Hedefim, branşımda ilk beş..

İhtiyaç tg den çıktım ikialinganasik ikialinganasik D damdan
Öncekilere göre iyi geldi netim
Sizde girin de konuşalım :)
Bende sabah gireceğim. Aslında vazgecsem mi diye düşündüm akşam ama.. Vicdanım rahat bırakmıyor beni..

Ayy netinin yukselmesine çok sevindim. Darısı başıma. Dinimiz amin.

Yarın konuşuruz o vakit

hkn_ays_ask hkn_ays_ask ben geldim..

Geçen sınava göre çooook çooook iyi geldim. Şu ana kadar ki en iyi netim olan Sınav. Kolaymis demek ki

Birde Türkçenin 30. Sorusu yanlış fark ettin mi. Çözümüne bakınca cevap d ama c demiş.

hkn_ays_ask hkn_ays_ask ben geldim..

Geçen sınava göre çooook çooook iyi geldim. Şu ana kadar ki en iyi netim olan Sınav. Kolaymis demek ki

Birde Türkçenin 30. Sorusu yanlış fark ettin mi. Çözümüne bakınca cevap d ama c demiş.
Sevindimm canım :) evet diğer Sınavlarına göre kolaydı bakalım sıralamamız nasıl gelecek

Yanlış soruyu farketmedim doğru çıkmıştır benim o zaman, bi net gider benden :-)

hkn_ays_ask hkn_ays_ask D damdan yardım please...
Buğday, yetişirken şu olgunlaşma döneminde kuraklık istemiyor muydu?

Ne derdiniz siz bu soruya?

Eklentiler

• 20160227_111926.jpg
    20160227_111926.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 173
  • 20160227_111939.jpg
    20160227_111939.jpg
    46,3 KB · Görüntüleme: 184
hkn_ays_ask hkn_ays_ask D damdan yardım please...
Buğday, yetişirken şu olgunlaşma döneminde kuraklık istemiyor muydu?

Ne derdiniz siz bu soruya?
Tarım ürünlerinin yetişme dönemini ezbere bilmiyorum ama şöyle düşündüm

Yetişme dönemi baharın gelmesi ile başlar yani ilkbaharda ürünler yetişmeye başlar
İç Anadolu'da da ilkbaharda yağış olduğuna göre buğday yetişme döneminde su istiyor demektir
Böylece cevap olarak yalnız III e giderdim

Kafama bişey takıldı
Tüm ürünlerin yetişme dönemi ilkbahar mıdır ki :/
Yani havaların ısınmaya başlaması ile mi yetişmeye başlarlar
Eğer öyle değilse yanlış mantıkla soruyu doğru yapmış oluyorum :/ :))

Soruna cevap vermek yerine yeni bir soru atmış oldum ortaya ikialinganasik ikialinganasik mazur gör :-)

Bunu bi sorayım ben

Tarım ürünlerinin yetişme dönemini ezbere bilmiyorum ama şöyle düşündüm

Yetişme dönemi baharın gelmesi ile başlar yani ilkbaharda ürünler yetişmeye başlar
İç Anadolu'da da ilkbaharda yağış olduğuna göre buğday yetişme döneminde su istiyor demektir
Böylece cevap olarak yalnız III e giderdim
Bak işte bende böyle düşündüm ama böyle olursa cevap 3 4 oluyor. Soruda hangisi yanlış diyor. Yetişme döneminde şu ister buğday çünkü.

Sevdicegine sorsana musait oldugunda, sana zahmet bana eziyet :KK47:

Bak işte bende böyle düşündüm ama böyle olursa cevap 3 4 oluyor. Soruda hangisi yanlış diyor. Yetişme döneminde şu ister buğday çünkü.

Sevdicegine sorsana musait oldugunda, sana zahmet bana eziyet :KK47:
Ay ben soruyu yine dikkatsizce okumuşum ya :/
İyice karıştı o zaman

Sordum canım cevap gelince yazarım :KK66:

Şimdi esasen buğday sonbaharda ekilir

Kar yer sonra ilkbaharda yeniden sürgün verir

Haziran sonrası da hasat başlar sıcaklığa göre

Yetişme dönemi deyince siz ilk baştaki dönemi düşündünüz ama sorularda genellikle olgunlaşma yerine kullanabiliyorlar

Buğday başak olduktan sonra yağmur sevmez işte o süreç yetişme dönemi demişler soruda hasat öncesi süreç

Ama senin dediğin klasik cümleye dayalı değerlendirdiğinde sen haklısın olgunlaşma ve yetişme kavramları farklı kullanılmış

ikialinganasik ikialinganasik yetişme döneminde yağış istiyormuş ama az yağış yeterli imiş

O Yüzden step ikliminde sulamaya fazla ihtiyaç duymadan rahatlıkla yetişiyormuş

İç Anadolu'da ilkbaharda dahi yağış az ya biz onu düşünemedik

Sonunda ihtiyaçta 80 i aştım:) 84,4 gelmiş puanım ikialinganasik ikialinganasik , senin nasıl?

Sen girmiş miydin D damdan ? Murat da hala açıklamadı tg sonuçlarını ihtiyaçtan önce girmiştik oysaki:KK51:
Tebrik ederimmmm

Ben girmedim gidip girmek zor geldi

Hesaplama sisteminde bir arıza varmış öyle demişlerdi

Belki ondandır

X