• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep büyükşehir de yaşamış biri olarak kiraların fahiş zamlarindan sonra köy hayatına geçmeyi kabul eder miydiniz?

Başka meslek gruplarıyla kıyaslama olmuş. Ve benim durumum şımarıklik olarak görülmüş. Evet şehir merkezine 30 dakika uzak ama doğalgaz yok köyde. Ev sobalı öyle Pinterest videoları gibi değil bunun odunu var kömürü var . Aylık belki doğalgaz ödemeyecim ama mutfak tüpü olmuş 2 bin lira. Artı börtü bocegi elektrik kesilmesi suyun donması yolların kapanmasi var. Buz gibi mutfakta yemek yapmak var. Sıcak suyu taşımalı olarak banyo yapması var. Her odaya ayrı soba kuramam mesela kışın çoluk çocuk birlikte aynı odada uyuması var. Bilmiyorum biraz mecburum çünkü bir sonraki ay kira odesek kart borcu kalacak kart odesek kira kalacak.bohle çıkmazda iken yorumlarınızı okumak iyi gelir diye düşündüm ve öyle de oldu. Hakaret küfür olmadan olumlu olumsuz fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim

Herkes öyle söylüyor. Son şansımız yani. Gece baya daraldim gitme fikri falan sanki iki saat uzak gibi geldi eşim 30 dakika hiç bişey değil sıkıldığın an merkeze gezmeye gelirz dedi
Ehliyetiniz yoksa ehliyeti de alın derim. Canı sıkıldıkca al cocugu beraber cık carsıya veya gez yani calısmıyorsanız. Köy evi köy okulu sehir okullara göre her zaman avantajlıdır diyorum

koy hayatı herkese göre değil eşim bayılıyor ama ben çokta sevmiyorum.bir kere doğalgaz yok demişsiniz muhtemelen 2 Soba kurmanız ve her sabah yakmaniz gerecek.Bu arada Ehliyetiniz yoksa köyde yaşamak dahada zor esiniz bir yerlere götürürse gidersiniz yoksa evde oturacaksiniz.Ev gezmesi haricinde çokta bir yere gidemeyecek siniz.bunlar eksileri.
Artilarina gelince çocuğunuz disarda oynayabilecek arkadaşları olacak.Çocuklugunu yaşayacak.Deprem korkunuzda fazla olmaz.Ortaokul yok demişsiniz ama taşımalı eğitim var servisle gider gelir.Kucuk yerlerin eğitimi daha iyi oluyor genelde sınıf mevcutlarida az oluyor.

Başka meslek gruplarıyla kıyaslama olmuş. Ve benim durumum şımarıklik olarak görülmüş. Evet şehir merkezine 30 dakika uzak ama doğalgaz yok köyde. Ev sobalı öyle Pinterest videoları gibi değil bunun odunu var kömürü var . Aylık belki doğalgaz ödemeyecim ama mutfak tüpü olmuş 2 bin lira. Artı börtü bocegi elektrik kesilmesi suyun donması yolların kapanmasi var. Buz gibi mutfakta yemek yapmak var. Sıcak suyu taşımalı olarak banyo yapması var. Her odaya ayrı soba kuramam mesela kışın çoluk çocuk birlikte aynı odada uyuması var. Bilmiyorum biraz mecburum çünkü bir sonraki ay kira odesek kart borcu kalacak kart odesek kira kalacak.bohle çıkmazda iken yorumlarınızı okumak iyi gelir diye düşündüm ve öyle de oldu. Hakaret küfür olmadan olumlu olumsuz fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim
köyde doğdum
+ köy harici de sobalı evde oturdum, o yüzden tüm bunları biliyorum

ama biz sizin alternatifiniz ne onu bilemiyoruz
mesela

bu sene taşınmadınız maaşınız da 50 bin diyelim, kiranız da 18 bin oldu, seneye maaş 55 olacak kiranız 25 olacak öbür sene 60 olsa kiranız 35 olacak
yani hani bilmiyorum bu durumun farkında mısınız?
belki arabanın borcu bitince rahatlarız diyorsunuzdur da
%99 siz 2. çocuğu yaparsınız
tek çocukla kalan imam hiç görmedim, sürekli olarak maaşın yarısı kiraya giderken siz çoluk çocuğa para yetiştirmeye çalışacaksınız. hani cidden soruyorum. çalışmayacağınıza da göre, planınız ne?

üstelik büyükşehirde okula giden çocuğu harçlıksız okula da yollayamazsınız

bu arada köye gidip az marsraf yapmak şey gibi değil
odunu filan etraftan kesip getiriliyor köylerde, bahçede ateş yakılıp salça filan kaynatılıyır, ekiliyor dikiliyor, tauk besleniyor hem böcekler için hem yumurtası için vs vs de öyle öyle masraflar azalıyor
siz köy yerinde şehirden günlük ekmek getirip, günlük tüpte yemek pişirip odun kömür hepsini şehirden alırsanız
sadece kira masrafınız olmaz bu sefer sürekli yol masrafınız olur...
köy hayatında biraz elinizi taşın altına koyacak mısınız? bunu düşünmeniz lazım...

İnan imamlara has değil. Mühendis, öğretmen vb. eşleri de var böyle. Muhafazakar olduklarını söylememe gerek yok sanırım. Anlatsam burdan köye yol olur.
mutlaka her meslekte, her memlekette her türlü insan vardır
ancak
astsubay/uzman çavuş eşleri 1, imam eşleri 2, bu arkadaşları kendi içlerinde "genellersek" %80 ortalama bir profil çıkıyor, büyük kısmı bu profile inanılmaz uyuyor...

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Ailelerimiz kaçırmayın gidin dedi.
Fakat benim anksiyetem var orada daralır mıyım diye düşünüyorum
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
4 yıl kalmak hem çocuk hem maddi olarak sizin için çok mantıklı. Ben olsam kalırdım fakat senin anksiyete için bir cozum bulman gerek. Öyle alışırsın demekle olmaz çünkü kendinle kalacaksın okula gidince. Orda iyi bir çevre edinirsen anksiyete en azından rahatsız etmez belki. Büyük bir karar bişey diyemem senin gözünün alması lazım ne desek boş

Kira konusu sizi bu kadar zorlayacakken başka bir alternatifiniz yok gibi duruyor. Biraz olaya bu tarafından bakarsanız kabullenmesi, taşınırsanız ona göre yaşaması daha kolay olabilir. Eşinizi keyfine göre, aile yanına gidilen bir köy macerası olmayacak sizinki. Şartlar onu gerektiriyorsa uyum sağlamaktan başka çare yok.

Bizim de zorunlu

Çok açıklayıcı bir yorum olmuş öncelikle teşekkür ederim.
Konyanin bir köyü ama öyle Konya ovası gibi ağaçsız bir yer değil. Ormanlık , barajı piknik alanı olan gözde bir köy. Yazın hele cıvıl cıvıl olurmuş dışardan gelen kampcilar falan olurmuş dediklerine göre. Fakat yine de köy yani. Kışın ister istemez yollar kapanabilir elektrik kesintisi su kesintisi olabilir. Tüp pahalı mesela sıcak su yok yakıt olarak sobada odun kömür. Yani aslında biraz eziyetli. O konularda daralır mıyım diye düşünüyorum..
Zoruluysa gidin o zaman kirayı ödeyecek durumda olduğunuzu düşündüm. Ya iflas ya köyse başka çare yok herhalde

Herkese merhaba ..
Şimdi biz araba aldık ve borç ödüyoruz şimdiye kadar iyi kötü idare edebiliyorduk. Fakat Ocak ayı itibariyle kiramiz zamlandi. 20 bin istedi ev sahibi ve evimiz 20 vermek için aman aman güzel bir ev değil.
Esim bu parayı veremem gel biraz düşür dese de adam senin civardaki bütün komşular en düşük 20 veriyor işine gelmiyorsa çık dedi. Böyle gıcık gıcık konuşunca eşim durmak istemedi artık burada. Ve ev arayışına girdik ve gerçekten en düşük 18 bine bulabildik fakat orada köpek bağlasan durmaz derece kötü. Degmiyor yani güzel olsa o parayı verirken elin titremez.
Neyse eşim dedi ki yakın bir köye geçelim hem temiz hava, biraz da organik besleniriz, hem kira yok dedi. Bu arada eşim din görevlisi yani köy camilerinin genelde lojmanı oluyor.
Neyse bulduk bir köy şehire 30 dakika uzak ama tam çarşıya 40 dakika falan sürüyor.
Şehrin kalabalığına alıştım birden sessiz bir ortama girmek anksiyetemi tetikler gibi hissediyorum. Eve baktık küçük şirin bir ev bahçeli güzel. Tek sıkıntım benim psikolojik sorunum. Oğlum 5 yaşında o köyde sadece 4. Sınıfa kadar okul var sonra yok. Eşim 4 yıl kalsak da yeter diyo en azından durumu toparlariz geliriz tekrar merkeze diyor fakat 4 yıl da az bir zaman değil. Siz ne yapardınız?
Valla 30 dk hicbir sey. Carsiya yakin bir mahallede oturuyordum toplu tasimayla zaten o kadar sürüyordu. Hele Konyaya gittiysen o köy senin icin hicbir sey 😀
Arkadasiminda esi köyde imamlik yapiyo sık sık gidip gelirler mesela. Ve hayatindan cok memnun cocugu rahat rahat bahcede vs de oynuyor. Yazin bir seyler ekiyo yiyo mis gibi hayatını yaşıyor. Köylülerden de yumurta süt besleniyo. Orda komsulukta cok samimi olur.

Ev hanımıyım diye tartışan arkadaşlar neden kadınlar kadınlara yüklenir ki bu kadar? Eşim çalışmamı istemiyor kaldı ki ben de istemiyorum bu evde boş boş yattığım anlamına gelmiyor . Geri mi dersiniz , yobaz mi dersiniz artık bilemicem fakat kadın çalışırken hem anne, hem ev hanimi hem iş kadini oluyor babalar sadece çalışıyor. Benim eşim öyle hanımım çalışıyor yemegi bulaşığı ben yapayım diyecek bir adam değil. Eski usül eve geldigimde güler yüz, mutlu bir çocuk, kaynayan tencere göreyim yeter diyo. Ben de o kafadayim. Çocuğumu kendim büyütüyorum zaman zaten çok hızlı, hiç bir anını kacirmak istemiyorum her yaşına her hareketine Şahit olmak istiyorum. Kadınlar robot değil ve ev geçindirmek de kadının görevi değil. Yazımda belirttiğim gibi araba alana kadar iyiydi durumumuz kira + araba borcu olunca sıkıştık ve böyle bir çare buldu eşim. Ben de acaba yapabilir miyim diye sordum belki benzer bir durumda olan vardır tecrübe sahibi veya mantıklı fikirleri olan vardır diye düşünerek.

Başka ne dendi bilmiyorum ama ev hanımı olduğunuzu ben vurguladım. Çünkü lüks bir durum. Çalışmama gerekçeleriniz çok mantıklı ama lüks. Bunları yaşamak istiyorsanız işin birazcık zorluğuna katlanmanız gerektiğini yazdım.
Bence yapabilirsiniz. Zorlanacaksınız elbette ama halledersiniz eşinizin de bol bol vakti olacağından yardımlaşacaksınız

Beni anladığıniz için teşekkür ederim. Şehirde yazanlar ve köy hayatini hiç bilmeyenler için biraz masal gibi geliyor ama tamamen oraya yerleşmek gerçekten kolay değil. Ev sobalı. İlçeye 10 dakika. Şehir merkezine 40 km, 30 dakika falan sürüyor.
Ev sobalıysa şuan tamamen bitti benim için 🤣🤣🤣 şuradan kaç kadın soba yakarmış kaç gün yakarmış bi deneme yapalım 🤣boş beleş laflar . İlk mesajıma beğenmedim atmış biri hayır da neyi beğenmiyor onu da anlamadım ben yaşadıklarımızı anlatıyorum yalan mi söyleyeyim durup durup . Bizim ev sobalı değil ama insanlar soba yakıyorlar burada evler sobalı . Bizim apartmanları yakan yakıcılar var. Adam her sene bulunuyor her sene kaçıyor yakmak istemiyorlar . Askeri ücret 17 bin krn biz 30 bin maaş sigorta ve ücretsiz ev veriyoruz daha yakıcı yok .

mutlaka her meslekte, her memlekette her türlü insan vardır
ancak
astsubay/uzman çavuş eşleri 1, imam eşleri 2, bu arkadaşları kendi içlerinde "genellersek" %80 ortalama bir profil çıkıyor, büyük kısmı bu profile inanılmaz uyuyor...
Bu grupla alıp veremediğimiz nedir ?

şartlara göre değişir bu durum. şimdi oturduğunuz yerde aileniz, arkadaşlarınız, sosyal çevreniz varsa oraya gittiğinizde de yalnız kalacaksanız ben istemezdim. Doğalgaz olmaması başlı başına bir problem zaten. Benim annemlerin de şehre çok yakın bir köy evi var. Köy evi dediğim öyle sizin dediğiniz gibi böcek sorunu olan, sıcak suyu olmayan bir ev de değil. Yeni yapı, sadece sobalı. Ona rağmen ben kışları çocuklarla gitmiyorum. Zor oluyor çünkü. Çocuklar bir sıcak odaya bir soğuk odaya giriyorlar. Bahçe desen kışın bir anlamı yok. Yazın çok iyi ama kışları problem bence. Bir de şöyle bir durum var siz 4 yıl kalsanız hadi aylık 20 bin kenara atsanız 4 yıl sonunda 1 milyon anca birikir. Bu meblaya ev alabilecek misiniz? Yine kiraya gideceksiniz aynı durumu yine yaşayacaksınız. Anca 10 sene köyde oturmanız lazım ki küçük bir ev alabilesiniz. He ama derseniz ki benim eşim dostum beni orada yalnız bırakmaz haftasonları falan çıkıp gelir, ben de biraz katlanırım zorluklarına. O zaman denenebilir.

Köy hayatı uzaktan bakıldıgı kadar kolay degil.
Köyde dogdum büyüdüm.
Bu işlere yatkın olmanız gerekiyor.
Sobalı ev güzellemesi yapamayacagım çünkü Konya'nın kışı soguktur.
Erkege göre hava hoş.
İlgilenecek olan kadın, yakacak olan kadın, temizleyecek olan kadın.
Ekecek, dikecek toplayacak olan yine kadın.
Ha kocan yardım edecek tipse elbette güzel ama ben iki tavuk bakıp, iki sebze ekeceğim diye tüm zorlugu yabana atamam.
Kira konusunda geçinemiyorsanız mecbursunuz maalesef.

Bu grupla alıp veremediğimiz nedir ?
benim bir alıp veremediğim yok
ama çalış denmez, çocuk yapma denmez, denemez mesela kendilerine
zira çalışmıyorlar, çocuğu da yapıyorlar, kendi başlarına da kalamıorlar her şeye kocalarıyla gitmeleri lazım vs (anlattım bunları zaten) bu hayat tarzları, seçimleri baskın bir şekilde ortada. (zaten konu sahibi de kendisi de diyor çalışmam diye ya da araç kullan kendin git diyenlere asla cvp vermiyor)
dolayısıyla verilecek tavsiyelerde kime tavsiye verdiğimizi anlamak için 4238057476 tane ayrı soruya gerek kalmadan "genel" bir profil çıkartmış oluyoruz

Tam 1 yıllık kiraciyiz 10 bine oturmustuk. Ev sahibi inanılmaz laftan anlamaz biri şikayet etsen onun cahilliği karşısında sinirden kriz falan gecirirsin öyle illet biri . Ha belki davayı kazanırım ama rahat oturamam artık bu evde diyor eşim
1 yıllık kiracıya kafasına göre zam oranı belirleyemez. Şikayet etmenize, dava açmanıza gerek yok ki. 1 yıl dolunca önünüzdeki ay yasal sınır neyse o kadar zamlı gönderin kirayı. Asıl onun dava açma hakkı yok bu durumda. Hakkınızı arayın bence ne münasebet niye rahat oturamayasınız? Hemen pes etmeyin yasal sınır neyse o kadar vereceğiz ibana kirayı atınca açıklamaya da öyle yazın hiç konuşmayın bile. Ben de 5. Senesi dolan kiracı sandım sizi 1 senede sizi kovmaya hakkı yok ki. İnsanlar başkalarını bu kadar madur edemez.

benim bir alıp veremediğim yok
ama çalış denmez, çocuk yapma denmez, denemez mesela kendilerine
zira çalışmıyorlar, çocuğu da yapıyorlar, kendi başlarına da kalamıorlar her şeye kocalarıyla gitmeleri lazım vs (anlattım bunları zaten) bu hayat tarzları, seçimleri baskın bir şekilde ortada. (zaten konu sahibi de kendisi de diyor çalışmam diye ya da araç kullan kendin git diyenlere asla cvp vermiyor)
dolayısıyla verilecek tavsiyelerde kime tavsiye verdiğimizi anlamak için 4238057476 tane ayrı soruya gerek kalmadan "genel" bir profil çıkartmış oluyoruz
Asker eşlerini ayrı tutalım kusura bakmayın adamlar zaten evde yok nasıl her yere eşleriyle gidecekler ? Eğer devlet memuru değilse çalışamazlar kusura bakmayın çünkü sürekli bir yer değiştirme var özellikle astsubaylar böyle 2-3 senede bir tayin . Adam göreve gidiyor hiç bir allahın kulunjn olmadığı doğu şehrinde yanlız kalıyorsun . Yaşamadığınız bilmediğiniz şeyler için lütfen yorum yapmayın

Herkese merhaba ..
ortaokul yoksa tasimali egitim vardir.en yakin ortaokula tasimali egitimle gider cocugunuz.tasimali okullarin populasyyondan dolayi egitimleri yuksek seviyede verilmez sizin evdde ilgilenmeniz gerek akademik bir seviyeniz var ise.yoksa bence lojman ckk mantikli para biriktirip ev alinabilir 4 yilda siz peki calisiyormusunuz

1 yıllık kiracıya kafasına göre zam oranı belirleyemez. Şikayet etmenize, dava açmanıza gerek yok ki. 1 yıl dolunca önünüzdeki ay yasal sınır neyse o kadar zamlı gönderin kirayı. Asıl onun dava açma hakkı yok bu durumda. Hakkınızı arayın bence ne münasebet niye rahat oturamayasınız? Hemen pes etmeyin yasal sınır neyse o kadar vereceğiz ibana kirayı atınca açıklamaya da öyle yazın hiç konuşmayın bile. Ben de 5. Senesi dolan kiracı sandım sizi 1 senede sizi kovmaya hakkı yok ki. İnsanlar başkalarını bu kadar madur edemez.
ah canim oyle bi magdur ediyorlarki .ugrassan savassan bile o evde artik huzurun kalmiyor insan diyoki 1 goz evim olsun elalemin kahrini cekmeyeyim

Back