Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydın canım. Birbirine benziyor ama benim dün gece yaşadığım şey kabus gibiydi. İlkinde yaşamadım. Bu ikinci transferdi. Akşam 9 a kadar hiçbir şey yoktu. Prolutex iğnemi yaptım ve yanma başladı. Sonra kasılmalar.ben ağrı kesiciyi yılda 1-2 defa kullanan biriyim. Asla böyle bir ağrı yaşamadım. Parol aldım ve geçmedi,doktoru aradım. Kanama yoksa problem yok dedi. Progestan in etkisi,gaz sancısı ve kabızlık yapar. Yeşillik sebze ye dedi. Bir türlü yine geçmedi. Ağrıdan ağlamaya başladım. İkinci parolu yuttum ve kustum. Ne var ne yok son mide asidine kadar. Sonra yine doktoru aradık, çünkü şiddetli ağrı kusma önemliymiş. Yine normal olduğunu ve çok agridigi için başka bir ağrı kesici almamı söyledi. Ben yine yarım parol içtim. Kivrana kivrana ağrı hafifledi,uykuya daldım. Kabus gibiydi.
Ya bence sende üşüttün kuzucum . Yoksa mümkün değil progestan bunu yapmaz . Progestan tamam ani terlemeler ani üşüme ani uyku baskısı yapıyor ama bu pek normal olmamış kaldıki prolutex kullanıyosun .ben 2 doz vuruyodum her hün prolutexden progestan kalçadan olan kadar yan etkileri olan bir iğne değil . Sende fark etmeden transfer anında odanın soğukluyla üşütmüş olmayasın ?

Çıktım canım. 3 embriyoda yaşıyordu. 2 tane 1. Kalite 8 hücreli 3. Gün embriyosu transfer edildi. Hatta bir tanesi öne geçmiş 4. Gün embriyosu gibi oldu dedi. Şansım % 50,55 arasiymis. Diğer embriyo da 5. Güne giderse,isterseniz dondururuz dedi.
Sağlıkla tutunsunlar canım rabbiim dilerse herşey olur o yüzdeliklere çok takılma inşaallah 🤲🏼

Ya bence sende üşüttün kuzucum . Yoksa mümkün değil progestan bunu yapmaz . Progestan tamam ani terlemeler ani üşüme ani uyku baskısı yapıyor ama bu pek normal olmamış kaldıki prolutex kullanıyosun .ben 2 doz vuruyodum her hün prolutexden progestan kalçadan olan kadar yan etkileri olan bir iğne değil . Sende fark etmeden transfer anında odanın soğukluyla üşütmüş olmayasın ?
Transfer odası soğuk değildi ama arabada klima açıktı,pantolonunun fermuarini açık birakmistim baskı yapmasın diye ondan olmuş olabilir. Çünkü daha önce prolutex yapmamıştı bana böyle dediğin gibi

Transfer odası soğuk değildi ama arabada klima açıktı,pantolonunun fermuarini açık birakmistim baskı yapmasın diye ondan olmuş olabilir. Çünkü daha önce prolutex yapmamıştı bana böyle dediğin gibi
Canım ondan olmuştur . Bende hisstmemiştim ama ayaklarım bile heycanda buz gibi olmuş eşim yatarken fark etti ısıtmıştı . Heycandan fark etmemissindir üşütmüssündür .

İlk denemem hem yaşımdan (32) hem ilk olduğu için doktor tek koyucaz dedi zaten ikiz beni korkutuyor biraz. Sanki hemen oluyormuş gibi🤭
Bende 26 yasindayim yastan degil saglik durumuna rahime gore oneriyorlar canm her daim öncelik tek embriyo tabi bunu sperm durumu da belirliyor. Hayirlisi ile olsun tek olsun 💕

arkadaşlar ben 29 yaşında 4 yıllık evliyim. Yaklaşık 2 buçuk yıldır bebek istiyoruz. Geçen yıl eylülde hamile olduğumu öğrendim ve 14 ekimde kalbi atmıyor diye kürtaj olmak zorunda kaldım. Pcos var ve femera kullanıyorum 2 aydır. Ama gebelik olmadı. Annemde çok düşük yaptığı ve diğer kardeşlerimde düşük yaptığı için genetik testleri yaptırmak istedim. Üç gün önce aldığım sonuca göre bir ve yedinci kromozomlarda bir bozukluk tespit edildi. Yani bozuk olmayan kromozomlar denk gelirse bebek sağlıklı olur ama bozuk kromozomlar denk gelirse düşük yapmak ya da kürtaj olmak var. Doktor tüp bebek yaptırın ya da risk alın doğal yollardan deneyin dedi. Biz de İstanbul içinde işinin ehli,iletişimi kuvvetli bir tüp bebek doktoru ve tüp bebek merkezi tavsiye edebilir misiniz?
Ben daha once bahceci’de denedim. Acikcasi ciddi sekilde iletisimsizlik var. doktorlara ulasmayi birak, doktorun asistanina ulasmak bile ciddi efor gerektiriyor. O yuzden hastane ve dr degistirdik biz. Acibadem fulya’da prof ercan bastu var. kendisi cok genc bir prof ve isinde cok basarili. En onemlisi ulasilabilir olmasi. Cok guleryuzlu ve enerjik. Her mesajma en gec yarim saate donuyor. Kesinlikle bir on gorusme yapin derim

X