• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

kimi tutuyon:23::23:..ben ünlüleri tutuyommmm:27::27::27::27:
Heee biz "Gönüllü"leri tutuyoruz.Ben Duygu'yu çok seviyorum...
kulaklıkla konuşsaydın kayınçom..tel kulağına yapışmıştır kıss..:1::1:

çok müthiş emiş gücü bekleme ama.:34:.dedim ya günlük kıl gübürü toplamada iyi..silmesini ben pek kullanmadım..benim için süpürmesi daha iyiydi..kutusunda 4-5 kuru bezi çıkmıştı içinden..ama silmek okaa yormuyo beni daha çok süpürmesi zoruma gidiyor..şarjlı süpürgenin kendi kendine dolaşanı kısaca:34::52::52:..karşına aniden çıkarsa korkmayasın:27::27::27: videosundaki herbişeyi yapıyo..merdivenden düşmüyo..şarşı bitince evine gidip şarj oluyo..çok akıllı teyzesi.:23::23:.bu paraya iyi bence..:52::52::52:
Valla annem sağolsun çok uzun konuşuyo kayınçom , her zaman böyle 30-40 dakka sürüyo :37::37::37:
Yawww benden akıllı ve becerikli , daha naapsın , ben o kadar iş yapmıyorum evde valla....:52::52::52: Yerim ben onu :34::34::34:

Heee biz "Gönüllü"leri tutuyoruz.Ben Duygu'yu çok seviyorum...

Valla annem sağolsun çok uzun konuşuyo kayınçom , her zaman böyle 30-40 dakka sürüyo :37::37::37:
Yawww benden akıllı ve becerikli , daha naapsın , ben o kadar iş yapmıyorum evde valla....:52::52::52: Yerim ben onu :34::34::34:

duyguyu bi kaşık suda boğcek kadar şok seviyom bende..boğulmaz nasılsa o..:60::60: yazık cengizin doğumgünüsüymüş yesin garipler..zate yendiler...:52::52::52:

teyzeme de sana da kulaklık ilazım o vakit..:26::26: ben genelde hep kulaklık kullanıyom..korkuyom valla..:26:zaten yeterince radyasyon alıyom bide telefondan almıyayım..:47:

çok şirin çok şeker sorma:emir_bebek::emir_bebek:..ayyy özlemişim yarın ben de çıkarıyım keratayı dolaşsın azcık..:60::60::60:

Merhaba kizlar

yuruyusumu yaptim aksam yemegimi yedim cayimi kahvemi ictim camasirlarimi yikadim kuruttum utumu yaptimmm ..
uzattim ayaklarimi tv bakiyorum cok sukur bu gunde kacamagimiz olmayi verdi ..

Yediklerim ;

Aksam saat 6 gibi ;

1 tabak etli bulgur pilavi
1 buyuk kase yogurt .
:1:

Selam kızlar hepinize:16:

Herkesler iyidir inşallah, Birdy canım ellerine sağlık liste için, biraz geç oldu ama, dün anneme gitmiştim, orada kaldım, bu akşam geldim, dünkü ve bugünkü yürüyüşler de güme gitti tabii, kaçamaklar da var, Pazartesi ben de yoğurt kürsüne başlaayım diyorum, yarın malzemeleri alıcam, bi de ben deneyeyim

duyguyu bi kaşık suda boğcek kadar şok seviyom bende..boğulmaz nasılsa o..:60::60: yazık cengizin doğumgünüsüymüş yesin garipler..zate yendiler...:52::52::52:

teyzeme de sana da kulaklık ilazım o vakit..:26::26: ben genelde hep kulaklık kullanıyom..korkuyom valla..:26:zaten yeterince radyasyon alıyom bide telefondan almıyayım..:47:

çok şirin çok şeker sorma:emir_bebek::emir_bebek:..ayyy özlemişim yarın ben de çıkarıyım keratayı dolaşsın azcık..:60::60::60:

çok şirinmiş dolaşsın azucuk halıdada gesseydi azucuk yavvvvv bende alırdım sersumum:52::52::52::52::52:

Limon Suyunun Faydaları
Limon Suyunun Faydaları

Harika bir C vitamini deposu olan Limon, tâbiri uygunsa vücudumuzun doktoru gibidir. İşte birçok derdin şifası limon suyunun faydaları;

- Mide için iyidir. Sıcak su ile karıştırılmış limon sindirim sorunlarınız azaltmaya yardımcıdır. Mide bulantısı, mide ekşimesi ve parazitlere karşı iyi gelir. Hazımsızlık belirtilerini yok eder. Geğirmeyi sağlar ve şişkinliği engeller. Düzenli olarak içildiğinde bağırsakları verimli olarak çalıştırır. Kabızlığa ve safra üretimine iyi gelir. Balgam miktarını azaltır ve safra taşı erimesine yardımcı olur.

- Cilt bakımına iyi gelir. Limon, doğal bir antiseptik ilaçtır, cilt sorunlarında tedavi edicidir. Cildi gençleştirir, yüze parlaklık verir, c vitamini içerir, anti-aging ilaçları etkisini verir. Siyah noktalara ve kırışıklıklara iyi gelir.

- Diş bakımını yapar. Taze limon suyu dişlere uygulandığında diş ağrısını keser. Diş etlerine masaj yapıldığında diş eti kanamalarını durdurur. Ağız kokusunu önler.

- Boğaz enfeksiyonlarını tedavi eder. Boğaz ağrısı, farenjit ve enfeksiyonlarla baş edebilen mükemmel bir meyvedir. Bademcik iltihabına iyi gelir. Gargara yapılabilir.

- Kilo vermede etkilidir. Limon suyu içmek düzenli olarak yapıldığında kilo kaybına yardımcı olur. Yağ yakımını kolaylaştırır. Ilık suya bal ile katıldığında etkilidir. Vücudu forma sokar.

- Yüksek kan basıncını kontrol eder. Yüksek tansiyonda limon suyunun faydalı olduğunu herkes bilir. Yüksek potasyum içerir, kalp sorunlarına iyi gelir, tansiyon düşürür.

- Solunum hastalıklarına iyi gelir. Özellikle astım hastalarında nefes almayı kolaylaştırır.

- Romatizma tedavisi için bire birdir. Diüretiktir ve romatizma tedavisinde kullanılır. Bakteri ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

- Ateşi düşürür. Soğuk algınlığı ve gripte nane limon içilir. Ateşi düşürür, gribe iyi gelir.

- Kanı temizler. Kolera ve sıtma gibi hastalıklarda tedavi edicidir. Kanı temizler ve arındırır.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesi, bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebileceğimiz olağanüstü doğal bir ilaçtır.

Elma Sirkesinin İyileştirici Özellikleri

* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
* Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.
* Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
* Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.
* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
* Elma, terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir.
* Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir.
* Elmanın kökleri vasıtası ile topraktan aldığı Fe iyonunu indirgeyerek +2 değerli Fe haline getirmesi başlı başına bir mucizedir. Zira; böyle bir faaliyetin elmaya, uzaktan-yakından bir faydası yoktur. Üstelik +3 değerli demiri, +2 değerli demir haline indirgemek fevkalâde zor bir kimyevî işlemdir ve bir elmada bulunan iki değerli demir, milimi milimine bir insanın günlük demir ihtiyacı kadardır.

İhtiva ettiği birçok maddeler elma sirkesini sağlıklı kılıyor
1. Sirke asidi: Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt olan sirke asidi, metabolizmada bir yan ürün olarak meydana gelir. Gıdalarla bünyemize aldığımız yağ ve karbonhidratların, sirke asidinin yardımı olmaksızın sindirilmesi hemen hemen mümkün olmayacaktı denilebilir. İnsan metabolizmasının mükemmel çalışabilmesi için yaklaşık 100 gram gereklidir. Kim muntazaman elma sirkesi tüketirse, sindirimi kolaylaştırmış ve metabolizmasını harekete geçirmiş demektir.
2. Kanser ve yaşlanmaya karşı radikaller avcısı: Solunum ve gıda vasıtasıyla bünyemize sürekli “serbest radikaller” almaktayız. Bunlar hücreye zarar verici maddeler olup, metabolizmayı bozarak kansere bile yol açabilirler. A vitaminin ön maddesi olan beta-karoten ve E-vitamini, elma sirkesinde bulunan çok önemli maddeler olup, bu zararlı serbest radikalleri yok etmektedirler.
3. Pektin, kan damarların kireçlenmesinden korur: Elma gibi birçok meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kısmında bulunan pektin maddesi, vücudumuzda bulunan kolesterolden meydana gelen safra asidini bağlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasıtasıyla yok edilirse, o kadar çok kolesterolü kandan çekilerek safra asidine dönüştürülür. Böylece kandaki zararlı olabilecek kolesterol azaltıldığından kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmuş olursunuz.
4. Osteoporoza karşı kalsiyum kaynağı: Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani insan vücudunun (kemik ve dişler başta olmak üzere) en temel mineralinden birini ihtiva etmektedir. Organizmamız, gıdalarımızda kalsiyum azaldığı takdirde metabolik reaksiyonlar için gerekli kalsiyumu sahip olduğu kaynaklardan çekmeye başlar. Bu yüzden kemikler mineral bakımından fakirleşir ve osteoporoz (kemik erimesi) ortaya çıkabilir.

Senin o tatlı dillerini yerim ben.Yawww normal excell listesi yapıştırıcaktım yapışmadı.Ben de pilatesten gelmiştim karnım açtı , o sırada da su arıtmasının filtresini değiştirmek için servis gelmişti.Liste de istediğim gibi olmayınca ben sinir krizi geçirdim doğal olarak:37::37::37::37:

Hah , dürüst insan , harbi tiksinç oldu Özlemim Kartalım.Sana benden kocaman bir Pacta Sunt Servanda bebeğim :52::52::52:

Oyam da lahmacun diyetine girmiş , günde 4 tane lahmacun yiyerek metabolizmasını hızlandırıyo çakal :27::27::27:

Metabolizmayı şaşırtıyorum diyelim:23::23:

Bu arada, liste güzel olmuş diyen bana "tatlı diliini yerim" demiş, akabinde iğrenç olmuş diyen özleme "dürüst insan" demişsin. Herkese mavi boncuk... Hııı??? Takipteyim... Yakalarım.

:60::60::60: yanlış alarmmm..valla evet hiç kaçamak yapmadım ++ dayım..millet (bazıları:27::27:) bir gün önce 3 lahmacun yemiş 900 gr vermiş..gel de hamırın kilo aldırdığını söyle..:27::27:

1000 gram verdim mıhtar. Yanlış bilgilendirmeyelim vatandaşı...

Liste beni kahretti be yaw...Ne hayallerim vardı :43::43::43::43:
Doğru didin , kargalar çok yaşardı hakkaten di mi , bak unutmuşum ben....Enişten gözüyle otopsi yaptı ve araba kazası teşhisi koydu.Tabe karganın düşmanı varsa kaza süsü verip öldürmüş de olabilir zannımca :60::60::60::60::60:
Muhtarım bu 2 tane içtim galiba...Bu ara çok içesim var , hayırdır inşallah :ssz::ssz::ssz::ssz:

Şimdi aklıma geldi. Benim bir de kuş maceram olmuştu. Maalesef bir kuş ezdim vaktiyle... Ezdim dediysem arabayla değil. Üstüne basıp ezdim. Salonda oturuyordum. Mutfaktan pat diye bir ses geldi. Gittim, balkon kapısını açtım. Balkona adım attım... Vıcık etti! Meğer kuş cama çarpıp yere düşmüş, ben de üstüne basmışım. Cama çarpınca ölmüştür zaten diye teselli buluyorum hala...

Sanırım bu olaydan sonra benim şakül biraz kaydı:27::27:

Çok açsan yumurta haşla Regenim ...

Cugarayı yicen de mi ? Ben öyleydim , yiyodum resmen.Yeni bıraktım.Bööle arada-sırada te-tük içiyorum.1.5 paket falan içiyodum bikaç ay öncesine kadar...

Yahu ben sigara içmeyen ve içmemiş bir insanım. Ve fakat birkaç haftadır sigara içesim var! Niyedir anlamadım. Biri çok mu ballandırarak anlattı ki acaba??? Bu ne ya???

darısı bana bırakmıştım eşimin metastaz durumunu öğrenince yaktım yakış o yakış oldu sanki derdime dermanmı diyeceksin ama ne yapayım adam hiç içmedi geldi buldu hastalık kızdım içiyorum artık:ssz::ssz::ssz::ssz:

İç kız, iç... Abartma ama... Eşin düzelsin, yine bırakırsın. Allah şifa versin.

Düğür dedikleri şey yanılmıyorsam aşurelik buğday,yarma kimi yörelerde(erzincan,erzurum,malatya bu civarlar olsa gerek) düğür oluyor birdy

Bulgurun bu kadar granülize bir malzeme olduğunu bilmiyordum. Şaşırdım:51:

kizlaaaarrr size alman marketinden aldigim salataligin resmini cektim sabah :9::9::9::9::9: sirf size boyutunu göstermek icin, yani özellikle klavyenin yaninda cektim ki iyice anlayin diye :9::9::9:

Eki Görüntüle 702129

Çengelköyün gözünü seveyim.

hımmm ...akşamı erken mi yiyosun yani..öyle daha mı iyi gidiyo kilolar.yani çok da yesen erken yiyince telafi gibi mi oluyo...valla bu saatte sorgu yapıyo gibi hissettim birden kendimi kusura bakma:9::9:

Öğün araları 5 saatten az olmayacak, arada ağzıma 1 lokma koymayacağım, akşam öğünü 7de bitecek. Ben böyle yaparsam işe yarıyor:34:

:60::60::60::60: sorma..ama en azından ona burayı anlatacak biri var..o da ona sevindi garibim..hayırlısı:16::16:

Gözün aydın...

Muhtarım afiyet olsun ama diyetin yanlış.İğneoyam akşam 3 sabah 1 adet lahmacun yiyerek veriyor kiloları...Sonra söölemedi deme :52::52::52:

Arkadaş doğru söylüyor:60::60:

Son düzenleme:
Bugün karatay yalan oldu:(

Sabah güzeldi.

Öğlen pekçok şeyin yanında, 1 tane katmer yedim (şerbetli olan değil). gözleme gibi olan. Ama sabahla arasında 4 saat oldu.

Akşam da 3 kaşık iç pilav ve çeyrek künefe yedim. Başka şeyler de yedim de onlarda sorun yok. Ayrıca saat 21:30du.

Yani bugünün hiç tutar tarafı yoktu. Yarına Allah kerim:)

kulaklıkla konuşsaydın kayınçom..tel kulağına yapışmıştır kıss..:1::1:

çok müthiş emiş gücü bekleme ama.:34:.dedim ya günlük kıl gübürü toplamada iyi..silmesini ben pek kullanmadım..benim için süpürmesi daha iyiydi..kutusunda 4-5 kuru bezi çıkmıştı içinden..ama silmek okaa yormuyo beni daha çok süpürmesi zoruma gidiyor..şarjlı süpürgenin kendi kendine dolaşanı kısaca:34::52::52:..karşına aniden çıkarsa korkmayasın:27::27::27: videosundaki herbişeyi yapıyo..merdivenden düşmüyo..şarşı bitince evine gidip şarj oluyo..çok akıllı teyzesi.:23::23:.bu paraya iyi bence..:52::52::52:

:53::53::53::53: Allahım yareppiiimmm tam bana göreeeeee :53::53::53:
Hemde kendi kendine şarj oluyo yani :53::53:

Akıllı teyzesi :60:

Şimdi de forumda temizlik robotu furyası dönüyor :9::9::9::9:

Valla sizleri özledim ya iki gündür gelip menü falann bildiremedim. :5:

Neyse artık idare edin beni :16::16:

Bugunden itibaren başlıyorum :kkk: Bildirimlere devam :8: Ama sporumu aksatmadım her akşam 1 saat yürüyüşümü yapıyorum :8::8:

selam kıslar,

nasılsınız? temizlik robotu supermiş sersum valla ben de dusunüyorum su buharlı moblardan vardı onlarda biraz zahmetli bir de tam bezini bulamadım benimkisi eski tip boyle torba tarzı olan da simdi cırt bantlıları var. Onları da kullanamadım. Bunu alabilirim.

dunden beri yazlık kıslık ayırma derdi ile ugrası içerisindeyim. 3 cocuk bi de bizimkiler imdat durumlarındayım.. :27::27::27::27:
bir de regl oldum tam süper patlayacak gibiyim. Neyse allahtan biraz rahatladım. asırı sismistim.
dun iki ogun yaptım işten gucten
sabah klasik karatay
arada sut 17:00 gibi
aksam da dısardan tavuk cok az 1 kasık pilav :((
ama encok cıs'ı aksam kocamla beraber ayran içerek :(( yaptık.. artı kbu hafta başka başka kaçamak yyyyooooookkkkk olmaması gerekiyor..
:22::22::22::22::22:

bugun de klasik karatay kahvaltısı 1 yumurta, peynir, zeytin domates salatalık 10 zeytin ..
artık aksama allah kerim
kalan kıslık yazlık ayrımları yapmam lazım bakıcez...:)

merhaba kızlar kaç gündür giremiyorum.mide şişliği beni mahvetti.karatay yapamadım dün hiç.eşim ne getirdiyse onu yedim.rezene eşliğinde pilav leblebi.muz patates gibi tüm yasaklıları yemek zorunda kaldım.midemdeki suyu alırmış .neyse bu sabah daha iyiyim.ama kahvaltıda 1 dilim ekmek yedirdi zorla başlarım diyetine diyo:)))neyse sakiinlesin biraz o da korktu benden kalp krizi geçiriyom zannetti ya.hepinizi öptüm.geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkürler.geçmiş yazıların hepsini okuyamadım artık kusura bakmayın.öptüm sizi .insan 1 gün girmeyince bile özlüyomuş yav:16:

merhabalar iyi pazarlar!!!:)

dün akşam 20.00
patlıcan yatağında antrikot yaptım 1 tabak yedim
akşam misafirliğe gittik 0 kaçakmak:)))

sabah 8.00
karatay kahvaltısı
sucuk ceviz
2 hurma

sıkıntı yok devam ediyorum :)) bi de 62 yi görsem artık süpper olacak:))

İyi pazarlar herkese

klasik karatay kahvaltısı
sıcak çok sıcak dahada sıcak olacakmış ev yanıyo resmen :27::27::27::27:

çok şirinmiş dolaşsın azucuk halıdada gesseydi azucuk yavvvvv bende alırdım sersumum:52::52::52::52::52:
alçak halılarda gezebiliyo teyzesiii:52::52::52:
Metabolizmayı şaşırtıyorum diyelim:23::23:

Bu arada, liste güzel olmuş diyen bana "tatlı diliini yerim" demiş, akabinde iğrenç olmuş diyen özleme "dürüst insan" demişsin. Herkese mavi boncuk... Hııı??? Takipteyim... Yakalarım.

1000 gram verdim mıhtar. Yanlış bilgilendirmeyelim vatandaşı...

Şimdi aklıma geldi. Benim bir de kuş maceram olmuştu. Maalesef bir kuş ezdim vaktiyle... Ezdim dediysem arabayla değil. Üstüne basıp ezdim. Salonda oturuyordum. Mutfaktan pat diye bir ses geldi. Gittim, balkon kapısını açtım. Balkona adım attım... Vıcık etti! Meğer kuş cama çarpıp yere düşmüş, ben de üstüne basmışım. Cama çarpınca ölmüştür zaten diye teselli buluyorum hala...

Yahu ben sigara içmeyen ve içmemiş bir insanım. Ve fakat birkaç haftadır sigara içesim var! Niyedir anlamadım. Biri çok mu ballandırarak anlattı ki acaba??? Bu ne ya???

Öğün araları 5 saatten az olmayacak, arada ağzıma 1 lokma koymayacağım, akşam öğünü 7de bitecek. Ben böyle yaparsam işe yarıyor:34:

Gözün aydın...
:
şaşırt bakalım :27::27::27:

:1::1::1::1::1:

hiç bişeyde kaçmıyo..:9::9:anlamayasın diye 900 gr yazdıydım okaa anlaşıldımı yaww:27::27:
iiiğğğğ iğrenç bi durum...:51::51::37::37:
birdye ceza vermek lazım o ballandırıyo bu cigarayuuu:ssz::ssz:
sözüm söz diyosunn:51::51::51:

sağol bebiş..iyi oldu benim için yaa:52::52:

:53::53::53::53: Allahım yareppiiimmm tam bana göreeeeee :53::53::53:
Hemde kendi kendine şarj oluyo yani :53::53:

Akıllı teyzesi :60:

Şimdi de forumda temizlik robotu furyası dönüyor :9::9::9::9:

Valla sizleri özledim ya iki gündür gelip menü falann bildiremedim. :5:

Neyse artık idare edin beni :16::16:

Bugunden itibaren başlıyorum :kkk: Bildirimlere devam :8: Ama sporumu aksatmadım her akşam 1 saat yürüyüşümü yapıyorum :8::8:
hekıss çok akıllı bi okadar tatlı bi okadar usluu peh peh peh peh:60::60:

ayrılma okadar bak sen de özlettin kendini:20::29::29:

selam kıslar,

nasılsınız? temizlik robotu supermiş sersum valla ben de dusunüyorum su buharlı moblardan vardı onlarda biraz zahmetli bir de tam bezini bulamadım benimkisi eski tip boyle torba tarzı olan da simdi cırt bantlıları var. Onları da kullanamadım. Bunu alabilirim.

dunden beri yazlık kıslık ayırma derdi ile ugrası içerisindeyim. 3 cocuk bi de bizimkiler imdat durumlarındayım.. :27::27::27::27:
bir de regl oldum tam süper patlayacak gibiyim. Neyse allahtan biraz rahatladım. asırı sismistim.
dun iki ogun yaptım işten gucten
sabah klasik karatay
arada sut 17:00 gibi
aksam da dısardan tavuk cok az 1 kasık pilav :((
ama encok cıs'ı aksam kocamla beraber ayran içerek :(( yaptık.. artı kbu hafta başka başka kaçamak yyyyooooookkkkk olmaması gerekiyor..
:22::22::22::22::22:

bugun de klasik karatay kahvaltısı 1 yumurta, peynir, zeytin domates salatalık 10 zeytin ..
artık aksama allah kerim
kalan kıslık yazlık ayrımları yapmam lazım bakıcez...:)

canım bu daha öncede dediğim gibi evde kendi kendine geziyo garibim süpürüyoo..sen üstine bi vilada çek tamam..ev kıl gübürden arınıyo hiç değilse..
enem ben 1 taneyle başedemiyom oyamla sen 3 tane Allah yardımcınız olsun:30::30::30:

sabahım kaçamaklı gene:18::18:
:56::56:
3 parça kıymalı börek(X)
salçalı omlet
pastırma sucuk
domates salatalık
hellim,ezine tulum peynir
:56::56:

artık yarın toparlanma zamanıı..ama bu hafta regl olcam ondan dün sapıttım heralde.:37::37::37:.ee bi de okadar sıkıp veremeyince oldu..ama son oldu yarın başlıyorum gene:kkk::kkk::kkk:

Back