ben hiç ara öğün yapmıyorum ne yoğurt ne süt ihtiyacım olmuyor çünkü cok rahatsız hissettiğimde çay ya da su içiyorum geçiyor. ama daha önceden asla dayanamazdım birşeyler yemezsam bayılmamlara kalkardım fln. o yüzden mutlaka aç hissedersem tatlı birşeyler yerdim. su anda da saat 3.5 gibi acıkıyorum doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama sakız çiğniyorum ozaman geçiyor 7 ye kadar dayanabiliyorum.
Bak canan hocanın bir cevabı var.
Merhaba Canan hocam.
kadınlar kulübü olarak sizi takip etmeye devam ediyoruz ve hepimizin kilo vermesi çok güzel bir şekilde devam ediyor.
Fakat aklımıza bir şey takıldı ve size sormak istedik.
Acaba şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartı ile sakız çiğnenebilir mi ?
Yoksa çiğneme aktivitesi inisülin salgılanmasına neden olur mu ?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
10.10.2011 1600 tarihinde sorulmuştur.
Şikayet Et
Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji
Cevap :
Tatlandırıcısı olmayan, şekeri olmayan hakiki çam sakızının çiğnenmesi insülini yükseltmez. Tükürük salgılandığı için Mide asidini nötralize eder. Kişilere bağlı olarak değişebilir. Tok karnına çiğnenebilir, hazıma yararlı olur.
Kilo vermenizin devam etmesine çok sevindim, hoşuma da gitti tabii. Sizlerden bir şey rica edebilirmiyim lütfen? Arzu eden arkadaşlar, intibalarını, kilo verme başarılarını ya da verememe olaylarını, ya da yaşadıklarını yazmak isterler mi acaba? Kitabın genişletilmiş baskısına koymak isterim doğrusu. Hastalarımdan da topluyorum,bu hikayeleri. Son derece memnun olurum.
12.Ekim,Çarşamba Kanal Türk Saat 10.00 sabah.
13.Ekim Perşembe CNN Türk 5n1k, 19:30'da olacağım.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay