benımde kız kardeşim öyle hıç bır sorun yok dediler ilaçlarla adet olabiliyormuş ilaç almazsa olmuyomuş....umarım ilerde gebe kalabilir....
bende varim
ama benimde hormonlarim cok dusuk hipoganadizm teshisi konuldu bana,
ilaclarimi kullandigim zaman adet goruyorum degilse yok,kucuklugumden beri boyle
rahimin varsa yumurtanda varsa tupe bile gerek kalmadan yumurta takibiyle hamile kalabiliyosun,
benim esimde de problem oldugu icin tup bebek yontemiyle hamile kaldim,
daha detayli biseyler ogrenmek istiyorsan cekinmeden sor cunku bende kk sayesinde benim gibi olanlarla tanismistim,oncesinde kimseye rastlamamistim bu sayede bircok dostum oldu,
slm cnm bende hic adet görmedim peki bahsettin komşu oda hic adet görmemiş nasıl hamile kalmış ben neden hamile kalmıyorum acaba benim hic bir sorum yok sadece gerdekte kanamam oldu dahada kanı görmedim yaklaşık iki yıldır evliyim hic korunmuyorum fakat cocğumda olmuyor ilaclarla bile edt göremiyprumkızlar kendimden e ablamdan bahsedeyim bende ben hiç adet görmeyenlerden değilim ben 12 yaşında ergenliğe girdim fakat 13 yaşında adet kanamalarım kesildi 20 yaşında evlendim ve o yaşıma kadar bir iki defa farlutal isimli ilaçla adet gördüm bazen o bile fayda etmiyordu birçok testler mr lar şunlar bunlar doktora giderken yalnız değildim ablam hiç adet görmeyenlerden bugün 26 yaşında 2 3 yıldır lekelenme tarzında sene de bi iki defa adet görüyor tabi adet denirse ona da ben evlendikten tam 28 gün sonra adet oldum ilk önce inanmadım 4 gün sürdü doktora gitmeye bile utandım sonra gün tuttum 28 gün sonra yine kanamam oldu.
şimdi sorun bebek sahibi olmak 1 sene yinede bekledim sonuçta adet görüyordum belki kendiliğinden tutar diye fakat olmayınca doktoruma gittim herşey mükemmel tek sorun androjen hormonlarımın yüksekliği doktoruma göre sorun bile değil o derece basit birşey ama bir türlü anne olamıyorum 3.5 yıllık evliyim ablam bekar ben inanıyorumki o da evlenince adet olcak ama çocuk için tedavi şart.
umut olsun diye söylemiyorum bekarken teyzem bizi ev sahibi ile tanıştırmıştı kadın 50 li yaşlardaydı hayatında bir damla kanı sadece gerdek gecesinde görmüş eşi doktora falan götürmüş hiç adet olmamış ama kadının 5 çocuğu 3 tanede torunu vardı eğer spiral taktırmasaydım bugün 15 tane olurdu çocuk demişti.
sonra alt komşum troid hastası ve 4 kızıda kendi gibi guatırdan ameliyat bile olmuşlar bunun için hepsi ilaç kullanıyor fakat hepsinin 5 den aşağı çocuğu yok.
işte durum bu kızlar peki benim merak ettiğim teşhisiniz ne? benimde ablamında teşhisi doğuştan gelen androjen hormonların yüksekliği.
selam kızlar benim de aynı sounlarım var fsh 7o doktora gittim bebeğim olmaz dediler umudumu kestim bekliyorum
evet kalabilir Allahin izniyle,
hatta doktorlar bizim gibi hasta gruplarina en kolay tedavi edilebilecek hasta diye bakiyorlar,
tabi biraz sabir isi,
slm cnm bende hic adet görmedim peki bahsettin komşu oda hic adet görmemiş nasıl hamile kalmış ben neden hamile kalmıyorum acaba benim hic bir sorum yok sadece gerdekte kanamam oldu dahada kanı görmedim yaklaşık iki yıldır evliyim hic korunmuyorum fakat cocğumda olmuyor ilaclarla bile edt göremiyprum
ne diyim ki artok cnm allah yardımcımız olsun dillerim en kısa sürede bizde annelik duygusunu yaşarızevet canım teyzemin eski ev sahibiydi o zaman bende bekardım ablamla bana anlattı kadın hayatımda hiç adet olmadım 5 tane çocuğum oldu ve 2 kızımda da sorun yok demişti onlar adet oluyorlar demişti.benim komşum desen aile olduğu gibi troit hastası ama hepsininde çocuğu var korunduğu halde komşumun kızı gebe kaldı.
bende ki sorun testesteron yüksekliği doktoruma göre bu kısırlık sebebi değil ama benimde 3 yıldır bebeğim olmuyor.
28 günde bi adet oluyorum 3 ay takip edildi 15.gün yumurtam çatlıyor eşimde hiçbir sorun çıkmadı hsg temiz usg pko görünümü yok hatta bi başka doktora daha gitmiştim hamile kalabilen bi kadından daha mükemmel iç sistemlerin demişti ama gelgelelim 1 kere bile tutmadı.
allah nasip etmiyor işte vermedimi vermiyor vermek istediğine hiçbirşey engel olamıyor.
29 yaşındayım ilk 15 yaşında adet oldum bir daha olmadım erken menepoz fsh yükskliği yüzünden olduğu söylendiacaba sen neden adet olamıyorsun,neden bebeğin olmaz dediler,neden hemen kestirip attılar...
29 yaşındayım ilk 15 yaşında adet oldum bir daha olmadım erken menepoz fsh yükskliği yüzünden olduğu söylendiönce fakültede tektikler yapıldı sonra ankarada bir tüp bebek merkezine gittim bu cevabı aldım hepimiz için hayırlısı olsun inş
adet görmeyince hamile kalınır mıhormonal bi sorun gibi duruyor ama hormonlarında normal acaba tüylenme şikayetin varmı?
çünkü bende de herşey normal 28 günde bi adet görüyorum yumurtalarım falan çok iyi çalışıyor fakat tte hormonum çok yüksek tabi bu da bende kıllanmaya sebep oluyor ve sırf bu hormon yüzünden anne olamıyorum tedavi gördüm ilaçta kullandım düştüğüde oldu fakat yine gebe kalamadım hastanede birçok bayanla tanıştım adet göremeyenlerde de tte hormonu yüksek çıkıyor acaba sende de böyle bi sorun olabilirmi diye düşündüm.
arkadaşlar cevrenizde testesteron hormonu yüksek fakat gebe kalmayı becerebilmiş biri varmı belki bana umut olur.
adet görmeyince hamile kalınır mı
aslında adet görmekle bir alakası yok hamile kalıp kalmamanın, her kadın vücudu yumurta üretir ama bazıları atar vücudundan bazıları atamaz. bazılarının kızlık zarı doğuştan kapalı olur bu yüzden atamaz, bazılarının da ya çok büyük olur yumurtaları, bazılarının da çok küçük.. hormonal bir nedenden dolayı ise eğer adet görememe çocuk sahibi olmak zorlaşabilir. ama her kadının metabolizması farklı işliyor tabi.
arkadaşlar bende 25 yaşındayım ve adet olamıyorum BİR ÇOK DOKTARA gittim sen erken menepoza girmişsin dediler aklımda soru işaretleri kalmasın diye ankarada bir tüp bebek merkezine gittim dr timur gürgan bana çok iyi davrandı çok güzel açıkladı benim yumurtalıklarım çalışmıyo bu yüzden erken menepoza girdim ve bu yüzden adet olamıyorum ama umudumu yitirmememi söyledi ve trisequens kulanmamı söyledi bir yıldır kullanıyorum ama üç ay kullanıp bir ay ara veriyorum sonra fsh.e2.Lh üç tane tahlil yaptırıp doktoruma fakslıyorum tahlillerime bakıp sonuçları bna bildiriyor benim en son yaptırdığım tahlilde fsh hormonum 62 çıktı malesef çok yüksek 20 den aşağıya düşmesi gerekiyor allah hepimizin yardımcısı olsun