Hazır yiyeceklerle misafir ağırlayanlar fikir lazım

ben eve gidince hazır keki ufalayıp nutellayla hamur gibi yapıp hindistan cevizine batırıp yiycem o kaldı aklım da onu yaparım bak bim den benim en çok aldığım ve başka bi yerde asla aynı lezzeti bulamadığım şey kazadibi tatlısıdır bayılırmm akşam eve giderkene alicimmm

Bence kafanda hazır bir menü olsun, aniden gelen misafirler için.

Börek
Dr oetker kek
Havuç kereviz veya patates salatası
Bir de yanına tatlı gibi.

Ne yapacağım derdi de olmuyor.

İst un bir ucundan diğer ucuna yeni evlenen arkadaşımıza gitmiştik,4 kişi. Biri de hamile.

Kız nescafe yaptı, sonra da yanına ynımozda bir paket biskremi açıp pay etti.

Hiç yapamıyorsan bir su böreği bir sütlü nuriye al yahu.. Bu ne :))

Haha üstüne yumurta sarısı sürülmez ama değil mi?

Bence olmaz.

Bimin oyle bir reyonu mu var?
Allahik lutfen olsun.

Superfresh borekleri cok kisi onermis ama ben bi kere ispanakli bir kere de patatesli mini boreklerinden aldim hic güzel olmadi kupkuru lezzetsiz geldi bana. Milfoyu tercih ederim
Tokananin sigara boregi ve pacanga boregini seviyorum hazirlardan. Bi de normalde su boregini cok da sevmedigim halde a101 de satilan isitilarak yenen bi su boregi var onu begendim.

o hatayı bi kere de ben yaptım kısıtlı zaman diye güzeldir dedim gittim aldım o superfreslerden ayyy nasıl kötüydü yaa utandım valla

Bence olmaz.

Bimin oyle bir reyonu mu var?
Allahik lutfen olsun.
Var ya olmaz mı tazecik salatalıklar , temizlenmiş hepsi süper. Bi de bim in manda yoğurdunu deneyin muhteşem
Ben bi de tatbak ın ürünlerine bayılıyorum, kilosu 5 liraya tulumba tatlısı var mesela çok lezzetli, tiramisusu çok güzel, su böreği o da çok ucuz ve çok lezzetli, bi de ev mantısı var 10 liraydı sanırım paketi ama yediğim ev mantısına en yakın mantı, minik eklerleri de çok güzel

Ucuzz etin yahnisi diye bi soz var bilmem bilirmisiniz ama 10 liraya manti 5 liraya tulumbami olur zaten sekerin kilosu 5 tl hani iscilik hani obur malzemeler.onlar hep misir suruplu sagliksiz seyler yapmayin bunu kendinize.

iyi ki bim varmış yahu
Ben neden bir şey bulamıyordum acaba :)
Bu arada o dondurulmuş börekleri gerçekten lezzetli bulanlar varmış
Bana garip bir şey yiyormuşum gibi geliyor ,börek değil ama ,değişik yemesem daha iyi bir şey gibi ...
İyi bir pastaneden su böreği,browni,ekler,ve makarna salatasını mantıklı buldum ..
Belki şarküteriden de sarma ..

Küçük çocuğu olupta hem temizlk yapıp hemde yiyecek bişiler yapmk kolay değil. He çocuğun usludur otutturursun bi yere oyalanırsa kendi kendine ne ala. Ama mız mız bi çocuksa hem temizlk hem atıştırmalık zor iş gerçkten. Al kurabiye ne olacak. Senin çocuğun olduğunu biliyor sonuçta ayıplamaması lazım. Bide çerezde al kalabalık görünsün.

Sebzeli krebin tarifi lutfennnnn... Patates koftesini biliyorum. Yapmisligim var..

O ıslak kurabiyenin tarifinide istiyorum bacimmm....lutfennnnn...

O ıslak kurabiyenin tarifinide istiyorum bacimmm....lutfennnnn...

tabi ki :)
Islak kurabiye: Yarım paket yumuşak margarin,yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 kahve fincanı şeker, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kakao, aldığı kadar un bunlarla kurabiyeyi hazırlayıp önceden ısıtılmş fırında pişiriyoruz.
çıktığnda 1,5 bardak soğuk süt 1 bardak şeker Şeker eriyene kdr karıştırıp fırından çıkan kurabiyeleri süte batırıp kalan harcı üzerinde gezdiriyosun. üstünü hindistancevizine bulayıp çıkarıyoruz

ben bu tarifle yapıyorum ama şerbetini suyla şekeri kaynatarak normal şerbet olarak yapanlar da var, ben sütlü halini daha çok beğeniyorum :)

tesekkur ederim ..pelinim...ben bunu yaparım topigime atarim senide etiketlerim.

Ayyyy bende bir kere kaç gün önceden haber verdim bebek görmeye inaninki evde tam 3 kadın var görünce kv üstte gelin alt katta tabi hep beraber oturduk kahve yapmaya bi gittiler yarım saat kahve geldi çay koymaya gittiler bir saat bayıldık beklemekten bende sandım ki anam neler gelsek önümüze doldurdular bi de geldi ne görelim sadece kuru pasta ve hazır tabi biz şok olduk o günden sonra hep buzlukta önceden yaptığım şeyler vardır çay kapı gelene bile bi kek cirparim yada kısır yada patatesleri yıkayıp ikiye bölüp üzerine biraz yağ tuz karabiber kimyon döküp atıyorum fırına biz otururken tamam ustude kızarıyor nar gibi kime koysam nasıl yaptın diye sorar

Sebzeli krebin tarifi lutfennnnn... Patates koftesini biliyorum. Yapmisligim var..
1 yumurta
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
her krep için bir yemek kaşığı sıvı yağ
içine koyacağın sebze sana kalmış ben havuç,pırasa,ıspanak,maydonoz herhangi birini kullanıyorum
bütün malzemeleri çırp kıvamını alana kadar bır bardak cıvarı su eklıyorum
ıyıcı çırptıktan sonra kızdırılmış tavada pişiriyorum

Bu arada kek suyla çok yumuşak oluyo. Bn çoğunlukla süt ve yoğurt yerine su kullanıyorum. Mşl kekim kabarırda hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…