Başka meslek gruplarıyla kıyaslama olmuş. Ve benim durumum şımarıklik olarak görülmüş. Evet şehir merkezine 30 dakika uzak ama doğalgaz yok köyde. Ev sobalı öyle Pinterest videoları gibi değil bunun odunu var kömürü var . Aylık belki doğalgaz ödemeyecim ama mutfak tüpü olmuş 2 bin lira. Artı börtü bocegi elektrik kesilmesi suyun donması yolların kapanmasi var. Buz gibi mutfakta yemek yapmak var. Sıcak suyu taşımalı olarak banyo yapması var. Her odaya ayrı soba kuramam mesela kışın çoluk çocuk birlikte aynı odada uyuması var. Bilmiyorum biraz mecburum çünkü bir sonraki ay kira odesek kart borcu kalacak kart odesek kira kalacak.bohle çıkmazda iken yorumlarınızı okumak iyi gelir diye düşündüm ve öyle de oldu. Hakaret küfür olmadan olumlu olumsuz fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim
köyde doğdum
+ köy harici de sobalı evde oturdum, o yüzden tüm bunları biliyorum
ama biz sizin alternatifiniz ne onu bilemiyoruz
mesela
bu sene taşınmadınız maaşınız da 50 bin diyelim, kiranız da 18 bin oldu, seneye maaş 55 olacak kiranız 25 olacak öbür sene 60 olsa kiranız 35 olacak
yani hani bilmiyorum bu durumun farkında mısınız?
belki arabanın borcu bitince rahatlarız diyorsunuzdur da
%99 siz 2. çocuğu yaparsınız
tek çocukla kalan imam hiç görmedim, sürekli olarak maaşın yarısı kiraya giderken siz çoluk çocuğa para yetiştirmeye çalışacaksınız. hani cidden soruyorum. çalışmayacağınıza da göre, planınız ne?
üstelik büyükşehirde okula giden çocuğu harçlıksız okula da yollayamazsınız
bu arada köye gidip az marsraf yapmak şey gibi değil
odunu filan etraftan kesip getiriliyor köylerde, bahçede ateş yakılıp salça filan kaynatılıyır, ekiliyor dikiliyor, tauk besleniyor hem böcekler için hem yumurtası için vs vs de öyle öyle masraflar azalıyor
siz köy yerinde şehirden günlük ekmek getirip, günlük tüpte yemek pişirip odun kömür hepsini şehirden alırsanız
sadece kira masrafınız olmaz bu sefer sürekli yol masrafınız olur...
köy hayatında biraz elinizi taşın altına koyacak mısınız? bunu düşünmeniz lazım...