- 22 Kasım 2015
- 20
- 3
- 33
Arkadaşlar merhaba
L'occitane ın ingilizce sitesinde şöyle bir yazı buldum
Cruelty free politikaları ve Çin'de satış ile alakalı.
http://uk.loccitane.com/l'occitane's-position-on-animal-testing,83,1,29599,259188.htm
Tam olarak çevirebilecek biri var mı acaba?
çok sevinirim...
kesinlikle katılıyorum böcek gibiler =/Şu Çinlilerden çekmeyen tek bir hayvan türü kaldı mı acaba? 3 ırk var nefret ettiğim, biri onlar. Empatiden yoksun, vicdansızlar.
Alakası yok işte çok pahalı olan chaneller hayvanlar üzerinde test ediliyor mac cosmetic este lauder hayvanlar üzerinde test ediliyor kanserojen etkisini açıkcası bilmiyorum araştırmadım . ama gördüğünüz gibi onlar pahalı ve dandik benim için. parayla alakası yok. Şahsen ben oriflame kullanıyorum ve gayette mutluyum . Diğğer firmalarr türkiye pazarına girmiyor çünkü bize 2inci dünya ülkesi muamelesi yapılıyor. üstelik tüketiciler bilinçli tüketmiyor boykot etmiyor zararlı markaları dolayısıyla onlarda kendilerini değiştirme gereksinimde bulunmuyor. nasıl olsa herkes o firmanın koşullarını bile bile alışveriş yapıp para kazandırıor niye değiştirsin kendisiniii.Hayvan deneylerinin farkında olduktan sonra, bir daha eski aldığım ürünleri alamadım. Vicdanım el vermedi.
Şunu farkettim, hayvan deneyleri yapmayan ve ucuz olan markalar kansorejen madde içeriyor.
Organik, bitkisel, hayvanlar üzerinde deney yapmamış ve kansorejen madde içermeyen kozmetikleri kullanmak için zengin mi olmak lazım?
Alakası yok işte çok pahalı olan chaneller hayvanlar üzerinde test ediliyor mac cosmetic este lauder hayvanlar üzerinde test ediliyor kanserojen etkisini açıkcası bilmiyorum araştırmadım . ama gördüğünüz gibi onlar pahalı ve dandik benim için. parayla alakası yok. Şahsen ben oriflame kullanıyorum ve gayette mutluyum . Diğğer firmalarr türkiye pazarına girmiyor çünkü bize 2inci dünya ülkesi muamelesi yapılıyor. üstelik tüketiciler bilinçli tüketmiyor boykot etmiyor zararlı markaları dolayısıyla onlarda kendilerini değiştirme gereksinimde bulunmuyor. nasıl olsa herkes o firmanın koşullarını bile bile alışveriş yapıp para kazandırıor niye değiştirsin kendisiniii.
evet isterseniz petanın listesini gönderebilirim yada buraya yükleyebilirimİnsanlardan daha iğrenç bir mahlukat var mı şu dünyada..
Hangi markalar olduğunun listesi paylaşıldı mı? Eminim en az %90 ı aynı vahşetlere sebep oluyordur.
Anlaşıldığımı sanmıyorum.
Zaten dönüp mac, este lauder gibi markalara dönüp bakmıyorum bile.
Genel itibariyle, organik tarım ve leaping bunny sertifikası bir arada bulunduğunda fiyatlar artıyor. Çünkü onları, gratis watsons tekin acar gibi mağazalarda bulamıyoruz. Bu tip yerlerde satılmayınca, az satılıyorlar ve fiyatları da yüksek oluyor.
Örnek veriyorum. Geçen gün bir dudak kremi gördüm. Leaping bunny sertikalı. Ve içerisinde petrol türevi, konsorejen maddeler var. Fiyat olarak da 5 lira gibi bir şeydi.
Oriflame zaten bu konuda hassas bir marka değil.
Mesela ? ne gibi hassas değil lütfen bilgilerle beraber paylaşalım ki bizde aydınlanalım ama kişisel görüşse tabi o farklı
"Leaping bunny" sertifikası var mı? -Yok.
Ürünlerinin arkasında şu sembol var mı?
-Yok.
Çin pazarındalar mı? -Evet.
Kısacası hassas değiller. Yeterli mi?
firma hayvan deneyine karşı ilerleyen günlerde görürüz çinde yapılan deneyler bitsin bencede !!... şimdilik sertifikaları bunlar benim bildiğim. not tested on animals yazıyor. Eki Görüntüle 1702577
Yahu bizde , ülkede GDO'lu gıdalar onaylanıyorsa, bebek mamalarının içinden bile çıkıyorsa, tavuğu hava mıdır gaz mıdır bir madde ile şişiriyorlarsa, ciddi ciddi siz bizim ülkemizde test edilmiyordur diyebilir misiniz?ama sadece çinde yapıldığı için açıkcası türkiyede içim ferah olarak kullanabiliyorum. diğer firmalar daha önceden de bahsedildiği gibi ulaşılması zor. umarım herkes gönlüne göre uygun olanı bulur asıl önemli olan zaten bilinç bütün kızlar böyle detaylı araştırsa keşke!!! de firmalar mecburen politikalarını değiştirmek zorunda kalsa :))
Yahu bizde , ülkede GDO'lu gıdalar onaylanıyorsa, bebek mamalarının içinden bile çıkıyorsa, tavuğu hava mıdır gaz mıdır bir madde ile şişiriyorlarsa, ciddi ciddi siz bizim ülkemizde test edilmiyordur diyebilir misiniz?
Kaldı ki, ah keşke silmeseydim, yurt dışına tatile giden arkadaşım foto atmıştı bana, yere sermişler bu malum 2 markayı, yerde çakmak satar gibi satıyorlar.