- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi ymnmhmtbsr
-
Gel canım, başımın üstün de yerin var. Ama burada benden daha hamaratlılar var. Onlara git sen..Size misafirliğe gelebilir miyim
Benim habersiz misafir menüm:
Mado'dan su böreği, baklava, pasta
Şarküteriden yaprak sarma, kısır
Yeter
Gönlümüz zengin olsun be canım . Önemli olan izzeti ikramGel canım, başımın üstün de yerin var. Ama burada benden daha hamaratlılar var. Onlara git sen..
Kısırlar, sarmalar, salatalar.. Benim ki çok hafif kaldı..
gerçekten mi yaaa?
ben sadece bi breği bi saatte yaparım, valla bravo ya pratik kadınlara hayranım her zaman
Tabi öyle. Hatta yapacak vakti yoksa hiçbişey yapmasada olur. Hic kimsede bişey beklemez zaten. Ama bi kek yapmak çok vakit alacak bişey değil. Senin gibi düşünecek olursak ta kimseye gidip gelmeyelim. Iyice yabancılaştık yahu.
Ne kadar yağ? Kulak memesi kıvamında da un mu
ne durumda olursam olayım en kötü bi kek çıkarmak isterim misafirime çayın yanına ama pratik değilim hiçKeki çırpıp fırına atmak 15 dakika.
Börek zaten tepsi böreği, yufkayı dizip içine peynir harcı, hop bir yufka daha tamam.
Bu da ortalama 20 dakika desek, kısırdan vazgeçip patates salatası ya da normal bir yeşillikli salata yapsanız 20 dakika da o, tamamdır.
Sarmalı börekler, minik minik uğraştırıcı şeyler zaman alır.
Diğerleri hemen olur.
Bir de ben çok sıkıştığımda marketlerden barbunya pilaki alırım 2 3 konserve, onları kaseler içinde üzerini süsleyerek veririm zeytinyağlı yerine.
O da aklınızda bulunsun.
Ya da ev yapımı gibi olan şeyleri almaya özen gösterin derim, ayıp olmasın misafirinize.
Keki çırpıp fırına atmak 15 dakika.
Börek zaten tepsi böreği, yufkayı dizip içine peynir harcı, hop bir yufka daha tamam.
Bu da ortalama 20 dakika desek, kısırdan vazgeçip patates salatası ya da normal bir yeşillikli salata yapsanız 20 dakika da o, tamamdır.
Sarmalı börekler, minik minik uğraştırıcı şeyler zaman alır.
Diğerleri hemen olur.
Bir de ben çok sıkıştığımda marketlerden barbunya pilaki alırım 2 3 konserve, onları kaseler içinde üzerini süsleyerek veririm zeytinyağlı yerine.
O da aklınızda bulunsun.
Ya da ev yapımı gibi olan şeyleri almaya özen gösterin derim, ayıp olmasın misafirinize.
Benim eşimin arkadaşı çat kapı bize misafirliğe geldi..Aksama size acil misafir olabilir miyim?
Bu arada acil misafire en kolay tarifim su,
1 pk krem santi
Sivi yag
Un
Hamur yap sekillendir at firina. 15 dkda pisiyor. Cok guzel kurabiye oluyor.
Bimin hazır kajlkaolu kekini ufala. Icine nutella koy hamur yap, yuvarla hindistan cevizine batir. Kek topları yap.
Hazir garniturden amerikan salata ya da rus salatasi.
Ben hazir börek isine girme diyorum. Guzel olmuyor bana kalirsa.
Aa ben sizi çalışıyorsunuz sandım. Evdeyseniz eğer ayıp olur hazırlar. Netten çok pratik bir kaç tarif bulup hazırlarsanız daha şık olur
Üzüldüm durumunuza.ne durumda olursam olayım en kötü bi kek çıkarmak isterim misafirime çayın yanına ama pratik değilim hiç
ben çok uğraşıyorum kırk saat kek çırpıyorum
kırk saat peynir rendeliyorum börek için derken bu dediklerini en iyi ihtimalle 2 saatte yapabiliyorum
Benim eşimin arkadaşı çat kapı bize misafirliğe geldi..
Bende ayıp olmasın diye, sizin de bahsettiğiniz kurabiyelerden yaptım. Burada öğrenmiştim. Krem şantili kurabiye..
Bir tepsi sade ve kakolu olmak üzere hazırladım. Evde de olanlardan kuruyemiş ve bisküvi ikram ettim..
Çayın öncesin de de türk kahvesi yapmıştım. Burada adet öyle.. Çayın peşinden de meyve ikram etmiştim.
Eşimin o çok mükemmel arkadaşı, benim arkamdan penolope hizmet etmeye çalıştı ama beceremedi demiş..
O kadar çok üzüldüm ki.. Eşime de dedim, bir daha bu arkadaşını evim de görmek istemiyorum. Sen çok seviyorsan, dışarı da görüşün dedim..
İnsanlar çok nankör.. Bence fazla da abartmamak lazım..
Bizde bu hafta aynisini yasadik ev gormege gittik tatlimiz falan bi baktik cay tabagindan biraz buyuk tabakta bir dilim dankek ve hazir tuzlu kurabiyebir keresinde haber vererek eşimin arkadaşına gidecektik,açtımorda nasıl olsa ikram mikram vardır diye düşündüm,gittik bi tabağın içinde kuru kuru pastane kurabiyeleri vardı o an yıkıldım en azından börek mörek patates salatası ne bileyim bu gibi bişey olurdu o kuru kuru pastaların yanında,ama yoktu zor bi gündü eve gelince tost yapıp yemiştik eşimle ,o günü hiç unutmam aklıma geldi paylaşmak istedim
Yok canım mis gibi kurabiyenin ne laneti olacak..Aaa ne terbiyesiz insanmis o be.
Benim de bu tarifi yaptigim insanlarla aram hep bozuldu sonragicik oluyorum
Lanetli midir nedir
Markette harcadığımız Zaman'da yapılacak o kadar çok tarif varki. Tabi malzeme olmak şartıyla. Ben hep tedarikiyim. Pasta kremasıdır ıvır zıvır bulunduruyorum evde. Ani misafir gelince pratik oluyor. Tabi benim tatlı krizlerim ani misafirden daha çokYalniz dusununce hakikaten ev hanimiysa hazir seylerle agirlamasi pek hos olmaz.
Pratik tarifler iyidir.
bu kurabiyeyi hemen deneyesim geldiInternette 1 sb koyuyorlar ama ben 3/4 su bardağı kadar koyuyorum. Yeterli geliyor.
Kulak memesi kivami evet.
Canim cekti resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?