Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Sektorde calisan biri olarak maalesef bircok kozmetik markalari tested on animal Evet China bunlarin basinda bircok kozmetik firmasi da ucuz oldugu icin uretimden pakete kadar China'yi tercih ediyorlar. Cok uzucu ama dogru.
Ne üzerine çalışıyorsunuz ?

Bu arada leaping bunny sertifikalı Zao organik türkiye sayfasında online satış imkanı da varmış.Çok sevindim.Yalnız fiyatlar biraz tuzlu

Canım ilaç firmaları hayvanlar üzerinde deney yapıyor.Bu yüzden ben bulaşmamak adına alt kozmetik gruplarını da almam tavsiye de etmem açıkçası.Tabi herkesin kendi kararı...
The balm hiç almadım..Lys ye bunu bi sorayım ben...Çin olayını yani..
Hala saç açıcı bulamadım :S

kozmetikte en çok loreal kullanıyor bu deneyleri okulda bir arkadaşımızın sunum konusuydu ordan biliyorum

Artık yapmadıklarını söylüyorlar. Kendi sitelerinden alıntı:

Kendileri ürünleri için hayvanlar üzerinde test yapmıyormuş, test yapılan içerikleri kullanmıyormuş. Başka bir yere test yapma görevini vermiyormuş. Ama yetkililer (burada devletlerden bahsediyor sanırım), insan sağlığı ve düzenleyici amaçlardan (yasalardan) dolayı hayvanlar üzerinde test yapabilirmiş. (Çine satışımız vardır, onlar hayvanlar üzerinde deney yapıyor; diyor.)

Zaten bilerek isteyerek hayvan deneyini yapmayı tercih ediyoruz diyemiyorlar, bütün deneyci kuruluşların böyle bi fix yazısı oluyor.Kendilerine maille bişeyle ulaşıp soran olursa da aynı yazıyı her sorana postalıyorlar..Kendilerini masum gösterme politikası...İğrenç firmalar....

Cilt bakım ürünü arayanlar için tekrar belirteyim Aubrey Organics ürünlerini kullanıyorum uzun zamandır ve çok memnunum...Merak edenler için açıklama :)
Cilt çok hızlı emiyor doğallığı burdan belli daha önce de söylemiştim..

Merhaba, biochemist engineer olarak calisiyorum son 3 yildirda bir kozmetik firmasinda gorevliyim.
Sizin bu konularda epey bilginiz vardır o zaman.Bizi aydınlatırsanız markalarla ilgili çok sevinirim :)

İlaç için deney yapılmasına karşı değilim şu an için.Eğer alternatif yöntemler yoksa tabii.Otacı ürünlerini hayvanlar üzerinde denenmeden geliştirildiğini açıkça söyledikleri için bende burda belirtmek durumundayım.Ama bazı markalar, the body shop mesela kendisi deney yapmadığı halde üst kozmetik firması deney yapabiliyor.Aynı şey değil ama.İkisi de kozmetik firması çünkü.Zaten loreal'e hiç bulaşmamak en iyisi.Yine karar sizin tabi.Peki siz kozmetik ürünlerinizi hangi markadan kullanıyorsunuz ?

kızlar hayvan deneyi yapmayan diş macunu-bakım suyu önerir misiniz? bulamıyorum ipana-colgate kulanmak istemiyorum artık
amway in ürünlerini tavsiye ederim.. diş fırçası bambu liflerinden yapılıyor. diş macunu da doğal.. hatta ben evimde onların temizlik ürünlerini kullanıyorum kii çok memnunun çoğu tamamen doğal.. kimyasal içerik varsa da bunu belirtiyorlar

Doğallık değildi sorun hayvan deneyi yapıp yapmamasıydı. Leaping bunny sertifikalı bir marka buldum teşekkürler ^_^

Canım saç derken renginden mi bahsediyorsun ben pek anlamam da merak ettim . Deney yapmayan saç boyalarının bu ürünü vardır belki ?

Amway çin pazarında bulunuyor ve bu yüzden de çin yasaları gerektirdiği için hayvanlar üzerinde deney yapıyor...
Yani alınmaması gerekenler listesinde...

Canım saç derken renginden mi bahsediyorsun ben pek anlamam da merak ettim . Deney yapmayan saç boyalarının bu ürünü vardır belki ?
Canım önce saçın açılması gerekiyor sonra boyuyorsun..Araştırdım henüz bulamadım...Naturtint boyada yok açıcı ona baktım onixe de baktım...inş bulurum..

Merhaba, ben de geç de olsa bu değişime katıldım diyebilirim. İlk olarak elimdeki ürünleri elden geçirdim ve ne yazık ki kullandığım çoğu ürün cruelty free değildi bildiğiniz gibi wella schwarzkoph.. bunlarla dolu. Hepsine birer çarpı koydum ve thalia isimli argan sabunumda tavşan logosu olduğunu gördüm çok mutlu oldum ancak sitelerinde bunu göremedim hayvansal yağ paraben vs yok ecosert sertifikalı yazıyor ama cuelty free ile ilgili bir bilgi yoktu sanki. Bilemedim bilgisi olan var mı ama zaten değilse de bir daha almam sorun değil. Ben de elimden geldiğince geri besleme yapmak ve yazılanlardan faydalanmak isterim. Canlılara işkencesiz bir dünya dileğiyle...

Arkadaşlar merhaba
Daha önce flormar deney yapmıyor demiştim.Türkiyede hayvan deneylerinin yasaklanmasını da göz önüne alarak.Kendilerine mesaj attığımda hiçbir canlıya zarar vermediklerini söylemişlerdi.Ama Avrupa'da dahi yasak olmasına rağmen hala hayvan deneyleri yapılabiliyormuş kozmetik üzerine.O yüzden sertifikalı ürünleri tercih etmekte yarar var.Buav sertifikası olursa daha iyidir.Deney yaptığı kesinleşmiş markaları kullanmaktan daha iyidir ama lütfen sertifikalı ürün tercih edin.Ve sanırım artık toplu bir boykot başlatmanın zamanı geldi.Tüm dünyada eş zamanlı bir boykot olsa güzel olmaz mıydı?

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir ped markası arıyorum. Organyc duydum ama mağazalarda, marketlerde yok.
Organik pazarlara da gidebilecek vaktim yok. Var mıdır, gratis, watsons tarzı yerlerde?

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir ped markası arıyorum. Organyc duydum ama mağazalarda, marketlerde yok.
Organik pazarlara da gidebilecek vaktim yok. Var mıdır, gratis, watsons tarzı yerlerde?
Ben şu meşhur katı hindistan cevizi yağının sitesinde görmüştüm sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…