En başarılı bulduğunuz Hazır Yufka Böreği tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    569
  • Anket Kapalı .
Çorba yayla çorbasıdır bu menüye :)
Kırmızı mercimek çorbası yaptım mücver i yoğurtla yiyorlar diye :) bir de yaylayı iki gün önce yaptım... kemer sıkıyoruz ülkemizde sözde kriz Yok ama bizim evde var gerçekten yemek ne yapacağım diye düşünüyorum hergün

Bu mevsimde cidden ne yapsak diye düşünüyoruz.

aynen öyle patlıcanı geçtim de karnabahar pırasa ıspanak bile el cep yakıyorrr
Öyle vallahi.Öyle yarım kiloda alamıyorsun.Yemek yapmak için en az 1.5 kilo almam lazım:)

Allah yardımcımız olsun inşaAllah bizim mutfakdada var kriz @minik meleklerim de de varmış

Allah yardımcımız olsun inşaAllah bizim mutfakdada var kriz @minik meleklerim de de varmış
Son yazıma bakarsın bir türlü etiketini yapamadım valla doğudayım İnan’ın pırasa ıspanak karnabahar mevsimi olduğu halde alıp yiyemiyoruz

aynen öyle patlıcanı geçtim de karnabahar pırasa ıspanak bile el cep yakıyorrr
2 gun once pazarda gordugum fiyatlar karsisinda sok oldum boyle bakakaldim.
Pirasa ispanak 7 8 lira.
Karnibahar minicik cidden minicik 6 lira.
Kilo olarak 7 lira ben soook
Kivircik olmus 5 6 lira
Maydonoz tere roka 2 ser lira ve incecik demet
Yesil sogan incecik demet 4 5 lira.
Ayy darlandim cook fena

Son yazıma bakarsın bir türlü etiketini yapamadım valla doğudayım İnan’ın pırasa ıspanak karnabahar mevsimi olduğu halde alıp yiyemiyoruz
bugün burda karnabahar 5 brokoli 5 tl bizde alamıyoruz ayda 1 2 anca..

Buzluğa karnıyarık yapıyorum .İç malzemesinide hazırlayıp koyuyorum bir seferlik paketliyor dolaba atıyorum.Karnıyarık için patlıcanları fırında yağlayıp pişiriyorum hafif oluyor.
Közlenmiş patlıcan ve biber koyuyorum.Taze fasulye domates ile biraz pişirip soğutup dolaba koyuyorum.2 yıldır kırmızı biber ve domatesi robotta çekip dolaba koyuyorum yemeklere koyuyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim.Bunun dışında domates biberde koyuyorum.Aslında bezelye,barbunya,vişne falanda konabilir.Bizim her yıl tayin durumu oluyor Ağustos'a kadar bir şey koyamıyorum.
Konserve sadece menemen yapıyorum kahvaltılarda iyi oluyor.İşte kurutmalıklar var.Dolmalık,yemeklik vs...

bugün burda karnabahar 5 brokoli 5 tl bizde alamıyoruz ayda 1 2 anca..
Karnabahar zaten bizde ayda 2 defa ancak yeniyor.
Yemeğini sevmiyorlar sadece köftesini yapıyorum oda çok seviyorlar.İşte yoğurtlu falan:)
Pırasada öyle ancak ayda 2 sıra geliyor.
Ayda bir mantar yemeği yapıyorum.Oda gerçi 9 liraya aldım geçen gün kilosunu :)

Abla konserve şakşuka da konuluyormuş... annem de kırmızı biber közler konservesini yapar çok güzel sosluklar yapar ben istemedim bu yaz. Çocuk olunca gerçekten işe yarıyor yazın hemen kendime küçük derin dondurucu alacağım. Saydıklarının hepsinden koyacağım. Ekstra mantım sarmam ve içli köftem de olur

Basta domates konservesi yapiyoruz bibersiz yapiyorum ben.
Fasulye hem konserve, hem de domatesli sekilde buzluga atiyorum.
Barbunya bezelye atiyorum. Yaprak bezelye atiyorum annem gonderiyor. Karalahana atiyorum annem gonderince.
Patlicani bazen karniyariklik atiyorum.
Koz patlican, koz kirmizi biber atiyorum.
Ayrica cigden biber de atiyorum hem yesil hem kirmizi, bunu sadece kizartma yaparken kullaniyorum baya is goruyor.
Dolmalik biber atiyorum.
Misir atiyorum.
Bir cok sebzeyi firsat buldukca ne yapacaksam ona gore ayarlayip atiyorum ben.
Maydonoz ve dereotunu da firsat bulursam ya kurutuyorum, ya yikayip dograyip atiyorum buzlaga, pratiklik acisindan.
Kisinda ucuzken bol bol limon portakal al dilimleyip at buzluga, limonata icin muthis.
Bamya uyguna bulunca 4 5 posetlik alip atiyorum.
Yani yazdan buzlugu dolduruyorum. Kistanda kis sebzelerini koyabildigim kadar koyuyorum yaz icin.
Ayrica kuru dolmalik malzemeler vs oluyor yazdan yaptigimiz ya da aldigimiz. Eriste yaptim bu sene bolca sebzeli rengarenk.
Simdilik bunlar geldi aklima, gelirse yazarim
Baya is goruyor bu sekilde buzlugu aktif kullaninca.

-Aklima geldi, visne koyuyorum bir de yazin. Cok guzel oluyor meyve suyu icin. Yazdan kahvaltilik sosta yaptim bu sene 5 6 kavanoz.
Ayrica cocuklar icin bence sen yazin seftali ve kayisi nektarı hazirlayabilirsin erikten de yapabilirsin acayip iyi olur senin icin.

pırasadan kokusundan geçen sefer bir korktum bida pişirmem 3 gün pırasa koktu ev mantarıda öyle 2 3 ayda bir denk gelirse ıspanak bu sene daha 2 kere ya aldık ya almadık :) kıymayı eşim pazar günü evde kahvaltı yapacağında ayda bir alır onun dışında ben istemezsem almaz kırmızı eti zaten almayız kurbanda kestiğimiz keçinin etini yeriz yettiği kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…