• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz Hazır Yufka Böreği tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    569
  • Anket Kapalı .
Nevocan bugün senin kuru dolmadan yaptım ama eror verdi bacım ya :))) içi pişti dışı sertti, özellikle patlıcanı kayış gibi oldu patlıcanın cinsi kötü dedim ev halkına :)))) nerde hata var sence? Patlıcan damı bende mi:))))
Tabi ki patlıcanda hata vardır:)Patlıcanları önceden pişirdin mi?
Daha sonra patlıcanı en alta koydun mu ve ne kadar süre nasıl ısıda pişirdin:)İnan hepsi önemli:)

Evet daha sorumlu hissediyorum kendimi tariflerim cesitlendi
Recel yaptim arkadasim daha ne olsun :))
İyi güzel sevindim:)
Daha yeni sayılırsın zamanla daha neler neler yapacağız:)

Yok canım ev fırının da bende yapıyorum. Sorun olmuyor. Doguma taraflarında taş fırınlar var. Yemegi hazırlayıp fırına gönderiyorsun. Odun ateşinde pişiyor :)
Mis gibi oluyor oyle de ya, Istanbul da bulamiyorum ben firin. Bulsam of haftada 2 gun kesin bisiyler gonderirim.:kk77:

Nevocan bugün senin kuru dolmadan yaptım ama eror verdi bacım ya :))) içi pişti dışı sertti, özellikle patlıcanı kayış gibi oldu patlıcanın cinsi kötü dedim ev halkına :)))) nerde hata var sence? Patlıcan damı bende mi:))))
Bazi patlicanlari daha fazla haslamak gerekiyor. Kesinlikle cinsinden.

Tabi ki patlıcanda hata vardır:)Patlıcanları önceden pişirdin mi?
Daha sonra patlıcanı en alta koydun mu ve ne kadar süre nasıl ısıda pişirdin:)İnan hepsi önemli:)
ahhahahahhah kesin patlıcan da hata var yazdıklarını 3 kere okudum :KK70::KK70: kaynar su döktüm beklettim ya haşlamadım :KK70: rezil oldum neyse ev ahalisi bunu bilmiyor :KK70: orta ateş de pişti içi baktım pişince kapadım , hım yan yana idi kırmızı biberle biberler de sorun yok yendi :)))

Bazi patlicanlari daha fazla haslamak gerekiyor. Kesinlikle cinsinden.
Aynen geçmiş yıllarda yapılmış olabilir veya cinsi iyi değildir.Benim patlıcanlar Antep ve dolmalık,kendim kurutttum.Çabuk pişiyor:)

:olamaz:olur oyle seyler, bir dahakine haslarsin artik. Patlicanida tencerenin en altina dizersin. Biber cabuk piser zaten:KK53: olsun en azindan biberleri kurtarmissin afiyet olsun:KK200:

Ya evet ben ilk yaptım anam yapar biz yerdik :))) biberler le doyurduk karnımızı şükür :))) sağol canım :KK200:

Aynen geçmiş yıllarda yapılmış olabilir veya cinsi iyi değildir.Benim patlıcanlar Antep ve dolmalık,kendim kurutttum.Çabuk pişiyor:)
yok bu satın alma ya ondan eski kesin :)))) bana kargo yap bir pişirmlik :) karizmayı kurtarayım :KK70:

Bizede antep ve marastan geliyor mukemmel otesi guzeller ve cabuk pisiyorlar.:kk77:
Bir kac kez elimde kalmayinca aktardan alayim dedim. Allah im o nasil patlican hasla hasla yumusamiyor lastik gibi oldulardi zorla pisirmistim.:63:

ahhahahahhah kesin patlıcan da hata var yazdıklarını 3 kere okudum :KK70::KK70: kaynar su döktüm beklettim ya haşlamadım :KK70: rezil oldum neyse ev ahalisi bunu bilmiyor :KK70: orta ateş de pişti içi baktım pişince kapadım , hım yan yana idi kırmızı biberle biberler de sorun yok yendi :)))
Patlıcan haşlanmadan asla pişmez canım benim:KK19:Yani bibere sıcak su dök beklesin .Sonra çıkar doldur pişir olur ama patlıcan pişmez:)En az 5-10 dakika haşlamalısın:)
Birde biber üstte patlıcan tencerenin altında olmalı:)

Patlıcan haşlanmadan asla pişmez canım benim:KK19:Yani bibere sıcak su dök beklesin .Sonra çıkar doldur pişir olur ama patlıcan pişmez:)En az 5-10 dakika haşlamalısın:)
Birde biber üstte patlıcan tencerenin altında olmalı:)

Tamam ikinciye süper yapacağım aldım püf noktasını :KK60:

Bizede antep ve marastan geliyor mukemmel otesi guzeller ve cabuk pisiyorlar.:kk77:
Bir kac kez elimde kalmayinca aktardan alayim dedim. Allah im o nasil patlican hasla hasla yumusamiyor lastik gibi oldulardi zorla pisirmistim.:63:
Hadi ya hazır almadığım için bilmiyorum.Alsamda zaten Antep patlıcanı olduğu için bilmiyorum:)
Eskiden eşim yemezdi.Çocuklar büyüyünce sevmeye başladı.Adam şimdi dolma canavarı oldu:70:Ondan 3-5 yıldır çok yapıyorum:)

Back