden diğer yerine gitmek için bu kadar zaman harcıyoruz :D ister arabayla olsun ister toplu taşımayla olsun, büyükşehirde bu süreler çok normal
istanbulda, ankarada, izmirde insanlar işe 1 saatte 1.5 saatte falan gidebiliyor
mesela ben izmirdeyim bucada yaşıyorum, burası köy değil gayet kalabalık ve büyük bir ilçe. bir benzeri ilçe olan gayet merkezi ve kalabalık bornovaya araçla gitmek istesek şu an trafiği de hesaba katarsak en az 40 dk gösteriyor harita.
halbuki şehir içindeyiz yani dağ başına gitmiyoruz, il dışına çıkmıyoruz.
öyle yarım saat 1 saat uzaklık hiçbir şey değil yani sizin durumunuzda.
boş yere değmeyecek evlere dünyanın kirasını ödemeyin ya. iyice şaşırdı bu kiralar da yani
ev sahipleri ne tüfeyi takıyor ne kanunu tanıyor at koşturmaya çok alıştılar şu son yıllarda
benim ev sahibim de benzer şekilde yani, adama dedim ki tüfe şu kadar, sene sonu asgari ücrete ve paralelinde özel sektör maaşlarına gelecek zam maksimum %30 olacak dedim. adam ben anlamam dedi %115 zam yaptı. el insaf yani gelirimin artışı ortada. memurlara falan daha düşük zam yapıldı mesela
sen şimdi insanların gelir artışının bilmem kaç kat üstünde istiyorsan vicdansızsındır yani
piyasa böyle deyip geçerek kurtulabileceklerini sanıyorlar ama bu işin bir de öbür tarafı var. umarım tek tek hesap verirler.
ben her ay kirayı yollarken hiçbir şekilde helal ederek yollamıyorum, allahından bulsunlar
insanların barınma ihtiyacını ellerinde koz olarak kullanıyorlar, işine gelmiyorsa çık demeye alışmışlar, kolaydı insanların düzenini bozmak?
ben demiyorum ki bedavaya oturulsun, üç kuruş verip geçelim. hayır, bari yasal oranda iste geç, neden fazlasında gözün var?
ellerine ayaklarına dolansın inşallah bütün fırsatçı ev sahiplerinin.
buraya da konu açan ev sahibi çok. bir sürü fırsatçı var utanmadan konu açıp akıl istediklerini çok gördük.
o deli gibi taptıkları beton yığınlarının da bi depremle yerle bir olduğunu da çok gördük.
allah herkese akıl fikir ve vicdan versin.

Ev sobalıysa şuan tamamen bitti benim için 🤣🤣🤣 şuradan kaç kadın soba yakarmış kaç gün yakarmış bi deneme yapalım 🤣boş beleş laflar . İlk mesajıma beğenmedim atmış biri hayır da neyi beğenmiyor onu da anlamadım ben yaşadıklarımızı anlatıyorum yalan mi söyleyeyim durup durup . Bizim ev sobalı değil ama insanlar soba yakıyorlar burada evler sobalı . Bizim apartmanları yakan yakıcılar var. Adam her sene bulunuyor her sene kaçıyor yakmak istemiyorlar . Askeri ücret 17 bin krn biz 30 bin maaş sigorta ve ücretsiz ev veriyoruz daha yakıcı yok .
39 yaşındayım, benim yaş grubunda kat kaloriferli ya da kaloriferli evde büyüyen sayısı şimdiki kadar çok değil. Bende çocuk halimle yıllarca soba yaktim. Kolay değil ama bu şekilde yaşayan insanlar var, demek ki imkansızda değil? Ayrıca askeri ücret diye bişey yok asgari ücrettir o, 30 bin TL ve ev verildiği halde kaçan insanlar varsa çokta ihtiyaçlari yok demek ki çalışmaya

İmamlar 45 bin lira maaş alıyor, nasıl veremiyor 20 bin kirayı? Doğuda canı tehlikede görev yapan birçok devlet memuruna lojman bile yok, pek şikayet edecek bir durumunuz yok gibi.

39 yaşındayım, benim yaş grubunda kat kaloriferli ya da kaloriferli evde büyüyen sayısı şimdiki kadar çok değil. Bende çocuk halimle yıllarca soba yaktim. Kolay değil ama bu şekilde yaşayan insanlar var, demek ki imkansızda değil? Ayrıca askeri ücret diye bişey yok asgari ücrettir o, 30 bin TL ve ev verildiği halde kaçan insanlar varsa çokta ihtiyaçlari yok demek ki çalışmaya
yanlış yazmış ve fark etmemişim düzeltmemişim . İlla yanlışı söylemek zorunda değilsiniz ! Eee ne yapalım yıl 2025 kadın niye gidip soba yaksın köyde ? Merkezde kendine bi iş bulup çalışır eğer çok dara düşerlerse . 30 bin veriyoruz yakmıyorlar ihtiyaçları yoksa ne yapalım ne demek istediniz anlamadım ? Her neyse gidip yaksın soba otursun köyde . Ben olacakları söyledim . Size haydi gidip soba yak desek yakmazsınız burada gelmiş konuşuyorsunuz

Herkese merhaba ..
Anksiyetenize iyi gelebilecek bir yer olarak gördüm açıkçası , herkes oralara kaçıyor zaten hem ücretsiz hem bahçesi var daha ne olsun ki . Her durumda köpek bağlasanız durmaz dediğiniz yerden daha iyidir

yanlış yazmış ve fark etmemişim düzeltmemişim . İlla yanlışı söylemek zorunda değilsiniz ! Eee ne yapalım yıl 2025 kadın niye gidip soba yaksın köyde ? Merkezde kendine bi iş bulup çalışır eğer çok dara düşerlerse . 30 bin veriyoruz yakmıyorlar ihtiyaçları yoksa ne yapalım ne demek istediniz anlamadım ? Her neyse gidip yaksın soba otursun köyde . Ben olacakları söyledim . Size haydi gidip soba yak desek yakmazsınız burada gelmiş konuşuyorsunuz
Kadın asla çalışmam diyor. O saatten sonra ne diyelim yani yakacak tabi sobayı sabahın köründe kalkıp.

Herkese merhaba ..
Hayır

Tanıdığımız bir imam köy lojmanında uzun yıllar oturdular,hanımı çalışmıyor..birikimlerini yaptılar,çocukları hep okudu. Adam tek maaş, şehirde o kadar kirayı nasıl versin..

Anksiyete dogaya yakin olunca azalmaz mı?Yürüyüş,manzara ,temiz hava ne güzel.Çocuga da iyi gelir.Sıkılınca yarım saat gider dolaşırsınız. Fırsat ayagıniza gelmis resmen.Fahiş kiralara aciyor insan.Para kolay kazanılmıyor .

Back