Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

o zaman benim boyumda 5 kilo anca farkeder canim... bir cm bir cmdir tabiki.. kiyafette cok farediyorum hemen bi rahatlama geliyor. ama ne bileyim ben totisi bi 8-9 cm inceltmek istiyorum yaaa :KK31::KK31::KK31:

Bende yaa 36-38 olması lazım totişin :KK53::KK53:

umarım incelirsin regen :) ben de ölçüyorum belim inceldi 3.5 cm ama popom hiç banamısın demiyor:)) bizim ailede böyle ben babanneme benziyorum onu görseniz üst kısmı ve beli hiç yok popo 3 katı üst kısmın yaşım gereği ben baya iyiyim de nası gidecek o yağlar bilemiyorum.
ama gecen gün tv de bi program gördüm manken kızın birine bişi yapıyolardı ne olduğunu da anlayamadım geç açtığım için ama kız 57 kilodan 52 düşmüş ve bacaklardan 2 bel basen bölgesinden 5 cm incelmiş. cok ilgimi çekti ama benim olduğum yerde böle bişi bulmak imkansız sporla umarım biz de inceliriz:))

oyyyy canim ne güzel yaaa, insallah bizim totisler de incelir.. yapimiz benzer galiba, benim de belim yok, kilo verince de 4 cm inceldi :KK16: galiba bizim basenler hep iri kalcak.. ay aman dedigim ölcüye ulassin da belim ne kadar incelirse incelsin yani 50 cm olacak degil ya :KK9::KK9::KK9:

acaba ne yapiyorlardi kiza yaa, 5 kg ile birlikte 5 cm incelmis süper bi rakam.. ben 3 kg ile basenden 1-1.5 cm inceldim henüz.. ben spor yapiyordum normalde ama kolum agridigi icin ara verdim canim, iste önümüzdeki hafta baslarim tekrar insallah.. ama cok yürüyyorum ben, sen de yürüyüs spor durumu nedir???

Bende yaa 36-38 olması lazım totişin :KK53::KK53:

yaa eveeeeeetttt aynen aynen aynen :KK9::KK9::KK9: su an 38-40 bedenim.. 38 beden pantolonlarim dar oluyor ama oluyor.. iste ben de 36 bedenler öyle olsun, 38ler de bol olsun istiyorum.. ama burda sey canim, kaliplar trninkine göre daha genis sanki. yani birimler ayni ama gecen sene (daha kiloluyken) burda 40bedeni dar olarak giyerken, trde 42 beden denemistim olmamisti.. hani marka magazalar varya trde, iste onlarin kaliplariyla ayni burasi..

oyyyy canim ne güzel yaaa, insallah bizim totisler de incelir.. yapimiz benzer galiba, benim de belim yok, kilo verince de 4 cm inceldi :KK16: galiba bizim basenler hep iri kalcak.. ay aman dedigim ölcüye ulassin da belim ne kadar incelirse incelsin yani 50 cm olacak degil ya :KK9::KK9::KK9:

acaba ne yapiyorlardi kiza yaa, 5 kg ile birlikte 5 cm incelmis süper bi rakam.. ben 3 kg ile basenden 1-1.5 cm inceldim henüz.. ben spor yapiyordum normalde ama kolum agridigi icin ara verdim canim, iste önümüzdeki hafta baslarim tekrar insallah.. ama cok yürüyyorum ben, sen de yürüyüs spor durumu nedir???

ya aslında bahane değil ama ben çok yoğun ve yorucu bir işte çalışıyorum o yüzden yürüyüş fln yapamıyorum ayrıca söle bi sıkıntım var eve girince cıkamıyorum çünkü en yakın yürüyüş yapılınabilinecek mesafe 5 km uzakta oluyo nasıl oluyo diceksin ama öle evin yakınında sadece şantiye ve acayip köpekler bi de anayol var o yüzden sıkışmış durumdayım ama her sabah tibet 5 lisini yapıyorum 1 haftadır

yaa eveeeeeetttt aynen aynen aynen :KK9::KK9::KK9: su an 38-40 bedenim.. 38 beden pantolonlarim dar oluyor ama oluyor.. iste ben de 36 bedenler öyle olsun, 38ler de bol olsun istiyorum.. ama burda sey canim, kaliplar trninkine göre daha genis sanki. yani birimler ayni ama gecen sene (daha kiloluyken) burda 40bedeni dar olarak giyerken, trde 42 beden denemistim olmamisti.. hani marka magazalar varya trde, iste onlarin kaliplariyla ayni burasi..

:KK9::KK9::KK9::KK9: Al benden de o kadar. Bir de giydiklerimin beli bol totosu dar oluyo nebiçimse ahu. Bel ince toto kalın. :KK5: bel 38- toto 40 tı en son şimdi 38 lere de girmelere başladım ama dapdar :KK52::KK52::KK52:

:KK9::KK9::KK9::KK9: Al benden de o kadar. Bir de giydiklerimin beli bol totosu dar oluyo nebiçimse ahu. Bel ince toto kalın. :KK5: bel 38- toto 40 tı en son şimdi 38 lere de girmelere başladım ama dapdar :KK52::KK52::KK52:
çiğdem biz seninle aynı gün başlamısız karatay diyetine simdi farkettim ama sen daha iyi gidiyorsun gibi gözüküyor spor yapıyorsun galiba değil mi??

çiğdem biz seninle aynı gün başlamısız karatay diyetine simdi farkettim ama sen daha iyi gidiyorsun gibi gözüküyor spor yapıyorsun galiba değil mi??

Ben bir dönem spor yapıyorum bir dönem bırakıyorum bir türlü düzenli yapamadım ama haftada 1 en fazla 2 gün kaçamaklı yiyorum. Eger daha fazla yersem kilo veremiyorum. Keşke onu da yapmam ama. :KK5: Daynamıyo insan bazen. Neyse tabi birde çok su içiyorum. 2 -2.5 lt. Öğünlerde de protein- karbonhidrat dengesini korumaya çalışıyorum.

Ben bir dönem spor yapıyorum bir dönem bırakıyorum bir türlü düzenli yapamadım ama haftada 1 en fazla 2 gün kaçamaklı yiyorum. Eger daha fazla yersem kilo veremiyorum. Keşke onu da yapmam ama. :KK5: Daynamıyo insan bazen. Neyse tabi birde çok su içiyorum. 2 -2.5 lt. Öğünlerde de protein- karbonhidrat dengesini korumaya çalışıyorum.
ben nerdeyse hiç kaçamak yapmıyorum ama öğle yemekleri için eve gelemediğim dönemler oluyor tesislerde yemek yiyoruz normal sulu yemek ama ne yağı kullanıyorlar allah birlir o etkiliyor diye düşünüyorum suyu da hasta bakarken içemiyorum tabiki bi dakikada hasta bakmadan kaldığım olmuyor gün içinde artık mesai bitince ne kadar içebilirsem yine de eski halime göre cok fazla içiyorum. umarım biran önce veririz güzel güzel kilolarımızı:))

ben birşey daha sormak istiyorum yorumu ya da bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim öğün aralarında ayran ve ya süt içmek serbest çünkü glisemik indenksleri 0 peynir içinde kitaplarda 0 yazıyor ozaman cok sıkıştığımızda cok acıktığımızda öğün arasında peynir de yiyebiliriz gibi geliyor bana doğru muyum acaba??

ben nerdeyse hiç kaçamak yapmıyorum ama öğle yemekleri için eve gelemediğim dönemler oluyor tesislerde yemek yiyoruz normal sulu yemek ama ne yağı kullanıyorlar allah birlir o etkiliyor diye düşünüyorum suyu da hasta bakarken içemiyorum tabiki bi dakikada hasta bakmadan kaldığım olmuyor gün içinde artık mesai bitince ne kadar içebilirsem yine de eski halime göre cok fazla içiyorum. umarım biran önce veririz güzel güzel kilolarımızı:))

Suyu içebilirsin hasta baksan da ara verdiğin dönem mutlaka oluyordur. Şişeye doldur bir yudum alabilirsin. Ve öğle arasında hemen 1/2 lt hüplet suyunu. Öğleye kadar da 1/2 içsen al sana 1 lt. E iş çıkışına kadar da 1/2 lt içsen. Akşam eve gelince de kalan 1 lt çok rahat biter bence. Kendini şartlarsan sıvıyı halledersin.

Gelelim öğle yemeğine o zaman sen öğle yemeğinde kuruyemiş ye bence ya da tesislere gidene kadar odan varsa odanda yemek ye. yoksa iş yerinde müsait bir yer bul ve evden götürdüğün yemeğini orda ye. Bence istersen yapabilirsin canım. Denemekte yarar var. İnşallah veririz ya :KK5::KK5:

yaa canim benim de öyle.. eski kilomdayken yani 63ken giydigim badiler duruyor da, 36 cogu :KK9::KK9::KK9: innnnnnnnnsallah bu yaza onlari yine giyecegim, bikacini cok seviyorum cünkü :KK16:

ya aslında bahane değil ama ben çok yoğun ve yorucu bir işte çalışıyorum o yüzden yürüyüş fln yapamıyorum ayrıca söle bi sıkıntım var eve girince cıkamıyorum çünkü en yakın yürüyüş yapılınabilinecek mesafe 5 km uzakta oluyo nasıl oluyo diceksin ama öle evin yakınında sadece şantiye ve acayip köpekler bi de anayol var o yüzden sıkışmış durumdayım ama her sabah tibet 5 lisini yapıyorum 1 haftadır

evet canim en azidnan yürüyüs yapabilecegin bi alanin olmasi lazim yakinlarda.. benim var aslinda, sansa bu sene insaat basladi oraya :KK9: arada oraya gidiyorum, ama cogunlukla carsida geziyorum..

tibet beslisi nedir bilmiyorum canim, benim spor aletlerim var evde onlarla yapiyorum :KK8:

ben birşey daha sormak istiyorum yorumu ya da bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim öğün aralarında ayran ve ya süt içmek serbest çünkü glisemik indenksleri 0 peynir içinde kitaplarda 0 yazıyor ozaman cok sıkıştığımızda cok acıktığımızda öğün arasında peynir de yiyebiliriz gibi geliyor bana doğru muyum acaba??

Bunu bende düşünmüştüm ama kimse yapmıyor bunu :18::18::18: Bence o mantıkla düşünürsek et de yenebilir :18: O da 0 çünkü. Bunu açıklamış mı acaba hocamız :44::44:

Bunu bende düşünmüştüm ama kimse yapmıyor bunu :18::18::18: Bence o mantıkla düşünürsek et de yenebilir :18: O da 0 çünkü. Bunu açıklamış mı acaba hocamız :44::44:

kizlar yemeyin yaaa, ona kalirsa zeytin de yenebilir... e oldu olacak zeytin et peynir yogurt derken bi ögün daha yapalim :KK1::KK1::KK1: güzeeeelce ögünlerimizi yapalim, cooook acikirsak iki kasik yogurt yiyelim baska da yok.. ben bugün coka cikmama ragmen yine de yemedim.insallah bu sefer baladigim diyeti, diger yarim biraktigim her sey gibi, yarim birakmayacagim :KK19::KK19: bakin ben bu diyet konusunda yoldan cikmaya müsait bi yapidayim aklima girmeyin benim :KK9::KK9::KK9:

ben mesela aksamlari iki üc yemek kasigi yogurt yiyorum, ki rahat uyuyayim diye :KK9::KK9:

ben hiç bir ye de canan hocadan da arada peynir ya da et yenebilir diye duymadım ama öyle bişi olsa süper olurdu ben peynire bayılıyorum cok sıkışırsam seve seve yoğurttansa peyniri yerim:)) sormak lazım aslında maille fln .

tibetin gençlik pınarı diye bir kitap var o kitapta 5 tane hareket var bu 5 hareketin vücudumuzdaki çakraların enerjilerini hızlandırdığını ve bu yolla bizi gençleştirdiğini iddaa ediyor yapanların iddaaları var kilo verip gençleştiklerine dair cok zor hareketler değil 3 tekrarla başlayı herhafta 2 2 arttırıp 21 e kadar çıkıyorsunuz ve daha sonra 21 de devam ediyorsunuz gerçi ben bayadır spor yapmadığım için kütüğe dönmüşüm ama hergün iyiye gidiyorum yarın 5 e cıkarıcam işte tekrar sayımı böle bişi daha 1 hafta oldu biraz ilerleyince sonuç alırsam yazarım onu da :))9

yaa canim benim de öyle.. eski kilomdayken yani 63ken giydigim badiler duruyor da, 36 cogu :KK9::KK9::KK9: innnnnnnnnsallah bu yaza onlari yine giyecegim, bikacini cok seviyorum cünkü :KK16:

Benimde bir kötum var ne kadar inceymişim ya :KK5::KK5: Ahhh ah. Ona girene kadar devam :KK51: Bırakmak yok :KK20: Artık hayat felsefemmm :KK16::KK16::KK16:

kizlar yemeyin yaaa, ona kalirsa zeytin de yenebilir... e oldu olacak zeytin et peynir yogurt derken bi ögün daha yapalim :KK1::KK1::KK1: güzeeeelce ögünlerimizi yapalim, cooook acikirsak iki kasik yogurt yiyelim baska da yok.. ben bugün coka cikmama ragmen yine de yemedim.insallah bu sefer baladigim diyeti, diger yarim biraktigim her sey gibi, yarim birakmayacagim :KK19::KK19: bakin ben bu diyet konusunda yoldan cikmaya müsait bi yapidayim aklima girmeyin benim :KK9::KK9::KK9:

ben mesela aksamlari iki üc yemek kasigi yogurt yiyorum, ki rahat uyuyayim diye :KK9::KK9:

Yok yok yemicez ama yani ama arkadaşın mantığı doğru. :KK1: İnan günlerce bunun hesabını yaptım neden olabilir ki diye :KK1:

Son düzenleme:
ben hiç ara öğün yapmıyorum ne yoğurt ne süt ihtiyacım olmuyor çünkü cok rahatsız hissettiğimde çay ya da su içiyorum geçiyor. ama daha önceden asla dayanamazdım birşeyler yemezsam bayılmamlara kalkardım fln. o yüzden mutlaka aç hissedersem tatlı birşeyler yerdim. su anda da saat 3.5 gibi acıkıyorum doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama sakız çiğniyorum ozaman geçiyor 7 ye kadar dayanabiliyorum.

ben hiç ara öğün yapmıyorum ne yoğurt ne süt ihtiyacım olmuyor çünkü cok rahatsız hissettiğimde çay ya da su içiyorum geçiyor. ama daha önceden asla dayanamazdım birşeyler yemezsam bayılmamlara kalkardım fln. o yüzden mutlaka aç hissedersem tatlı birşeyler yerdim. su anda da saat 3.5 gibi acıkıyorum doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama sakız çiğniyorum ozaman geçiyor 7 ye kadar dayanabiliyorum.

Bak canan hocanın bir cevabı var.

Merhaba Canan hocam.
kadınlar kulübü olarak sizi takip etmeye devam ediyoruz ve hepimizin kilo vermesi çok güzel bir şekilde devam ediyor.
Fakat aklımıza bir şey takıldı ve size sormak istedik.
Acaba şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartı ile sakız çiğnenebilir mi ?
Yoksa çiğneme aktivitesi inisülin salgılanmasına neden olur mu ?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
10.10.2011 1600 tarihinde sorulmuştur.
Şikayet Et

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :
Tatlandırıcısı olmayan, şekeri olmayan hakiki çam sakızının çiğnenmesi insülini yükseltmez. Tükürük salgılandığı için Mide asidini nötralize eder. Kişilere bağlı olarak değişebilir. Tok karnına çiğnenebilir, hazıma yararlı olur.

Kilo vermenizin devam etmesine çok sevindim, hoşuma da gitti tabii. Sizlerden bir şey rica edebilirmiyim lütfen? Arzu eden arkadaşlar, intibalarını, kilo verme başarılarını ya da verememe olaylarını, ya da yaşadıklarını yazmak isterler mi acaba? Kitabın genişletilmiş baskısına koymak isterim doğrusu. Hastalarımdan da topluyorum,bu hikayeleri. Son derece memnun olurum.

12.Ekim,Çarşamba Kanal Türk Saat 10.00 sabah.
13.Ekim Perşembe CNN Türk 5n1k, 19:30'da olacağım.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Kızlar selamlar

cuma gecen beri bir turlu giremedim. İkizler, kızım bir yandan alısveris bir yandan hazırlıklar derken bu gune gelebildim anca. Cok guzel bir hafta sonu gecirdim. 20 sene sonra liseden kızlarla buluştuk. Herkes değişik ama bir o kadar da sıcak. hızlıca geçti o gun. hiç bir sey anlayamadım
herhalde tekrarlayacagız. Tadı damagımızda kaldı. Sonrasında anne ziyaretleri, ziyafetleri ( her ne kadar yemek istemesem de bazılarından kurtardık bazılarını kurtaramadım. ) umarım bu hafta toparlayacagım.
protein yapsam iki gun toparlar mı acaba diye dusunmekteyim.
menuleri yazayım fazla konusmadan unutacagım çoğunu

ctesi sabah :
klasik karatay kahvaltısı yaptım menemen domates salatalık peynir, ceviz az kayıs zeytin kızlarla cok guzel kacamak yapmamıstım.
ctesi aksam :
mercmek corba iki tabak, salata, 3 cilek
aksam annemlere de ugrayınca orda biraz dızmana deriz biz trakya tarafında yapılan ici peynirli ustu yogurlu sutle pişirilen pogaca gibi bir sey vardır. ondan yedim. biraz da fazla kactı sanırım. :KK20::KK20::KK20::KK22::KK22:
pazar sabahı: klasik karataya ek az simit , kaymak ustune de bal yedim. ama azdı.
pazar aksam : da cocuklara hamburger almıstık bende koftesini yiyip ekmegini yemedim. patates yemedim..

sporu yapamadım tabi. o eksik
bir de kostururken belim tuttu gene bugun.
yarın ayarlayabilirsem yuzeceğim..
kısmet bakalım yarın ola hayrola..

Son düzenleme:
Benimde bir kötum var ne kadar inceymişim ya :KK5::KK5: Ahhh ah. Ona girene kadar devam :KK51: Bırakmak yok :KK20: Artık hayat felsefemmm :KK16::KK16::KK16:

Yok yok yemicez ama yani ama arkadaşın mantığı doğru. :KK1: İnan günlerce bunun hesabını yaptım neden olabilir ki diye :KK1:

aynen canim ikimizin slogani bu olsun, o pantolona girene kadar devam :KK19::KK19::KK19: benim de bi pantolonum var icine girdigim, simdilerde giydigim bi tanesiyle, onu üst üste koyar foto cekerim aradaki farki görürsün :KK9: 1.5 beden var galiba :KK50:

heralde canan hoca derdi, acikinca bunlari yiyin diye, tek bi tane ara ögün var kusluk vakti o da sart degil.. hocamiza kalirsa en sagliksi iki ögün :KK31:

eger sakizinda tatlandirici varsa o da yasak :KK20: cünkü tatlandiricilar da insülün dengesini bozuyor...

Bak canan hocanın bir cevabı var.

Merhaba Canan hocam.
kadınlar kulübü olarak sizi takip etmeye devam ediyoruz ve hepimizin kilo vermesi çok güzel bir şekilde devam ediyor.
Fakat aklımıza bir şey takıldı ve size sormak istedik.
Acaba şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartı ile sakız çiğnenebilir mi ?
Yoksa çiğneme aktivitesi inisülin salgılanmasına neden olur mu ?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
10.10.2011 1600 tarihinde sorulmuştur.
Şikayet Et

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :
Tatlandırıcısı olmayan, şekeri olmayan hakiki çam sakızının çiğnenmesi insülini yükseltmez. Tükürük salgılandığı için Mide asidini nötralize eder. Kişilere bağlı olarak değişebilir. Tok karnına çiğnenebilir, hazıma yararlı olur.

Kilo vermenizin devam etmesine çok sevindim, hoşuma da gitti tabii. Sizlerden bir şey rica edebilirmiyim lütfen? Arzu eden arkadaşlar, intibalarını, kilo verme başarılarını ya da verememe olaylarını, ya da yaşadıklarını yazmak isterler mi acaba? Kitabın genişletilmiş baskısına koymak isterim doğrusu. Hastalarımdan da topluyorum,bu hikayeleri. Son derece memnun olurum.

12.Ekim,Çarşamba Kanal Türk Saat 10.00 sabah.
13.Ekim Perşembe CNN Türk 5n1k, 19:30'da olacağım.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

cok saol:)) aslında bunu görmüştüm ama öle bir sakızı nerden bulabilirim bilmiyorum ben şekersiz sakız çiğniyorum ama tatlandırıcı mutlaka var o sakızlarda onu da önermiyor canan hoca öle biliyorum ama çoğunlukla yemek yemektense sakızı atıyorum ağzıma :KK43:((

X