işte o dediğin şey bende sıfır,kendine güven yani.
eğer bu önceden yada bebekken enjekte edilen bişiyse kesinlikle çocuklarıma yaptıracağım.:90:[/QUO
peki böle ne zamana kadar gider meğer ben anlamadan sağlığımdan olmuşum kendine dikkat et bu konuda ne kadarda takmıyorum desende bi süre sonra sinişr sistemi alt üst oluyo insanın ....
takmıyorum diyemiyorum .biraz melonkolik bir ruh yapısına sahibim nokta kadar şeyi bile düşünürüm ki umursamamayı başaramıyorum.keşke öyle bir kişilikte olsam o zamn hayat daha kolay olurdu.
çok güzel bir haber bu canım
slm kızlarr ilk mesaimi yaptım diyemeyeceğim çünkü sabah 8den akşam 4 e kadar ayakta orda burda sıra bekledik sigorta işlemlerini hallettim,sözleşme yarın sabah imzalayıp başlıyoruz nasipse,hesap açtırdık maaş halk bankasından döner de ing banktan sıcaktan açlıktan öldüm,geldim dışarda yemek yedim evde bişey yapacak halim kalmamıştı:93:başhemşireyle konuştuk 4 kişiyiz zaten yoğun bakım ve kalp damarda eksik varmış sabah ikisinden birine verecekler formaları makinaya attım bedeni denk gelirse giyeceğim,maaş perşembeye yetişmezse cuma yada pazartesi alacakmışız zaten bankamatikler haftaya çarşamba çıkacak mesai saati bitmezse gider alırız inşlhh:)))))))))
Allah kolaylık versin.ilk maaş zamanı bir türlü gelmek bilmez.umarım en kısa zmanda kavuşursun...
kızlar bugün 2 tane cumhuriyet altınını tanesi 680 tlden 1360 tl ye sattım.
1 tanesini 483 tl ye diğerini de 510 tl ye mayıs ayında almıştım.
kar oranı 367 tl
bankaya yatırdım parayı gr altın alarak değerlendirmek istiyorum.
bereketli olsun...
Kızlar ne güzel valla birikim yapıyorsunuz bende mecburen birikim yapıyorum eşimin verdiği paralar hep cebimde kalıyor çünkü harcayacak yerim yok :)) Doğunun küçük bir yerine tayin olduk ve lojmanda oturuyorum ancak büyük alışverişe gidebiliyoruz ve eşim harçlık bıraksada o direk cebime kalıyor :) Şu gram altın olayını bilen var sa anlatabilir mi? Bende birikim yapmak istiyorum amaa mantıklı bir birikim olmalı para olarak mı yoksa altın olarak mı biriktirmeliyim...Düşüncelerinizi bekliyorum....
ooo süpermiş.harcayacak yerin yoksa gelsin paracıklar.hemen başlamalısın ,sonradan çok rahat edrsin.
bankadan altın hesabı açtırıyoruz.internettende bunu sürekli takip ederek al sat işlemlerini ordan yapıyoruz.
bu paralar sana kısa sürede lazım olmayacak gibi görünüyorsa bence senin için en güzeli altın hesabı açtırman canım.
gecen hafta 105,04
bugun 104,946'dan alım yaptım
uzun vadede dusundugum ıcın gozumu karartıp aldım
hayırlı olsun hepımıze dıyelım
bende alacağım bu hafta ,sanki şu an ki alım bana mantıklı geliyor ama işte insan yapmalı mı yapmamalı mı tedirgin oluyor ister istemez.aynen dediğin gibi uzun vadeli olduğu için bizce en mantıklısı o anda elde tutmayıp hemen değerlendirmek sanırım.
bereketli olsun canım...
kızlar ya acaba altını maltını bırakıp arsa işine mi el atsak.
çok getirisi olan bir iş toprak.
2 sene önce 40-50 ye alınan arsaya şuanda 250-300 tl veriyorlar....
günaydın kızlar
bu ay bozuklukları pek atamıyorum ama eşimle bir iddiaya girdik bana belli miktar para verdi eğer ekim 15e kadar 700 tl attırabilirsem hepsi benim olacak ve sanırım cumhuriyet altını alabilecem inş. fakat 15 ekime kadar hesaplarıma göre 200-250 tl mutfak masrafım olması gerekiyor. diğerleride faturalara ztn. 1 ayda 200 tlye mutfak masraflarını nasıl çıkarabilirim bana önerileriniz varmı. evde 2 kişiyiz henüz bebişte yok.
lpgli ferrari, karanfilce, farmasi altınlarınız paranız hayırlı olsun.
Perşembe maaş günü malum şimdi baktım da altın fiyatlarına 2 tam 1 çeyrek alırsak 1544tl yapıyorİnşallah perşembe günü iyice düşer de rahat rahat alabiliriz. Önümüzdeki aydan itibaren bakıcı parası da ekleniyor giderlerimize. Allah yardımcımız olur inşallah...
günaydın kızlar
bu ay bozuklukları pek atamıyorum ama eşimle bir iddiaya girdik bana belli miktar para verdi eğer ekim 15e kadar 700 tl attırabilirsem hepsi benim olacak ve sanırım cumhuriyet altını alabilecem inş. fakat 15 ekime kadar hesaplarıma göre 200-250 tl mutfak masrafım olması gerekiyor. diğerleride faturalara ztn. 1 ayda 200 tlye mutfak masraflarını nasıl çıkarabilirim bana önerileriniz varmı. evde 2 kişiyiz henüz bebişte yok.
çok rahat çıkarırsın canım. şöyle ki.. mutfak paranı ilk önce dörde böl. bu parayla bir hafta geçinmeye çalış. 50 60 tl iki kişinin mutfak masrafı için gayet yeterli bence. bir kısmını pazar parası olarak ayırırsan hafta içi yapacağın yemekliklerini uygun fiyata almış olursun. kalanla da market harcamalarını idare edersin. bir daha ki haftanın parasına el sürmezsen ay sonunu rahat getirmiş olursun. bu benim yıllardır uyguladığım yöntemdir. ve ay sonları hiç parasız kalmam bu yöntemle
günaydın kızlar
sunny, başıyazmalıkız ve ege_snyselamlar canım. merak etme. bu işin üstesinden rahatlıkla gelirsin. şöyle yardımcı olmaya çalışayım. diyelim ki paran 250 tl aylık. hemde 2 kişisiniz.250 tl yi 4 haftaya böl önce. 62,5 tl haftalık harcama yapman gerekli. limitin bu kadar çünkü. işe haftalık yapacağın yemek programıyla başlamalısın. böylelikle yemek için hafta boyunca ne alman gerektiğini bilirsin. bu yapacağın yemek programı sana hem market alışverişinde hemde pazar alışverişinde yardımcı olacak. ayrıca hafta içi bu gün ne yemek yapayım diye de düşünmezsin. alacağın sebze, kahvaltılık, et gibi şeyler haftalık olacak. göreceksin paran nasıl rahatlıkla yetecek.
ben birkaç aydır bu şekilde yapıyorum. biz 3 kişiyiz. küçük bir oğlum var. onun sütleri ,meyve suları ,kekleri ile birlikte ev alışverişimiz haftalık 80 tlyi geçmiyor mesela.hafta boyunca aldığımız ekmekler de dahil.
ama söylemek istediğim bir nokta var. yaşadığın şehir de çok önemli. mesela 3 ay öncesine kadar diyarbakırda oturuyorduk. harcamalarımızı minimize ettiğim halde aynı alışverişle orda haftalık 120 tl zor yetiyordu.. çok pahalıydı.. umarım yardımım dokunmuştur. bol şans.. biriktirmeye devam..
Ayy inşallah biraz düşer de hepimiz rahat rahat alırız altınlarımızı.çok sağol canım
inşallah şu altın düşsün de artık alalım
Ayy inşallah biraz düşer de hepimiz rahat rahat alırız altınlarımızı.
ladyfog nerelerdesin canım ya senin yorumların bizim için çok önemli
sence nolucak bu aralar altın
merhaba güzel bayanlar
benım de 1000tlilk altınım var bankada, 105den aldım 3 gun önce, aslında taa altın 70lerdeyken almıstım sonra da bozdurup su an ödedıgımız kredı borcunu önden önden ödeyeyım dıye bankaya borca yatırmıstım, keske yatırmasaymısım bekleseymısım baya karda olucaktım, bu ay ısyerınden 1000tl lık prim alıcam,o parayı sankı hıc yokmus gıbı dusunup dırek gram altın alıcam, toplamda 2000tl olucak altınım, ayrıca 5 aydır anneme ayda 150tl gonderıyorum, benım adıma gün'e gırıyor, sanırım 15 kısıymısız, ordan gelecek parayı da hooop bankaya atıcam
kızlar akşam eşimle film izlerken eşim birden bu perşembe ayın 15 i dedi. :) eeee dedim tabiki.. bu ay ne kadar biriktireceğimi sordu. bende 500 falan dedim. yahu sen bu arkadaşlarını keşke daha önce bulsaymışsın falan dedi. bu kadar borca rağmen ammada para biriktiriyosun falan dedi.
bende ocakta bir kısım borcumuz bitince 1000 tl koyucam ayda dedim. nasıl mutlu oldu ya..
benim eşimin annesi babası malesef yok. o küçükken vefat etmiş. benim aileminde maddi durumu çok iyi değildi. evlenirken herşeyimizi kendimiz borçlarla aldık. yıllarca taksit ödedik. sonra bir araba aldık. onuda taksitle ödedik. kimseden 5 kuruşluk yardım görmedik anlayacağınız. 10 yıl olacak evleneli. ancak birikim yapabiliyoruz. oğlum doğduğunda 1 tam altını bir yarım altını 12 de çeyrek altını oldu. onlara hiç dokunmadık. duruyor. hepsi buydu paramızın. ama forumdan haberim olduktan sonra gördümki bizim harcamamız çok fazlaymış. hemen bir harcama programı yaptım. plan da çok iyi bir şekilde ilerliyor. haziran ayından beri bir kısmı altın olmakla birlikte 3000 tl nin üstünde para biriktirdim. hemde ihtiyaçlarımızı hiç kısmadan. sadece fuzuli olanları çıkardım. sonuç ortada.. biriktirmeye devam.
ayrıca forumdaki herkes çok azimli. sanırım birkaç yıl sonra hepimizin çoook parası olacak...
kızlar akşam eşimle film izlerken eşim birden bu perşembe ayın 15 i dedi. :) eeee dedim tabiki.. bu ay ne kadar biriktireceğimi sordu. bende 500 falan dedim. yahu sen bu arkadaşlarını keşke daha önce bulsaymışsın falan dedi. bu kadar borca rağmen ammada para biriktiriyosun falan dedi.
bende ocakta bir kısım borcumuz bitince 1000 tl koyucam ayda dedim. nasıl mutlu oldu ya..
benim eşimin annesi babası malesef yok. o küçükken vefat etmiş. benim aileminde maddi durumu çok iyi değildi. evlenirken herşeyimizi kendimiz borçlarla aldık. yıllarca taksit ödedik. sonra bir araba aldık. onuda taksitle ödedik. kimseden 5 kuruşluk yardım görmedik anlayacağınız. 10 yıl olacak evleneli. ancak birikim yapabiliyoruz. oğlum doğduğunda 1 tam altını bir yarım altını 12 de çeyrek altını oldu. onlara hiç dokunmadık. duruyor. hepsi buydu paramızın. ama forumdan haberim olduktan sonra gördümki bizim harcamamız çok fazlaymış. hemen bir harcama programı yaptım. plan da çok iyi bir şekilde ilerliyor. haziran ayından beri bir kısmı altın olmakla birlikte 3000 tl nin üstünde para biriktirdim. hemde ihtiyaçlarımızı hiç kısmadan. sadece fuzuli olanları çıkardım. sonuç ortada.. biriktirmeye devam.
ayrıca forumdaki herkes çok azimli. sanırım birkaç yıl sonra hepimizin çoook parası olacak...
sunny, başıyazmalıkız ve ege_sny
Ya bu topic harika. Bakın yeni bir yol daha öğrendim. Bizim inanın hiç aklımıza gelmemişti haftalık para ayırmak. Maaşı alır almaz ben de mutfak masrafımı haftalık olarak belirleyeyim. Sizler ortalama haftalık 2 kişi için 50tl ayırıyorsunuz bu da ayda 200tl yapar. Vallahi süperOğlum için de bez masrafı hariç mama vs için 100tl ayırsam bir ayı 300tl ile geçirebiliriz.
Merhaba canım
yazdıklarından etkılendım cunku ben de senle aynı durumdayım, bız de borcla evlendık, ben ıyı bır bölümdne mezun olmama ragmen 1 yıl ıs bulamadım ve her ay bır altın derken altınlar suyunu cektı, 4500tl de ıcerı gırdık, ınsanlar evlenırken takılanlarla ev ya da araba pesınatı verır bız ıse battıkça batıyorduk, allahtan sonrasında iş buldum ve borcların bıtmesıne cok az kaldıi yenı yenı bırıkım yapıyorum, 3 ay daha calısıp sonra kpss ıcın ısten ayrılıcam cunku kpss den 95 almam gerekıyor(bılg muhendısıyım). Eğer kpss olayı olursa cocuk da düşünüyoruz seneye(yas 30 olcak)
Ben işten cıksam bıle esımın maası eklentılerle(o memur) 2600 felan olcak,evımız kıra masraflr vs derken ayda 600 felan kenara atarım dıyorum, ev almayı dusunuyoruz ama aılem sadece psesınat ıcın bıraz yardı edebılecek, dıger kalanı da bızım bırıktırmemız lazım, burayı okudukca daha da cok bırıktırsım gelıyo:):)
canım ben eşimden 350 tl alıyorum 50 tlsini özel ihtiyaçlarım için ayırıyorum(giyim vs gibi)
dört haftayada kalan 300 tl yi 75 75 bölüyorum.
birinci hafta cüzdanımın ön gözüne 75 tlyi ayırıyorum haftanın son günü ne kaldıysa hopp köşebanka atıyorum(farmasinin deyimiyle)
bu arada bozuklukların hepsini de kumbaraya atıyorum ..
ay sonu elimde ne kaldıysa banka yolcusu
benim yöntemim böyle canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?