- 3 Mayıs 2009
- 6.508
- 3.352
- 398
- Konu Sahibi ymnmhmtbsr
bimden börek alın, pastahaneden kuru pasta birde bimde köz biber köz patlıcan oluyor onlardan salata yapın oldu bitti
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizde bu hafta aynisini yasadik ev gormege gittik tatlimiz falan bi baktik cay tabagindan biraz buyuk tabakta bir dilim dankek ve hazir tuzlu kurabiye
Konu sahibi size gelincede yanlis anlamayin ama burda vakit kaybi yapiyosunuz suan 10 dakikada bi kek cirpmistiniz bile![]()
ymnmhmtbsr
ya tamamen benim ağırkanlılığım artık hızlandırmam lazım kendimi, hele bi de küçük kızım var ki küçükhanım da yavaşlatıyor beniÜzüldüm durumunuza.
O zaman ev yapımı olan hazırlardan almaktan başka çare yok.
Gidip su böreği falan almayın, belli olmasın en azından.
Superfreshin, bim in tepsi börekleri var.
Yedim daha önce birkaç yerde, güzel oluyor.
Ondan alıverin.
Simitçilere gidip kurabiye alırsanız, onlar günlük yaptığı için hem ev yapımı tadında oluyor hem de pastane işi gibi süslü püslü olmuyor, bir paket de kurabiye.
Salata da artık size kalmış, ya patates salatası gibi kolay bir şey ya da meksika fasulyesi alıp içine yeşil soğan maydonoz doğrayıp kendiniz hazırlayacaksınız.
3 çeşit sizi zaten kurtarır, gelen de illa ki bir şey getirir.
Eğer her şey bitirip, diğerine öyle geçiyorsanız elbette bu süre uzar gider.ayakta alkışlıyorum sizi.kısırn yeşilliğini yıkmak bana göre 20 dk.böreğin içini hazırlayıp yufkaları kesip tepsiye dizmek 30 dk hadi kekte 15 dk de kısırn yapamkata 20 dk ee tezgah haşat tabi toplamak 1 saat ahanda 2,5 saat gitti üstelik hızlıyımdır diyordum kendime şimdi tekrar düşüneceğim![]()
benim evime gelenlerin karşılaştığı manzara.
arada ev yapımı kek olayına da giriyorum ama haberli misafire :)
Bizde bu hafta aynisini yasadik ev gormege gittik tatlimiz falan bi baktik cay tabagindan biraz buyuk tabakta bir dilim dankek ve hazir tuzlu kurabiye
Konu sahibi size gelincede yanlis anlamayin ama burda vakit kaybi yapiyosunuz suan 10 dakikada bi kek cirpmistiniz bile![]()
ymnmhmtbsr
esinin arkadasi nasil karaktersiz bir insanmis ben esin yerine olsam hic muhatap olmazdimBenim eşimin arkadaşı çat kapı bize misafirliğe geldi..
Bende ayıp olmasın diye, sizin de bahsettiğiniz kurabiyelerden yaptım. Burada öğrenmiştim. Krem şantili kurabiye..
Bir tepsi sade ve kakolu olmak üzere hazırladım. Evde de olanlardan kuruyemiş ve bisküvi ikram ettim..
Çayın öncesin de de türk kahvesi yapmıştım. Burada adet öyle.. Çayın peşinden de meyve ikram etmiştim.
Eşimin o çok mükemmel arkadaşı, benim arkamdan penolope hizmet etmeye çalıştı ama beceremedi demiş..
O kadar çok üzüldüm ki.. Eşime de dedim, bir daha bu arkadaşını evim de görmek istemiyorum. Sen çok seviyorsan, dışarı da görüşün dedim..
İnsanlar çok nankör.. Bence fazla da abartmamak lazım..
Pardon, dikkat etmemişim isime.ya tamamen benim ağırkanlılığım artık hızlandırmam lazım kendimi, hele bi de küçük kızım var ki küçükhanım da yavaşlatıyor beni
yemek yaparken tutuyor elimden odasına götürüyor neymiş onunla oynayacakmışım aşkım benim yaaa :)
bu arada konu sahibi ben değilim karışmasın ben sadece bu kadar pratik olabilmenize hayranlığımı dile getirmek için size yazdım :)
Pardon, dikkat etmemişim isime.
Teşekkür ederim ama ben de olukça ağırkanlıyımdır, incik cincik uğraşırım ama yine de 1 saatte bu saydıklarım yapılıyor, inanın.
Ayrıca 2 saatte sadece yaptığım börekler de mevcut ama bu söylediklerimiz burda en pratik, el emeği gerektirmeyenler.
Öyle karışık tariflere zaman kısıtlı olduğunda hiç gerek yok, en basiti en lezzetlisidir her zaman.
ayy ağzım sulandıBir değişik öneride benden gelsin.Aç bile gelseler doyurucu.Fırında kumpir Biraz büyük boy patates al birkaç tane.Bimden mısır konsevesi,salatalık turşusu,tereyağ,kaşar al.Patatesleri bütün olarak yıka ,çamuru gitsin.Bütün olarak patatesleri fırına koy.Aldıklarını da kaselere koy.Fırından çıkınca ortasından yarıp,tereyağ,rende kaşar peyniri,mısır konseve ,küçük doğranmış turşu koy.Onlar geldikten sonra hoşbeş edene kadar yine pişer. Başka alternatif olarak kestanede fırında güzel oluyor.Islak kek te yapabilirsin.Hazır şeyleri laf edebilirler
aynen öle oluyor ama bu söledikleriniz beceri meselesi görümcem ve annem böleler hep imrenmişimdir onlara ben yapamıyorum yapamamda mutfağa dinamit koymuş gibi olur.Eğer her şey bitirip, diğerine öyle geçiyorsanız elbette bu süre uzar gider.
Yeşillikleri sirkeli suya koyup, 20 dakika unutacaksınız.
Kek için gerekli malzemeleri çıkarın, oda sıcaklığına gelsin.
Böreğin iç malzemesini ki sadece peynir yeterli, çatalla bir kaba eziverceksiniz, sütle yumurtayı karıştırmak zaten 2 dakika.
Yufka kesmek diye bir şey yok, tepsi böreğinde tek yufka tepsiye açılır.
Diğeri içine parça parça konur, üzerine sütlü harç ve peynir.
Üzerine bir yufka daha ve kenarda sarkanlar üzerine kapanır, bitti gitti.
Yani börek yapımı gerçekten basittir ama mesele ince ince yapmamak.
Böreği fırına atınca hop kek zamanı, o da bitince zaten dinlenmiş olan yeşillikler 2 kere daha sudan geçirip doğrama aşamasında.
Bu sırada böreğiniz pişmiş ve kekiniz de pişmek üzere olur.
Ama eğer bunların hepsini bitirp, sırayla birbirine geçmeye çalışırsanız, o iş uzar da gider.
Menuye baakBim'i falan bilmem. Aslı börekten su böreği yaprak sarma alırım. Cokta güzel tadı. fırından galeta al. Pastaneden de kuru pasta yada pasta. Sonra bide meyve. Bitti gitti
ymnmhmtbsr