"Hem erken evlenin, hem de en az 5 çocuk yapın. Bunu da hedef olarak koyun"

Herşey maddiyatla bitmiyor ki.Çocuk büyütürken ömür tükeniyor.Gaz sancısıydı,uyku problemiydi,sosyal hayattan soyutlanma,hele titiz bir insansan evin sürekli dağılması insanı strese , sıkıntıya sokuyor.Annelik muhteşem bir duygu tabii ki.Ama ağır sorumluluk.Eskiden yedirdiğini yer,giydirdiğini giyermiş çocuklar.En büyük hayali bisikletmiş.Şimdi çocuklar bile marka istiyor.Bilgisayar ayrı,tablet ayrı,cep telefonu(o da illa akıllı olacak)istekleri bitmiyor.Öğrenim hayatı desen hep apayrı.Hele büyükşehirlerde başına birşey gelecek endişesi ,uyuşturucu,yanlış arkadaşlık vs.Az olsun temiz olsun diyenlerdenim.

Sadece o olsa yine iyi.
Yıkarsın temizce giydirirsin tam işim bitti dersin olduğu gibi üstüne kusar.
Haydee sil baştan

Ya o 1 karış bebede kaç metre bağırsak var dedirten altına yaptığında neredeyse yarı beline kadar bulaşanlara ne demeli

yercekimli karanfil gülerken ağlanmayacak gibi değil anneyiz ama kanatsız melekte değiliz, bazen hakikaten insan yıpranıp çıldırma noktasına gelebiliyor, bebeklerin her evresi annelerin sabır noktalarını ölçme makinesi gibi
Buna rağmen kadınlar sabırla yoğrulmuş olduklarını ispatlıyorlar bebekleriyle, bir başkası yapsa delireceğimiz şeylere gülüp geçiyoruz

Siz zaten bakanı dinlemeyin , çoğalmayın :) aman , biz çoğalıp hakim olalım

bir de her gün et düşün :=)
damlaya damlaya göl oluyor ay sonu gelince. ben en son ücretli rotavirüs yaptırdım 3 doz yapılacak 400- 450 tl falan dıyelım toplamına :=) onların bebesi kıymetlı de biizmki degıl mı?
kesinlikle haklısın. az maaşla çalışınca bazı şeylerde kısıtlı oluyor. iyi bir gelecek vereceksem yaparım cocuk. sadece dünyaya getırmek marifetse hayvanlarda onu yapıyor zaten.
hem bakamayacak olan yapmasın, bi insanı dünyaya getırıp ona hiçbir şey sunamayacaksak
hakkımız yok onu istemeye. durumu çok kötü olanlar yapmasın mı yani çocuk? yapsın tabii ki ama cılkını cıkarmasın. sonra sefalet içinde yaşayan, ruhları yaşlanmış insanlar yetişiyor

Maddiyatın yanı sıra eğitim sorunu var güvenlik sorunu var.insanlarda güvensizlik problemi var nüfus artsın bizde isteriz tabi genç nüfus daha çok verim ama o işler oyle değil!

Bir abimin çocuğu oldu, diğer abim bu haftasonu nişanlanıyor ; bir gün sonra yeni yaşına girecek olan ben ise bu sitede ilgi çekmeye çalışarak günlerimi geçriyorum. Beni kurtarın sayın bakan bey bu durumdan. Sadece söylemekle olmuyor bu hedefi gerçekleştirmek için bana yardımcı olun.
Yaşlanıyorum ve kocam yok ): En azından bir blind date ayarlayın pilis. ):

Tam da dün yengemle konuşmamızın üstüne iyi geldi bu konu. Senin çocuklar güzel oluyor doğur birkaç tane dedi bana kızım daha 3,5 aylık doğum iznim bitti kafamda düşünceler başımda koca yok stresten vücudum yara bere içinde sırf çocuklar güzel diye doğuracam tek başıma nasıl yeteceğimi nasıl egitecegimi demiyor. Vesselam cahil bir toplumuz

ben çocuğa değil de "erken evlenin" öğüdüne takıldım.
valla aklı başında kişiler kaç çocuk yaparlarsa yapsınlar.
ama 20nizde evlenmeyin kuzum, kovalayan mı var ya.

bana sorsalar ben evlenme yaşını 25 yapıcam kafadan, aile onayı olursa 24,5 da da olur

Goha evde kaldın yiaa modunda konuşan akrabalara da para cezası keselim mi?

Goha evde kaldın yiaa modunda konuşan akrabalara da para cezası keselim mi?

ay canım onlar kendi cezalarını kendileri kesmişler zaten
bak çevrende kim hemen evlen diyorsa emin olabilirsin mutsuzdur kendi evliliğinde.
ben çok mutluyum mesela, ama çevreme diyorum "iyi tanımadan hemen evlenmeyin, en az bir yıl evlilik öncesi ilişkiniz olsun, her bir şeyleri konuşun, hatta gerekirse muhafazakarsanız bile bazı şeyleri yaşamanın bir yolunu bulun. bu işin geri dönüşü var elbette ama ne gerek var onu yaşamaya" değil mi.

Erken doğum olursa masrafı 2ye katlayabilirsiniz... Bunlar normal şartlarda en az yapılan harcamalar...

Hayırlı olsun :) Artık siz de bizim gibi indirimleri takip edersiniz, zamanla taktik geliştiriyor insan. İlk doğum yaptığımda süt saklama poşetine 35-40 tl vermiştim eczaneden.. Meğerse bebek mağazalarında indirime giriyormuş 10 Tl ye kadar düştüğünü görünce şok oldum :)))

Haklısın. Bizim ailenin kızları biraz aceleci bir bekar ben varım o da gözlerine batıyor herhalde.

Bi de oğluna kız bakan teyze modelleri var ki ayrı alem. Önceki gün biri sordu yine, teyze ben daha 10 sene istemiyorum dedim sussun diye. Yanındaki de o avukatlık okuyor dedi "e sen bizim oglani begenmezsin de şimdi" diye tribe girdi beni duyan yok

Önerilerin harika, kulağıma küpe hepsi. Teşekkür ederim

Teşekkürler. Evet öğrendik bile, pamidorda yüzde yetmiş indirim varmış mesela Insanin içi acır yav 10 liralık şeye 40 lira verince.

Salı pazarına gideceksin çıtçıtlı badiler bile 5 teleye satılıyor

Abla Çeyiz diye uğraşma Sonra hepisicigi geri geliyor. Annem isyan bayrağını çekti sana hiç bişey yaptırmam diyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…