- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 614
ayni seyi gecen gun dusundum..bize activex test yapiyor diye dusunduren sey turuncu uzerine siyahla yapilmis kare bir logoydu..bu logoda yan yatmis balik ve kokleri belirgin bi agac vardi..hatirlamissinizdir..yani sicanlar uzerinde test edilmistir vs die bi yazi yazdigini hatrlamiyorum ki yazmazlarda zaten die dusunuyorum..ayni bahsettigim bu turuncu logoyu baska bir temzlik urununde daha gordum ama ayni urunde tavsan logosu da vardi..ama hangi urun oldugunu unuttum o kdr cok urune bakiorum ki..not aldiysam bulur yazarim buraya..
Yani o turuncu logo cevreye canlilara zararlidir gibi bi anlam tasiyor sanirim..(arastrmak lazim..) e bazi kimyasal maddelerin de canli yasamina zarar vermesi icin illa test edilmis ilmasi gerekmiyor hani bilinir bunun o sonuclara zaten yol acacagi...o tarz bsy sanirim..
Cepten yazdgm icin cumlelerde bozukluk olabilir..
Bu arada esinin de bunlara dikkat ediyor olmasi cok guzel..watsonsta tras oncesi ve tras sonrasi losyonlari vardi superdrugin almak istersen :)
hmm. biz minik boya baktık acaba o yüzden göremedik demek ki.
pekii allantoin maddesi hakkında ne düşünüyorsunuz. çoğu saç kreminin ve traş losyonlarının içinde var. salyangoz sıvısı imiş sanırım. hücre yenilenmesine hani traş sırasında yüz tahriş olurda krem sürünce o hemen iyileşir ya, işte o madde. laboratuvar koşullarında bu sıvı üretiliyor diye duydum ama kimyagerlere sormak lazım. benim doa'dan aldığım saç kreminde bu madde var :44: bana labda üretiliyor demişti oradaki bey. bilemedim bende :s şimdi hep alkımda salyangoz kardeşler var...hani sadece sümüklerini(mukoz-mukoza? evet) kullansalar tamam. ama merak ediyorum hayvan ölüyor mu kalıyor mu....
bahsettiğim ürün buydu
Canım kök hücreden yapıyorlar insanlar uzerinde denemiyorsa insanların rızasıyla oluyor ve para alıyorlar denek oldukları icinYa ben bu ürünlerin insanlar üzerinde denenmesine de karşıyım.Sonuçta aynı ölümcül etki onlarda da baş gösterir öyle değil mi?Bu durum tam olarak nasıl oluyor,ne olur ne olmaz biri açıklasın.Ne bileyim üzüldüm şimdi o insanları da düşününce.
Bu arada elim için nemlendirici kremim yoktu.bugün dalan'ın zeytinyağlı el kremini aldım.Yine bunun da arkasında tavşan logosu var.Fiyatı da 90 kuruşher yönüyle içime sindi,aldım:)
Canım superdrug markasının yüz yıkama jeli var makyaj icinde kullanıyorum ben guzel temizliyor kalan tortu olursa gözlerimde bebak acı badem sutuyle temizliyorumBugün watsons tan şunları aldım...
Superdrug Bebek Şampuanı (makyaj temizleyici niyetine aldım..makyaj temizlemek için ürün bulamadım)
Superdrug Duş Jeli (çok güzel kokuyor..bunun haricinde yeşili ve moru var..yeşili mis gibi deniz kokuyor, moru lavanta kokuyor, bu ise biraz traş sonrası kolonya gibi kokuyor ama tam olarak değil)
Gratis te Balm ın broşürünü almıştım en arka sayfasında bakın ne yazıyor
Evcil olmayanı temsil etmiyor mu yani bu hayvan? Balm ürünlerinin arkasında tavşan veya ibare yok arkadaşlar ki esas olan da bu... o nedenle ben bu resmi dalga geçiyorlarmış gibi algıladım..Balm ürünleri test yapıyor..(malesef)
Pastele geçenlerde mail attım. Avrupa standartlarına göre kozmetik ürünlerde hayvan testleri yasak ve biz buna uyuyoruz tarzı bir maildi. bende pastel kullanıyorum.
akabinde tavşan amblemini basın ki şeffaflık yaratılsın demiştim. sanırım pasteldi ya da başka marka da olabilir onlarca mail atıyorum, tam hatırlamıyorum ama, böyle bir maile gelen cevap şu şekilde idi; rekabet yönünden haksız rekabete yol açacağından amblem basamıyoruz tarzı bir cevap. şaka gibi :)
nasıl ya? rekabetle ne alakası var ki logonun? saçmalamışlar...
Pastele geçenlerde mail attım. Avrupa standartlarına göre kozmetik ürünlerde hayvan testleri yasak ve biz buna uyuyoruz tarzı bir maildi. bende pastel kullanıyorum.
akabinde tavşan amblemini basın ki şeffaflık yaratılsın demiştim. sanırım pasteldi ya da başka marka da olabilir onlarca mail atıyorum, tam hatırlamıyorum ama, böyle bir maile gelen cevap şu şekilde idi; rekabet yönünden haksız rekabete yol açacağından amblem basamıyoruz tarzı bir cevap. şaka gibi :)
Gördüğümüz gibi kızlar superdrug haricinde watsonsa pek deney yapmayan markalar yok
Gratis bu yönde daha iyi çeşit cok ve getirmeye devam ediyor
Ben Twitter Dan watsonsa yazdım daha cok hayvanlar uzerinde test yapmayan markalar gormek istiyoruz raflarınizda diye sizlerde mail olsun Facebook Twitter Dan baskı yapın
Talep görürlerse getirirler
Bu arada pastel tapıyor mu kızlar
Canım kök hücreden yapıyorlar insanlar uzerinde denemiyorsa insanların rızasıyla oluyor ve para alıyorlar denek oldukları icin
Para icin kendini denek yapanlar var maalesef
Canım superdrug markasının yüz yıkama jeli var makyaj icinde kullanıyorum ben guzel temizliyor kalan tortu olursa gözlerimde bebak acı badem sutuyle temizliyorum
Fiyatı 8 liraydi sanırım superdrug yüz temizleme jelinin
ay tavşan felan görünce sabah sabah içime bir kıpırtı geldi. lakin şu Tayland'da üretilen ürünlere şüpheli bakıyorum. Üretim yerlerine dikkatli bakıyorum.
Essence markasını bilirsiniz. benimde 50 çeşit ürünü var. geçen tesadüf üretim yerlerine baktım. italya, belçika..vs giderken, 3 in 1 concealerı var. ne görüyüm. Çinde üretilmiş. nasıl olur anlamadım. essence çinde üretim yapıyor. ama sitesinde de test yapmadığını iddia ediyor. çin yasalarına göre nasıl üretim yapıyor. çin pazarına açılmadığı sürece test yapmasında bir sakınca yok mu acaba. onu da araştırcam. hani üretim o ülkede olur da ürün pazarında satılmazsa test zorunlu mu..bunu netleştircem.
şimdi tekrar baktım net bir bilgi verebilmek için, linki veremiyorum, yazı da kopyalanamıyor ama açıklamanın bir kısmını yazayım buraya :
karakafesotu kremi
"Karakafesotunda bulunan doğal hücre yenileyici allantoin (salyangozlarda da bulunan bir madde)....... "
pcakirkaya bahsettiğin şampuanın saç uzatma gibi bir etkisi var mı?
bir sürü essence den ürün aldım. essence türkiye sitesinde de ayrıntılı olarak yazıyor. hem tedarikçilerden ürünler üzerinde test etmediklerine dair yazılı belge istiyoruz vs die. yani hem içerikte hem son üründe test etmediklerini sitede beyan etmişler.
mesela aldığım bir ürün de bu. şimdi bu da mı test edilen marka :s
Eki Görüntüle 669142