• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hazır yiyeceklerle misafir ağırlayanlar fikir lazım

Aa ben sizi çalışıyorsunuz sandım. Evdeyseniz eğer ayıp olur hazırlar. Netten çok pratik bir kaç tarif bulup hazırlarsanız daha şık olur ;)

Tabi öyle. Hatta yapacak vakti yoksa hiçbişey yapmasada olur. Hic kimsede bişey beklemez zaten. Ama bi kek yapmak çok vakit alacak bişey değil. Senin gibi düşünecek olursak ta kimseye gidip gelmeyelim. Iyice yabancılaştık yahu.

Hayır o anlamda söylemedim :)
Yani bozulma, karsıda ki insan mecbur kalmış olabilir demek istiyorum.
Ki ben dondurulmuş ürünlere karsı bir insan olarak ikram edilse de yemiyorum zaten,
saglıksız buluyorum. ama neden bana hazır ürün ikram edildi diyede yadırgamam.
Yani pastanelerde su börekleri var, sarmalar var,
kurabiye gibi şeyler olabilir.

Keki çırpıp fırına atmak 15 dakika.
Börek zaten tepsi böreği, yufkayı dizip içine peynir harcı, hop bir yufka daha tamam.
Bu da ortalama 20 dakika desek, kısırdan vazgeçip patates salatası ya da normal bir yeşillikli salata yapsanız 20 dakika da o, tamamdır.
Sarmalı börekler, minik minik uğraştırıcı şeyler zaman alır.
Diğerleri hemen olur.
Bir de ben çok sıkıştığımda marketlerden barbunya pilaki alırım 2 3 konserve, onları kaseler içinde üzerini süsleyerek veririm zeytinyağlı yerine.
O da aklınızda bulunsun.
Ya da ev yapımı gibi olan şeyleri almaya özen gösterin derim, ayıp olmasın misafirinize.
ne durumda olursam olayım en kötü bi kek çıkarmak isterim misafirime çayın yanına ama pratik değilim hiç
ben çok uğraşıyorum kırk saat kek çırpıyorum
kırk saat peynir rendeliyorum börek için derken bu dediklerini en iyi ihtimalle 2 saatte yapabiliyorum
aaaa bi de küçük kızım var ne zaman onu bırakıp yemek vs yapmaya kalksam elimden tutup içeri götürmeye çalışıyor :) onunla oynayacakmışım :)
ehhh bu da işimi uzatıyor biraz sanırım

Keki çırpıp fırına atmak 15 dakika.
Börek zaten tepsi böreği, yufkayı dizip içine peynir harcı, hop bir yufka daha tamam.
Bu da ortalama 20 dakika desek, kısırdan vazgeçip patates salatası ya da normal bir yeşillikli salata yapsanız 20 dakika da o, tamamdır.
Sarmalı börekler, minik minik uğraştırıcı şeyler zaman alır.
Diğerleri hemen olur.
Bir de ben çok sıkıştığımda marketlerden barbunya pilaki alırım 2 3 konserve, onları kaseler içinde üzerini süsleyerek veririm zeytinyağlı yerine.
O da aklınızda bulunsun.
Ya da ev yapımı gibi olan şeyleri almaya özen gösterin derim, ayıp olmasın misafirinize.

ayakta alkışlıyorum sizi.kısırn yeşilliğini yıkmak bana göre 20 dk.böreğin içini hazırlayıp yufkaları kesip tepsiye dizmek 30 dk hadi kekte 15 dk de kısırn yapamkata 20 dk ee tezgah haşat tabi toplamak 1 saat ahanda 2,5 saat gitti üstelik hızlıyımdır diyordum kendime şimdi tekrar düşüneceğim:KK70:

şu an yiyorum :KK48: bimin yaşam markalı tuzlu kurabiyesi inanılmaz lezzetli ağızda dağılıyor. diğer kurabiyeleri de çok lezzetli.Bimin kurabiyelerini rahatlıkla alabilirsin. Sağlık açısından tabi evde yapmak lazım ama çocuklu anneler ve misafirler için birebirEn Büyük KK

Aksama size acil misafir olabilir miyim?

Bu arada acil misafire en kolay tarifim su,

1 pk krem santi
Sivi yag
Un

Hamur yap sekillendir at firina. 15 dkda pisiyor. Cok guzel kurabiye oluyor.

Bimin hazır kajlkaolu kekini ufala. Icine nutella koy hamur yap, yuvarla hindistan cevizine batir. Kek topları yap.

Hazir garniturden amerikan salata ya da rus salatasi.

Ben hazir börek isine girme diyorum. Guzel olmuyor bana kalirsa.
Benim eşimin arkadaşı çat kapı bize misafirliğe geldi..
Bende ayıp olmasın diye, sizin de bahsettiğiniz kurabiyelerden yaptım. Burada öğrenmiştim. Krem şantili kurabiye..
Bir tepsi sade ve kakolu olmak üzere hazırladım. Evde de olanlardan kuruyemiş ve bisküvi ikram ettim..
Çayın öncesin de de türk kahvesi yapmıştım. Burada adet öyle.. Çayın peşinden de meyve ikram etmiştim.
Eşimin o çok mükemmel arkadaşı, benim arkamdan penolope hizmet etmeye çalıştı ama beceremedi demiş..
O kadar çok üzüldüm ki.. Eşime de dedim, bir daha bu arkadaşını evim de görmek istemiyorum. Sen çok seviyorsan, dışarı da görüşün dedim..
İnsanlar çok nankör.. Bence fazla da abartmamak lazım..

ne durumda olursam olayım en kötü bi kek çıkarmak isterim misafirime çayın yanına ama pratik değilim hiç
ben çok uğraşıyorum kırk saat kek çırpıyorum
kırk saat peynir rendeliyorum börek için derken bu dediklerini en iyi ihtimalle 2 saatte yapabiliyorum
Üzüldüm durumunuza.
O zaman ev yapımı olan hazırlardan almaktan başka çare yok.
Gidip su böreği falan almayın, belli olmasın en azından.
Superfreshin, bim in tepsi börekleri var.
Yedim daha önce birkaç yerde, güzel oluyor.
Ondan alıverin.
Simitçilere gidip kurabiye alırsanız, onlar günlük yaptığı için hem ev yapımı tadında oluyor hem de pastane işi gibi süslü püslü olmuyor, bir paket de kurabiye.
Salata da artık size kalmış, ya patates salatası gibi kolay bir şey ya da meksika fasulyesi alıp içine yeşil soğan maydonoz doğrayıp kendiniz hazırlayacaksınız.
3 çeşit sizi zaten kurtarır, gelen de illa ki bir şey getirir.

Benim eşimin arkadaşı çat kapı bize misafirliğe geldi..
Bende ayıp olmasın diye, sizin de bahsettiğiniz kurabiyelerden yaptım. Burada öğrenmiştim. Krem şantili kurabiye..
Bir tepsi sade ve kakolu olmak üzere hazırladım. Evde de olanlardan kuruyemiş ve bisküvi ikram ettim..
Çayın öncesin de de türk kahvesi yapmıştım. Burada adet öyle.. Çayın peşinden de meyve ikram etmiştim.
Eşimin o çok mükemmel arkadaşı, benim arkamdan penolope hizmet etmeye çalıştı ama beceremedi demiş..
O kadar çok üzüldüm ki.. Eşime de dedim, bir daha bu arkadaşını evim de görmek istemiyorum. Sen çok seviyorsan, dışarı da görüşün dedim..
İnsanlar çok nankör.. Bence fazla da abartmamak lazım..

Aaa ne terbiyesiz insanmis o be.
Benim de bu tarifi yaptigim insanlarla aram hep bozuldu sonra :D gicik oluyorum :D
Lanetli midir nedir :D

bir keresinde haber vererek eşimin arkadaşına gidecektik,açtım :kk77:orda nasıl olsa ikram mikram vardır diye düşündüm,gittik bi tabağın içinde kuru kuru pastane kurabiyeleri vardı o an yıkıldım:KK61:en azından börek mörek patates salatası ne bileyim bu gibi bişey olurdu o kuru kuru pastaların yanında,ama yoktu:KK43: zor bi gündü eve gelince tost yapıp yemiştik eşimle:KK19:,o günü hiç unutmam aklıma geldi paylaşmak istedimHoppa
Bizde bu hafta aynisini yasadik ev gormege gittik tatlimiz falan bi baktik cay tabagindan biraz buyuk tabakta bir dilim dankek ve hazir tuzlu kurabiye :KK53:

Konu sahibi size gelincede yanlis anlamayin ama burda vakit kaybi yapiyosunuz suan 10 dakikada bi kek cirpmistiniz bile :KK66: ymnmhmtbsr ymnmhmtbsr

Yalniz dusununce hakikaten ev hanimiysa hazir seylerle agirlamasi pek hos olmaz.
Pratik tarifler iyidir.
Markette harcadığımız Zaman'da yapılacak o kadar çok tarif varki. Tabi malzeme olmak şartıyla. Ben hep tedarikiyim. Pasta kremasıdır ıvır zıvır bulunduruyorum evde. Ani misafir gelince pratik oluyor. Tabi benim tatlı krizlerim ani misafirden daha çok :KK53:

Back
X