hedef 50 kilo olmak.. :)))

Canım aslında diyetisyenin çok haklı... Sanırım bizim algımız biraz bozuk :26: olduğumuzdan şişmanmış gibi hissediyoruz sanırım. O yüzden o da verme demiştir... Ben de bundan 3 kilo fazlayken babamın bir arkadaşı olan diyetisyene gittiğimde bana gülüp, birkaç genel öneriden sonra tıpış tıpış evime yollamıştı.

oda güzelmiş, benim arkadaşlarımda ben gitmeden önce seni kovmasın diye dalga geçiyorlardı:)))ne yapcaz o zamna canım.bu kilo ve görünümde benim psikolojim rahat değilki ben olmak istediğim görüntüye sahip değilim.

Ben yine de sağlıklı yollarla versek diyorum :26: ama atak yapmamak için bir yol bulmak lazım.

merhaba kızlar,

giremedim bugün yoğunuz biraz.

dün öğlen yemedim, öğleden sonra 1 elma 2 kayısı yedim.

akşam,
3 mercimek köftesi+1 normal köfte+2 tavuk incik (haşlama)+biraz cacık+1 dilim ekmek yedim.

akşam 4-5 kiraz yedim,

bugün,

sabah;
1bardak tarhana çorbası içtim.

öğlen;
1 whopper jr aldım ama şöyle: patatesini salatayla değiştirdim,içeceği ayran seçtim, hafif oldu baya, hamburgeri küçücük zaten..

akşam galiba dışarıda yemem gerekecek, salata yemeyi düşünüyorum.

kaçamak falan yok bunlar dışında, akşam yemeklerini biraz daha hafifletmem gerekiyor esasen farkındayım, haftaya daha sıkı bir başlangıç yapacağım inşallah.

bu arada bu sabah yine yarım saat kadar yürüdüm, dün akşam yürüyemedim ama işte baya yorulmuşum:/

bu arada benim boyum 1.72 ve olmam gereken kilo 60 falan tablolara göre ama ben o kiloda mutlu değilim, fiziksel olarak kendimi beğendiğim bir kilo aralığı var ve o halimi biliyorum, herhangi bir sağlık sorunum da yok o yüzden yine o kiloya düşmek istiyorum. sağlıklı beslendikten metabolizmayı zora sokmadıktan sonra kendim de rahatsızlık hissetmiyorum, sık sık dr kontrollerine de giderim bu arada, ama bu konuyla ilgili bir sıkıntı yaşasaydım daha dikkatli davranırdım kesin.

aslında şu da geliyor aklıma gerçekte ihtiyaacım olan şey kilo kaybetmekten ziyade vücudu sıkılaştırmak, yani yağ atıp kas yapmak, ee malum kas olunca çok daha ince görünüyor insan. sonuç olarak iyi bir spor programı oluşturmak belki ihtiyacımı daha iyi karşılayacak (bunun böyle olduğunu biliyorum) ama şu an yaptığım şeye de sağlıklı beslenme gözüyle bakıyorum ben ve spor öncesi biraz hafiflemek istiyorum diyebilirim. yakında salona başlayaccağım ama bir dünya işim çıktı o yüzden sarktı çok

esraamm nasılsınn

Sen yine nerelerdesin canım benim İyiyim sen nasılsın peki? Moralim çok iyi çünkü tam bir hafta oldu hiç kaçamak yapmayalı. Aylardır bu kadar kaçamaksız bir hafta geçirmemiştim O yüzden yarınki tartıdan umutluyum. Regl yaklaşıyor ama yine de eminim biraz verdim, karnım indi resmen!

Sayende tanıştığım Jillianla yarın son günümüz. Ama elbette ki devam edeceğim, sadece ilk ayım bitmiş olacak. Resimlerimi paylaştım sanırım bir iki sayfa gerideler. Her yerimden 1-2 cm filan inceldim. Diyetime hiç dikkat etmemiş olduğum için benim için harika bir sonuç bu, o yüzden jillianı bırakmayı hiç düşünmüyorum. Ama sence bundan sonra nasıl devam edeyim? Yine 10ar gün yapıp level mi atlasam, ya da her gün başka bir level mi yapsam bilemedim... Sen ne dersin bu konuda?

Sen nasılsın peki? Diyetin nasıl gidiyor? Yoğunluğun biraz olsun hafifledi mi? Spora başladın mı? Bak ne kadar özlemişim 100 soru sordum resmen

esra atak önlemede benim en çok işime yarayan şey tarçı oldu şu zamana dek, kan şekerini dengelediği için 15-20 dkya o çıldırmış hali geçiriyor.

Tatlım ben tarçını hiç sevmiyorum ne yazık ki :26: Bir de her zaman "ya tarçın ne kadar işe yarayabilir ki?" diye düşündüm, ama bu aralar o kadar fazla insan bunu söylüyor ki, sanırım tadını sevmememe rağmen elmayla ya da armutla beraber deneyeceğim... İdeal kilo olayında ise... Bence body mass indexe göre belirlenmiş ideal kilo aralığı çok anlamlı değil, insan gerçekten nasıl mutluysa öyle olmalı. Sonuçta biz anoreksikler gibi sadece kemikten ibaret olmak istemiyoruz ki?? Benim dersime giren bir dahiliye hocam her zaman "kaşeksi (zayıflık ama ideal kilonun altında bir zayıflık) sağlıktır" derdi. Bence doğru söylüyor. BMI 19un altına sağlıksız diyorlar ama daha önce o sınır 20'ydi. 19a çektiler, e ne yani önceden 19 olan sağlıksızdı şimdi nasıl sağlıklı oldu?? Yarın bir gün 18-17ye de çekebilirler demek oluyor bu. Elbette aşırı aşırı zayıf olmamak lazım, ama bizim istediğimiz de o değil zaten... Sen devam et tatlım bence, çoğumuzun burada derdi vücudunu beğenen, kendine güvenen mutlu insanlar olmak, sağlıklı da beslendiğimiz sürece bunda ne sakınca olabilir ki

Gevezeliğim tuttu şuan.

ahhh kıyamam canımın içiii
bende özledim inan ki :13:
bu aralar evet giriyorum özel mesajlara önemli olmayanlara cevap veriyorum diyet konusunda tamamen salmadım ama kına gecesiydi yolcuydu yeni ders ayarlamarıydı evde yanlız kalıp yemek olmaması derken biraz kaçırıyorum ama tamamen kesinlikle degil
oructa toplarım ben anca kendimi
regl olunca + cıkıcam
su içmeyi cazip hale getirdim sırmanın cam şişelerinden aldım hep yanımdalar
termos pet şişe kokuyo sogudum resmen su içmekten
haftada 2 kere yaparım diyosan zoru yap yani level 3
yok haftada ben 3-4 defa yaparım dersen level 1-2 tavsiyem

Ramazanda her gün yapmayı planlıyorum mümkün olduğunca, çünkü ağustosda yapamayabilirim... O zaman dediğin gibi 1-2 yaparım. Su alışkanlığı konusunda çok sevindim, su gerçekten zayıflamayı çok çok destekliyor :)) Ramazanda hepimiz kilo veririz inşallah.

Esracım fıstık gibisin maşallaaahh zayıf oldugunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum koruma yapıyorsun sanırım.. tebrik ederim jillian level1 30 days mi yaptın? ben de başlayayım diyorum

Yok kız kıyamam sana dombili olmamak için uğraşıyruz şurda düşünmen yeter temiz yüreklim
betulcum sen oylesin asillll....
Bu kilolar ne nankör :18: Bende bir inip bir çıkıyırum tartıda
offf hemde nasil... valla kacamak yapsam bu kadar moralim bozulmazdi.. evde 3 kutu buyuk dondurma var ve 2 gundur elimi surmedimmm
Gül gül, çünkü kilo artışının sebebi belli oldu :)) Bütün evren sen 5li rakamları göreme diye uğraşıyor yalnız ya, tam bu kadar yaklaşmışken regl denk gelmeseydi keşke

sevgili evren ben zayif olmayi seciyorum... zayif ve mutlu olmayi seciyorum... benle inatlasmaaa olurmu

yaaa evet esram yaaa 60.1 di enson 200 gramcik veee 5 lerr... bu neya haziran basina geri dondummm

Son düzenleme:
Esracım fıstık gibisin maşallaaahh zayıf oldugunu biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum koruma yapıyorsun sanırım.. tebrik ederim jillian level1 30 days mi yaptın? ben de başlayayım diyorum

Simsims canım benim çok teşekkür ederim Gerçekten zayıf olduğuma inanmıyordum etrafımdakiler söyleyince zayıflamamı istemiyorlar diye söylüyorlar diye düşünüyordum, ama siz söyleyince inanıyorum :))

Evet tatlım ben 30 day shred yaptım, tabi önceki sonraki fotografım jilliandan önceki diyet zamanlarımı da kapsıyor o fotograflar sadece jillian sonucu değil, ama jillian şekillenme ve sıkılaşma açısından gerçekten çok etkili oldu, birer ikişer cm fark etti her yerden. Ben öneririm canım 30 day shredi (Yalnız sadece level1 yapmadım canım, 10 gün level1, 10 gün level2, 10 gün level3 yaptım)

sevgili evren ben zayif olmayi seciyorum... zayif ve mutlu olmayi seciyorum... benle inatlasmaaa olurmu

yaaa evet esram yaaa 60.1 di enson 200 gramcik veee 5 lerr... bu neya haziran basina geri dondummm

Sendeki bu iradeyle korksun senden 5li sayılar Şu regl bitsin hemen göreceksin ben eminim :))

elacım beni de tablonuza eklermisin.geçen hafta diyetisyene gittiğimde 56,2 idim ama o hafta diyetisyene gidince herşeyden mahrum olacam diye çok bartılı yemiştim ve çok şiştim. boyum 164. bakalım yarın sabah kaç geleceğim. belki burada senin azarlamandan korkup kaçamak yapmam ve boncuk alacam diye daha sıkı sarılırım. hem belki başka şeyler içinde daha iyi olur:)))

inşallah güzelim
evet su cok saglıklıı
fakat nasıl bi beslenme planı yapsam kararsızım:44:

Tatlım jillian 30 day shred programı için öyle öneriyor çünkü 30 günü 3e bölün her 10 günde bir level yapın diyor. O yüzden öyle yaptım tatlım. Ama sen istersen birer ay da yapabilirsin bence :) Sonuç olarak bir ayda vücut tam alışmışken diğer levele geçmiş olursun. Ben de bundan sonra haftada 3 gün yapmayı düşünüyorum, hepsinde de ayrı bir level yapacağım vücut alışmasın diye

inşallah güzelim
evet su cok saglıklıı
fakat nasıl bi beslenme planı yapsam kararsızım:44:

O konuda ben de kararsızdım, ramazan da geliyor ya... Ama sonunda karar verdim, Ahmet Aydının bir makalesin okumuştum, oradaki şeyler bana çok mantıklı geldiği için tek öğünle ramazan yapmaya karar verdim. Yani sahur yok sadece iftar. Daha önceki ramazanlarda da zaten canım sahur yapmak istemezdi ve yapmazdım zayıflamaya çalışmamama rağmen. İftarda da öyle çok abartmazdım çünkü suyla şişiyordum...

Ama sen de kendine göre karar ver tatlım, sahursuz tutmak kolay değil istersen iftar+sahur yaparsın, istersen de iftar sahur arasını bir sürü öğüne bölersin. Daha önce az öğünle mi çok öğünle mi daha iyi kilo verdin, ona göre karar ver bence

teşekkürler tatlımmmm

Canımsın

Ayyyy annemler dışarıdan geldi simit almışlar bana ama yemem dedim Yediremedi bana 1-2 uğraştan sonra pes etti Simite dayanamzdım oysa

benim diyetisyenimde bana 55te kal yeter demişti ama ben inat edip 50 olcaktım ama olamadım 66.5 a geri çıktım Ve diyetisyenimi bıraktıktan sonrada hiç kilo veremedim onla 17 kilo verdim ama şimdi hepsini aldım
Üstelik bu yaz nişanım var ve ben duba gibiyim diyetisyeninin verdiği ramazan listesini söyleyebilir misin canım uygunsa eğer bende yaparım

kizlar nasilsiniz detoksum bitti ilk gunde verdigim 600 u de.. sabah almis olarak uyandim gece regl oldum gulsem mi aglasami bilemiyorum suan+ 1400 um

bende regl oldum bugün bütün haftanın sancısı belli oldu Tam acile gidicektim ki bi baktım acillik bi durumum yokmuş kardeşimi götürdüm onun yerine kendimde kav geçşetici ağrı kesici felan içip iyileşmeye çalıştım şimdi yine hafiften bir ağrı var birazdan yine ağrı kesici alıp spor yapıcam kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…