Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saray sofrası gibi mezeler et bilmem neler hazırlamaya ne gerek var kaldı ki yeni evli de değilsiniz, siz baya şımartmışsınız eş ailesini tabi sürekli yemeğe gelmek isterler. Ben üç senelik evliyim bir kere meze tarzı bir şey yapmışlığım börek açmışlığım yoktur, bilmediğimden mi hayır, nasıl başlarsa öyle gider felsefem bu. Her şeyde atlayıp becerikli görünmenin hiçbir faydası yok emin olun, ben baya bildiğiniz salağa yatıyorum ayy bunu siz çok güzel yapıyorsunuz aaa öyle mi yapılıyor o diye diye beklentiyi sıfıra çektim şimdi her zamankinden farklı bir çorba yapayım öve öve bitiremez canlarım

cok ama cok abartiyorsunuz. bizim maddi durumumuz sizden iyi buna ragmen corba salata pilav ve yemek.tatliyi da onlar alir gelirken.hele yuzuk bozdurmak falan nedir.bi geldiginde de kuru fasulye pilav cacik yesin.yemezse de yemesin ay bu ne simarik kayinpeder.asgari ucretli aileye gelip bayram sofrasi beklemek nedir.

Bir dahaki misafirlige esini merdiven silmeye gonderebilir mesela gururlu eş.Babasinin parca eti onemli,en azindan 500 gram et alabilir o parayla babasinin nazik iskembesine

Güneydoğuluyuz.
Bizim o tarafta yeni evli çiftler yemeğe çağrılır ağırlanır tam tersini burada okudum.
Özellikle keyfi yapılan yemek daveti için yüzük bozdurulduğunu okuduğumda şok oldum.

Bir de laf sokmuş türk misafirperverliği falan diye konu sahibi. Yahu misafirperverliğimiz elimizde avucumuzda ne varsa misafire ikram etmektir, sakınmamaktır. Tarhanan vardır yanına turşu çıkarırsın pilav yaparsın nohutlu oturur yersin. Kp de küşlemesini ertesi gün kendi evinde yer. Yarın çocuk olacak artık mamasından keser kp ye barbekü yaparsınız.

Adamına göre muamele ben olsam yemek bile yapmam böyle insanlara.Cidden yapmam oğlu nereden bulursa bulsun. Otursun kendi pişirsin kıymetli ailesine.

O yuzuk cocuk et yesin diye bozdurulsa helal olsun derim konu sahibine, ama misafire yapilinca bir sinir oluyorum. Aman ne iyi gelib desinler... Cok onemli cunku.

Yemek yapacam diye yüzük satmak ne mana?
Siz eşinize böyle yüz vermeye devam ederseniz yakında eşinizle de aranız açılır. Çünkü bu normal bir davranış değil, açın gözünüzü.
Sizin gibi yeni evlilere sürekli gidilmez. Aksine sizi ağırlamaları lazım ama onu düşünecek kapasite yok sizinkilerde belli.
Bir an evvel normalleşin. Bayram sofralarına son verin.
Çorba yemek pilav salata neyinize yetmiyor Allahaşkına. Yemek dediğiniz de kah sebze yemeği olur kah tavuk olur kah et olur kah köfte.
Ama hep de dolması, paçası, bifteği olmaz ki canım. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Ha bir de bu kadar sık gelen insan e eş anne babası da olunca bu kişiler misafir sayılmaz artık. Abartmayın Allahaşkına

iyide sen hizmetcimisin bu be yaa kaynanaı her hafta görmeye meraklı olma esinede de bu hafta dinlenmek istiyorum

yorgunum gezelim sahile gidelim de uydur yani ayda 1 de fazla onlar sana degil senin gitmen lazım eger kafanı kullanırsan bunu koza cevir kocana göre demekki onlara hep iyi yemek hazırlancak kafasında ee kim hazırlıyo sen valla kusura bakma baska essek bul desene kocana sen cokkkkkkkkkkkkkk yuz vermissin

Ay ben de egeliyim ama her yemekte et olsa öyle bi yerim ki. Bulamadım misafirliğe gidince yapsın şöyle birileri hep et
Ben de 4yili geçti evliyim, bize yemeğe geldikleri sayılıdır her iki ailenin de. Çalışıyorum diye iş çıkışı siz gelin seni ugrastirmayalim derler, ikisi de önümüze koyarlar yarın ikisini de bi arayayım bari...
Bizde aile tektir, bana yemeğe gelseler ve et alacak durumum olmasa gram çekinmem söylerim. Anne-baba diyorsam anne-baba gibi acik ve net davranırım, kafam rahat... bence siz bi konuşun kayinvalidenizle bari, bunu yapamayacak ne var annen o senin madem...

ayrıca baban 20 gramı takarkan hic bu koltukla kabardıgı kadar ayy pardon oturdugu kadar altın takamadı ama simdi ne gelin meraklısı oldular dee

sana söyliyim isin zor esin basta onlara tavır koymuyo sana koyuya valla hep derim üzülü aglayıp tavır koycana basta koy bi kere sen hazırlık yapma esinin bi tarafı terlesin geldilermi caya suya esini kostur hayat müsterek bende bu eve para getiriyorum de omuzunu ve burnunu dik tut

altında fırladı gitti limoncuu bu konuda ne diyorsun almaya devam mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…