Hazır yiyeceklerle misafir ağırlayanlar fikir lazım

bimden börek alın, pastahaneden kuru pasta birde bimde köz biber köz patlıcan oluyor onlardan salata yapın oldu bitti

benim evime gelenlerin karşılaştığı manzara.
arada ev yapımı kek olayına da giriyorum ama haberli misafire :)

ya tamamen benim ağırkanlılığım artık hızlandırmam lazım kendimi, hele bi de küçük kızım var ki küçükhanım da yavaşlatıyor beni
yemek yaparken tutuyor elimden odasına götürüyor neymiş onunla oynayacakmışım aşkım benim yaaa :)
bu arada konu sahibi ben değilim karışmasın ben sadece bu kadar pratik olabilmenize hayranlığımı dile getirmek için size yazdım :)

Eğer her şey bitirip, diğerine öyle geçiyorsanız elbette bu süre uzar gider.
Yeşillikleri sirkeli suya koyup, 20 dakika unutacaksınız.
Kek için gerekli malzemeleri çıkarın, oda sıcaklığına gelsin.
Böreğin iç malzemesini ki sadece peynir yeterli, çatalla bir kaba eziverceksiniz, sütle yumurtayı karıştırmak zaten 2 dakika.
Yufka kesmek diye bir şey yok, tepsi böreğinde tek yufka tepsiye açılır.
Diğeri içine parça parça konur, üzerine sütlü harç ve peynir.
Üzerine bir yufka daha ve kenarda sarkanlar üzerine kapanır, bitti gitti.
Yani börek yapımı gerçekten basittir ama mesele ince ince yapmamak.
Böreği fırına atınca hop kek zamanı, o da bitince zaten dinlenmiş olan yeşillikler 2 kere daha sudan geçirip doğrama aşamasında.
Bu sırada böreğiniz pişmiş ve kekiniz de pişmek üzere olur.
Ama eğer bunların hepsini bitirp, sırayla birbirine geçmeye çalışırsanız, o iş uzar da gider.

Ben de tam onu dicektim.bu mesajları okuyana kadar açın bir müzik koyun bebeği yanınıza ohoooo şimdiye bir kek cirpmistin8z.sut yoksa yoğurtla yapın o da yoksa suyla yapın. Ama hiç değilse bir kek olsun sizin yaptığınız.

Esin meyve çerez alsın kestane alsın çayın yanına.milfoyede peynir koyun.bir de patates salatası yapın tamam iste.yada bunlari da yapamazsaniz pastane pogacasi alin.ama bir cesit siz yapin hic olmaxsa.

burayi okumayın zaman kaybı burası şu an.

esinin arkadasi nasil karaktersiz bir insanmis ben esin yerine olsam hic muhatap olmazdim

Pardon, dikkat etmemişim isime.
Teşekkür ederim ama ben de olukça ağırkanlıyımdır, incik cincik uğraşırım ama yine de 1 saatte bu saydıklarım yapılıyor, inanın.
Ayrıca 2 saatte sadece yaptığım börekler de mevcut ama bu söylediklerimiz burda en pratik, el emeği gerektirmeyenler.
Öyle karışık tariflere zaman kısıtlı olduğunda hiç gerek yok, en basiti en lezzetlisidir her zaman.

bim in dondurulmuş pastaları her zaman evimde bulunur özellikle çikolatalı pasta olanı
dondurulmuş kol böreği de fena değil

bim deki kurabiyeler güzel. yaşpasta sıda çok güzel. tavsiye ederim. birde milföyden börek oldu bitti

lahmacun tursu yesillik limon ve cay oh mis

aslında ince ince uğraşmasam benim de çok bi vaktimi almaz, tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim :)

Bir değişik öneride benden gelsin.Aç bile gelseler doyurucu.Fırında kumpir Biraz büyük boy patates al birkaç tane.Bimden mısır konsevesi,salatalık turşusu,tereyağ,kaşar al.Patatesleri bütün olarak yıka ,çamuru gitsin.Bütün olarak patatesleri fırına koy.Aldıklarını da kaselere koy.Fırından çıkınca ortasından yarıp,tereyağ,rende kaşar peyniri,mısır konseve ,küçük doğranmış turşu koy.Onlar geldikten sonra hoşbeş edene kadar yine pişer. Başka alternatif olarak kestanede fırında güzel oluyor.Islak kek te yapabilirsin.Hazır şeyleri laf edebilirler

a101 ve bimin tatlılarını böreklerini hiç almadım, o kadar çok övülmüşki hemen gidip hepsini alasım var

ayy ağzım sulandı

aynen öle oluyor ama bu söledikleriniz beceri meselesi görümcem ve annem böleler hep imrenmişimdir onlara ben yapamıyorum yapamamda mutfağa dinamit koymuş gibi olur.

a101 de sıgara böreği var tepsi böreği var bimdede aynı sekılde amerıkan salatası var biminki cok lezettli cok ağirlamısımdır bu şekılde misafir

hazır keki elde ufalıyorsunuz içine yarım paket hazır krema koyuyorsun..hamur gibi yapıp elinde minik toplar haline getiriyosun..erimiş çiklataya batır kürdana tak enfes oluyor.

Dankek'e koptum şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…