- 27 Mayıs 2016
- 6.615
- 19.687
- 198
Hahah bende %90 tarife sadik kaliyorum hamur isi vs oluncaÇünkü ben %90 kafama göre takılıyorum.Ölçü gözlerim ve ellerim:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hahah bende %90 tarife sadik kaliyorum hamur isi vs oluncaÇünkü ben %90 kafama göre takılıyorum.Ölçü gözlerim ve ellerim:)
Kırmızı mercimek çorbası yaptım mücver i yoğurtla yiyorlar diye :) bir de yaylayı iki gün önce yaptım... kemer sıkıyoruz ülkemizde sözde kriz Yok ama bizim evde var gerçekten yemek ne yapacağım diye düşünüyorum hergünÇorba yayla çorbasıdır bu menüye :)
İlk yaptıklarımda kalırım:)Hahah bende %90 tarife sadik kaliyorum hamur isi vs olunca
Bu mevsimde cidden ne yapsak diye düşünüyoruz.Kırmızı mercimek çorbası yaptım mücver i yoğurtla yiyorlar diye :) bir de yaylayı iki gün önce yaptım... kemer sıkıyoruz ülkemizde sözde kriz Yok ama bizim evde var gerçekten yemek ne yapacağım diye düşünüyorum hergün
aynen öyle patlıcanı geçtim de karnabahar pırasa ıspanak bile el cep yakıyorrrBu mevsimde cidden ne yapsak diye düşünüyoruz.
Öyle vallahi.Öyle yarım kiloda alamıyorsun.Yemek yapmak için en az 1.5 kilo almam lazım:)aynen öyle patlıcanı geçtim de karnabahar pırasa ıspanak bile el cep yakıyorrr
Allah yardımcımız olsun inşaAllah bizim mutfakdada var kriz @minik meleklerim de de varmışKırmızı mercimek çorbası yaptım mücver i yoğurtla yiyorlar diye :) bir de yaylayı iki gün önce yaptım... kemer sıkıyoruz ülkemizde sözde kriz Yok ama bizim evde var gerçekten yemek ne yapacağım diye düşünüyorum hergün
biz de bol bol kuru fasulye nohut barbunya gidiyoruz bakalım :))Öyle vallahi.Öyle yarım kiloda alamıyorsun.Yemek yapmak için en az 1.5 kilo almam lazım:)
yarın bir barbunya pişireyim bari gideyimde ıslatayım :)biz de bol bol kuru fasulye nohut barbunya gidiyoruz bakalım :))
İşte buzluktakiler,et,tavuk,balık,baklagiller arada karnabahar,ıspanak ile geçiyor:)biz de bol bol kuru fasulye nohut barbunya gidiyoruz bakalım :))
Ablacım yazın buzluğunuza ne koyuyorsunuz ? Ben çocuk olduktan sonra ne kadar önemli olduğunu anladım konserve olarak yaptıklarınız var mı ? deynepnaz Smile Forever @azerinnn -VUSLAT- yasminsay unuttuğum yada etiketini yapamadığım diğer arkadaşlara da soruyorumBu mevsimde cidden ne yapsak diye düşünüyoruz.
40 firin ekmek yiyeyim de hele bir ozaman bende yaparim goz karariİlk yaptıklarımda kalırım:)
Son yazıma bakarsın bir türlü etiketini yapamadım valla doğudayım İnan’ın pırasa ıspanak karnabahar mevsimi olduğu halde alıp yiyemiyoruzAllah yardımcımız olsun inşaAllah bizim mutfakdada var kriz @minik meleklerim de de varmış
2 gun once pazarda gordugum fiyatlar karsisinda sok oldum boyle bakakaldim.aynen öyle patlıcanı geçtim de karnabahar pırasa ıspanak bile el cep yakıyorrr
bugün burda karnabahar 5 brokoli 5 tl bizde alamıyoruz ayda 1 2 anca..Son yazıma bakarsın bir türlü etiketini yapamadım valla doğudayım İnan’ın pırasa ıspanak karnabahar mevsimi olduğu halde alıp yiyemiyoruz
Buzluğa karnıyarık yapıyorum .İç malzemesinide hazırlayıp koyuyorum bir seferlik paketliyor dolaba atıyorum.Karnıyarık için patlıcanları fırında yağlayıp pişiriyorum hafif oluyor.
Karnabahar zaten bizde ayda 2 defa ancak yeniyor.bugün burda karnabahar 5 brokoli 5 tl bizde alamıyoruz ayda 1 2 anca..
Abla konserve şakşuka da konuluyormuş... annem de kırmızı biber közler konservesini yapar çok güzel sosluklar yapar ben istemedim bu yaz. Çocuk olunca gerçekten işe yarıyor yazın hemen kendime küçük derin dondurucu alacağım. Saydıklarının hepsinden koyacağım. Ekstra mantım sarmam ve içli köftem de olurBuzluğa karnıyarık yapıyorum .İç malzemesinide hazırlayıp koyuyorum bir seferlik paketliyor dolaba atıyorum.Karnıyarık için patlıcanları fırında yağlayıp pişiriyorum hafif oluyor.
Közlenmiş patlıcan ve biber koyuyorum.Taze fasulye domates ile biraz pişirip soğutup dolaba koyuyorum.2 yıldır kırmızı biber ve domatesi robotta çekip dolaba koyuyorum yemeklere koyuyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim.Bunun dışında domates biberde koyuyorum.Aslında bezelye,barbunya,vişne falanda konabilir.Bizim her yıl tayin durumu oluyor Ağustos'a kadar bir şey koyamıyorum.
Konserve sadece menemen yapıyorum kahvaltılarda iyi oluyor.İşte kurutmalıklar var.Dolmalık,yemeklik vs...
Basta domates konservesi yapiyoruz bibersiz yapiyorum ben.Ablacım yazın buzluğunuza ne koyuyorsunuz ? Ben çocuk olduktan sonra ne kadar önemli olduğunu anladım konserve olarak yaptıklarınız var mı ? deynepnaz Smile Forever @azerinnn -VUSLAT- yasminsay unuttuğum yada etiketini yapamadığım diğer arkadaşlara da soruyorum
pırasadan kokusundan geçen sefer bir korktum bida pişirmem 3 gün pırasa koktu ev mantarıda öyle 2 3 ayda bir denk gelirse ıspanak bu sene daha 2 kere ya aldık ya almadık :) kıymayı eşim pazar günü evde kahvaltı yapacağında ayda bir alır onun dışında ben istemezsem almaz kırmızı eti zaten almayız kurbanda kestiğimiz keçinin etini yeriz yettiği kadar..Karnabahar zaten bizde ayda 2 defa ancak yeniyor.
Yemeğini sevmiyorlar sadece köftesini yapıyorum oda çok seviyorlar.İşte yoğurtlu falan:)
Pırasada öyle ancak ayda 2 sıra geliyor.
Ayda bir mantar yemeği yapıyorum.Oda gerçi 9 liraya aldım geçen gün kilosunu :)