Haziranda embriyo transfer yapacaklar

Merhaba . Benim de ilaçsız transfer oldu . Naturel transfer siz hangi merkezde yaptırdınız
Merhaba. İzmir medikal park ta yapıldı benim transferim. Sizin 6 sında mi oldu transfer? Hayırlısı olsun inşallah güzel sonuçlanır...kaçıncı gün embriyosuydu?

Arayi baya uzun tuttu canim doktor , ben haziran sonu ogrenmistim sonucumu arayip bilgi verdim , temmuz 18 demisti doktor.Ama ben durabilirmiyim , okadar 😄 kese var mi ? Bos mu dolu mu ? Noluyor bebegime diye öne cektim 🤭🤭Saolsun kirmadi doktorum, gel dedi.18 temmuz demesinin sebebi kalp atisi icin bidaha bidaha gitmiyim diye demis ama iste , durmuyor ki yüregim .Bebegim ordami , iyi mi , hersey yolunda mi dusunmeden edemiyorum.
Ben de olsam duramam haklısın canım ben de bu süreç hızla geçsin diyorum tabii güzellikle sağlıkla olumlu devam edecek şekilde. Tezcanliligimiz yüzünden tadını cikaramiyoruz işte :) doktorun kabul etmiş ne güzel benimki bu konuda çok net hangi gün demişse o gün gitmem lazım

Yok canim icerde kanamam var ikizlerdn biri kaybolmus diger bebekte kesenin icinde oluşmaya baslamis bu gecede yaticakmisim hastenede sabah belli olur insallah
Canım allah yardim etsin çok üzüldüm. biran önce sağ salim gidin inşallah evinize 🙏🙏

Kızlar ben negatif sonuç aldım 9.günde ilaçları bırakma dedi hemşire 12. Gün test yaparız dedi ama ben bırakıcam şimdi yalandan iğne vurunmayayım zaten adet olcak gibi ağrımda var ne dersiniz
Kaç çıktı cıktı sonucunuz benimde bugün 9 günüm ve negatif😞 aynı sekilde hemsire banada ilaçlarına devam et diyor napacagımı şaşırdım

Devam ediyor canım kesede görünüyor fakat içi boş oluyor
Canim , yumurta blastokist oldugunda 3 tabakasi var ve en ustteki tabaka anbeye tutunuyor ve hcg salgiliyor bildigim kadariyla. Bebek en ic tabakada oldugundan o olsada olmasada en ustteki özelleşmis hucreler gebelik basladi diye sinyal yolluyor. Bir nedeni de , vucudumuzun kontrol sistemi. Normalde spermler yumurtayi dölleyince bir kontrolden gecer olusan yeni hücre.Eger saglikliysa buyur bebek olur degilse , vucut iyi olmadigini anlar ve onu atmaya calisir.Kromozomal bir anomali veya kalitesiz bir embriyo bunun baslica sebebi. Bu kontroller ilk 3 ay cok yogun oluyor o yuzden 3 ayi atlatanlarda dusuk orani sadece yuzde20 .Benim bildigim bu sekilde 🤗

Merhaba. İzmir medikal park ta yapıldı benim transferim. Sizin 6 sında mi oldu transfer? Hayırlısı olsun inşallah güzel sonuçlanır...kaçıncı gün embriyosuydu?
5. Gün embriyosu 5 hazirandı benim de transferim . Transferden sonra ne kullandınız ?

Canim , yumurta blastokist oldugunda 3 tabakasi var ve en ustteki tabaka anbeye tutunuyor ve hcg salgiliyor bildigim kadariyla. Bebek en ic tabakada oldugundan o olsada olmasada en ustteki özelleşmis hucreler gebelik basladi diye sinyal yolluyor. Bir nedeni de , vucudumuzun kontrol sistemi. Normalde spermler yumurtayi dölleyince bir kontrolden gecer olusan yeni hücre.Eger saglikliysa buyur bebek olur degilse , vucut iyi olmadigini anlar ve onu atmaya calisir.Kromozomal bir anomali veya kalitesiz bir embriyo bunun baslica sebebi. Bu kontroller ilk 3 ay cok yogun oluyor o yuzden 3 ayi atlatanlarda dusuk orani sadece yuzde20 .Benim bildigim bu sekilde 🤗
Benim kese göründü 5 haftalıkken 6.haftada kalp atışı için gittiğimizde yolk kesesi oluşmamış dedi doktor yani embriyo oluşmamış ya da düşmüş. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Kromozal bozukluktan olurmuş genelde ama doktor her gebelikte yüzde 15 olma şansı var demişti o da beni buldu çok ağlamıştım ilk denememdi ve değerler çok iyiydi artışı nasip değilmiş.

Teşekkür ederim canım yorumun için. Simdi transferden hemen once embriyolog beni bilgilendirdi. 5.gun 2 adet embriyoya zımpara gibi bir işlem yani hatching uygulandığını soyledi. Yani blastokistlerin kabugunu inceltmisler. Bu işlemi yapmalarinin sebebi embriyo kabugundan daha kolay çıksın ve tutunsun diye. İnşallah diyorum belki onun sayesinde olur tüh ya varya bazen hic bisey bilmemek daha iyi. En iyisi böyle yerlere girmemek ama dayanamıyoruz 🙄 2 saat oncesine kadar ne kadar olumluydum bilmiyordum bos gebelik olayini. Oggrendikten sonra mahfoldum çünkü yaşadım 2 kere 🥺 allahim sen yardım ett 🙏🏼

Teşekkür ederim canım yorumun için. Simdi transferden hemen once embriyolog beni bilgilendirdi. 5.gun 2 adet embriyoya zımpara gibi bir işlem yani hatching uygulandığını soyledi. Yani blastokistlerin kabugunu inceltmisler. Bu işlemi yapmalarinin sebebi embriyo kabugundan daha kolay çıksın ve tutunsun diye. İnşallah diyorum belki onun sayesinde olur tüh ya varya bazen hic bisey bilmemek daha iyi. En iyisi böyle yerlere girmemek ama dayanamıyoruz 🙄 2 saat oncesine kadar ne kadar olumluydum bilmiyordum bos gebelik olayini. Oggrendikten sonra mahfoldum çünkü yaşadım 2 kere 🥺 allahim sen yardım ett 🙏🏼
Canım korkma olmayacak öyle bişey inşallah.

Korkmak yok 🙏 allahım yardim eder. Herşey güzel olacak içini ferah tut canım lütfen 🙏

Kaç çıktı cıktı sonucunuz benimde bugün 9 günüm ve negatif😞 aynı sekilde hemsire banada ilaçlarına devam et diyor napacagımı şaşırdım
Canım vallahi 0.1 den küçük hani 3 5 olsa devam edim dicemde gerek yok diye düşünüyorum. Birde transfer günü progestan değerim 31 di o kadar iğne ilaç kullandım o bile 21 e düşmüş anlamadım.

Kızlar ben negatif sonuç aldım 9.günde ilaçları bırakma dedi hemşire 12. Gün test yaparız dedi ama ben bırakıcam şimdi yalandan iğne vurunmayayım zaten adet olcak gibi ağrımda var ne dersiniz
Benim de 7. Ve 10. Gün negatif sonuç almama rağmen ilaçlara devam etmemi söylemişti. Bazen geç tutanabiliyormuş. Ben pozitifi göremedim ama belki sen görürsün. Sonrasında Pişman olma. Doktorunu dinle istersen.

Olmasin nolur ya dayanamam artik bu 4.gebeligim olacak. Yani hic tutmasa dersin neyse bidaha deneriz. Ama boyle seyler olunca daha zor
Ah canım bende senin gibi düşünüyorum hiç tutmasaydı o zaman belki o kadar ağlamazdım. Hayatımda herseyi zor kazanmıştım ilk defa birşey ilk denememde olmuştu şaşırmıştım sevinmiştim o da hüsran oldu.

Benim de 7. Ve 10. Gün negatif sonuç almama rağmen ilaçlara devam etmemi söylemişti. Bazen geç tutanabiliyormuş. Ben pozitifi göremedim ama belki sen görürsün. Sonrasında Pişman olma. Doktorunu dinle istersen.
Bende o şans ne gezer canım

X