bu nedenle petaya güven çok azaldı malesef....
arkadaşlar rossmann diye bir markadan haberi olan var mı eğer yazıldıysa kusura bakmayın hakkında şöyle bişi buldum
Rossmann ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesiyle ilgili olarak özetle aşağıdaki hususlara değiniyor:
1. Bütün ürünlerin formülleri ve insan vücuduna toleransları gönüllü bireyler üzerinde bilimsel test laboratuvarları aracılığıyla dermatolojik olarak test edilmiştir. Bununla birlikte mikrobiyolojik kararlıklık testleri de uygulanmaktadır.
2. Rossmann alternatif testleri desteklemektedir.
3. Hali hazırdaki yasal duruma göre 01.07.1998 tarihinden beri kişisel bakım ürünlerinin gelişimi için hayvanlar üzerinde uygulanan testlere izin verilmiyor.
4. Aynı yasak makyaj ürünleri için 1986'dan beri geçerli.
5. 1989'dan beri Almanya'nın hiçbir yerinde kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesine izin verilmiyor.
6. Ancak aynı mevzuat yeni geliştirilen kozmetik ürünlerin tüketiciyi korumak adına hayvanlar üzerinde test edilmesi gerektiğini ima ediyor. (Veya alternatif yöntemlerle).
7. Buna rağmen hiçbir Rossmann kozmetik ve bakım ürünleri hayvan testleri uygulamamaktadır.
8. Hayvanlar üzerinde test etmemek için her zaman onaylı malzemeler kullanılmaktadır.
9. Ancak toksikolojik konularda alternatif test yöntemleri yoktur
kullanabilir miyiz acaba uygun mudur bir sürü ürünü var ayrıca babekin bir sabununu buldum bademli sabun çok güzel duruyordu alıcaktım alamadım emin olayım dedim önce deneyci değildi dimi türk malı yazıyor üstünde ama tavşansızdı
ben de şöyle bişi buldum
Hayvanlar üzerinde test edilmeyen ve vegan ürünler
Hayvanlar üzerinde test edilmeyen ve vegan ürünler için Türkiye'ye 2009'da yatırım yapma kararı alan Alman mağaza zinciri Rossmann Alman ürünleri hakkında geniş bilgi veriyor. Türkiye'nin 6 bölgesinde (Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Gebze, Adana) mağazası olan Rossmann kendi ürünlerinin bir kısmını sertifikalandırmış.
Rossmann ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesiyle ilgili olarak özetle aşağıdaki hususlara değiniyor:
1. Bütün ürünlerin formülleri ve insan vücuduna toleransları gönüllü bireyler üzerinde bilimsel test laboratuvarları aracılığıyla dermatolojik olarak test edilmiştir. Bununla birlikte mikrobiyolojik kararlıklık testleri de uygulanmaktadır.
2. Rossmann alternatif testleri desteklemektedir.
3. Hali hazırdaki yasal duruma göre 01.07.1998 tarihinden beri kişisel bakım ürünlerinin gelişimi için hayvanlar üzerinde uygulanan testlere izin verilmiyor.
4. Aynı yasak makyaj ürünleri için 1986'dan beri geçerli.
5. 1989'dan beri Almanya'nın hiçbir yerinde kozmetik ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmesine izin verilmiyor.
6. Ancak aynı mevzuat yeni geliştirilen kozmetik ürünlerin tüketiciyi korumak adına
hayvanlar üzerinde test edilmesi gerektiğini ima ediyor. (Veya alternatif yöntemlerle).
7. Buna rağmen hiçbir Rossmann kozmetik ve bakım ürünleri hayvan testleri uygulamamaktadır.
8. Hayvanlar üzerinde test etmemek için her zaman onaylı malzemeler kullanılmaktadır.
9.
Ancak toksikolojik konularda alternatif test yöntemleri yoktur. (
https://www.facebook.com/rossmann.gmbh/posts/10150574650843435)
Şu halde Rossmann üreticilerinin hayvanlar üzerinde test uygulamadığı ancak hayvanlar üzerinde test edilmiş ürün malzemeleri kullanmış olabileceklerini söylemek yanlış olmaz.
veganturkiye.blogspot.com dan alıntı
bebak ın acı badem sütlerinde nemlendiricilerinde tavşan var ama ama aşağıda görülen makyaj temizleme mendilinde de tavşan yok..