Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım benim durumlar biraz karışık 😂Ben 35 yaşından sonra hamile kalmaya çalıştığım için ilk 3 denememde de hep 2 embriyo transfer ettiler şansım artsın diye ama maalesef tutmadı.Bu 3 denememin her birinde sadece 2 tane oluştu embriyom ve taze transfer yapıldı.Bu sefer hoca Olasılığı artırmak için 2 ay üstüste yumurta topladı ve ilk ay 2 ikinci ay ilk ay ilaçlarının da etkisiyle 4 tane embriyom oluştu.Yani toplamda 6 embriyom oldu ve dondurdular. 5 tanesi 3. Gün , 1 tanesi 6. Gün embriyosuydu. 4. denememde 2 tane dondurulmuş 3. Gün koydular tutmadı. Biliyorsun 40’lı yaşlara gelince tutma olasılığı %15’e düşüyor. Hoca bu kez 5. Denemede 3 tane koyalım dedi. 20 Eylül Pazartesi 2 tane 3. Gün embriyosu koydu.Aynı gün diğer kalan 3. Gün embriyosunu da çözdürdü ve 5. Güne gitmesini beklediler , yaşasaydı Çarşamba günü onu transfer edecekleri.Gelişim olmadı, üç gün sonra Perşembe günü 6. Gün embriyosunu transfer ettiler Yani 3 gün arayla 2 kere transfer yaptı hoca ve toplamda 3 embriyo koyuldu.Ama hangisi tutundu bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ 😅Allah sağlıkla doğduklarını da göstersin 🙏🙏🙏🤲🤲🤲🤲🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿AMİN🤲🤲🤲🧿🧿🧿
hakkatten karışıkmış senin durumlar aynı ayda iki kere transferi ilk kez duyuyorum ya 3 tanesi de tuttuysa :) değer artışı yüksek geldi bana o yüzden sordum kaç tane trasfer olduğunu hayırlısı ne ise onu nasip etsin Allah sağlıkla al kucağına da 1 2 3 farketmez :)

hakkatten karışıkmış senin durumlar aynı ayda iki kere transferi ilk kez duyuyorum ya 3 tanesi de tuttuysa :) değer artışı yüksek geldi bana o yüzden sordum kaç tane trasfer olduğunu hayırlısı ne ise onu nasip etsin Allah sağlıkla al kucağına da 1 2 3 farketmez :)
Canım aynen sağlıklı olarak bir tane bari olsun da farketmez, daha önce hiç anneliği tatmadığım için bir olsun benim olsun modundayım 😂🧿🧿🧿🤲🤲🤲🤲

remziye_06 remziye_06 hanım merhaba size bir şey sormak istiyorum. Ben 2 aydır (2pd) multivitamin kullanıyorum aklıma takıldı sizin de fikrinizi almak isterim. Folat bu Vitamin de 2 adet alınca 400 mcg benim ayrıca Folat kullanmam gerekir mi? Teşekkürler sevgiler.

remziye_06 remziye_06 nifty test sonucum çok şükür düşük risk çıktı haber vermek istedim :) Acaba bundan sonra 22 de ayrıntılı düşünüyorum ama 3 lü ve 4 lü teste de gerek varmı sizce?

remziye_06 remziye_06 nifty test sonucum çok şükür düşük risk çıktı haber vermek istedim :) Acaba bundan sonra 22 de ayrıntılı düşünüyorum ama 3 lü ve 4 lü teste de gerek varmı sizce?
Valla en sevdigim kısım bu haberleri aldigim kısım oluyor. Doktorunuzla ortak karariniz tabii ki ama iciniz cok rahat etsin. 3lu ya da 4luden biri yapilir zaten.

Selam kızlar👋
Yine biraz uzun olacak ama şimdiden kusura bakmayın 😔

Bende bugün işler karıştı biraz. Perinatolog randevum vardı gittim rahmimde yapışıklık gördü. Histeroskopiden sonra oluşmuş olabilir dedi. Sonrasını sordum takip etmek lazım dedi. En kötü senaryo rahmin yeterince büyüyememesine bağlı kayıp veya erken doğum riski dedi 🥺

Bir de kendi doktorumun şimdiye kadar söylememesine takıldım. Baktım ondaki eski ultrasonlarımda da görünüyor aslında geçen haftakinde falan. Önemsememiş olabilir dedi. Dinlenmemi söyledi 🤷‍♀️ Hatta çalışıyor olsaydım rapor vereceğini belirtti.

Güzel haberler de verdi. Detaylı tarama yaptı. Haftasıyla uyumlu. Çok şükür beyni, kalp odacıkları, midesi, mesanesi, kolları bacakları herşey yerli yerindeydi. Bir de pipimsi bir çıkıntı gördü ama kesin diyemem 13. hafta tahmini diyelim dedi 😍

Sonra çıktım kendi doktoruma gittim 2-3 mm bir yapışıklık önem arzeden birşey değil dedi. İkili test sonucum da iyi çıkmış çok şükür. Ama bu adamın rahatlığı beni öldürüyor. Kalbi duran ikizde de böyle rahattı kalbi durduktan sonra zaten şöyleydi böyleydi diye döküldü. Korkuyorum şimdi. Bir de yine en geç iki hafta sonra çağırdı. niye böyle erken çağırıyor ikizken tamamdı da artık tek gebelik yani 🤔

Ultrasonu da koydum. Baya rahmim ikiye bölünmüş gibi😔

Eklentiler

• 1546236F-6777-4C69-838A-AAA6A2900B4E.jpeg
    1546236F-6777-4C69-838A-AAA6A2900B4E.jpeg
    139,5 KB · Görüntüleme: 43
Selam kızlar👋

Bende bugün işler karıştı biraz. Perinatolog randevum vardı gittim rahmimde yapışıklık gördü. Histeroskopiden sonra oluşmuş olabilir dedi. Sonrasını sordum takip etmek lazım dedi. En kötü senaryo rahmin yeterince büyüyememesine bağlı kayıp veya erken doğum riski dedi 🥺

Bir de kendi doktorumun şimdiye kadar söylememesine takıldım. Baktım ondaki eski ultrasonlarımda da görünüyor aslında geçen haftakinde falan. Önemsememiş olabilir dedi. Dinlenmemi söyledi 🤷‍♀️ Hatta çalışıyor olsaydım rapor vereceğini belirtti.

Güzel haberler de verdi. Detaylı tarama yaptı. Haftasıyla uyumlu. Çok şükür beyni, kalp odacıkları, midesi, mesanesi, kolları bacakları herşey yerli yerindeydi. Bir de pipimsi bir çıkıntı gördü ama kesin diyemem 13. hafta tahmini diyelim dedi 😍

Sonra çıktım kendi doktoruma gittim 2-3 mm bir yapışıklık önem arzeden birşey değil dedi. İkili test sonucum da iyi çıkmış çok şükür. Ama bu adamın rahatlığı beni öldürüyor. Kalbi duran ikizde de böyle rahattı kalbi durduktan sonra zaten şöyleydi böyleydi diye döküldü. Korkuyorum şimdi. Bir de yine en geç iki hafta sonra çağırdı. niye böyle erken çağırıyor ikizken tamamdı da artık tek gebelik yani 🤔

Kuzum çok geçmiş olsun insallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu her şeyin bası moral İnan hiç ummadığımız seyler gelebiliyor bazen ben covid olunca da cok korktum bende bebeğimi cok merqk ediyorum suan çıkamıyorum henüz yarın test sonucum belli olsun insallah hemen doktora gitmek istiyorum

Kuzum çok geçmiş olsun insallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu her şeyin bası moral İnan hiç ummadığımız seyler gelebiliyor bazen ben covid olunca da cok korktum bende bebeğimi cok merqk ediyorum suan çıkamıyorum henüz yarın test sonucum belli olsun insallah hemen doktora gitmek istiyorum
Amin canım çol sağol 🙏 daha iyiyim düne göre çok şükür. Haftaya bir prof a gideceğim ona da bir danışacağım. İnşallah güzel haberler verir de daha da rahatlarım 😍

Sen de gönlünü ferah tut çok şükür hafif atlattın geçti gitti inşallah yarın negatifi alacaksın hayırlısıyla 🧿🧿 bebişin de el sallayacak sana 😍

Amin canım çol sağol 🙏 daha iyiyim düne göre çok şükür. Haftaya bir prof a gideceğim ona da bir danışacağım. İnşallah güzel haberler verir de daha da rahatlarım 😍

Sen de gönlünü ferah tut çok şükür hafif atlattın geçti gitti inşallah yarın negatifi alacaksın hayırlısıyla 🧿🧿 bebişin de el sallayacak sana 😍
Ayyy insallah içimiz ferahlar canım insallah hep güzel seyler olur insallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💕

Selam kızlar👋

canım bozma hemen moralini zaten perinatalog en kötü senaryo erken doğum veya kayıp demiş. bence daha iyi senaryolara, bebeğine odaklanmaya çalış ve başka bir doktora daha git farklı bir görüş almak adına

Selam kızlar👋

Her gün yeni bir şey öğreniyoruz... Bebeğin büyümesiyle o yapisikligi ittirip kendine yer actirmayacak kadar değildir heralde. Millet ne enfeksiyonlar geçiriyor, bir tedavisi vardır heralde birkaç görüş daha alın başka doktorlardan. Rahmi kalp şeklinde daha dar olanlar bile doğuruyor. Her işte bir hayır varmış, ikinci çocuk hâlâ içerde olsaydı riskli olurdu gebeliğiniz. Hatta beni doğururken annemin rahminde perde varmış, doktorlar anlamamış bile. 2kilodan fazla ve tam doğum haftasında doğurmuş beni. Olacağı varsa zor mor oluyor bir şekilde.

X