- 7 Şubat 2013
- 395
- 230
- 45
-
- Konu Sahibi superisi_21
- #5.181
arkadaslar gelin bir tecrübeye kulak verin. 3 tane tüp bebek denemesini geride biraktim. ilk denemem 2012 mayis ayindaydi ikincisi de agustos ayinda. her iki denemede de sigara iciyordum hem de nasil 2 paket günde. hele igneleri oldugum dönemde tam gaz devam. neymis cok stresim vardi ve hormonlarim tavan yapmisti.
her iki denemede de benim emriyolar 2.ci ve 3.cü gün transfer edildiler ve kaliteleri de icler acisi. zaten toplanan yumurta sayisi azdi birde kalite problemi olunca durum fiyasko. ikinci deneme sonrasinda cooooooook üzüldüm. günlerce kendime gelemedim agladim durdum. klomen kullandigimiz dönemde hamile kalamamistim ama nedense tüp bebek ile kesin hamile kalirim düsüncesindeydim. yahu herkes sigara icerken hamile kalabiliyor hatta esrarkesler alkolikler bile hamile kalabiliyor ben sigara icmisim nolacak dedim. sonra agladigim bir sirada esim dedi ki "peki sen bu bebek icin neyi feda ettin. su pis zikkimi icmekten bile vazgecmedin. demek ki gercekten gönlün ve kalbin istemiyor herhalde" dedi. zonk diye sanki kafama bir sey düstü. adam hakliydi hem de nasil hakliydi. igne olmaktan biraz hormon dalgalanmasi yasamaktan baska ne yaptim ki melegim icin SIFIR. pof pof sigara arkasindan kahve masallah tam gaz devam.
ekim 2012'de bu is bu kadar dedim ve sigarayi biraktim. kolay mi oldu hayir ama elime sigarayi her aldigimda gözlerimi kapatip bebegimin nasil görünecegini hayal ettim. onu kucagimda nasil tutacagimi hayal ettim. ve o sigarayi icmedim. kendi kendime 4 yil sigaraya mola veriyorum dedim. psikolojik olarak insani rahatlatiyor. ve simdi 10 ay oldu. kendimi hic icmemis gibi hissediyorum.
bu arada tabii subat ayinda bir denememiz daha oldu. hayatimda ilk kez kan testinde pozitif gördüm ve embriyolarim 5.güne gidebildi. maalesef sonrasinda bebeklerimi kaybettim ama bunda sanirim yasimin da faktörü vardi (40 yasindayim) kismet degilmis ama yumurtalarimda kalite artisi cok hizli gözlendi. belki bugün yeniden yaptirsam daha da güzel olacak kaliteleri.
cok yazdim kusura bakmayin ama abla sözü dinleyin kizlar. zor biliyorum ama bizim bebislerimiz de kolay gelmiyor. nazli meleklerimiz icin sanirim bu kadarcik bir fedakarlik cok degil. Allah yar ve yardimcimiz olsun insallah
hastaneden aradılar... yine dozu arttırdılar, tabi benim inatçı yumoşlar büyümeyince :26::26:
cetrotide devam, gonalf de 262,5 oldu... 150 ile başlamıştım...hadi hayırlısı diyorumbüyüyün lenn veletler
paylaşımın için kendi adıma çok teşekkür ederim ben normal yollarla 2000 ve 2001 doğumlu 2 çocuk annesiyim seneler geçti 2. evliliğimi yaptım bu arada da apseli bir ameliyat geçirdim zaten tek tüpüm ve tek yumurtalığım varmış bunu da ameliyat sonrası öğrendim ve tabi ki ameliyattan sebep tüpüm görevini yerine getiremez hale geldi geçen ay tüpüm alındı ama çok şükür yumurtalığım iyi durumda hatta tedaviye başladığımız gün 2 yumurta birden oluşmuş dedi doktorum yani sağlıklı tüpüm olsa normal yollardan ikiz gebelik şansın çok yüksekmiş şu an ise göbüşümden iğne vuruluyorum 3. günüm 18 gün sonra yumurtalar toplanıcak ramazanın son haftası da transfer Rabbim izin verir inşallah çünkü ben 2 çocuk annesi olsam da eşimin çocuğu yok ve baba olmayı çok hak ediyor veeeeeeee sigarayı bugün bitirdim inşallah faydası olur bu dönemimde,,, ezan okunuyor Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhatli evlat nasip etsin inşallah...........
transfer gününü saymazsak 7.gün ve ben dayanamayıp test yaptım negatiff çok üzgünümm,olsa çıkardı diye düşünüyorumm çok sıkıldım çok yoruldu ne olacaksa olsun artık.olumlu olacağini bir türlü hissedememiştimmm
Kızlar dün akşamdan beri acayip sancım var. belim kopuyor sanki karnım çok kötü. Sabah kalktığımda da vardı çok şükür leke falan yok ama fena bir ağrı.Öğleden sonra işe gidemedim yatıyorum. Dua edin ne olur çok fena oldum. Doğal demişti doktorum ama çok korktum ne yalan söyleyim. Dualarınızda unutmayın lütfen
transfer gününü saymazsak 7.gün ve ben dayanamayıp test yaptım negatiff çok üzgünümm,olsa çıkardı diye düşünüyorumm çok sıkıldım çok yoruldu ne olacaksa olsun artık.olumlu olacağini bir türlü hissedememiştimmm
kızlar nasılsınız? bende cnm arkadaşım hndslmye sormuştum kalp atışını:26: bende dün doktora gittim ve sizleri bilgilendireyim brz daha yol gösterici olur inş.dediğim gibi dün gittik 3. gün embriyosuydu benimki hatırlarsanız dün 32. günümüzdeydik transfer sonrası yani 7+0 daydık. doktora vajinal istemediğimi oda ztn karından bakıcağını söyledi ama dedi sdc keseyi görürüz ancak bende nasip dedim dua ediyorum bir taraftan kalp atışınıda görebilmek için.:18: Rabbim dualarıma karşılık verdi aaaaaa bide ne görelim bizim fasulye gösterdi kendini tam ortasında bşy pır pır ediyo doktor bak kalbi nasılda atıyo dedi. mutluluktan ağlıyorum bi taraftan eşimin elini sıkı sıkı tutuyorum heyecandan minik fasulyemi yakaladı doktorcum ve kalp atışlarınıda dinletti duyduğum en güzel sesti pat pat...
yani kızlar karından ultrasonla transferden sonra 32. günümde duydum fasulyemin kalp atışlarını şükürler olsun. darısı sizlerin ve tüm isteyenlerin başına inş.
Allah'ım bu mübarek zamanlarda pozitif alan arkadaşlarımı tamamına ulaştır, negatif alan arkadaşlarıma hazinenden kendiliğinden bebeklerini ulaştır, tedavi görenlerede bu güzel duyguları kısa süre içinde tattır Rabbim...
ayy ne güzel ya inşallah bize de kısmet olur çok sevindim hayırlı olsun inşallah..biz 6+6 olduk sat ye göre..transfer tarihine göre de çoktan 7+1 olduk ama içimde nasıl bi korku var anlatamam..cumartesi gitcez kısmetse hayırlısıyla bi duysaydık..
kızlar benim 5,gün ebriyosu ve pozitif çıktı şimdi 13.gündeyiz sürekli kandan bakılıyo 2, kez bakıldı 307 yarın 3. kez bakılacak 1000 olana kadar dediler 1000 olunaca ultrasana yollarlar mı?
bnence yanılıyosun bende yapmıştım idradan çıkmadı moralim bozuldu ama şimdi şükür kan pozitif çıktı.Allah isteyen tüm kullarına nasip etsin inş. canını sıkma boşuna Rabbimize güven. bir anneden 70 bin kat şefkatli olan Rabbimiz bizim acı çekmemizi elbet istemez
sonucumuzu hayırlısı ile bi görseydik orucumuza başlardık
kızlar benim 5,gün ebriyosu ve pozitif çıktı şimdi 13.gündeyiz sürekli kandan bakılıyo 2, kez bakıldı 307 yarın 3. kez bakılacak 1000 olana kadar dediler 1000 olunaca ultrasana yollarlar mı?
ama hala cevap yazan yok
ama hala cevap yazan yok