Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canim nerede transfer oldun. Bir de 3 tane transfer yapmışlar bana 2 tane yapmışlardı ben de hamilelik sansimi arttırmak istiyorum ne kadar çok olursa o kadar iyi

Iki embriyodan fazlasi eve saglikli bebek goturme sansinizi arttirmaz hatta belli sartlar altinda riski arttirir. Embriyolardan biri canliligini kaybettiginde rahim onu tahliye etmek icin diger saglikli embriyoyu da riske atabilir. Lutfen hekiminizin tavsiyesine uyun, tavsiyesine güvenmediginiz hekimi degistirin.

remziye_06 hanım bebiş yoğunluğundasınız ama bişey sormak istiyorum. Bugün 35+4 günlük oldu bebişim ve covid testim pozitif çıktı. Dünden beri ateşim 38 e kadar çıkıyor ara ara. Sabah hem dahiliyeye hem kadın doğum uzmanıma gittim, test sonucum çıkınca oksapar, parol ve enfluvir yazdı. Sizin daha önceki tavsiyenize göre d vitamini ve lipozomal c vitamini kullanıyorum. Başka önerebileceğiniz bişey var mı acaba

Hayir yok, cok dogru bir şekilde takviyelerinizi almaya devam edin, bol su icin, temiz hava alin yani evi havalandirin. Yeni varyantlar oldukca hafifledi ama baskaca bir rahatsizliginiz varsa mesela gebelik tansiyonu gibi, bir parmakta oksijen olcen cihaz bulundurun.
C vitaminini gunde 1000mg cikarabilirsiniz diyor hekim arkadaslar boyle viral durumlarda.

Cok gecmis olsun. Lutfen durumunuzdan haberdar edin.

Bir de bu haftalarinizda ozellikle bitki caylari tuketmeyin. Hastasiniz diye cay icmeyin.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Evet haftasonu 3 gün eşim grip gibi geçirdi bitti anlamadık bile korona olduğunu. Hashimato troidi dışında hastalığım yok, yine de dikkat edeceğim. Haberdar ederim size de hem tatlı hem yorucu bu günlerde kolaylıklar diliyorum

Hashimato covid surecinde endise edecegimiz nir rahatsizlik degil, gecmis olsun. Bebisleriniz antikorlu olacaklar diye teselli bulalim ♡ Guzel dilekleriniz icin sagolun. Kendinize dikkat edin. Bolca uyuyun gücünüzü toplayin birakin evi de pislik götürsün.

Anne adaylarina not: Evinizde bebek icin hic bir seyiniz olmasa bile lutfen reflü yatağı alin. Mutlaka ♡ Sevgiler.

remziye_06 öncelikle gozunuz aydın bende salı gunu belden ıyustrma ile sezeryan oldum ve 2 gundur gecmek bilmeyen bas ve ense agrım var cok siddetli enseme vuruyor kafamı kaldıramıyorum agrı kesici bile gecirmiyor bolca kahve içiyorum ama fayda etmiyor siz ne önerirsiniz

Epidural esnasinda basinizi oynatmaniz, kimi zaman diger nedenler ve bazen de hic neden olmadan bu tarz yan etkiler yasanabilir. Tansiyonunuza dikkat edin. Tuzu tamamen kesin ve hatta yiyeceklerinizdeki sodyum oranina da cok dikkat edin (mesela maden suyuna bile) yaklasik 10. gununuzde vucudunuzdaki odem ve sisligin gitmesiyle bu sikayetiniz de bir nebze gecer. Kafein tuketimini lutfen nescafe degil filtre kahve ve turk kahvesi ile yapin. Bas agrisi gecsin diye ictiginiz kahve de ayni sekilde agriya neden olabilir. Mumkun mertebe yuruyun, uzandiginizda bacaklarinizi yuksek tutun ve yakinlarinizdan birisi ozellikle ayak bileklerinize yag ile odem masaji yapsin. Anesteziyi vucudunuzdan kisa surede atmaniz ve sonrasindaki yan etkiyi azaltmanizin yegane yolu budur

Cok teşekkürler remziye yanım birde bebegimde meme reddi yaşıyorum ve cok gazlı önerdiğiniz birsey varmı

Cok teşekkürler remziye yanım birde bebegimde meme reddi yaşıyorum ve cok gazlı önerdiğiniz birsey varmı
Anne sütü butun mamalardan daha kiymetlidir. Bebeginizin ilk 7 gununde tum aglamalari acliktir, henuz sinir iletimi tamamlanmadigi icin gaz nedeniyle aglamaz. emzirdiginiz olcude sut gelir. Mumkun mertebe emzirin.

Sutunuzun genel anlamda az gazli olmasi ve besleyici olmasi icin hep dedim hep diyecegim inek sutu ve inek sutuyle yapilan her tur gidadan uzak durun. Mumkunse yesillik ve mutlaka 3 lt su tuketin.
Bebeginiz emme refleksiyle dogsa da memeyi dogru tutamayabilir, bu nedenle gogus ucunuzda yaralar olur, gogsunuzde sut kalir bebeginiz de ac kalir. Bebek memenin sadece ucunu degil, kahverengi kismin buyuk parcasini agzina almali, yukarıdan baktiginizda dudaklar ice dogru olmamali ve kucaklar vaziyette emziriyorsaniz karni size bakmalidir ki az hava yutsun.

Annenin kafein almasi bebegi de ne yazik ki rahatsiz eder, sizin anesteziyi atma sureciniz bittiginde artik kafeinli icecek tuketmeyin.

Yine de gazdan sikayet ederseniz sizin sut verirken iceceginiz gasicon damlasi var. Hem sizin hem bebegin gaz problemine iyi gelebilir. Kimyon her yemeginize ekleyin. Rezene cayi icebilirsiniz. Her emzirme sonrasi dik pozisyonda bebeginizin gazini cikarin asla bunu es gecmeyin. En az 15 dk dik vaziyette olmasi ayrica reflu ya da sutu agzindan kusarken bogulma riskini de azaltir.

Uzun yaziyorum kusura bakmayin. Bunlarla beraber kiraz cekirdegi patigi ve karna sarilan yastigi var. Muhtesem cozumler. 15. gununden itibaren kullanabilirsiniz. Patikleri hatta ilk haftadan sonra kullanabilirsiniz.

Bebeginizin dogum kilosuna 10. gunde ulasmasini bekleriz. Eger anne sutuyle beslenmede ulasirsa sutunuz yeterli demektir. Mamaya donmeyin ama mama vermek sizi kotu anne mi yapar? Asla. Bu konuda bir sey soylemek kimsenin haddine degil.

Golden goat diye keci sutunden imal, alerjik bebeklere dahi verilen bir mama var, butceniz musait ise bir bakabilirsiniz.

Ben sınırlı bilgim ve daha sınırlı annelik tecrubem ile yine elimden geldigince yanitlamaya calisirim. Ama Osman Gozual sanirim bir cocuk hekimi var videolari cok ama cok kaliteli icerige sahip.lutfen goz atiniz. Bebeginizi emzirirken tvye telefona bakmayin ona bakin, onunla konusun. Sizi duyacak, gorecektir, emzirme esnasinda gerginliginizi hisseder, korkar, uzulur siz gergin olmayin onunla konuşun, onu sakinlestirin.

Düşünün ki biz dilini bilmedigimiz bir ulkeye gittigimizde sokaklarinda kaybolsak ne denli korkar, uzuluruz. O bu dunyaya derdini aglamak disinda hic bir yolu olmadan geldi, onunla iletisimi guclendirmek sizin vazifeniz. Lohusalik kan, süt ve gozyasi demek. Biraz zor gecebilir. Bebeginiz sizi degil memeyi reddediyorsa ona icerlemeyin. Hata ne onda ne de sizde. Gorkem Astarcioglunun bebek rehberi kitabi var muhakkak alin okuyun.

Iyi aksamlar dilerim.

Cok cok
Cok cok teşekkürler remziye hwnım

Canim cok teşekkür ederim. Yinede bir yerde okumuştum 3 embriyo gebelik şansını % 93 lere falan yükseltiyor mus. Umut iste şansı yükseltmek için cabaliyorum

Remziye hanım bikac sorum daha olucak bebegim in gozunun biri şepeklemmiş uyuyup uyandığında acamıyor ben ılık bezle silip temizliyorum oyle acabliyor ne önerirsiniz birde mama veriyorum hala emmediği için 2 bucuk saatte bir 50 ss içiyor cok cabuk acıkıyor daha 1 haftalık sebebi ne olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…