Bizede antep ve marastan geliyor mukemmel otesi guzeller ve cabuk pisiyorlar.
Bir kac kez elimde kalmayinca aktardan alayim dedim. Allah im o nasil patlican hasla hasla yumusamiyor lastik gibi oldulardi zorla pisirmistim.
Yok canım ev fırının da bende yapıyorum. Sorun olmuyor. Dogu taraflarında taş fırınlar var. Yemegi hazırlayıp fırına gönderiyorsun. Odun ateşinde pişiyor :)
Hadi ya hazır almadığım için bilmiyorum.Alsamda zaten Antep patlıcanı olduğu için bilmiyorum:)
Eskiden eşim yemezdi.Çocuklar büyüyünce sevmeye başladı.Adam şimdi dolma canavarı olduOndan 3-5 yıldır çok yapıyorum:)
Bekarken biz fazla bilmezdik kuru dolmayi, evlendim esimin tarafi kuru dolmaci cikti. Bende alistim 6 yildir surekli yaparim herkesin ik mik demeden yedigi tek yemek diyebilirim.
Birde teyze biz kabak ve salatalikta kurutuyoruz. Karisik yapiyoruz kuru dolmayi. hatta ic fazla geldiyse lahada sarip hepsi bir tencere pisiveriyor.
Bekarken biz fazla bilmezdik kuru dolmayi, evlendim esimin tarafi kuru dolmaci cikti. Bende alistim 6 yildir surekli yaparim herkesin ik mik demeden yedigi tek yemek diyebilirim.
Birde teyze biz kabak ve salatalikta kurutuyoruz. Karisik yapiyoruz kuru dolmayi. hatta ic fazla geldiyse lahada sarip hepsi bir tencere pisiveriyor.
Ben çok seviyorum.Dediğin gibi şimdi favorimiz dolma bayıla bayıla yiyorlar.Benim biberler birde acı:)
Aynen bizde öyle yaparız:)Buzlukta haşlanmış lahanam var.Hamur kalınca çıkarıyorum:)Ben kurutmadım bu yıl ama annem kurutmuş:)Kabak ve salatalık:)