Hayatında Hiç Adet Görmeyenler Buyrun Dertleşelim

Hanımlar Merhaba,

35 yaşındayım ve bir kere bile adet olmadım. Çeşitli doktorlara küçüklüğümden beri gittim. Yumurtalıklarım küçük olduğu için adet olamadığımı ve bu sebeple çocuğumun olamayacağını söylediler. Yumurtalıkların döllenme sağlayabilmesi için en az ceviz kadar olması gerekliymiş ve benimkiler nohut kadarmış. Bana ilk zamanlar bir ilaç verdiler adını hatırlayamıyorum ama adı F ile başlıyordu ve içinde 3 tane vardı. Ondan içmeme rağmen bir gelişme olmadı. Sonraki doktorlar bir sürü testler, gerek alttan gerek ultrasonla bir sürü muayene ettiler. Heyetlere girdim ama sonuç değişmedi. Benimki genetik olanlardan. Teyzemde hiç adet görmemiş ve evlenince çocuğu olmamış. Bende gerek fiziksel gerek genetik yapı olarak ona benziyorum.

Şimdilerde bu çocuğumun olmaması bana çok dokunmaya başladı. Ben bunu bile bile evlenemezdim ve evlenmedim. Benim için evlilik çocuk demek. Belki aşık olsam ve durumumu kabul eden biri olsa evlenirdim. Neticede bekarım ve çocuğumun olmayacağı ihtimaliyle kimseye evet demedim.

Geç kalmışta olabilirim ama yinede son kezde olsa bir tedavi olmak istiyorum. Aklımda bir tüp bebek merkezine mi gitmeliyim yoksa herhangi bir kadın doğum uzmanına mı sorusu var. Sizlerden bana bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Allah hepimizin gönlünde ki muradı nasip etsin inşallah.
Merhaba yeni üye oldum sorunumuz aynı bende 27 yaşındayım ve çok acil yardıma ihtiyacım var,tedavi için çok uğraştım ama olmadı yaşamayı öğrenecem lütfen bana yardımcı ol,bir kaç sorum olacaktı.acaba bu durum cinsel hayatında bir sorun yaptımı,orgazım sorunu yapıyormu,cinsel birleşme yapmadım ve korkuyorum.dr soramadım utandım.sürekli mastrbasyon yapıyorum yanma oluyor sendede böylemi aşırı bir istek var sende nasıl etkileri var,lütfen cvp

merabalar ne olur benim msjima biri cvp versin morale cok ihtiyacim var gercekten :KK43: 19 yasima yeni girdm bu sene universite sinavina hazirlaniyorum ve bugune kadar hic adet olmadim. kimseyede bunu soyleyemiyorum ne annem
ne babam nede cevremdekilerin hicbiri bunu bilmiyo kimseye soyleyemiyorm arkadaslarimin hepsi adet oluyorum diye biliyo :KK43: doktora hic gitmedim kucuk bi yerde yasiyorm hherkes birbirini taniyo burda hastahaneye gitmekten korkuyorum ve unvrsteye gitmeyi bekliyorum gidecegm sehirdede ilk isim doktora gitmek olucak ins . Neden adet olmadigimida cok merak ediyorum herseyim normal ins tedavisi olan bi hastaliktir bu konu yuzunden cok stresliyim :KK43: ve en kotusude cok sevdigim biri var onunla her konusmamda cocuk hayalleri kuruyo ne diyecegimi bilemiyorum onu kaybetmetmeyi hic istemiyorum ama ciddi bi hastaligim varsa ve cocugum olmayacaksa karsimdakinin hayallerini hice sayamam evlenip mutlu bi yuva kurmayi cok istiyorum ama engeller izin vermiyo buna :KK43: anlayacaginiz butun gunum bunlari dusunmekle geciyo ve kimseyede soyleyemiyorum :KK43:

kızlar konu cok önceleri acılmıs insallah burdasınızdır asla üzülmeyin bende sizdenim kendi haline asla adet göremedim hep ilçlarla gördüm yumurtalıklarım yokmus gelişmemiş butun doktorlar senin normal yolla cocugun olmaz tup bebek bile olmaz dediler hep yıkıldım yıkıldım ama allahım karsıma oyle doktor cıkardıki 30 yasımdayım 30 senedir görmedigim yumurtalıkları gördüm tup bebek yaptırdım tuttu ama 2 aylıkken kalp atısını duyamadıgımız için aldılar simdi ikinciyi deniycez insallah tutar demem oki asla ümitsizlige kapılmayı

gittiğiniz doktorun ismini paylaşabilirmisiniz. yengem aynı durumd o kadar üzülüyor stres yapıyorki bütün saçı kaşı kirpiği döküldü :KK61:

merabalar ne olur benim msjima biri cvp versin morale cok ihtiyacim var gercekten :KK43: 19 yasima yeni girdm bu sene universite sinavina hazirlaniyorum ve bugune kadar hic adet olmadim. kimseyede bunu soyleyemiyorum ne annem
ne babam nede cevremdekilerin hicbiri bunu bilmiyo kimseye soyleyemiyorm arkadaslarimin hepsi adet oluyorum diye biliyo :KK43: doktora hic gitmedim kucuk bi yerde yasiyorm hherkes birbirini taniyo burda hastahaneye gitmekten korkuyorum ve unvrsteye gitmeyi bekliyorum gidecegm sehirdede ilk isim doktora gitmek olucak ins . Neden adet olmadigimida cok merak ediyorum herseyim normal ins tedavisi olan bi hastaliktir bu konu yuzunden cok stresliyim :KK43: ve en kotusude cok sevdigim biri var onunla her konusmamda cocuk hayalleri kuruyo ne diyecegimi bilemiyorum onu kaybetmetmeyi hic istemiyorum ama ciddi bi hastaligim varsa ve cocugum olmayacaksa karsimdakinin hayallerini hice sayamam evlenip mutlu bi yuva kurmayi cok istiyorum ama engeller izin vermiyo buna :KK43: anlayacaginiz butun gunum bunlari dusunmekle geciyo ve kimseyede soyleyemiyorum :KK43:

sakın ama sakın millet duyar aman ne der aman ne olur diye düşünme sağlık bu ya hemen anneniz ile paylaşın bu durumun erken yaşlarda tedaviye başlanması gerektiğini sayfalarca herkes yazmış benim yengemde kimseye dememiş abimle evlendi öğrendikki tedavi çok zor neler denediler o kadar üzüldü kendini yıprattıki bütün saçları kaşı kirpiği artık aklına gelebilecek heryerindeki tüyleri döküldü aman diyim kardeşim ihmal etme sakın hemen annenle paylaş

Merhaba kızlar 28 yaşında nişanlı Bi bayanım.benim sorunum da aynı sadece ilaçla adet görüyorum. meme gelişimi hiç yok.18 yaşında doktora gitmiştim.Bi kaç testten sonra bana direk senin çocuğun olamaz Dedi o an neler hissettiğimi Bi ben Bi Allah bilir.ondan sonra Bi kaç doktora daha gittim hepsi ilaçla adet olabileceğimi söylediler.Bi dönem kullandım ama devam etmedim bıraktım.geçen sene nişanlımla tanıştım aklıma çok fazla takıldı bu durumum.tekrar başka doktora gitmeye karar verdim.doktor çok güzel ilgilendi. sorunumu anlattı. ilaç dışında adet olamayacağımı bu doktorda söyledi tabi.çocuk sahibi de olursun ama tedaviyle Dedi.ilaçları yine Bi süre kullandım bıraktım isyan durumlarına kadar gelebiliyordum bazen çok kötü oluyordum.şimdi de nişanlandım ve bu durumdan nişanlımın haberi yok.acaba ona haksızlık mı yapıyorum söylemem lazım mı bilemiyorum onu kaybetmekten çok korkuyorum.kendimi hiç iyi hissetmiyorum ne yapacağımı bilmiyorum size sorum şu benim durumumda olan evli Bi bayan var mı ilişkiye girerken falan bi sorun yaşadı mı hiç ve çocuğu oldumu gerçekten bunu çok merak ediyorum.

Bende evliyim 19yasindayim ve hiç adet oldum hayatımda doktorlar olumlu bakmıyorlar bu duruma rahim ve vajina yok diyorlar gerçekten hiç iyi değilim depresyona girmisim

Bende evliyim 19yasindayim ve hiç adet oldum hayatımda doktorlar olumlu bakmıyorlar bu duruma rahim ve vajina yok diyorlar gerçekten hiç iyi değilim depresyona girmisim

Merhaba
Rahimin ve vajina olmadigini doktorlarmi soyledi
Bence daha iyi bir doktora git
Tekrardan muane ol.

Bir çok doktora gittim hepsi doç. Özel muayene yapıyorlar bazısı diyor vajina var rahim yok bazısı vajina yok rahim var bazısı ikiside yok diyor hiç adette olmadım eşimle ilişkilerde giremiyoruz acıya olmam gerekiyor muş çok şaşkınım ve ne yapacağımı bilmiyorum

Yumurtaliklarim var zevk suyu geliyor bazen peki vajina yoksa nereden gelebilir ki o doktorun biri dediki şiirlerden geliyor o o ayrı birşey dedi

Arkadasim vajinan ya vardir ya da yoktur.
Alttan muayene oldunmu
Ben 17 yasindayken annem doktora goturmustu ve alttan muayene etti.
Hersey var ama hormonlar calismadigi icin adet olamadim bu hastaligin sebebi hipogonadizm dendi.
Bizim gibiler ilac kullanmak zorunda kucuklukten itibaren cunku rahim kucukse gelisiyor bu sayede yumurtaliklarda oyle
Gogus gelisimide gerceklesiyor.
Psikolojik olarak cok etkileniyoruz bende cok dusundum uzuldum.
Ama tedavisi olan bir hastalik
Cogu kisinin cocugu var

Gerçekten mi adet olmadan çocuk sahibi olunuyor mu. Evet doktor muayene etti alttan vajina girişi kapalı ameliyat olmam gerekiyormuş rahimde var yada çok küçük dedi

Benim herşeyim normal çıktı tahliller de işte adet olmuyor rahim ve vajina var yada yok gibi diyorlar doktorlar

Cnm tabiki benim bir tane kizim var
3 uz doguran bile vardi
Benim esimde de problem oldugu icin tup bebek yaptik.degilse asilama yontemiyle de cocugu olanlar cok
Eger istanbuldaysan dr Halit firat erden beyi siddetle tavsiye ederim hem seni psikolojik olarak cok rahatlatacak eger imkanin varsa hic durma randevunu al.
Ben fransada yasadigim halde Halit beyde tedavi olarak kizima kavustum.

Merhabalar konu cok eskiden açılmış ama ben yine sorayaim hormonal degerleriniz dusukmuysu yoksa yoksa yuksekmi

X