- 9 Ocak 2021
- 1.221
- 2.127
Buradaki arkadaşları çok mesgul etmeyeyim bildirimlerle ama yenidoganlarda capak cok görülür. En guzel caresi de yine anne sütünu temiz pamuk ya da tulbente damlatarak distan ice silmektir. Bir gozu sildiginiz bezle digerini silmeyin hafifce gozpinarina masaj yapin ilerlerse seru fizyolojik ile silin. Ben ilac adi vermeyeyim ama yesil renkli bir akıntıya donerse capak lutfen hekiminize sorun.Remziye hanım bikac sorum daha olucak bebegim in gozunun biri şepeklemmiş uyuyup uyandığında acamıyor ben ılık bezle silip temizliyorum oyle acabliyor ne önerirsiniz birde mama veriyorum hala emmediği için 2 bucuk saatte bir 50 ss içiyor cok cabuk acıkıyor daha 1 haftalık sebebi ne olabilir
Her gebe her hamilelik farkliydi ama ortak noktalari da vardi ya, bebekler de oyle. Her bebek hem ayni hem farkli Ilk 1 ay zaten sadece anne sutu alan bir bebek 2 saatte bir beslenir ve 1. haftasindan itibaren her emmede yaklasik 50 60 ml sut emer. Anne sutu mamadan hizli metabolize olur bu nedenle daha cabuk acikir.