kizlar biliyosunuz ben yurtdisindayim ve tahmin edeceginiz üzere cok bi arkadasim, yok etraftaki türklerle anlasamayisim da cabasi
yani farkli yapidaki insanlar.. neyse.. zaten sonradan gelen biri olarak arkadas edinmesi zor, burdakilerle arkadas olmak daha da bi zor..
iste iyi kötü biriyle tanistim geldikten bi süre sonra.. yaklasik iki senedir taniyorum bahsedecegim kisiyi..
ben cok net bi insanim, allahin bildigini kuldan saklamam acikcasi.. bi insanin yüzüne diyemeyecegim seyi arkasindan da demem ve bisey anlatirken katksiz yalansiz abartisiz anlatirim allah biliyo... tabi kendim gibi saniyorum herkesi de..
bu dertli oldugum arkadas, evine gittigimde yeme icme sakinmayan bi insan. temiz titiz biri de.. uzunca bi süre tavirlarindan bi rahatsizlik almadim, sonra bi para mevzusu oldu aramizda, ben ona borc vermistim, verdigim miktardan daha az oldugunu iddia etti ama sonra yine tamamini verdi. bu olaydan sonra ben ona daha farkli bi gözle bakmaya basladim..
tesadüfen ailesiyle de ilgili bi detay ögrendim, ki ben hayatta benden bir sey sakladigini düsünmezdim, ögrendigim sey karsisinda sok oldum resmen, olayi anlatmayim cünkü pek hos karsiladigim bir sey degil. ama sözüm ona cok ''yakin'' arkadastan saklanmayacak bir sey.. ben her seyi tüm samimiyetimle anlattigim icin, böyle bir seyle karsilamak beni cok bozdu.
sonra tek tek önceden yasanan seyleri düsündüm, ufak tefek seyler farketmeye basladim, mesela carsiya gittigimizde bi yere girerken ben kapiyi tuttugumda bu hanimefendi gibi önden iceri girer, ben calistigim icin ikide bir siparis verir carsidan gelirken sunu al diye, birde eve birakmami söyler.. gecen babam geldi demistimya, ogünde bi sipris verdi ve ayagina bekledi üstelik.. benim babam gelmis, bu benden hizmet bekliyo.. cok sinirime dokundu.
sonra bana yabanci bi arkadasim kisa bisey anlatti, bu kizi bi iki kez görmüstür bende, iste dediki, sende otururken, sen wcye gittiginde böyle böyle konustuk, kusura bakma yakin arkadasin ama bende arkadasin olarak snei uyarmak zorundayim, bu kiz seni sevmiyor, seni kiskandigi belli dedi.. bende ona olan biteni anlattim..
gecen de bankada sira bekliyoruz, yanimizda yasli bi kadin var, yabanci o da.. ben beklerken iste saclarimin ucuna bakiyordum kiriklarim cogalmis trye gidince kestiririm vs diye düsünürken bi baktim, bu arkadasla yasli kadin bana gülüyorlar.. noldu dedim, iste ben sacimla oynarken kadin bana gülmüs, bu da onun tavirlarina gülmüs... cok sinir oldum, onun yerinde ben olsam, biri arkadasima gülse, önce bakislarimla uyaririm, baktim devam ediyor, sözlü olarak tavrimi koyarim..
gecen markete gidelim dedim, saat gec oldu esim izin vermez dedi gelmedi, ama iki gün sonra ayni saatte markete gittigimde ordaydi baska bi arkadasiyla..
biliyosunuz ben bi süredir meslek tanitimina gidiyorum.. kac gün oldu ne bi aradi sordu nasil geciyor diye, ne bi msj yazdi facebooktan.. cep telefonundan aramasini hic beklemiyorum zaten bisey oldumu caldirip kapatir..
kusura bakmayin uzun yazdim ama bu gercekten konunun özeti.. sizlerin ne düsündügünü merak ediyorum, üzüldügüm bi durum cünkü deger veridigim birinin böyle yapmasini kaldiramiyorum...