Herkese yeniden merhabalar, dogum sonrasi 12. gunun şafağından bildiriyorum. Her gecen gun daha da kolaylasir, siz kendinize ve bebeginize guvenin.
Iki emzirme arasi uykuya dalamadigim icin burada yol arkadaslarima ve arkadan gelenlere bir kac satir birakmak isterim.
Artik korku degil umut zamani. Lutfen kendi etrafiniza sizi gunes gibi isitan insanlari toplayin. Gerekirse annenizi kardesinizi esinizin ailesini uzaklastirin. Emziriyorsaniz sutunuz hakkinda kimsenin soru sormasina yorum yapmasina izin vermeyin. Bu cok mahrem ve cok incinmeye musait bir konudur. Bu konuda sorulan sorulari iyi niyet cercevesine almiyoruz. Eger emzirme surecinde bir sorununuz varsa emzirme danismanlari size cok yardimci olur. Eger arzu ederseniz ozel mesajla bir kac online danisman ismi de verebilirim.
Cok guc toplayin. Alabildiginiz her tur yardimi alin. Size deger veren bir dostunuzla 15 dakika sohbet, esinizle el ele 15 dakika dizi izlemek.
Tup bebek annelerinin sorunu temelde sudur. Bebege sahip olmaya oyle odaklaniriz ki dogum sonrasi stres ve depresyon hic olmayacak saniriz. Oysa ki durum hic oyle değildir. Dogum sonrasi depresyonu bizi de vurur, hatta biz bu bebek/bebekler icin cektigimiz cileler nedeniyle neden boyle hissediyorum yoksa ben şükürsuz muyum diye kendimize bir kez daha kizariz. Kendinize kizmayacaksiniz, doguma da sonrasina da hazir olacaksiniz.Bebeklerin icin yapabileceğin en guzel sey budur.
Nasil bir anne olursaniz olun 5 yil sonra ona en guzel anneyi sec dediklerinde sizi sececek, tipki dunyaya gelmeden once sizi sectigi gibi. O zaman ona en uygun anne sizsiniz. Aksini dusunmeyin bile.
Ayrica, doktorunuzla konusun ve dogum sonrasi tipki dogum oncesi gibi vitamin mineral destegi alin. Lohusalikta ciltte ve sacta gorulen yipranmalarin bir nedeni de gebelikte aldigimiz takviyelerden mahrum kalmis olmaktir. Hic gerek yok. Bebeginizi emzirirken / buyuturken muhakkak dengeli beslenmeli ve vitamin mineral takviyenize devam etmelisiniz.
Ne demistim, 12. gunun safagindan bildiriyorum. Her zorlukla beraber bir kolaylik var.