Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

oh be böyle bir sayfanın olmasına çok sevindim.Uzun zamandır içeriği temiz ve hayvanlar üzerinde deney yapmayan firmalar arıyordum kızlar ne yazık ki öyle gratislere girip ya da hemen bir markete girip bulunacak ürün değiller bunlar.O ''Yenideeeeen başlasııııııın...'' diye saçlarını savura savura oynayan Meryem Uzerli sanıyor musunuz ki Elidor kullanıyor.Dün akşam o gür saçlarıyla Altın Kelebek Ödülü vermek için sahneye çıkan Bergüzar Korel de Panteni kullanıyor mu sandınız?Ve bu tip örnekler sıralanır sizler Sinem Kobal Garnier ile saf ve pürüzsüz olduğuna mı inandınız? NE YAZIK Kİ. sizler içeriği temiz olsun diyorsanız gelin önce İsrail ile bağı bulunan malları bırakalım:
---------P&G ürünleri----------
İpana
Blendax
Oral-B
Koleston
Orkid
Gilette
Max Factor
Pantene
Head&Shoulders
Olay
Rejoice
Ariel
Ace
Fairy
Alo
Braun
Duracell
Prima
Zaten bu malların içeriği temiz değil. paraben mi ararsızız sülfat mı ararsınız bulursuz hemen.
---------L'OREAL grup--------
L'oreal Paris
Garnier=L'oreal grubun ikinci büyük şirketidir
Maybelline
Essie
İpek
Kiehl's
SoftSheen.Carson=Türkiye'de satışı yoktur
Biotherm
YvesSaintLurent
Lancome Paris
Efendim zaten şöyle bir yanılgı var L'oreal Paris hayvan deneyleri yapıyormuş diye duyuluyor.Evet güzel bir bilgi kullanmayız bundan sonra ama ne yazık ki eksik Garnier'in L'oreal grup bünyesinde olduğunu bilmeyen garipler var.L'oreal parisi bırakıyorsan gel bütün bünyesinde bulunan malları bırak!
-------Henkel-------
Loctite
Ceresit
Tereson
Pritt
syoss
Schwarzkopf
FA
Persil
Pril
Vernel
Palette
Theramed
Diadermine
gördüğünüz gibi... Şimdi bu liste devam eder fakat eminim ki yazana bile sinir oluyorsunuz. Haklısınız ne kullanalım, fakir nereden bulsun içeriği temiz ürünleri.her kadının ulaşabileceği zengininden fakir kadınına hiç yoktan bakım adına kullandığı dove sabunu da ekliyorum.Unilever bünyesinde olan Dove sabun da çıkmalı hayatımızdan içinde zaten SLS var.
??????????NE KULLANALIM???????????
Ev temizliği adına sizlere Ersağ ürünlerini tavsiye edebilirim el sabunun içine baktım ALS var fakat kişisel bakım dışında bu markanın ürünlerini kullanabiliriz.Hem de bir Türk markası.fiyatlar biraz pahalı ama inanın bereketli ürünleri var gidin yağ çözücüsünü alın hak verin bana.Kozmetik ürünleri biraz zayıf ve tehlikeli aynı zaman da uçuk fiyatlar önermem.( tehlikeli derken Ersağın özelliği farklı bir kimyasalla kullanılamaması cilde zarar veriyor bu durumda)
Kişisel bakım adına da uzun zamandır araştırıyorum Ecowell içerik olarak da temiz ve sertifikalı bir marka hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.bu markanında yüz temizleme jeli ve toniği önerilebilir.tonik niyetine aynı zamanda Rosense'in Gül suyu kullanılabilir.Şimdilik benim bildiğim bunlar var en azından.:KK56::KK56::KK56:

Safir Taht Safir Taht Sayın Nurlum Hanım,

İnatla savunmuyorum yada övmüyorum olanı söylüyorum hatta bakın keşke çin pazarında olmasa buna gerçekten üzülüyorum.Sadece çinin yaptığı bir uygulamadan dolayı komple firmayı suçlamak istemiyorum mesela bana isveçte ana fabrikada üretim merkezinde hayvan testi yapıldığına dair bilgi sunulsa anında bırakırım. Kafadan yapılan önyargılara karşıyım ben. Birşeyi araştırmak gerektiğine inanıyorum. İçeriğinde lanolin beewax ve milk kullanılıyormuş hayvanlarla ilgili koyun yünü,süt ve bal . Başka hayvansal madde yok. Nature ürünlerindeyse bunlarda yok. Hayvanlar üzerinde test yapmanın yasak olduğu ülkelerde satış yapabiliyor demek ki Çinde olan bir olay bu. ingiltereden sertifikalar almış ve ingilterede hayvanlar üzerinde deney 1998de yasaklanmış ! Nötr bakıyorum. Bunlar benim araştırmalarım sonucu vardığım düşünce ve burda paylaşmak istedim yanlış bir şey mi bilmiyorum. Herkes her istediğini düşünmekte özgür. Bana inanmıyorsanız sizde araştırın belki yanılıyorumdur. Belki atlamışımdır birşeyi bilmiyorum.
Bakış açılarımız farklı .
Ben , her şartta hayvan zulmüne ortak olmayı reddeden markaları almaya çalışıyorum . Çin Pazarı için duruşunu bozan markayı , bende alışverisimden çıkarıyorum
.

. Kafadan önyargı derken ?
Açıkçası şu anda oriflame içeriğiyle İlgilenmiyorum fakat kimyasal içerikleri olduğunu gecmiste kullandığımdan biliyorum .

Konu size inanıp inanmamak değil ki , firmanın Çin de deney yapıyoruz ( Çin de satışı olan her marka gibi ) beyanı ortadayken bu markanın hala deney yapmayan markaymış gibi lanse edilmesine takıldım . Hassasiyetimiz deney yapılması mi , deneyin nerede yapıldığı mı ?
Yoksa kullanıp kullanmamak herkesin kendi tercihi .

Konuyu yeni gördüm.:Uzun zamandan beri siteye giremiyordum.Bugüne nasip oldu. Konuyu görünce ben de LR Health & Beauty öneriyorum... ALOE VERA İÇERİĞİ ile ün salmış bu marka da hayvan deneyleri yapılmıyor.
Bu konu hakkında ben de araştırma yaptım ve listelerde yok.

"
Dermatest

„Original DERMATEST®“ işareti, kontrol yöntemlerinin takip edilebilirliğinin ve bununla birlikte tüketici ve üretici güvencesinin teminatıdır. Bu işareti taşıyan ürünler, kontrol edilen ve onaylanan kalitenin verdiği sözü yerine getirir."

Umarım katkım olmuştur

• Beğen
Reactions: K_G
Arkadaşlar lavera diye bir ürün duydum :KK58:içeriği hakkında bilgi sahibi olan varsa yardım etsin ve bu ürün eczanelerde satılıyor mu acaba?:110::110::110:

Kızlar diğer soruma cevap vermeseniz de ekliyorum botalife diye bir marka duydum eğer kullanan varsa ürünleri hakkında bilgilendirsin bu arada geçen gün size ecowell önerdim fakat şampuanın içinde sodium bonzaite diye zararlı bir madde varmış haberinize şu lavera ürünleri öko-test ten geçiyormuş tabi elimde ürün yok ürünleri size aman şöyle güzel böyle güzel demiyorum hatta bende bilgisizim lütfen aydınlatın

Arkadaşlar lavera diye bir ürün duydum :KK58:içeriği hakkında bilgi sahibi olan varsa yardım etsin ve bu ürün eczanelerde satılıyor mu acaba?:110::110::110:

İçeriği hakkında bilgi sahibi değilim. Beylikdüzünde organik şeyler satan bir mağaza var, orada görmüştüm bu markayı.

Gratis'te Himalaya diye bir marka varmış, bitkiselmiş. Kanlı canlı görüp inceleyemedim, bakacaklarım arasında.

Himalaya nın ürünlerini baya araştırdım hayvanlar üzerinde test edilmiyormuş bu güzel fakat yüz yıkama jellerinin içeriğini okudum als var o yüzden almadım duyduğuma göre diş macunları da sls içerdiğinden ağızda bayağı köpürüyormuş size bir şey diyeyim mi artık ucuza hem içeriği temiz hem de hayvanlar üzerinde test yapmayan marka olacağını sanmıyorum ya bu arada izmirde organik ürünler satan dükkan biliyor musunuz

Pantene şampuan ve Fa deodorant alıyordum artık almam pislikler yazıklar olsun bundan sonra The Body Shop ve Naturalite den alıcam

Merhaba arkadaşlar Lr ürünlerınde hic bir hayvan uzerinde deney yapılmiyor %100bitkisel bir çok ürünü aloevera bitkisinden yapılıyor.Bir çok kalite ürün belegesi sertifikası vardır. Daha detayli bilgi almak isterseniz mesaj atın

Merhaba arkadaşlar Lr ürünlerınde hic bir hayvan uzerinde deney yapılmiyor %100bitkisel bir çok ürünü aloevera bitkisinden yapılıyor.Bir çok kalite ürün belegesi sertifikası vardır. Daha detayli bilgi almak isterseniz mesaj atın
İçeriğinde sls als peg ve paraben var mı canım ve çevremde kimse satmıyor nereden ulaşacağız

merhaba hanımlar, himalaya herbals ürünlerini kullanıyor muyduk? gratiste şampuanının arkasında tavşan logosu Gördüm. ama buav ınki değildi. Günlük bakım kremini denemek istiyorum ama hatırlayamadım güvenilir olup olmadığını.

merhaba hanımlar, himalaya herbals ürünlerini kullanıyor muyduk? gratiste şampuanının arkasında tavşan logosu Gördüm. ama buav ınki değildi. Günlük bakım kremini denemek istiyorum ama hatırlayamadım güvenilir olup olmadığını.
Canım daha öncede söyledim bunu burada himalaya herbals hayvanlar üzerinde deney yapmasa da içeriği zararlı maddeler barındırıyor eee hayvanlar kadar kendi canımız da önemli değil mi niye sls als ve paraben barındıran ürünler kullanalım?

haklısınıZ tabi ☺️. teşekkür ederim. aslında baştan sona tüm yorumları okudum ama ne yaZık ki not etmedim. o yüZden şaşırıyorum. tekrar sorma ihtiyacı hissediyorum ☺️.

Üst üste ne kadar çok yazıyorum ama ne yapayım :KK49:konuya bayağı merak saldım. Arkadaşlar otacı şampuan almıştım doğal diye sevinirken içinde peg görüp çok üzülmüştüm :mad:bugün gratise gittim otal sabununu inceledim içerisinde kirli bir şey bulamadım hem saç yıkanıyor hem yüz oh mis :21:ikisi bir arada çıkar ne güzel ama otacı hayvanlar üzerinde test yapıyor mu diye araştırma yaptım kendi sitelerine bir bakın doğal sabunlar kısmında bazılarında hayvanlar üzerinde test edilmemiştir yazıyor bazılarında yazmıyor yani bu yazmayanlar hayvanlar üzerinde test mi ediliyor :110:

Üst üste ne kadar çok yazıyorum ama ne yapayım :KK49:konuya bayağı merak saldım. Arkadaşlar otacı şampuan almıştım doğal diye sevinirken içinde peg görüp çok üzülmüştüm :mad:bugün gratise gittim otal sabununu inceledim içerisinde kirli bir şey bulamadım hem saç yıkanıyor hem yüz oh mis :21:ikisi bir arada çıkar ne güzel ama otacı hayvanlar üzerinde test yapıyor mu diye araştırma yaptım kendi sitelerine bir bakın doğal sabunlar kısmında bazılarında hayvanlar üzerinde test edilmemiştir yazıyor bazılarında yazmıyor yani bu yazmayanlar hayvanlar üzerinde test mi ediliyor :110:

Sitelerinde "Hakkımızda" bölümünde şu yazıyor:

Otacı A.Ş. olarak her ürünümüzü iftiharla, güvenle piyasaya sunmakta ve sürekli ürün gamına yeni ürünler eklemekteyiz.

Tüm ürünlerimiz ;
-hayvanlar üzerinde test edilmeden geliştirilmişdir
-renklendirici ve boyar madde içermemektedir
-dermatolojik testleri yapılmıştır.

Kızlar artık gratise girince güvenle uygun fiyatlı bir tek otacı ürünlerini alırım fakat kozmetik olarak uygun fiyatlı ne kullanalım en azından bir lip balm filan önerin yahudi malı olmasın hayvanlar üzerinde deney yapmasın ve içeriği temiz olsun himalaya nın yüz yıkama jellerinin içinde als var diş macunu da temiz değil dudak balmlarını kullanan var mı içerikten anlayan varsa bir baksın temiz mi zararlı bir şey var mı
Screenshot_2015-12-09-14-58-12-1.png

• Beğen
Reactions: K_G
Benim en son Watson's'ta baktığım dudak koruyucunun içinde petroleum vardı maalesef. Hatta sadece petroleum vardı.

Bu Himalaya iyiymiş. İçeriği de temiz görünüyor. Bir dünya bitki özü, yağı var. :)

Zamanında bu sayfaya organik ve hayvanlar üzerinde test yapmayan ped nereden alınır diye sormaya girmiştim.

Şu ara, Organyc markasının günlük pedlerini kullanıyorum. Meğerse, İstanbul'da bir çok organik market var imiş. :)

Gerçekten memnunum. Kaşıntı falan yapmıyor.
Ürün de bu:
product-image-24liners.jpg

X