Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu belirtiler bende de kaybolmaya basladı 6 7 8 de baya baya batmalarım vardı ama şimdi sadece hafif bulantı harici hiçbir belirtim yok acaba 9.hafta içindeyim 3.aya girdim cok şükür ama belirtiler ne oldu bilmiyorum olamaması mı iyi acaba olmadı mı
sadece benim mi belirtilerim yok derken yazılarınızla karşılaştım.
11+1 belirti sifir, bazen aksamlari cok yemisim de soda içsem iyi olurmus gibi bir siskinlik oluyor arada. Deltacortil belirtileri bastırır dediler biraktim ama yok ondan sonra da olmadi.
benimde suan 9+5 belirtim hiç yok öncesinde gögüs ağrım ve şişme vardı azda olsa. dün resmen mıncıklamaktan bi hal oldum sanki baya inmiş gibi geldi. sonra stres yaptıgımı farkettim tabi daha önceleri düşük ve kalp durmaları yaşayınca. Ama yapılacak bişey yok okuyorum yazılanları 7. haftadan sonra belirtiler hafifleyebiliyormuş. Rabbim yardımcımız olsun :)

Bu belirtiler bende de kaybolmaya basladı 6 7 8 de baya baya batmalarım vardı ama şimdi sadece hafif bulantı harici hiçbir belirtim yok acaba 9.hafta içindeyim 3.aya girdim cok şükür ama belirtiler ne oldu bilmiyorum olamaması mı iyi acaba olmadı mı
Merhaba
Ben olabilecek bütün belirtileri yaşadım sanırım
Mide bulantısı baş dönmesi kilo kaybı ve karnım çıkmaya başladı🤰
Kesinlikle hamilelikten hamileliğe değişiyor ilk gebeliğimde çok rahatım hiç belirtim olmadı neredeyse ama bu hamileliğim kendini belli ediyor ben burdayım diye bağırıyor resmen 🙃
Hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde geçsin sağlıkla gelsinler inşallah
Hanımlar evet belırtı şahsa özel oluyor illa belirti aramıyorum da belırtı olmayıp hemde henüz bebeği hissedememek beni ara ara endişelendiriyor 🙄inşaallah hepımızınki sağlıklıdır 🥰

Asi yaptirma konusunda soru isaretleri olan anne adaylarimiza asagidaki resmi aciklamayi iletmeyi bir borc bilirim. Guzel pazartesiler.
hamilelik planlarken aşı olun diyor ama ya hamileyken ne yapacağız ? aşı hakkı çıktığında transfer olmak üzereydim doktorum olma 3 aylık olunca bakarız dedi ama ben çok korkuyorum açıkçası bu kadar zorluklardan sonra elde etmişken aşıyı olup bebeklerime zarar vermekten :KK43: etrafımızda herkesin aşılı olması bir nebze rahatlatıyor ama fanusa da giremeyeceğimize göre nasıl koruyacağız kendimizi :KK43:

Hakslınız yani acana çevrenizde ve sizin görüşünüz nedir onu öğrenmek istiyorum mutlaka hekime de soracağız insallah herşeyin hayırlısı insallah
Sanırım açıklamalarımdan bellidir ama sizin için şunu söyleyeyim pozitif bilime ve rasyonal düşünceye inanan her birey gibi ben de bireysel olarak her bir anne adayının en az iki doz aşılı olması gerektiğini savunuyorum.

Bulanti coook fena, agzimin ici camur gibi... her sabah uyanma, bi tur kusma sonra normal hayat. Yemek saatim kacarsa bi daha :)) vucut diyor ki az ama sık ye, sozunu dinliyorum, canim hicbirseyi cekmiyor herseyin tadi ayni gibi. Ben de diyetisyenin listesinden ya da ona en yakin birsey secip yiyorum.
bir de bel agrisi var ama o yatmaktan sanırsam

Bende aşı konusunu doktorumla konuştum ikinci trimestrin sonunda hem covid-19 hemde kokluş diye bir aşı var onu yaptıracağız duruma bağlı.
Doktorum covid-19 konusunda ellerinde yeterli veri olmadığını ama olan verilerinde hamilelerin iyiliğine olduğunu söyledi.
Yeterli veri yok demesi bir ara bende soru işareti bırakmıştı ama dünya sağlık örgütünün verilerini inceledikten sonra aşı konusunda tereddütlerim azaldı açıkçası.

Geçmiş paylaşımlarını okuduğumda arkadaşın 3 doz çatlama iğnesi vurulacağını yazmış transfer sonrası o açıdan uyardım ama göz ardı etti sanırım 🤷‍♀️
umarım gerçek pozitiftir
Ben özür dilerim ama merakımı cezbetti, kokluş diye bir aşı hiç duymadım, merakımdan cochluce, ya da coch diye başlayan aşılara da baktım ama böyle bir isim de bulamadım. Zatüree aşılarından PCV13'e konjuge Pnömokok aşısı denir acaba ondan mı bahsedildi diye düşündüm en yakın o geldi aklıma hekiminiz size aşı ismini söylediğinde paylaşabilir misiniz?

Ben özür dilerim ama merakımı cezbetti, kokluş diye bir aşı hiç duymadım, merakımdan cochluce, ya da coch diye başlayan aşılara da baktım ama böyle bir isim de bulamadım. Zatüree aşılarından PCV13'e konjuge Pnömokok aşısı denir acaba ondan mı bahsedildi diye düşündüm en yakın o geldi aklıma hekiminiz size aşı ismini söylediğinde paylaşabilir misiniz?
Sorun sizde değil asıl ben özür dilerim Türkçesini değil Fransızcasını yazdım ( coqueluche )diye aradığınızda çıkıyor ben Fransızcasını Türkçe yazdığımdan dolayı bulamamışsınızdır
Türkçe boğmaca aşısı imiş
Kusura bakmayın ne olur daha dikkatli olurum kafa karmaşıklığı yaratıysam affola

Merhaba kızlar 😍 biz demiştik mesajlarınızı peşinen kabul ediyorum hepinizin 🙈

Şimdi geldik doktordan. 3ümüz de gayet iyiyiz. 6+2 ve 6+1 olmuşuz. Kalp atışlarımızı dinledik. Herşey yolunda dedi doktorumuz. Cumartesi günü olanları devlet hastanesi acilindeki cihazın iyi olmamasına yordu. Doktorun tavrından bahsettim kalp atışı duyulmasına şaşırmasından kim duydu falan demesinden. Yorum yapmak istemedi gülerek. İdrar yollarım için antibiyotiği kullanmamı söyledi. Hcg nin artık o kadar da önemli olmadığını söyledi o da. Tüm ilaçlara iğnelere aynen devam. Sadece deltacortrili azaltarak bırakıyorum. Cumartesi kontrole çağırdı bitecek ilaçlarım vardı onları da yazarız dedi 😍 biraz geç oldu ama ben hamile olduğumu ve o heyecanı korkularım azalmış şekilde ilk defa bugün böyle yoğun hissettim sanırım 😍😍

Şimdi geldik doktordan. 3ümüz de gayet iyiyiz. 6+2 ve 6+1 olmuşuz. Kalp atışlarımızı dinledik. Herşey yolunda dedi doktorumuz. Cumartesi günü olanları devlet hastanesi acilindeki cihazın iyi olmamasına yordu. Doktorun tavrından bahsettim kalp atışı duyulmasına şaşırmasından kim duydu falan demesinden. Yorum yapmak istemedi gülerek. İdrar yollarım için antibiyotiği kullanmamı söyledi. Hcg nin artık o kadar da önemli olmadığını söyledi o da. Tüm ilaçlara iğnelere aynen devam. Sadece deltacortrili azaltarak bırakıyorum. Cumartesi kontrole çağırdı bitecek ilaçlarım vardı onları da yazarız dedi 😍 biraz geç oldu ama ben hamile olduğumu ve o heyecanı korkularım azalmış şekilde ilk defa bugün böyle yoğun hissettim sanırım 😍😍
maşallah maşallah çok şükür allah bir daha yaşatmasın bu korkuları sen başından beri çok zor zamanlar geçirdin inşallah bundan sonrası çok güzel ve kolay geçer :dua:

Gözün Aydın ( ama biz demiştik 😂 demesem olmazdı) hayırlısı ile sağlıkla al kucağına

maşallah maşallah çok şükür allah bir daha yaşatmasın bu korkuları sen başından beri çok zor zamanlar geçirdin inşallah bundan sonrası çok güzel ve kolay geçer :dua:
Zaten o baştaki sallantılı değerler beni bu hale getirdi. O kadar kendimi şartladım ki kesin birşeyler yolunda gitmeyecek diye 😔 ama çok şükür bugün kendime geldim 🥰 inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız ve bu süreçte hep anlayışlı ve hastasına saygı duyan doktorlar çıkar karşımıza🙏
Gözün Aydın ( ama biz demiştik 😂 demesem olmazdı) hayırlısı ile sağlıkla al kucağına
De kuzum de hakkınızdır 🙈 amin hepimiz inşallah🙏🙏

Sanırım açıklamalarımdan bellidir ama sizin için şunu söyleyeyim pozitif bilime ve rasyonal düşünceye inanan her birey gibi ben de bireysel olarak her bir anne adayının en az iki doz aşılı olması gerektiğini savunuyorum.
Cok teşekkur ediyorum Emin’im ki benimmhekşmde cok rasyonel biri o da olmamı isteyecektir en az iki doz aşımı

Hanımlar evet belırtı şahsa özel oluyor illa belirti aramıyorum da belırtı olmayıp hemde henüz bebeği hissedememek beni ara ara endişelendiriyor 🙄inşaallah hepımızınki sağlıklıdır 🥰
İnsallah cok merqk ediyorum bugun acaba gidip bir baksan mı diye içimden geçiyor eşimin amcası kadın Doğum Uzmanı öyle geçerken uğradım bir bakalım desem 🙈🙈🙈amca yüz verirse her hafta bakmaya giderim diye korkuyorum saten cok anlayışlı biri

Ama bende size böyle güzel bir haberle geleceğinizi söylemiştim hatırlarsınız ultrasyon cihazından oldıgunu tahmin ettim cok şükür adınıza cok ama cok sevindim ikiz annesi 🥰🤲🏻🙆🏼‍♀️🙈

Hayirli olsun simdi aklimdan sizi gecirdim neoldu acaba diye, mesajinizi gordum. Cok guzel

Yarin ben de gidiyorum bakalim neler olacak :KK66:

Sorun sizde değil asıl ben özür dilerim Türkçesini değil Fransızcasını yazdım ( coqueluche )diye aradığınızda çıkıyor ben Fransızcasını Türkçe yazdığımdan dolayı bulamamışsınızdır
Türkçe boğmaca aşısı imiş
Kusura bakmayın ne olur daha dikkatli olurum kafa karmaşıklığı yaratıysam affola
ne demek, mesleki merak tamamen :) hiç sorun yok.

Ama bende size böyle güzel bir haberle geleceğinizi söylemiştim hatırlarsınız ultrasyon cihazından oldıgunu tahmin ettim cok şükür adınıza cok ama cok sevindim ikiz annesi 🥰🤲🏻🙆🏼‍♀️🙈
Çok teşekkürler canım. İnsan içten içe korkuyor işte ya öyleyse diye 😔
yalnız sizin de amca durumu iyiymiş😬 ben herhalde illallah ettirirdim adamı 😂

Hayirli olsun simdi aklimdan sizi gecirdim neoldu acaba diye, mesajinizi gordum. Cok guzel

Yarin ben de gidiyorum bakalim neler olacak :KK66:
Artık rahatladım kuzum çok şükür🙏
Darısı sana inşallah yarın. Ben ilk gittiğim de yolk sacları bile görmemiştim ikisi de bomboştu. Senin çok şükür küçük olanda yolk sacın var bile. Yarın ikisini de göreceksin inşallah sağlıkla 🥰

X