• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

M Mucizem20 ve bütün kızlar yoğun bakımda bebeğim biberona alıştı. Ben emzirmeye geliyorum şimdi her iki memeyi alıyo ama istediği gibi dolulul gelmeyince bırakıyo açlıktan yırtınıyo. İştahı çok açık çok yemek istiyo. Ama biberona alıştı bu gidişle memeyi reddedecek napcam bilmiyorum

Vallahi benimkiler mamaya çok kötü alıştı. Sütü keyfi emiyorlar. İki bebeye süt zor 100 cc çıkıyor hangisine vereyim 🤷
Bizim bebislerde mamaya alisti. Kac saatte 100cc cikiyor cnm? Ben mumkunse her 2 saatte saviyorun simdilik 50-60cc ancak cikyor ve onu birine yedirip bir sonraki savmayi digerine veriyorum arti mama tabii 🙂 Direk emziremiyorum acayip sis gogusum bide akislari cok yavas bebisler hic almiyor 😒

Kizlar iyisinizdir insallah bende pek yazamadim taburcudan sonra bugun ilk bebis kontrolumuz vardi maalesef Aycam sarilik cikti 2550gram dogmustu ve tedavi icin yatirdik bugun. Ben yanindayim Aylami evde anneme ve esime biraktim onlar bakiyor. Dogumdan hemen sonra direk annelik dertlere dustuk , sezeryan dikislerimi unuttum bile 😣. Insallah yarin Aycam iyilesir de taburcu oluruz. Tavsiyem kizlar bebisleri bol bol besleyin bizde besledik ama demek yeterince olmadi. Golden goat yendogan mama kullaniyorum gogusime daha yeni yeni sut gelmeye basladi ama fena sislik var elimle saviyorum bosaltiyorum bakalim emzirebilecek miyim cunku ilk akislar damla damla bebisler iyice biberona alisti memeyi beklemek istemiyor hizli gelmeyince tutmuyor tabii. Sizin sut durumunuz nasil? Mastit diye korkuyorum cocuk doktora gosterdim eger emziremiyorsan 2-3 saat ara ile savacaksin diyor ugrasiyorum oyle tabii surekli elle savma da acityor zaten savma makineyi pek kullanisli bulmadim cunku sislik ustune baski uygulamasi gerekiyor. Bu konuda tecrubesi olan yazsin lutfen .
@Thistle bez konuda cnm ben molfix yenidogan kullaniyom memnun kaldim simdi sleepy aldim onu da denecem yani demek o ki premature beze gerek yok bence.
Benimde kizim sarılık oldu ama ben emzirdgm halde oldu anne sarılığı diye bi şey varmış. Göğsüne de pompa kullansan iyi olur sağıp buzluğa atabilirsin. Ben sıcak ve soğuk kompres yapıyorum bazen.

Bu doyma konusunu nasıl kestiriyosunuz daha minnosum cikmadi ama sanki benim.sutum de az gibi nasil anliycam doymadigini ve ne kadar mama vericem hic bi fikrim.yok
Gozun aydin cnm yavruna kavustun sukur. Bunu cocuk doktoruma sordum her 2-3 saatte besle ve ne ksdar alabiliyorsa ona gore artir dedi. Mesela ilk dogdugu gunlerde her 3 saat 30cc sekilde baslatti ama simdi 100cc kadar cikardik. Bunun icinde hem anne sutu ve hem mama

Kizlar cuma gunu sezaryn olmustum.pazar gunu evde boynuma agri girdi o gunden beri hastanede yatiyorum serum yiyorum.bana ilk bssta spinal aneztezi yaptilar 3 defa denediler tutmayinca genele donduler bu yuzden cok kotu boyun agrisi yasiyorum.sizde de spinalden sonea boyle oldu mu.aslinda burda aneztezi doktorun sucu var. Bebek yogun bakimda ben serviste dua edin
Allah yardımcın olsun spinal yapıldı bana da normal doğumda. Ama ya yanlış yapıldı ya da bilmiyorm. Eve geldim baş ağrısı kulak uğultusu cildiriyordm. Başımı tutamadm bi kaç gün. Elhamd şimdi geçti 🙏🤲

Canim ilk gun benimde ole oldu sicak uygulama yap dusta ilik suyla masaj yap cok iyi geliyor bebeginede rabbim sifa versin insallah
Anladim cnm cok sagol doktorumda ayni sey soyledi ilik uygulama yaptim biraz rahatlatti. Peki sutun rengi sari miyidi beyaz mi? Benimki kac gundur hep sari cikiyor heralde cok yagli mi yoksa ilk gunlerde cikan sut zaten oyle mi acaba? Bu arada kizimin sarilik gecti bugun taburcu olduk sukur

Benimde kizim sarılık oldu ama ben emzirdgm halde oldu anne sarılığı diye bi şey varmış. Göğsüne de pompa kullansan iyi olur sağıp buzluğa atabilirsin. Ben sıcak ve soğuk kompres yapıyorum bazen.
Anladim cnm simdi diger kizimi yarin 2.ci bir kan tahlil yapip emin olmak istiyor insallah sarilik cikmaz. Yoksa ikinci bebisim icin tekrar hastene yatis olacak 😒 ayri ayri yatis zor olacak . Gogusume simdi daha rahat pompa kullaniyorum cnm ama elektrikli alsam mi emin olamadim. Zaten cok fazla sut yok manuel hepsini savuyor gibi

Anladim cnm simdi diger kizimi yarin 2.ci bir kan tahlil yapip emin olmak istiyor insallah sarilik cikmaz. Yoksa ikinci bebisim icin tekrar hastene yatis olacak 😒 ayri ayri yatis zor olacak . Gogusume simdi daha rahat pompa kullaniyorum cnm ama elektrikli alsam mi emin olamadim. Zaten cok fazla sut yok manuel hepsini savuyor gibi
Benim göğsüm yara oldu elim ayagm ödem gibiydi. Elimin ağrısından artik manüel uğraşamam diye elektrikli aldm. Yara olan kısmi sagdm diğer göğüs biraz avcsa da dayandm

M Mucizem20 ve bütün kızlar yoğun bakımda bebeğim biberona alıştı. Ben emzirmeye geliyorum şimdi her iki memeyi alıyo ama istediği gibi dolulul gelmeyince bırakıyo açlıktan yırtınıyo. İştahı çok açık çok yemek istiyo. Ama biberona alıştı bu gidişle memeyi reddedecek napcam bilmiyorum
Bizim dune kadar hortumlaydı dunden beri veriyolardir muhtemelen biberon ben karistirdim senin bebisi evde saniyorum canim pes etme illaki tutacaktır memeyi

Gozun aydin cnm yavruna kavustun sukur. Bunu cocuk doktoruma sordum her 2-3 saatte besle ve ne ksdar alabiliyorsa ona gore artir dedi. Mesela ilk dogdugu gunlerde her 3 saat 30cc sekilde baslatti ama simdi 100cc kadar cikardik. Bunun icinde hem anne sutu ve hem mama
Sagol canim Allah razj olsun anne sütü şuan sagiyorum ama bebis emerken nasil anliycam ki kac cc geldigini suanda bile gun geçtikçe değişiyo artmaya basladi ben bir çay kaşığını zor sagdim hastanede suan bi sagista 50 60 cc cikiyo benimde

Anladim cnm cok sagol doktorumda ayni sey soyledi ilik uygulama yaptim biraz rahatlatti. Peki sutun rengi sari miyidi beyaz mi? Benimki kac gundur hep sari cikiyor heralde cok yagli mi yoksa ilk gunlerde cikan sut zaten oyle mi acaba? Bu arada kizimin sarilik gecti bugun taburcu olduk sukur
Seninde gözünaydin canim😍 sütün rengine takılma benimde turuncuydu nerdeyse portakal suyu gibi 😂 ben korktum hemsireye sordurdum esime olabilir demis anne sütü herkesde farklidir ama simdi açıldı beyaza yakin bir renk oldu

Minnaklarimm Minnaklarimm sen bir beslemede kaç cc veriyosun toplam ve kaç saatte bir veriyosun
Vallahi canım ben yeni yeni oturtmaya başladım. Benimkiler memeyi keyfi çekiyorlar ve kesinlikle doyma işi olmuyor. Bir seferde her gögüs ten 50 cc geliyor biri birine biri diğerine gidiyor . Ve ha deyince de gögüs 50 cc çıkarmıyor onun için bizim ana besin kaynağı şuan mama. Oğlana 90 cc kıza 60 cc veriyordum. İki gündür attırdım. Ben 2 saatta bir besliyorum ve artık alarm değil onların sesine uyanıyorum. 2 saatte bir uyanıyorlar. Saat işini hallettik. Oğlum 100 üstünü zorluyor kızım 90 cc yi. Anlayana kadar zaman alıyor.

Bizim bebislerde mamaya alisti. Kac saatte 100cc cikiyor cnm? Ben mumkunse her 2 saatte saviyorun simdilik 50-60cc ancak cikyor ve onu birine yedirip bir sonraki savmayi digerine veriyorum arti mama tabii 🙂 Direk emziremiyorum acayip sis gogusum bide akislari cok yavas bebisler hic almiyor 😒
Üç saatte bazen daha uzun zamanda çıkıyor canım. Tek bebek olsa kesinlikle mama takviyesi gerekmezmiş ama iki bebeye yetmiyor. Oğlum memeyi çok seviyor ve eminve güzel emiyor. Kız minik ona mama kolay geliyor. Sağıp veriyorum onun sütü çoğu zaman 😂

Bu doyma konusunu nasıl kestiriyosunuz daha minnosum cikmadi ama sanki benim.sutum de az gibi nasil anliycam doymadigini ve ne kadar mama vericem hic bi fikrim.yok
Bunu anlayana kadar bizde bebişlerde biraz yoruluyor. 3h+2 günlükler daha yeni oturttum canım. Ağlıyorlar merak etme ilk etapta ağlamayı bekleme 2 saatta ver. Meme artı +30 cc ile başla. Bir iki gün kadar sonra meme artı 60 a geç çok bekleme 30 da. Zaten yoğun bakımda derler bu kadar yiyorlar diye. Benim oğlan 50 60 cc kız 40 50 cc arasu yiyormuş orda onun için ben çok 30 cc de kalmadım. İki hafta içinde artırarak gidiyoruz.

Bunu anlayana kadar bizde bebişlerde biraz yoruluyor. 3h+2 günlükler daha yeni oturttum canım. Ağlıyorlar merak etme ilk etapta ağlamayı bekleme 2 saatta ver. Meme artı +30 cc ile başla. Bir iki gün kadar sonra meme artı 60 a geç çok bekleme 30 da. Zaten yoğun bakımda derler bu kadar yiyorlar diye. Benim oğlan 50 60 cc kız 40 50 cc arasu yiyormuş orda onun için ben çok 30 cc de kalmadım. İki hafta içinde artırarak gidiyoruz.
Meme +30 cc dediğin sağıp mi veriyim

Canım ben sleppy 1 numara kullanıyorum. Çok memnunum. Kızım 2.5 kilo doğdu ne sızma oldu ne bir şey. Oğlum 3 kilo ikisinde de bir sıkıntı yaşamadım.
Ben de sleppy kullanıyorum çok memnunum şuana kadar hiç sızma ve pişik olmadı. ama.pisik.icin sürekli krem sürüyorum

Kızlar benim kızda alerji çıktı. Kan verdik bakalım neye alerjisi var. Süt ya da Besin alerjisi deniliyor. Doktor mamasını değiştirdi. Aptamilin alerji mamasını söyledi. Çok pahalı. Rapor cikartip ücretsiz alacakmışiz. Bana da süt ürünleri yasak 🥺 zaten son zamanlar iyice memeden uzaklaştı. Bir ara çok güzel meme mama ikisi bir arafa gidiyorduk şimdi memeden çok gelmiyor diye istemiyor.🥺

Back