"Hem erken evlenin, hem de en az 5 çocuk yapın. Bunu da hedef olarak koyun"

Akp Türkiye'sine yakışır bir tavsiye olmuş. Cehalet oranı ne kadar artarsa o kadar oy. Aman hayatta gözünüz açılmadan, bir şey bilmeden, okumadan evlenin. O ailenize 5 tane de doğurun. Cahili kandırmak çok kolay ne de olsa.

Vallah benim hedefim 7di ama 1tane bile yapamadim :)tup bebek ucretsiz olsun biz kisirlar yapariz cok cok

hahaaa, çocuğa bunları yapınca benim sutum kalmaz ki çunku yicek kuruşumuz kalmicak..
O zaman mama parasını da ekle listeye6 aydan sonra ek gıdalar, yürümeye başlayınca ortalama 4 ayda bir değişen ayak numarası yüzünden ayakkabı masrafı, Bebek doğduğundan itibaren 2-3 ayda bir küçülen kıyafetler yüzünden alınacak kıyafetler, devletin karşılamadığı ama senin yaptırmak istediğin ekstra aşılar, 5 yaşına gelince okul öncesine yazdırırken harcamaların, okula başlayınca yapacağın masraflar

Hala 5 çocuk diyorlar, kolaydı bu zamanda 5 çocuğa bakmak

bu fazla oldu n'aptın mune
alıştıra alıştıra gıdecektik

o saydıklrın benım içinde geçerli
aboww
inş mama kullanmayı düşünmüyorum
yırttık ordan
Valla inşallah sütün hep olsun, kullanma mama, gerçekten çok illet birşey, ilk zamanlar 1 ay dayanan mama, bebe büyüdükçe 1 haftada bitiyor, ben resmen markete aboneydim, her ay eşim 1 aylık bez, süt, mama parasını peşin veriyordu markete, ben hangisi biterse gidip alıyordum
Tam bezden mamadan yırttım dedim, bu seferde 4 ayda bir ayakkabı kıyafet çıktı ortayagelişim dediğinde 19'una kadar devam ediyor, 19 sene bu kolay mı bir ara kızıma ayaklarını hangi sulak memlekette büyütüyorsun demeye başlamıştım

O yüzden yemin ediyorum bu 3 çocuk 5 çocuk yapın laflarını duyunca deliriyorum, gerçi ben unu eledim, elek duvarda

allah olmayanların yardımcısı olsun. sen rahat ve şanslısın şuan

memur maaşıyla 5 çocuk bakmak için sürekli ailecek karbonhidrat yemek lazım, o zamanda canan hocadan fırçayı yeriz
Ekmek kafalı çocuklar yetiştiriyorsunuz derdi.
Beslenme etkiliyorsa zekayı, çocuklardan umudu kesmek lazım bir de işin o boyutu var.
Annem çocukken çiğ hamur yemeye kalktığımda beynin hamur olur derdi.

Maddi boyutu geç manen yetemezsin o kadar çocuğa. Biz 2 kardeşiz, ama deli gibi kıskandık birbirimizi, üstelik cinsiyetler bile farklıydı. Bana göre ideali 1-2, ancak o kadarına enerjim yeter diye düşünüyorum.

allah olmayanların yardımcısı olsun. sen rahat ve şanslısın şuan
Âmin inşallah, evet ben şanslılar grubundanım, olmayanlar ne yapsın bebeği her ay kontrole götürüyorsun, şunu kullan, bunu yedir, ek gıdalara başla, ek gıda listesi şu, meyveli yoğurt yap, bu meyveleri al diyorlar, demesi kolay, yap denilen şeyleri üst üste koyunca kaç lira yapıyor umursanmıyor.
Ki şu an bebeler hangi aşıları oluyor, devlet hangilerini yapıyor bilmiyorum, benim kızın bebekliğinde verem, çocuk felci vb aşıları karşılıyorlardı, sarılık vs aşılar yapılmıyordu, kızamık 2 doz yapılıyordu ki aslında 3 doz yapılması gerekiyordu, bu sebeple o dönem 2 doz kızamık aşısı olan çocukların bir kısmı sspe hastalığına yakalandı, ben kızamık, sarılık, menenjit aşılarını siparişle getirtip yaptırdım doktoruna, tabii bu masraflara birde benim gibi sağlık ocağına götürmek istemeyenlerdenseniz özel doktor parası ekleniyor.
Bir çocuk maddi manevi kolay yetişmiyor, maddi kısmı da zor imkanları kısıtlı olanlara ama benim için mühim olan kısmı manevi yönü, ben bir bireyi her bakımdan iyi yetiştiremeyeceksem 5 çocuk doğurup sokağa salmamın devlete yararı olmaz zararı olur, bugün tecavüzü, uyuşturucu illeti, hırsızı uğursuzu, sokakta patlamaya hazır kime dalsamda şiddet isteğimi bastırsam diyeni bolken 5 çocuk cesaret ister, devlet önce doğurulmasını istediği çocuklara güvenli bir ortam oluştursun, sonra 5 çocuk istemeye hak kazansın, eğitimi saymıyorum dahi.

5 dakika önce çamaşır makinasının kapağından diş macunu temizleyen biri olarak katılıyorum, enerji şart

Dün bebeğin cinsiyetini öğrenince bir mağazaya girdik bebişin ilk hediyesini alayım dedim. Altına iki tane çıtçıt koydukları atlete 60 lira etiket yapıştırmışlardı. Atleti böyleyse kalanını var sen düşün, asgari ücreti 5 çocuğa yetecek kadar yükselttir demek istiyorum bakan bey amcaya.

He bu arada bi pipiyi görüp söylemek için bile 70 lira muayene ücreti alındığınıda iletmek istiyorum kendilerine. Aylık 10 bin tele kadar çocuk bakım parası vereceksen doğuralım?

ayy kalbim tuttuu daha Surrender in dediklerini hazmedemedim mudurem

5 dakika önce çamaşır makinasının kapağından diş macunu temizleyen biri olarak katılıyorum, enerji şart
Kafada oturttum ben, ne zaman ne yapacağını çocuğumun.
Okula başlamadan yabancı dil eğitimi alacak, sonracığıma branşım gereği okuma yazmayı falan da öğretirim ben zaten. Ona uygun bir spor dalı falan seçeriz. Maddi olarak aşırıya kaçmadığı sürece her istediğini alırım herhalde. Kardeş falan da yapmam, sürsün saltanatını. Enerji meselesine gelirsek, koşarım peşinden de tek evladım değil mi? İnsan olsun, adam olsun temizlerim diş macununu da, b.ku da.

Eh tabi önce evlenmem gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…