- 14 Kasım 2019
- 795
- 898
- 33
- 40
hayırlı olsun canım. İnşallah sorunsuz bir şekilde kucağına alırsın. Aynı benim duygularımı söyledin. 2 sene oldu evleneli. Çocuk olmayınca rahim filmi çektirdim. Sol tüp tıkalı,rahim ağzı dar ve tıkalı çıktı ama açıldı. Tamam dedim artık hamile kalırım. Her ay bir beklenti bir umut,ama bebek yok. Sonra bi kadına gittim,rahim çok eğriymiş,sperm ulaşamıyordur,az eğri olsa yine olur ama seninki çok kaymış dedi düzeltti. Tabi yine umutlandım ve yine olmadı. Doktora gittim,tüpün durumunu söyledim. İltihap enfeksiyon tüplere böyle yapar dedi. Enfeksiyon tedavisine başladı ve 3 ay içinde hamile kalırsın dedi. İlk ay iğne ilaç fitil kullandım olmadı. İkinci ay ilk defa klomen çatlatma iğnesi kullandım yine olmadı,üçüncü ay aşılama yaptı ve dün aşılamanın 11. Günüydü hem idrarda hem kanda negatif çıktı. Düşünebiliyor musun 0.307 çıktı. 1,2,3,4 bile değil. Ve eşimin daha haberi yok söylemedim. O yüzden bende hiç hamile kalamayacakmışım gibi hissediyorum. Sanki benim hayatımda asla olmayacak gibi. Hep olumsuzluklardan kaynaklanıyor.Merhaba, 2019 nisan da asilama yaptırdım tutmadı bnde de. Tekrar asilama denemek istemedik tüp bebeğe geçtik. Bbm yumurtalarda sıkıntı yoktu. 17 yumurta toplandı 6 si olgun çıktı ve döllendi. 175 gonal f + menopur kullandim ve çatlamaması için cetrodite 10 gün filan sürdü diye hatırlıyorum.
Illa ki ilaç vericek doktor çünkü normal döngüde 2 yada 3 yumurta büyüyor amaç fazla sayıda yumurta büyütmek ama ilaçların dozunun sizin değerlerinize göre ayarlanması gerekiyor. Doktor doğrudan yüzde söylemedi ama şansımın çok yüksek olduğunu her görüştüğümüzde söyledi. Hatta bn 2 embriyo istedim olmaz senin şansın yüksek çoğul gebeliği göze alamayiz dedi.
Çok şükür ilk denemede pozitifi gördüm. Henüz kese ve kalb için gitmedim doktora. Inşallah sağlıkla devam eder. Korku hep var bnm için çok mucize bir durumdu yani bn sanki hiç hamile olamıcam diye düşünüyordum. Bizim durumlarımızda sebepsiz olanlarda bu korku çok fazla oluyor cnm. Ama içini ferah tut, güvendiğin doktorla başla tedavini. Kendin doktorculuk yapma, strese sokma.
Sormak istediğin başka şeyler varsa yaz canım cevaplarım elimden geldiğince.