hedef 50 kilo olmak.. :)))

3-4 kilo gayet güzel bende bi deneyeyim. Teşekkür ederim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yani canım bol su derken lahana suyunun suyunu demek istemedim , yanlış anlaşılmasın... lahana suyunu ölçüsü ile yaptım yanında gün içerisinde su tüket , bir de günlük duş almaya özen gösterirsen yüzünde sivilcelenme yapmaz ilk zamalar vücudun yağlı olabilir , yağ yakımı yapıyor ya o yüzden ter yapabilir
Sakıncalaını da oku düşük tansiyon vb. varsa daha bir kaç hastalık vardı hatırlamıyorum onları ,yapmak sakıncalı

Son düzenleme:

Anladim canim sivilce isi biraz korkuttu beni açıkçası. Arastirip bakayim. Tadi cok kötü diyolar dogru mu ?

Anladim canim sivilce isi biraz korkuttu beni açıkçası. Arastirip bakayim. Tadi cok kötü diyolar dogru mu ?

hayır canım tadı bana harika geldi , içemesen içine 3 damla limon sık

Çok geçmiş olsun.

tesekkur ederim synms
jillian yapmana cokkk sevindim esracim bende netten farklara baktim mutis bisey gibi gozukuyo.. o hatunlar ne ole sen basla bakalim.. deneyimlerini paylasirsin.. bende birgun mutlaka yapicam o hatunu ama su siralar zor..
Ela canım çok geçmiş olsun şimdi okudum...
saolll esracim nisanda olmustu hatirlarsan simdi ikinci kez oluyo... (( bu sefer esimden bulasti...( cok dikkat ettik maskeyle felan dolasti 3 .4 gundur evde ..ama dun basladi yapicak bisey yok...burun tikanik olunca geceleri cok zor oluyo.. gece iki de uyudu yarim saatte bir kalkti.. ( anne olmak ne zorr yaaa..
Elacım çok geçmiş oldum tatlım , ALLAH(C.C) yar ve yardımcın olsun inşaALLAH(C.C)...(amin...)
saol betulcummm aminnnn canim
Çok geçmiş olsun, en kısa sürede iyileşir umarım.
tesekkurler parheliacimm cok saolll:112:

evet bol su ile yapıldığında , 3-4 kilo fark yapıyor...İbrahim saraçoğlunun lahana suyu kürünü yapıyorum

betulcum lahana kurune baktim netten 5 gun yapip 3 gun ara verip tekrar 5 gun daha yapiyomussun.. 10 gunluk bir kur... sen daha once denedin mi? ilk yapsin mi? denediysen 10 gunde kac kilo verdin??? ayyy cok merak ettim bu kuru ayrintili yazarsan sevinirimm..

Daha önceden de yaptım ama pek kurallara uymadan yaptım

Ben 7 haftalık kür yapıyorum linki atayım bak sen canım orada http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=28825
Daha ayrıntılı bilgi var canım , kilo farkı yaptı bende tabi ki dikkat ediyorum bir yandan da biliyorsun ama işte sakıncaları var mesela düşük tansiyon vb. varsa sakıncalı içmek

Merhaba canım. Ayran detoksu nasıl anlatır mısın veya link varsa yollar mısın. Sen denedin mi kilo verdiriyor mu ?

Merhaba canım. Ayran detoksu nasıl anlatır mısın veya link varsa yollar mısın. Sen denedin mi kilo verdiriyor mu ?

Canım ayran detoksu bence sadece ödem atmak için. Mercimek nohut filan barsaklarda suyu çekiyor vücudunun ödemini atıyorsun. Ben yaklaşık 1 aydır doğru düzgün diyet yapamadım hep kaçamaklar oldu. Tabi diyet sonrası kaçamaklar vücut tatlı ve tuzlu şeyleri unuttuğu için çok su tutuyor, ödem yapıyor. O ödemimi atıp tekrar diyete öyle başlamak için bunu yapıyorum. Bazı yerlerde yağ yaktırıyor filan yazıyor da mümkün değil bence canım, 2 günlük çünkü. 1-2kg eksiltiyor 2 günde, onun da tamamına yakını su. Tarifi şöyle:

4 yemek kaşığı nohut, 4 yemek kaşığı yeşil mercimek, 4 yemek kaşığı bulguru haşlıyorsun. 1,5 litrelik yağsız ayranla karıştırıyorsun. Bir de salatalık rendeliyorsun içinde. Tuz atmak yasak, nane atabilirsin ben atıyorum çok yakışıyor. Cacık gibi oluyor kıvamı biraz daha sulu. Yağsız yoğurtla yaparsan süper olur ben yağsız bulamadığım için normal yoğurtla yapıyorum. Bu tariften 1 günlük çıkıyor toplam 6 kase. Bu 6 kaseyi gün içinde kahvaltıdan sonra 2 saatte bir içmen gerekiyor en son 9 gibi filan içmeyi kesiyorsun. Kahvaltıyı şöyle yapıyorsun: 1 dilim peynir, 1 haşlanmış yumurta, 4-5 zeytin, domates, salatalık, 1 dilim kepek ekmeği. 2.gün de aynı kahvaltıyı yapıyorsun ve aynı karışımı tekrar yapıyorsun.

Bu şekilde canım ama dediğim gibi mucize bekleme yağdan filan yaktığı yok :) Tabi kaçamakların ardından o ödemi bir an önce atmak için çok iyi. Ben daha önce yaptığımda sanırım 700 gram vermiştim. Ela da yaptı o daha fazla verdi diye hatırlıyorum mesela :)

Anne olmak gerçekten çok zor olmalı. Ama eminim çok da güzeldir Bir de çocuğum hasta oluyor diye çok üzülme elacım, bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişmesi için arada hasta olmaları şart. Hiç hasta olmasa 10 yaşına gelir bir grip virüsüyle allak bullak olur bünyesi. Hocalarımız derste çocukları aşırı sakınmamak lazım diyorlar. Mikroplarla savaşmayı öğrenemeyen bünyeler sonra çok daha kolay hasta oluyorlar ve astım gibi hastalıklara eğilimleri oluyor. Sen çok üzülme o yüzden :))

tesekkur ederim esracim uzmemek elde olmuyo..insan kendisi hasta olunca o kadar kotu olmuyoda cocugu olunca.. biz cok pirpirikli ebebeyniz. bildigin gibi degil esimde seninle ayni meslek.. o yuzden cok hastalik getiriyo.. surekli franjit olur.. grip olur.. bizde mumkun oldugunca korumaya calisiyoruz.... bir de daha konusamiyor derdini anlatamiyor... burnu tikali olunca gece aglama krizimiz cok oluyo.. agliyincada nefes alamiyo burnu tikali olunca ...insan haliyle uzuluyo ..
eli burnunda surekli kanatip durdu bugun..
bu arda bende bugun ayran detoksu yapiyorum bir gunluk yarin buyuk ihtimal regl olucam.. biraz artisim var...

cok tesekkur ederim betulcum:112: aklima yatti haftaya basliyorum bende:118:

Aaa eşin de mi doktor ne güzel :)) Ben henüz mezun olmadım o benden iyi bilir tabi. Ama dediğin gibi insan kendi canından bebeğinin gözünün önünde hastalıktan ağlamasına içi dayanmıyordur çok haklısın...

Neden detoksu bir günlük yapıyorsun canım? Ben bu detoksun tadını çok seviyorum gerçekten yaa diyetim bitse bile ara sıra yaparım gerçekten tadı çok güzel bence

evt.. mezun olali 13 olmustur uzmanlik bitti... zorunlu hizmet bitti.. senin daha cok varr.. Allah kolaylik versin.. esimle 2. siniftan beri tanisiyoruz... zor oldugunu cok iyi bilirim.. insallah sende mezun olursun kacici sinif??
ben aslinda dun basladim ama aksam kofte ve salata yedim..
gerci kofte yagsizdi..tam uyamadim.. yarinda devam edebilirim.. bende tadini cokk sevdimmmm... hem hafif hissettiriyo insani

Teşekkür ederim canım uzun uzun anlatmissin. Yani detokslar genel olarak ödem atıyor zaten. Regl dönemim bitmrk üzere cok aşırı olmadan kaçamak yaptım 500 gr fazla çıktım bu sabah. Deneyebilirim perşembe cuma o zaman

doktor olan arkadaşlarım veya bu konuda bilgisi olanlar vücudun olması gereken yağ miktarı min. ne olmalıdır. Sizler bu işin içerisindesiniz ya o yüzden dedim.birde az kilolu insanlar kilo vermede zorlanıyor ya karbonhidratı min. düşürmek kilo vermeyı kolaştırırmı. Çok oluyorum ama son sorum spordan sonra evde olmam saat 21.00 civarı oluyor o saatte bişey yemek istesem en uygun ne olur. Yemem lazım çünkü yemezsem şekerim düşüyor ve aç yattığımın sabahı hemen tatlı şeylere saldırıyorum ve kontrolümü kaybediyorum. Aslında akşam yemeğinden sonra hiçbirşey yememk kilo vermeyi kolaylaştırıyor ama ne hikmettiki diyetisyenler hep akşam yemeğinden sonra bir ara öğün veriyorlar...

Merhaba canım,

1) Bildiğim kadarıyla vücuttaki yağ oranı kadınlar için %10, erkekler için %6'nın altında olmalı.

2) Az kilolu insanlar (mesela ben, mesela bu topikteki herkes ) kilo vermekte gerçekten zorlanıyor. Gram gram gidiyor. Başka topiklere bakıyorum insanlar haftada 1-2 kilo vermekten bahsediyor. Biz burada 300grama seviniyoruz Ama bu çok doğal bir şey. Hep haftada 1-2 kilo verecek olsak 0 kiloya kadar ineriz, vücut da mantıken bunu istemiyor ve kendini koruyor. Beden Kütle İndeksi 21 ve altı insanlar için ideal kilo verme haftada 300-500 gramdır. Fazlası pek mümkün olmadığı gibi pek sağlıklı da değil. Ama yine de kilo vermek istiyorsak en en iyi yöntem artık tartışmasız karbonhidrattan fakir diyettir. Burda korkman gereken elbette fasülyedeki karbonhidrat değil, ama un, şeker, nişasta (patates) içeren gıdalar tamamen kesilmeli. Ekmek yenecekse kepek, tam buğday, çavdar gibi ekmekler tercih edilmeli ve günde bir iki dilimden fazla yenmemeli. Mesela Fat Block diye bir ürünün reklamı yapılıyor Doktorumdaki Aytuğ pazarlıyor. Yok midede alınan yağların %40nın emilmesini engelliyormuş. Sanki biz 60larda yaşıyormuşuz gibi o ürünün reklamını yapmaya koskoca adam utanmıyor ve bizi salak yerine koyuyor. Bugün biliniyor ki kilonun en büyük suçlusu karbonhidrattır, kesinlikle yağ değil. Elbette oturup hamburger patates kızartması yiyerek trans yağ almak da kilo yapar. Ama zeytinyağı, tereyağ kilo yapmaz. Karbonhidratı minimuma düşürürsen çok daha hızlı kilo verdiğini göreceksin canım. Sağlıklı karbonhidratlarıysa tüketebilirsin (mercimek, bezelye, fasülye, meyve vs...)

3) Aslında yatmadan 2-3 saat önce yemeği kesersen kaçta yemek yediğinin önemi yok. Ben kendi aldığım eğitime göre ve araştırmalarıma göre önemli olanın kaçta yemek yediğin değil gün içinde toplam ne kadar yemek yediğin olduğunu düşünüyorum. Saat 12de yatıyorsan saat 9da gönül rahatlığıyla bir şeyler yiyebilirsin ama kesinlikle sağlıklı da olsa karbonhidratlı şeyler değil. Spordan sonra en sağlıklısı bir protein öğünüdür. O yüzden mesela 1 kase yoğurt yemeyi dene. Ya da cacık. Onları istemiyorsan bir yumurta haşla onu ye. Yani protein ye kısacası. Eğer hala seni tok tutmuyorsa da Gün içinde belirlediğin kalori sınırına göre gün içinde yediğinden biraz kısarak yoğurda bir avuç fındık/badem/ceviz ekleyebilirsin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir :))

Ayy ne kadar tatlı, demek ki 16-17 yıldır mı tanışıyorsunuz, çok romantik Ben dördüncü sınıfım, 2 senem kaldı :))

Bence de regl ödemini de güzel atacağını düşünüyorum ben bu detokstan memnun kaldım mutlaka düşün canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…