• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En başarılı bulduğunuz Hazır Yufka Böreği tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    569
  • Anket Kapalı .
Yiyecek bişey bulamıyorum şuan inan evde pazara çıkmayınca herşey eksik kalıyor patates kizartacsgim sözde diyetteyim kepek ekmeği ile patates :KK70:
Buzluk kullanmiyor musun sen canim, bir de o firinini tamir ettir artik esine.:confused:
En azindan firina atardin patatesi diyetlik olurdu:KK70:

Basta domates konservesi yapiyoruz bibersiz yapiyorum ben.
Fasulye hem konserve, hem de domatesli sekilde buzluga atiyorum.
Barbunya bezelye atiyorum. Yaprak bezelye atiyorum annem gonderiyor. Karalahana atiyorum annem gonderince.
Patlicani bazen karniyariklik atiyorum.
Koz patlican, koz kirmizi biber atiyorum.
Ayrica cigden biber de atiyorum hem yesil hem kirmizi, bunu sadece kizartma yaparken kullaniyorum baya is goruyor.
Dolmalik biber atiyorum.
Misir atiyorum.
Bir cok sebzeyi firsat buldukca ne yapacaksam ona gore ayarlayip atiyorum ben.
Maydonoz ve dereotunu da firsat bulursam ya kurutuyorum, ya yikayip dograyip atiyorum buzlaga, pratiklik acisindan.
Kisinda ucuzken bol bol limon portakal al dilimleyip at buzluga, limonata icin muthis.
Bamya uyguna bulunca 4 5 posetlik alip atiyorum.
Yani yazdan buzlugu dolduruyorum. Kistanda kis sebzelerini koyabildigim kadar koyuyorum yaz icin.
Ayrica kuru dolmalik malzemeler vs oluyor yazdan yaptigimiz ya da aldigimiz. Eriste yaptim bu sene bolca sebzeli rengarenk.
Simdilik bunlar geldi aklima, gelirse yazarim:confused:
Baya is goruyor bu sekilde buzlugu aktif kullaninca.

-Aklima geldi, visne koyuyorum bir de yazin. Cok guzel oluyor meyve suyu icin. Yazdan kahvaltilik sosta yaptim bu sene 5 6 kavanoz.
Ayrica cocuklar icin bence sen yazin seftali ve kayisi nektarı hazirlayabilirsin erikten de yapabilirsin acayip iyi olur senin icin.
Ekran resmî aldım canım çok saol ben biber felan koymadım nasıl olur diye kızartmalık ama bir kaç yerde okudum gayet güzel oluyormuş :)

markete gidip manav reyonuna bakmak istemiyorum o kadar fenayım o görüntülere... kıvırcık alamıyorsun.... ayy bayilzammm ıspanağı bile 2 defa yedik valla...
Benim anlamadığım hormonlu patlıcanı kim 12 tl ye alır ? Ellerin de kalmıyor mu bu patlıcan biberler domatesler ?

Benim anlamadığım hormonlu patlıcanı kim 12 tl ye alır ? Ellerin de kalmıyor mu bu patlıcan biberler domatesler ?
yazın olan patlıcanlarda çekirdek çok oluyor kışın patlıcanın daha lezzetli olduğunu söyleyenler var.. onlardır alanlar :)

yazın olan patlıcanlarda çekirdek çok oluyor kışın patlıcanın daha lezzetli olduğunu söyleyenler var.. onlardır alanlar :)
Bizim oralarda parmak patlıcan olur minik minik ay ne güzel olur patlıcanı bembeyaz :kk77: Ya namızsız çok lezzetli de ama İnan’ın burada çekirdekli ve her biri kolum kadar. Yaza inşallah düşer fiyatlarda yaparız yoksa bağa bostana girip uygun toplayacağız kendimiz. Memleketim de öyle bizim

Ekran resmî aldım canım çok saol ben biber felan koymadım nasıl olur diye kızartmalık ama bir kaç yerde okudum gayet güzel oluyormuş :)
Aynen canim kizartmalik sorun olmuyor veya yemege katmak istersen .
Yemekligi minik dograyip atiyorum, kizartmaligi da kucukleri butun haliyle, buyuk biberleride kendimce dograyip atiyorum.
Kizartmalik olani ya buzluyken kizartacaksin(sicriyor biraz) yada suyun altinda cozdur,suyu gidince at kizarinca hic belli olmuyor valla bisey.
Gayet pratik olur sanada:KK49:

Gelelim bize gore is var mi oralarda.. gercekten kucuk yerlere gitme istegi son zamanlarda kurcaliyor aklimi... kira degil o zmn sizin ev dimi? Kira olsa kac lira verilir.. ay ben gelecem orduya sanirim:))
Gel canım:) İş imkanı büyük şehirler kadar yok:) Yok canım nerdee, kiradayız:(
Ablacım yazın buzluğunuza ne koyuyorsunuz ? Ben çocuk olduktan sonra ne kadar önemli olduğunu anladım konserve olarak yaptıklarınız var mı ? @deynepnaz Smile Forever Smile Forever BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 -VUSLAT- -VUSLAT- yasminsay yasminsayyasminsay hesabı doğrulanmış üye. unuttuğum yada etiketini yapamadığım diğer arkadaşlara da soruyorum :KK200:
Ben buzluğa çok fazla birşey koymuyorum canım:) Fasulye, bezelye koyuyorum. Zaten şuan buzluğun yarısı kaymak dolu tereyağ olmak için bekliyorlar:kk77: Konserve olarak menemenlik domates koyuyorum, kırmızı, yeşil biberin yağlı turşusunu yapıyorum çok nefis oluyor o şekilde:)

Gel canım:) İş imkanı büyük şehirler kadar yok:) Yok canım nerdee, kiradayız:KK43:

Ben buzluğa çok fazla birşey koymuyorum canım:) Fasulye, bezelye koyuyorum. Zaten şuan buzluğun yarısı kaymak dolu tereyağ olmak için bekliyorlar:kk77: Konserve olarak menemenlik domates koyuyorum, kırmızı, yeşil biberin yağlı turşusunu yapıyorum çok nefis oluyor o şekilde:)
Insallah evimiz de nasip olur canim.. yerlesmeye gelemesem de gezmeye gelmek istiyorum ordu cok guzel deyolla:))

Nasılsın canım, dogum ne zaman ?
Canım iyiyim çok şüküryarın kontrolüm bar 37 de sezeryan olacak sanırım bugün 33+3 haftalık olduk. Doktor şubatın son haftası demişti. Sen nasılsın canım ?

Gel canım:) İş imkanı büyük şehirler kadar yok:) Yok canım nerdee, kiradayız:KK43:

Benim de kaymağım var biriktirdim ama hiç tereyağı yapmadım

Canım iyiyim çok şüküryarın kontrolüm bar 37 de sezeryan olacak sanırım bugün 33+3 haftalık olduk. Doktor şubatın son haftası demişti. Sen nasılsın canım ?
Sağlıkla gelsin bebişin İnşaAllah canım:anne:
Canım bebek çekti ya:anneadayı::KK53:

Ablacım yazın buzluğunuza ne koyuyorsunuz ? Ben çocuk olduktan sonra ne kadar önemli olduğunu anladım konserve olarak yaptıklarınız var mı ? @deynepnaz Smile Forever Smile Forever BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 -VUSLAT- -VUSLAT- yasminsay yasminsayyasminsay hesabı doğrulanmış üye. unuttuğum yada etiketini yapamadığım diğer arkadaşlara da soruyorum :KK200:
Bu sene hiçbir şey koymadım. Fakat normalde her sene araka, barbunya, beyaz barbunya, taze fasulye, kızarmış karnıyatıklık patlıcan, kızarmış biber, domates ve kompostoluk erik-vişne-kızılcık koyuyorum.
Konserve olarak domates püresi, domates sosu, Menemen, yaz kızartmaları, közlenmiş kapya biber, bamya, taze fasulye ve kaldirek yapıyordum. Bu sene konserve de yapmadım :olamaz:

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/resimli-buzdolabi-ve-dondurucu-hazirliklarimiz.839862/
Benim bunla ilgili konum var canim:KK66:
Abla konserve şakşuka da konuluyormuş... annem de kırmızı biber közler konservesini yapar çok güzel sosluklar yapar ben istemedim bu yaz. Çocuk olunca gerçekten işe yarıyor yazın hemen kendime küçük derin dondurucu alacağım. Saydıklarının hepsinden koyacağım. Ekstra mantım sarmam ve içli köftem de olur
Bu yaz ben de domates biber patlican kizartip konserve yaptim bayildik:KK68:
Basta domates konservesi yapiyoruz bibersiz yapiyorum ben.
Fasulye hem konserve, hem de domatesli sekilde buzluga atiyorum.
Barbunya bezelye atiyorum. Yaprak bezelye atiyorum annem gonderiyor. Karalahana atiyorum annem gonderince.
Patlicani bazen karniyariklik atiyorum.
Koz patlican, koz kirmizi biber atiyorum.
Ayrica cigden biber de atiyorum hem yesil hem kirmizi, bunu sadece kizartma yaparken kullaniyorum baya is goruyor.
Dolmalik biber atiyorum.
Misir atiyorum.
Bir cok sebzeyi firsat buldukca ne yapacaksam ona gore ayarlayip atiyorum ben.
Maydonoz ve dereotunu da firsat bulursam ya kurutuyorum, ya yikayip dograyip atiyorum buzlaga, pratiklik acisindan.
Kisinda ucuzken bol bol limon portakal al dilimleyip at buzluga, limonata icin muthis.
Bamya uyguna bulunca 4 5 posetlik alip atiyorum.
Yani yazdan buzlugu dolduruyorum. Kistanda kis sebzelerini koyabildigim kadar koyuyorum yaz icin.
Ayrica kuru dolmalik malzemeler vs oluyor yazdan yaptigimiz ya da aldigimiz. Eriste yaptim bu sene bolca sebzeli rengarenk.
Simdilik bunlar geldi aklima, gelirse yazarim:confused:
Baya is goruyor bu sekilde buzlugu aktif kullaninca.

-Aklima geldi, visne koyuyorum bir de yazin. Cok guzel oluyor meyve suyu icin. Yazdan kahvaltilik sosta yaptim bu sene 5 6 kavanoz.
Ayrica cocuklar icin bence sen yazin seftali ve kayisi nektarı hazirlayabilirsin erikten de yapabilirsin acayip iyi olur senin icin.
Ben kati icecekleri ve kompostolari yazin yapiyorum kista iciyoruz.bu yaz 70 sise yaptim:KK45:
Yalnız kırmızı örtü kullanan çok oldu ama herkesi 1.yapmıyor kırmızı örtü:skandal:
Ortak özellik kaynananın hediye etmesi örtüyü :skandal:
Benim anam hediye etti bi kere:63:
buralara uğramayalı neler olmuş neler:bicak:
İveet birinci oluyorum galiba:rolleyes:

Buzluk kullanmiyor musun sen canim, bir de o firinini tamir ettir artik esine.:confused:
En azindan firina atardin patatesi diyetlik olurdu:KK70:
Küçücük nofrost buzdolabim var ona da çok şey almıyor derin dondurucu alacaktım E Evvab biliyor muahbbet hala taksit aliyoruz aldığımıaldığımız kişiden lanet biri çıktı

• Haşlanmış nohut
  • Haşlanmış barbunya
  • Börülce
  • Taze fasulye
  • Közlenmiş kapya
  • Vişne
  • Bütün kapya ve dolmalık biber
  • Yemeklik köfte (minik)
  • Et suyu
  • Kiyma/et
  • Mantı
  • Nane/maydonoz/dereotu
Konserve; menemen,domates sosu, turşular, kahvaltılık.

Back