Haziran Temmuz tüp bebek yaptıracaklar toplanalım

Tüp bebek keşke Garanti olsa benim 5. Denemem. Doktor tutması ile ilgili yüzdelik vermedi ama işte 5 .güne giden embriyoların ya da Pgt Li embriyoların tutma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylüyorlar ama burada gördük ki ne kaliteli pgtli embriyolar tutunmazken orta seviyeli ya da 2. 3. Gün embriyoları can oldu annelerine . Onun için her şey nasip kısmet . Tabi bilimsel oranlar var ki bunu söylüyorlardır o ayrı ama ben deneyimlerimden , gözlemlerimden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum. Tüp bebekte seninki yüzde yüz tutar diyen bir merkeze ben zaten baştan güvenimi kaybeder , gitmem .

Yumurta olması ve büyümesi ile alakalı olmuyor pek verilen ilaçlar yumurta sorunu olanlarda daha farklı işlemler uygulanıyor ama diğerleri normal protokol olarak devam ediyor. Yani çok büyük farklılıklar yok iğne ve ilaçlarda bugüne kadar öyle gördüm bir çok arkadaşta. Korkmayın nasipte ne varsa hepimiz onu yaşıyoruz. Benim 6.tedavim olacak. Allah hepimize hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Umudunuzu kaybetmeyin. Öyle olsa benim çoktan tedavileri bırakmam gerekirdi. Kadında sorun olmadığı zaman daha rahat tutar diye bişey de yok en taşıyamaz, olmaz bu rahim dedikleri insanlarda bile tuttu, aldılar evlatlarını kucaklarına. Darısı bizlerin başına. Sakin olun, stres yapmayın önemli olan bu.

Ne güzel canım .8tsne spermle rabbim sana bebek nasip etti .İnşallah bana da nasip olur

Merhaba, 2019 nisan da asilama yaptırdım tutmadı bnde de. Tekrar asilama denemek istemedik tüp bebeğe geçtik. Bbm yumurtalarda sıkıntı yoktu. 17 yumurta toplandı 6 si olgun çıktı ve döllendi. 175 gonal f + menopur kullandim ve çatlamaması için cetrodite 10 gün filan sürdü diye hatırlıyorum.
Illa ki ilaç vericek doktor çünkü normal döngüde 2 yada 3 yumurta büyüyor amaç fazla sayıda yumurta büyütmek ama ilaçların dozunun sizin değerlerinize göre ayarlanması gerekiyor. Doktor doğrudan yüzde söylemedi ama şansımın çok yüksek olduğunu her görüştüğümüzde söyledi. Hatta bn 2 embriyo istedim olmaz senin şansın yüksek çoğul gebeliği göze alamayiz dedi.
Çok şükür ilk denemede pozitifi gördüm. Henüz kese ve kalb için gitmedim doktora. Inşallah sağlıkla devam eder. Korku hep var bnm için çok mucize bir durumdu yani bn sanki hiç hamile olamıcam diye düşünüyordum. Bizim durumlarımızda sebepsiz olanlarda bu korku çok fazla oluyor cnm. Ama içini ferah tut, güvendiğin doktorla başla tedavini. Kendin doktorculuk yapma, strese sokma.
Sormak istediğin başka şeyler varsa yaz canım cevaplarım elimden geldiğince.

İnşallah bu sefer olur. Gerçekten çok zor bir durum. Peki 5. Denemenizde 5 kere tüp bebek parası mı verdiniz

Çok geçmiş olsun. Allah hepimizin yüzünü güldürsün. Teşekküe ederim

Canım rahim inceligi sorununu bende yaşıyorum.gecen sene 7.3 le transverim negatif oldu sonra.histeroskobi ile t rahim genisletme.prp uygulaması tebokan ilacı nar suları.denemedigim şey kalmadı hep 5.3 6.5 defalarca transverim iptal edildi sonra forumlarda okuduğum peyroni çayını aldım iyi geliyor demislerdi. Ama onada inanmadım ama denedim ondanmidir bilmem ama 7.5 oldu cumartesi transverim olacak rahim inceliginden çok çektim bende şimdi inşallah olumlu sonuç alırım.7.5 mm görmekte benim için bir basari

Bayanlar yumurta olgunlaştırma iğnesi kullanırken kullandığınız vitaminler folık asit omega3 vs varmı

Kızlar merkezden aradılar 3 tane embriyo dondurulcak seviyeye ulaşmış diğerleri ulaşamamış 3 tanesi dondurulmuş. 2 si 2bb diğeri 2bc imiş. Nasıl yani iyi mi orta mi fikriniz var mı
Canım ben de transfer oldum 3bb dediler kalitesine onun üzerine araştırdım biraz 3 kriter varmış en iyisi 5-6aa oluyormuş. Benim ilk denemeden bi bebeğim var o da 3bb. Nasip değilse 5aa tutmaz nasip olursa en kötü dedikleri tutar. Kısmet tamamen dua etmekten başka elden bir şey gelmiyor. Aşağıya ekliyorum yine de değerlendirme kriterlerini bakabilirsin.

EMBRİYONUN İÇ BOŞLUĞUNUN ( BLASTOSÖL) GENİŞLEMESİNE GÖRE:

SKOR 1: Embriyoda yarıklanmanın başlaması. Blastosöl (iç boşluk) hücre hacminin yarısından küçük

SKOR 2: Blastosöl hücre hacminin yarısından fazla

SKOR 3: Blastosöl hacmi embriyonun hacmini kaplamış

SKOR 4: Blastosöl hacmi embriyonun hacminden büyük ve dış zar iyice incelmiş

SKOR 5: Dış zar kırılır ve embriyo tomucuklanmaya başlar

SKOR 6: Embriyo dış zardan tamamen ayrılır.

İÇ HÜCRE KİTLESİNE (ICM) GÖRE SINIFLAMA:

A: Sıkı paketlenmiş çok sayıda hücre içeren

B:Gevşek paketlenmiş ama çok sayıda hücre içeren

C:Gevşek ve çok az sayıda hücre içeren

DIŞ HÜCRE KİTLESİNE (TROFEKTODERM) GÖRE SINIFLAMA:

A:Birbirine sıkı bağlı, düzgün sıralanmış çok sayıda hücre içeren

B:Birbirine gevşek bağlı az sayıda hücre içeren

Cüzensiz sıralanmış gevşek bağlı büyük hücreler içeren

Anladım canim. Nasip tabi bu iş çok kaliteli olması tutacağı anlamına gelmiyor ama işte moral bozuyor umut kırıyor nr bileyim içim bir buruk sevinemedim bile

Çok güzel açıklamışsın. Benim de sebepsiz o yüzden tüp bebeğin her aşamasında korktum. Önce yumurtam kalitesiz galiba dedim halbuki döllenen ve yaşayan embriyolarım iyiydi, şimdi transfer oldum ınş rahimde bir sorun yoktur diye endişe ediyorum. Sebepsiz olması cidden insanı farklı düşüncelere itiyor. Inşallah sonumuz senin gibi olur bizim de olur evladımız

Anladım canim. Nasip tabi bu iş çok kaliteli olması tutacağı anlamına gelmiyor ama işte moral bozuyor umut kırıyor nr bileyim içim bir buruk sevinemedim bile
Beterin beteri var tüp bebekte transfer aşamasına bile gelemeyen çok insan var. Şükür bu halimize. Asla umutsuz olma. Benim kuzenime tek embriyo var onun da kalitesi çok kötü imha edelim mi yoksa transfer ister misiniz diye sormuşlar. Onlar da başka şehirde olmalarına rağmen az bir ihtimal için transfer ücreti de ödeyip şanslarını denemek istemişler ve oğlu 2 yaşında şimdi. Rabbim ol derse olur. Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip olsun herkese.

Son düzenleme:
inşallah canım. Aşılama süreci beni çok yıprattı çok korktum. hatta neredeyse 1 yıl sonra ancak cesaret edebildim tüp bebeğe. ama tüp bebek sürecim öyle rahat geçti ki çok şükür, bin şükür. histereskopi ya da rahim filmi yaptırdın mı cnm??

Rahim filmi çekildim temiz çıkmıştı çok şükür. Ben geçen ay aşılama bu ay tüp bebek yaptırdım. Ama gerçekten aşılama aşırı yıprattı beni de sırf evdeyiz iş yoğunluğu yok diye hemen tüpe gectik

Canım benim transferim oldu bir saat yattım sonda tuvalete kalktım sonra 15 dk bi doktoru bekledik oturdum sonra 15 dk yol geldim görümceme kahvaltı yaptım anca uzanabildim bir şey olur mu ki dalgınlığıma geliyor unutuyorum bazen transfer olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…