Eşim zaten elektrik muh. Yazılıma sıfır değil ve kendi alanında kullanacağı birkaç programı öğrenecek yalnızca, haklısınız yoksa sıfırdan elbette öğrenilmez birkaç ayda. Yoksa herkes yazılım sektörüne yonelirdi :)4 yıldır yazılım uzmanı olarak çalışıyorum ve diyebileceğim şu ki yazılım 6-7 ayda öğrenilmez. Üniversiteden bölümü nedir eşinizin? Bu sürede bir proje çıkarabilecek mi? Belki yazılım üzerine bir kursa gidip ardından bir proje yazarsa asgari ücret ile başlangıç yapabilir ama bölümü vs de çok önemli, mesela bir işletme mezununun yazılım sektöründe istihdam edilmesi çok zor.
İlk işini düşük maaşla da olsa bulursa gerisi gelir.
Yok böyle bir konu hiç söz konusu değil, çok sagolun inşallah her şey kolaylıkla hallolurYapacağınız tek mantıksız iş; eş veya çocuk için atama hakkınızı yakmak olur. Herşey hal olur....
Çok sagolun deneyimleyen birilerinin yazmasi çok iyi oldu çünkü gerçekten mevzuata hiç hakim değildim. Haklarımı elbette ki kullanmak isterim, çok sagolunMemur olarak hemen fikrimi söylüyorum; atamanız hemen yapılır bir ay içinde göreve başlarsanız 37. Haftaya kadar ortalama 3.5 ay eder, sonrasında 3 ay ücretli doğum izni var etti mi 6.5 ay cepte birde 20 gün yıllık izin olacak, yılı devirince bir yıllık izin olacak, ücretli doğum izni bitince birinci çocukta iki ay yarım gün mesai hakkınız var ondan sonra bebek 9. aya gelinceye kadar günde 3 saat, 15. aya kadarda günde 1.5 saat süt izni var benim gibi işyeri dibinde ev tutarsanız öğle tatili 1 saat evdesiniz daha ne olsun, bu süre zarfında eşiniz seminerleri tamamlayıp iş bulursa bı dilekçe ile ücretsiz doğum izni hakkınızı kullanırsınız ki bitince bebek 27 aylık oluyor.....
Iste bakici burada devreye girer. arkadasimin esi evden calisiyor. Bakici onun yakında neredeyse 2 3 ayliktan beri bebekle.ilgileniyor.Bunu düşünmedim değil yalan yok ama eşim 2, 3 aylık bebeğe bakabilir mi inanın bilemiyorum.. Güvensizlik değil aslında evet bakar ama yönelmek istediği sektör yoğun bir çalışma istiyor. Zaten bunun için online bir eğitim alacak ve günde aralıksız saatlerce orayla eş zamanlı çalışacak. Bebeğim arada kaynar gider valla
Elektrik mühendisi birisinin alanı yazılımda ne olabilir diye düşünüyorum ama pek fikrim yok açıkçası.Eşim zaten elektrik muh. Yazılıma sıfır değil ve kendi alanında kullanacağı birkaç programı öğrenecek yalnızca, haklısınız yoksa sıfırdan elbette öğrenilmez birkaç ayda. Yoksa herkes yazılım sektörüne yonelirdi :)
Karnınız büyür, sıcak basar, yani böyle şeyler ve çalışamayabilirsiniz
Ben hanımı korkutmamak için basit şeyler yazdım ) hamilelik dönemini çok rahat atlatıp çalışan arkadaşlarım var. Ama doktorun son aylarda yatak rejimi yazdıkları da var. Bir kaç ay için rapor veriliyorsa o da sorun olmaz tabi ki ama verilmiyorsa zor olurama bunlar zar zor atanılan memuriyetten istifaya sebep olmaz ki
sağlığı için sorun olursa doktora gider rapor verir zaten
sıcak bastı diye memuriyetten, hele de bu kadar uğraşıp yeni atandığı memuriyetten istifa edilir mi
Ben hanımı korkutmamak için basit şeyler yazdım ) hamilelik dönemini çok rahat atlatıp çalışan arkadaşlarım var. Ama doktorun son aylarda yatak rejimi yazdıkları da var. Bir kaç ay için rapor veriliyorsa o da sorun olmaz tabi ki ama verilmiyorsa zor olur
Anladığım kadarı ile eşiniz yazılım değilde Sap modül uzmanlığı gibi bir eğitim alacak. Bu durumda mantıklı bence.Eşim kendisi mühendis zaten ve şu an yazılım kullanıyor. Amacı biraz geliştirmek yoksa sıfırdan başlamak olsa kesinlikle haklısınız
bebeğe eşiniz mi bakacak peki bu süre zarfındaEvet ben de bırakabilecegimi düşünmüyorum açıkçası. Başta ne kadar mantık çerçevesinde bakıyordum şu an ise anneliği çok daha yoğun hissediyorum ve bu imkansız geliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?