- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 614
ayni seyi gecen gun dusundum..bize activex test yapiyor diye dusunduren sey turuncu uzerine siyahla yapilmis kare bir logoydu..bu logoda yan yatmis balik ve kokleri belirgin bi agac vardi..hatirlamissinizdir..yani sicanlar uzerinde test edilmistir vs die bi yazi yazdigini hatrlamiyorum ki yazmazlarda zaten die dusunuyorum..ayni bahsettigim bu turuncu logoyu baska bir temzlik urununde daha gordum ama ayni urunde tavsan logosu da vardi..ama hangi urun oldugunu unuttum o kdr cok urune bakiorum ki..not aldiysam bulur yazarim buraya..
Yani o turuncu logo cevreye canlilara zararlidir gibi bi anlam tasiyor sanirim..(arastrmak lazim..) e bazi kimyasal maddelerin de canli yasamina zarar vermesi icin illa test edilmis ilmasi gerekmiyor hani bilinir bunun o sonuclara zaten yol acacagi...o tarz bsy sanirim..
Cepten yazdgm icin cumlelerde bozukluk olabilir..
Bu arada esinin de bunlara dikkat ediyor olmasi cok guzel..watsonsta tras oncesi ve tras sonrasi losyonlari vardi superdrugin almak istersen :)
evet, o logo çevreye zararlı toksik maddeler içerdiği anlamına geliyor. ben toksikoloji dersimizde öğrenmiştim.
hmm. biz minik boya baktık acaba o yüzden göremedik demek ki.
pekii allantoin maddesi hakkında ne düşünüyorsunuz. çoğu saç kreminin ve traş losyonlarının içinde var. salyangoz sıvısı imiş sanırım. hücre yenilenmesine hani traş sırasında yüz tahriş olurda krem sürünce o hemen iyileşir ya, işte o madde. laboratuvar koşullarında bu sıvı üretiliyor diye duydum ama kimyagerlere sormak lazım. benim doa'dan aldığım saç kreminde bu madde var :44: bana labda üretiliyor demişti oradaki bey. bilemedim bende :s şimdi hep alkımda salyangoz kardeşler var...hani sadece sümüklerini(mukoz-mukoza? evet) kullansalar tamam. ama merak ediyorum hayvan ölüyor mu kalıyor mu....
ben bitki sandığının sitesinde gördüğüm üzere, allantoin maddesinin bitkisel olarak da elde edilebildiğini okumuştum. siz de bakabilirsiniz... kremlerin içerik açıklamasında yazıyordu sanırım. tam olarak emin değilim ama doğru olabilir. çünkü bir madde hem hayvansal hem de bitkisel olabilir...
bahsettiğim ürün buydu
benim şimdi kafam karıştı...