hedef 50 kilo olmak.. :)))

tostun çok güzel olmuş, ben de denicem.
ayyy asıl enginarın üstündeki o bezelyeler falan çok güzel oluyo, yemediysen tebrikler valla.

kızlar yanlışım varsa düzeltin... önerileriniz varsa da söyleyinnn

sabah 2 kaşık kepekli kara bulguru hasladım yedim elma ve tarcın yedim
akşam yemegimi 16:00 da yedim ve 10 köfte salata yogurt bi kaç lokma ekmek yedim
Cok guzel olmus bu menun dilvincim (tabi kofteler kucukse )
Gece cikmalarina kilom yuzunden ara verdim tabiki kilolu insanlara lafim yok insanlik halidir ama kendim icin sunlari soyleyebilirim ki ; normalde ozguveni olan bir insan degildim zayifken evet her giydigim yakisirdi ama bana has bisey degil zaten zayif herkese yakisacak seyler..insanlar kilolu olsada etek falan giyebiliyorlar ben onu bile yapamiyorum sevmiyorum bu halimi hemde hic birisi uzun uzun baktiginda bana acaba kilolu oldugumumu dusunuyo diyorum ya da bi yerde yemek yerken salata soyledigimde bu kizda salata yiyo ama zayiflayamamis hala gibi mi dusunuyolardir diyorum sacma olan tabiki cok sey var ama hayatimda gordugum en yuksek kilo .birde yanaklarim kilolu demistim bundan cok rahatsizim ne kilolu insanlar var yuzleri incecik o kadar ozeniyorum ki ..ve soyle bisey var alisveris yapmiyorum nerdeyse 5 6 aydir sebebi ise bu kiloya alismayim diye ..e 42 kiloyken giydigimle 57 kiloyken giydigim ayni durmuyo tabi bende o yuzden bol seylerime sardim surekli onlari giyiyorum kimsenin bana bakip bu da kilolu ama daracik sey giymis demesini istemem .simdi yaz geldi ben sene basinda sort ve gomlek saran seyler cok giyerdim adim sortlu kiza bile cikmisti hatta ama simdi aslaa giyemem oyle iste camambercim yuzume hala makyajim fondotenim maskaram tamdir ama giyim tam bi fiyasko (uzun oldu ozur dilerim coook dertliyim cok ( )
Bende senin gibi yaparim o zaman camambercim ya hic gerek yokmus sirf satmak icin eklemisler demek ki almayiz bizde :) tesekkur ederim bilgilendirdigin icin yoksa ben hep onda set lazim diye yapmazdim ama simdi yapicam 😊😊

Hayiir cok degil normal bi insanin yiyebilcegi kadar yemissin diyetlik olmamis ama zarari coook fazla olmaz bence :) bende leslie 3 mil yaptiiim superiiiz 👣👣💃💃💃
tostun çok güzel olmuş, ben de denicem.
ayyy asıl enginarın üstündeki o bezelyeler falan çok güzel oluyo, yemediysen tebrikler valla.
Tesekkur ederim canim yulaf kepeginin tadi biraz kotudur ama hic tost yiyememektense iyidir dedim bakayim tartida nasil etki etcek 😊 bezelyeleri de yedim onlara dayanamadim bakla vardi icinde onlari da yedim patates ve pirinclerde dur dedim kendime 😊😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Oncelikle tesekkur ederim. Ve seni de tebrik ederim. Sen sanırım birincisin bu hafta 1,400 kg vermissin. Devamini dilerim. ^^

Eveet... Şöyle ki, Canan Karatay zaten yıllardır bütün zıt görüşteki doktorlarin ve diyetisyenlerin insanlari yanlış bilgilendirdiklerini savunuyor.

Yillar oncesinden hazirlanmis olan ve diyestistenlerin hep ona gore diyet listesi cikarttiklari Sağlıklı Beslenme Pramidi'nin hicbir arastirma yapilmadan, toptan uydurularak, sirf ticari amacli, dolayisiyla insanlari bir nevi kasten sagliksizlastirmaya yonelik hazirlandigini iddia ediyor. Cunku bu piramidin en alt basamaginda pirinc, makarna, ekmek gibi islenmis ve sagliksiz gidalarla dolu kocaman bir karbonhidratlar grubu var.

2002'de bu beslenme piramidinin yerine yenisi gelerek degisti. En alt ve en onemli basamaginda egzersiz var ve onun ustundeki ilk basamakta ise saglikli yaglar bulunuyor ve yine ayni basamakta islenmemis tahillar, yulaf, bugday (yani saglikli karbonhidratlar), ve sebze ile meyve var. Onun bir ustundeki orta basamakta ise et, balik, tavuk ve yumurtadan olusan protein grubu, ve kuruyemis ile baklagilden olusan yine saglikli karbonhidrat grubu var.

Karatay bu son piramidi de biraz daha degistirerek 2. basamaktaki gunde bir defadan daha fazla alindigi taktirde insulini artiran meyve yerine, icinde bol bol yag, bol bol protein ve cok ama cok az karbonhidrat barindiran yumurtayi koyuyor.

Tabii ki de her seyin fazlasi zarar, %90 yag yiyin demiyor kimse bize zaten, ama cok da sinirli olmamali. Saglikli olmak icin mutlaka her gun rahat rahat saglikli yaglari yani tereyaglari ve yumurtalari tuketmemiz gerekir, transyaglari ise hic ama hic yememeliyiz, o kesin görüş zaten.

Ayrıca Karatay'in kilo vermek hakkinda söylediklerinden yola cikarak kisa bir ozet cikardim. Sen de biliyorsundur zaten bunlari ama belki diger okuyanlara faydasi olur diye kisa kisa 5 madde halinde yazdim:

1) Yag yakmak ve saglikli kilo vermek icin en onemli sart insulin seviyesini dusuk tutmak. Cunku vucut dusuk olan insulin seviyesindeyken, leptin devreye girecek ve vucut yaglari yakilacak. Dolayisiyla istedigimiz gorunume en saglikli sekilde ulasmis olacagiz.
2) Yuksek insulinin yagla ve proteinle hicbir alakasi yok, bilakis bol bol saglikli yag ve biraz da saglikli karbonhidrat yenirse insulin direnci onlenir.
3) Onemli olan insulini yukseltmeyecek, dusuk glisemik indeksli yiyecekler yemektir. Bu da vucuda saglikli ama yine de az karbonhidrat almak demek oluyor. Mesela dusuk glisemik indeksli olan meyveleri cok fazla aldigimiz taktirde, bu sefer vucudumuzda fazla glisemik yuk birikmis olur ve o da yine insulini yukseltir. Yani asil anahtar az karbonhidrattir, az yag degil. Dolayisiyla icinde bol bol yag, protein ve cok ama cok az karbonhidrat bulunan yumurta en faydali besindir, bol bol yenebilir.
4) Karbonhidrat degerlerini gosteren glisemik indeksi yemeklerin pisirme sekillerine gore bile değişebilir. Genelde hic pisirilmeden alinan gidalarin glisemik indeksleri dusuk olsa bile pisirilme esnasinda hazmi daha kolay bir konuma gelmis olacagi icin, yani cabuk harcanacagi icin yine insulin seviyesini artirir ve aclik hissederiz.
5) Eger saglikli bir sekilde beslenirsek; yani cabuk harcanan sagliksiz karbonhidrat yemek yerine, hazmi cok daha gec olan proteini ve yagi vucudumuza alirsak, uzun sure aclik hissetmeyiz ve ara ogunlere de ihtiyac duymayiz. Dolayisiyla 1. maddedeki olaya dönmüş oluruz, yani leptin hormonumuz daha uzun sure etkin halde olmus olur ve vucut yaglarimiz daha cok yakilir.

Bunları bir kez daha soyledim ama sen zaten Karatay'in dedigi bu seylere kesinlikle katılmıyordun, degil mi? ^^

Son düzenleme:
Günaydın kızlar,

amanin başlık ne kadar aktif olmuş. alt tarafı dün öğleden sonradan beri kaç sayfa yazılmış. sizi takip etmekte zorlanıyorum valla.

karatay hocanın söylediklerine katılıyorum, ben. benim şahsi fikrim. kadın zaten yanlış anlaşılıyor bence, oturun kilolarca yağ yiyin demiyorki, beslenmenizde protein + yağ ağırlıklı olsun karbonhidrat daha düşük olsun diyor. tabiki yağın ve karbohidratın da sağlıklı kaynaklardan gelmesini şart koşuyor. karatayın kitabını okuduktan sonra söylediklerini uygulayarak benim amcam kolestrol ilacını bıraktı. kolestrol ve fazla kilo belasıyla uğraşıyordu senelerdir. öyle diyet gibi değil de sadece sağlıklı beslenmeyi öğrenmek adına acaba bu kadın ne diyormuş dedi, kitabını okudu uyguladı, kontrollerinde doktoru "kolestrolünde iyileşme var" dedi önce, sonra en son kontrolünde "sen ne yaptın böyle ya" demiş, ve artık ilacı kullanmasına gerek olmadığını söylemiş. bunun yanında verdiği kilolar da yanına kar kaldı :):)

neyse çok uzattım, kilo bildirimi yapmak istiyorum. bu sabah tartıldım, sonuç :58. bu şekilde kayıtlara alınmasını rica ederim. :)

kaldı 8 kilo. hadi bakalım. vazgeçmek yok.

bu arada dün çok güzel birşey oldu, zayıf zamanlarımda giydiğim bir pantolonum vardı. rejime başladığımdan beri deniyordum. üst bacağımdan yukarı geçmiyordu bile. haftada 1 kez deniyorum işte. dün akşam tekrar denedim. ite kaka popoma geçirmeyi başardım. tabi daha önü falan kapanmıyor öyle aman aman olmadı üstüme tabiki. ama en azından bacağımdan yukarı çıkmayan pantolonu kalçama geçirmeyi başardım. bu da motive etti beni.

Günaydın kızlarr herkese musmutlu hafta sonu diliyorumm
Kahvaltıdan önce belirtmek istedim burası sayesinde çok motive oluyorum. Hepinize teşekkürler

Son düzenleme:
gunaydin balim, sana da mutlu ve az kalorili bir haftasonu diliyorum :)

axil, yazdigin konuda uzun cevap yazicam sana biraz islerimi halledince.

bu arada dun cok yedim ya bugun daha cok uyku ihtiyacim oldu
sanada gunaydin çicegimmm
bende dun cok atistirdim aksam 5 .6 dan sonra birsey yememeye dikkat ederdim..cok fazla kepekli krekerler peynir yedim en son gece 3 te yemeyi biraktimm
kilomu eklicem pericik.. toparlamissin..
Günaydın kızlarr herkese musmutlu hafta sonu diliyorumm
Kahvaltıdan önce belirtmek istedim burası sayesinde çok motive oluyorum. Hepinize teşekkürler

gunaydin bubble sanada musmutlu hafta sonlari fistikom

Son düzenleme:

Canım aynı şeyleri ben de hissettim, hala da hissettiğim oluyodur ama eskisi gibi değil. ben türkiye'ye dönmeden önce bol kıyafetlerimin hepsini orda kapının önüne koydum, evsizler geçerken alıyorlar. babamın bi tane kazağı vardı, biraz çekmişti sürekli onu giyiyodum, en rahat o kıyafetleydim. attım gitti. güzel hoodie'ler sweatshirtler aldım, bol olsa da şık. şu anda onlarlayım ama hava ısınınca da elbiselerimi giymek istiyorum.
Normalde sümüğümüzü atmıycağımız insanların ne düşündükleri hakkında endişeleniyoruz. Bunu da kendimizi severek aşabiliriz ancak. Ben 4 senedir veremiyordum kilolarımı, ve bu sebeple veremiyordum. çünkü kendime karşı sinirliydim, diğer insanlar ne düşüncek diye stres yapınca da verilmiyor kilolar.
yoksa yeşil çayıymış, sabah limonlu suymuş, bunlar bahanesi. stres olduğumuz için yemeyi engellesek zaten gidicek o kilolar. 2 sene önce bu kilolardayken (bacaklarım bu kiloda kalın, basenlerim çok) bir festival biletim vardı. son dakikaya kadar gitsem mi gitmesem mi diye düşündüm. sonra eeeh gitcem ya s..erler! dedim. şortumu giydim gittim. ve iyi ki gitmişim, özgüvenim tavan yaptı, kimse senin ne giydiğine bakmıyor ayrıca düşündüğünden daha güzelsin, hatta bi çocuk bana harika bacakların var dedi
kilomuz yüzünden hayatı ertelersek, kilo verince bütün problemler çözülecek gibi düşünürsek sadece daha fazla kilo alırız (en azından bende öyle oluyor). o yüzden zorluyorum kendimi, her seferinde başarılı olmuyorum ama mesela "ayy çok şişmanım şimdi pikniğe gitmiyim, şort falan giymem gerekir" dediğim anda, orda bi dur bakalım diyorum. "fake it till you make it" mottom oldu artık. örneğin özgüvenin yoksa özgüvenli gibi davranıcaksın ve sonunda gerçekten özgüvenin artıyor, bunu ben uydurmadım psikologlar, doktorlar söylüyor.
şimdi zayıf kız gibi davranma zamanı, duygularımız eylemlerimizi etkilediği gibi eylemlerimiz de duygularımızı etkiler. duygularını değiştiremiyorsan eylemi değiştireceksin ki eylemi değiştirmek daha basittir, çünkü somuttur.
ay çok yazdım, bir de bugün konu açılmış oraya da yazdım "bir başarısızlık hikayesi" diye. birisi daha yazmış çok güzel oku bence onları.

yanak için de birlikte başlayalım ben bayadır yüz egzersizi yapmıyordum. 1 ay falan yaptığımda kuzenim beni görünce yüz şeklin değişmiş, elmacık kemiklerin çıkmış demişti, ben de " ay bilmiyorum ki her zamanki halim" demiştim
youtube'da birkaç video var, face yoga, facersize falan yaz, artı olarak facersize'ı torrentle indir carol mı ne kadının adı.
bir sürü hareket var, ben bunların içinden 7-8 tane seçip ezberlemiştim. kendine uygun olanları seç, öğren. programımızı belirleyip yapalım.

Nasıl yaptın ya bende kilo vermeye çalışıyorum annemin stresinden dolayı olmuyor

iPhone 'dan Kadınlar Kulübü aracığılı ile gönderildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…