• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Canım moralini bozmak istemem ama bulantin olursa en az 12. Haftaya kadar tadını çıkaramayaksin ah o bunaltı dönemini unutmuyorum Rabbim sana yardım eylesin. Ondan sonra muhteşem ama.🤣
Sonrasına bi şey kalırsa muhteşem evet 😄 gerçi o zaman da mide yanması başlamıştı bende. Ama ondan da sonra muhteşem 😆

Canım benim bebeklerim de salı günü 3.5 aylık olacaklar. İki üç gün oldu benimkilerde kusuyor. Fazla sık aralıkla mu veriyorsun mamayı. Ben hem meme hem mama veriyorum sanırım sütüm yağlanmış çıkardıkları kusuntu sarı şüphe duydum dolaba koydum sütümü. Sapsarı oldu. Ve bebeklerim sütümü az bir şey emse de doyuruyorlar iki üç gündür. Birde nasıl kustuğu da önemli mamayı yer yemez mama olduğu gibi çıkıyorsa daha mideye inmeden çok gelmiş olabilir ya da reflü vardır. Yok yiyip bi yarım saat bir saat sonra hiç çürütmeden kusuyorsa üşümüş olabilir. Zaten lor gibi kusuyorsa da sindirimi yaptığı fazlasınu attığını gösterir. Sütün tamamen mi kesildi yani sadece mamamı veriyorsun.
Canim mamayi doymadigini anladigim zamn veriyorum ama Gece 1 defa kesin yapiyorum.bebegim 3 aylik 5.300 bu ay sadce yarim kilo almis mamayi doktor baslatmisti bna her emzirmedrn sonra 30 cc mama ver dedi ben onun yerine memeyi tutturuyorim o cektikce gelir diye.Son 5 gundr mamayi lor seklinde kusuyor. Emmedigi zamn mamayi da 60 cc yapiyorum onu cikariyor genelde mamadan 5 10 dk sonra.

Saat 6 da ikiside kuş gibi örtüşüyor ya dünyalar benim oluyor 😂 yeni yeni birbirlerini fark ediyorlar benimkiler gülüyorlar alttan alttan bazen sinirli bakıyorlar oğlum bir iki kıskandı. Çok üzülüyorum biri kucağımdayken diğerinin pür dikkat bize bakmasına 😢
Aynen birini severken digerin bakisi insani suclu hissettiryor o yuzden mumkun oldukca esim isden gelince birer birer ayni anda seviyoruz 🙄 . Bizimkiler henuz bir birinden haberleri yok gibi 😂 yuz yuze baktiryorum etrafa bakmakla mesgul oluyorlar 😁

Kızlar ya annem kafamı bulandırdı. Erkek bebeği olan annelerim. Bebeklerinizin altını değişmek için açtığınızda pipileri kalkıyor mu? Çiş etme dışında yani annem kalkıyor olması gerekiyor diyor ama benim oğlumun sadece çiş öncesi kalkık oluyor. Doktora soracağım sabit bir doktorumuz olmadığı için ancak aşı zamanı gittiğimde sorabilirim. Sizde durumlar nasıl
Benimkininde sadece isiycegi zaman kalkiyo cnm bi kaç batırdı ortalığı şimdi hemen kapatıyorum bezi üstüne 😂

Kizlar bebegim cumartesi gunu 3 aylik olucak.son 5 gundur mamayi kusuyor.sutum yetmiyor. Midesini usuttu ondan mi kusuyor diyorum.sizce napiyim fikir verin
Yediğini tamamen çıkarıyor mu canım? İnsalalh süt alerjisi yoktur. Ama Benimki de bir aylık olduğunda mamasını direk çıkarıyordu. Her öğünde ne kadar yerse çıkarıyordu. Sonra süt alerjisi olduğunu öğrendik mama değiştik hiç kusmuyor.

Kizlar meningokok asisi yaptiran varsa tek doz fiyati ne kadar? Kizlarim 5 gun sonra 3 aylik olcak hem rotavirus asisi da yaptiraz galiba hastaneye aradim fiyat bilgisi veremiyormus 🤔

Yok canım niye kalksın sadece çiş öncesi ondada çiş yapacağını anlayıp kapatırsak ne ala yetişemezsek ortalık batıyor. Birde her bebrğin pipi anotomisi farklı 2 bebeğimide sünnet ettirdik biri gömülü gibi kalıyor diğeri normale göre biraz büyükmüş onunki hiç gömülmüyor gittiğin doktorlar bezi açıp testislerini falan kontrol ediyor mu sorun olsa söylerlerdi baktılarsa
Baktılar canım ne bilim vallahi kafama takdim 😂nette baktım çiş dışında kalkık olma durumu da varmış.

Canim mamayi doymadigini anladigim zamn veriyorum ama Gece 1 defa kesin yapiyorum.bebegim 3 aylik 5.300 bu ay sadce yarim kilo almis mamayi doktor baslatmisti bna her emzirmedrn sonra 30 cc mama ver dedi ben onun yerine memeyi tutturuyorim o cektikce gelir diye.Son 5 gundr mamayi lor seklinde kusuyor. Emmedigi zamn mamayi da 60 cc yapiyorum onu cikariyor genelde mamadan 5 10 dk sonra.
Tamam canım o zaman 60 fazla geliyor. 30 u sindiriyor istenilen şekilde çıkarıyor 60 fazla geliyor. Ama sadece mama 60 bu ay için çok az. Fazla gelmez ki 3 aylık bebek için. Sen yinede doktoruna sor canım. Benim kızda reflü onun maması farklı. Yoğun olduğu kusamıyor

Yediğini tamamen çıkarıyor mu canım? İnsalalh süt alerjisi yoktur. Ama Benimki de bir aylık olduğunda mamasını direk çıkarıyordu. Her öğünde ne kadar yerse çıkarıyordu. Sonra süt alerjisi olduğunu öğrendik mama değiştik hiç kusmuyor.
Canim ilk dogdugundan beri mama kullaniyor.sut alerjisi olsa ilk bastan beri cikarmaz miydi ? 3ay olucak son 5 gndr boyle

Kızlar ya annem kafamı bulandırdı. Erkek bebeği olan annelerim. Bebeklerinizin altını değişmek için açtığınızda pipileri kalkıyor mu? Çiş etme dışında yani annem kalkıyor olması gerekiyor diyor ama benim oğlumun sadece çiş öncesi kalkık oluyor. Doktora soracağım sabit bir doktorumuz olmadığı için ancak aşı zamanı gittiğimde sorabilirim. Sizde durumlar nasıl
Kalkiyor canim dokundugumda filn

Canım moralini bozmak istemem ama bulantin olursa en az 12. Haftaya kadar tadını çıkaramayaksin ah o bunaltı dönemini unutmuyorum Rabbim sana yardım eylesin. Ondan sonra muhteşem ama.🤣

Dediğiniz gibi Allah yardımcım olsun öyleyse :cry: bir de benim göğüslerim de ne şişme, ne ağrı, ne yanma hissi hiçbir şey yok ben anlayamadım, garip geldi bana göğüsteki hassasiyet kaçıncı hafta da başlıyor acabası? :KK17:

Dediğiniz gibi Allah yardımcım olsun öyleyse :cry: bir de benim göğüslerim de ne şişme, ne ağrı, ne yanma hissi hiçbir şey yok ben anlayamadım, garip geldi bana göğüsteki hassasiyet kaçıncı hafta da başlıyor acabası? :KK17:
Herkeste olacak diye bişey yok hiçbir belirti ne kendini ne bebeğini başkasıyla kıyaslama 2 oğlum var ikisi de birbirinden o kadar farklıki😇

Canim ilk dogdugundan beri mama kullaniyor.sut alerjisi olsa ilk bastan beri cikarmaz miydi ? 3ay olucak son 5 gndr boyle
Kuzum bizimki de bir ay hiç kusmadi mamayı bir anda başladı. Seninki çok kusmuyor ise geçer kuzum belki midesini usutmustur. Bak uzun süredir kusmadi bebeğim geçen üç gün kusdu. Havalar soğumaya başladı banyo yaptırdıktan sonra usuttue galiba

Back