merhaba benimde sorunum hemen hemen sizlerle aynı.tek fark son 1 sene öncesine kadar düzenli olarak adet görüyordum,ancak 1 senedir hiç adet görmedim.doktor bana stresli hayatın etkisiyle bu gibi durumlar olabiliyor gibi saçma bir açıklama yaptı.stresin adet düzenini etkilediğini hepimiz biliyoruz,ancak 1 yıl boyunca adet görmemenin altında yatan başka seveplerin olduğu inancındayım.erken menopoza girmiş olabilir miyim??
cnm dr sana erken menepoz dedi peki evlimisin cocuk falan var mı bende hayattım boyunca hiç adet görmedim üstelik evliyim
cnm hiç adet görmemişsin benim gibi nasıl menepozda girdin diebiliorlar dr adet görenler ve sonra adeten kesenler menepoz dierler sana nasl menepoza girdin demişler anlaamadım bide evlimisin cnm bende evliim 2 yıldır adet görmedim hic ilaclarla bile adet göremiyorum bu yüzden cocuğumda olmuoyr
canım daha önce adet gördüm ben ilk 14 yaşında adet oldum sonra her ay değil ama uzun aralıklarla gördüm ama 4.5 yldır evliyim daha hiç adet olmadım doktorun bana verdiği ilaçla adet oluyorum ki buna adet denilmiyo çünkü butür ilaçlar yumurtalıkları çalıştırmıyo sadece rahimi kanatıyo o kadar... bu yüzdende menepoza girmiş bulunuyorum malesef ama fsh hormonum düşerse belki erken menepoz diye birşey kalmaz şuan durumum umutsuz gibi görünebilir ama ben allahtan umudumu kesmedim sana gelice canım senin yumurtalıkların çalışıyomu önemli olanda buymuş zaten eğer yumurtalıkların çalışıyosa iyi bir doktara gitmeni tavsiye ederim sana adet olmamana sebep olarak ne söyledi doktorun anne olma hayalinin gerçek olması dileklerimle
cnm yumurtalığımın olduğunu söylediler fakat calışıyor mu calışmıyor mu onlar demedi hic bende sormadım benim her şey normal ilaclarla bile adet göremiyorum gelecek hafta laparoskopi olacam o zaman belli olacak mış dışda hic bişey gözükmüyor dedi utrasyon düzgün fsh düzgün fakat adet görmüyorum cocuğumda olmuyorr:2:
slm tatlım inşaallah sonuçların temiz çıkar dua edeceğim senin için belkide önemli bir sorun değildir tüpler falan tıkalıdır belki sen hiç bir zaman umudunu kaybetme hep pozitif düşünmeye çalış ozaman daha rahat olursun allah kalbine göre versin
merhabalar kızlar bende 28 yaşındayım 18 yaşımda bir kez kendiliğimden adet gördüm sonra tık yokilaçlarla ancak 10 yıldır fsh 35lerde yumurtalarım büyümüyo.... anne olamıyorum her doktorum tek şansımın donör yöntemi diyo o çok pahalı ve karışık bir yolll oy oyyy..Rabbim bu hayatta sınavımızı böyle verdise bir hayır vardır diyoorummm:18::2:.....
cnm yumurtalığımın olduğunu söylediler fakat calışıyor mu calışmıyor mu onlar demedi hic bende sormadım benim her şey normal ilaclarla bile adet göremiyorum gelecek hafta laparoskopi olacam o zaman belli olacak mış dışda hic bişey gözükmüyor dedi utrasyon düzgün fsh düzgün fakat adet görmüyorum cocuğumda olmuyorr:2:
amin cnm inşalah allah herkesin gönlüne göre versinn
sevgili nisanur26 mesajlarım 100 tane olmadığı için özel mesaj yazamadım.burda cevab veriyorum:
bizim(rahmi olmayanlar ) için tek çözüm taşıyıcı annelik!
yani bizdan bi yumurta alıp eşimizdan sperm onları lablatuvarta birleştirip embrio elde ederler(tüp bebek)
ondansonra bizim rahim yerine başka bi kadının rahminde ekiyorlar!
kadın dokuz ay senin çocuğunu taşıyor!doğduktan sonra çocuk sizin oluyo hem hukuki olrak hem biolojik olarak.
ama bu biraz zor bi süreç çünkü o 9 ay süre de senin o taşıyıcı annenin butun masraflarını karşılaman gerekir...
ayrıca türkiye de bu yöntem maalesef yasak ! bunun için Kıbrısa ya da yunanıstanın Girit adasina ya da İrana gidiyorlar.
başda paran bide destekleyen bi eşin olması lazım.
ama olur ve sonuçta senin gerçek çocuğun olur.
TE TRKYE DEN BR TAIYICI ANNE NN NANILMAZ TRAFLARI!..
aras inşallah senin de bebeğin olur
artık teknoloji çok gelişti olur oluur :80:
slm cnm galiba senin sorununda benimkiyle aynı benim fsh 62 yani sende benim gibi erken menepoza girmişsin peki doktorunda sana benimki gibi ilaç verdimi ben trisequens kullanıyorum sen ilaç kullanıyomusun